bejaard10Mijn moeder, die in een bejaardentehuis verblijft, wil ik z.s.m. laten overplaatsen naar de gevangenis.
Of ik gek geworden ben…?

Lees en huiver…: 

 

– Zij krijgt 2x per dag een kopje koffie te drinken, limonade is te duur; zij moet om te eten drie maal naar de zaal sukkelen, en gewoon eten wat de pot schaft.
– Dokter en medicatie tegen extra betaling.
– Als het mooi weer is mag ze eenmaal per 14 dagen mee gaan wandelen (in de rolstoel), echter alleen als er genoeg personeel is…, of er per ongeluk een vrijwilliger voorhanden is. Indien er geen vrijwilligers waren die zich inzetten voor het goede doel, dan zag het er nog beroerder uit.
– Haar wassen moet ze door familie laten doen, of er flink voor bijbetalen, max. 1x per week even in een bad, mits genoeg personeel.
– Kleding moet ze zelf kopen.
Ik kan de lijst nog veel langer maken!!
Daarvoor betaalt moeder meer dan 1000 euro per maand, netto wel te verstaan!

– Mijn moeder zit in een kamertje evenzo groot als een cel in de gevangenis.


Onze gevangenen daarentegen:
– krijgen 3 maal per dag gratis te eten in de cel ( keuzemenu ).
– mogen alle dagen wandelen en gratis sporten.
– krijgen gratis kleding en die wordt voor hen gratis gewassen.
– krijgen gratis methadon en andere medicatie.
– krijgen -op aanvraag- gratis bezoek van een dokter.
– koffie of warm water (in thermoskan) worden 2 maal per dag gratis gevuld.
– servies en bestek zijn gratis en wordt ook gratis afgewassen.
– hebben gratis tv in de cel met talloze zenders en hoeven hiervoor niet te betalen.
– kunnen, indien ze nog willen, werken en tot 250 euro per maand verdienen.


Er is in de gevangenis meer personeel dan gevangenen. En dat kost de gevangenen 0,00 euro.
Zij moeten streng bewaakt worden of ze gaan lopen! Ha, mijn moeder kan al lang niet meer lopen.
Op gebied van netheid kan ik in het gevang van de grond eten terwijl bij moeder de stofvlokken al weken in de hoekjes blijven liggen.
Vanwege zichzelf vervuilende oudjes, die vaak urenlang in hun luiers met eigen uitwerpselen liggen voordat zij verschoond worden, stinkt het bij moeder dag en nacht naar stront en pies…
Dit is geen verwijt aan het personeel . Je kunt geen groot gebouw schoonhouden met maar een paar mensen.
Je kunt geen 57 hulpbehoevende oudjes dag en nacht verzorgen met een paar verpleegsters.
Wat hebben onze oudjes misdaan dat zij daar moeten zitten en hun kinderen moeten bijpassen ?
Is er misschien ook prijscontrole in de tehuizen ?
Kan iemand mij één beperking opnoemen die een gevangene heeft ten opzichte van onze bejaarde ouders of grootouders, (behalve “opendeurdagen”) en dat allemaal gratis.
Brave mensen worden gestraft om misdadigers te onderhouden en belonen. Waar zijn ze toch mee bezig…?
En dit moeten wij allemaal maar goed vinden ? 

19 REACTIES

 1. In Belgie hebben gevangenissen wel degelijk aan de lopende band open deur dagen.

 2. Mijn moeder zit al 10 jaar in een verpleeghuis. De verpleeghuizen zijn een enorme verspilling van middelen waar veel mensen voor hun welzijn totaal van afhankelijk zijn. Aansturing van en toezicht op het MBO personeel op de werkvloer is grotendeels afwezig. Aan de top is het niet anders, de RvB kan doen en laten wat ze wil en wordt niet door een RvT teruggefloten.

  Ik heb onlangs in een achternamiddag en avond de jaarrekening van de groep waar het verpleeghuis van mijn moeder toe hoorde beoordeeld en heb nog maar zelden zulk slecht financieel beleid gezien. Er is srake van een groot negatief werkkapitaal. De solvabiliteit holt achteruit, van 18 naar 11 procent in 1 jaar, en dit jaar wordt het nog verder ondergraven, waardoor deze groep tehuizen serieus in de gevarenzone komt.

  Het is gewoon een bedrijfstak die we losgekoppeld hebben van de meeste normale prestatie en beoordelingsmaatregelen. Gevolg is dat er geen consequenties zijn als er gefaald wordt. Totdat de groep uiteindelijk failliet gaat. Terwijl het management van zo’n tehuis niet zo lastig is, gegarandeerd meer dan 99 procent bezetting tegen een vastgesteld tarief, wie wil niet in zo’n bedrijf runnen? Dan zit je in een omgeving die duidelijk planbaar is.

 3. je zou het eigenlijk moeten combineren he,gevangenen en bejaarden. een grote ruimte waar ze samen met elkaar kunnen spelen en zo. handboei aan de rolstoel en de gevangenen komt toch niet ver…….kan je er overdag ook nog een soort kinderopvang van maken….drukt ook weer de kosten.

  al je van je ouders houd neem je ze in huis als ze zorg nodig hebben. dan maar wat minder werken (zorgverlof) en wat vrije tijd opofferen.

  als je het zelf doet kan je elke dag haren wassen, rondjes lopen, de dokter bellen, tv kijken, etc..

  wel vreemd trouwens dat je zelf je kleren moet kopen??????

  allanggek [4] reageerde op deze reactie.
  Ratio [5] reageerde op deze reactie.
  yvonne [14] reageerde op deze reactie.

 4. @beaufort [3]:
  Je sarcasme is leuk Beaufort, maar het gaat hier om de context van bejaardentehuis vs gevangenis.

  Principieel gezien is het natuurlijk van de gekken dat criminelen het beter hebben dan veel bejaarden, of soms zelfs vitale mensen met een middeninkomen(in de echte wereld is nog niet eens de helft van de gevangenen crimineel, maar we zitten in een overheids-systeem, dus moeten we noodzakelijk soms in overheids-termen denken).

 5. Het is een schande Paul. Sterkte!

  @Nicko [7]: Daar betaal je dan ook bijna 2000 euro voor (in België).. Welke middenklasse mens kan dat betalen?

  En bovenal.. Eens je je laatste adem hebt uitgeblazen komt de overheid nog eens het grootste deel van de erfenis stelen. Ze moesten zich schamen.

 6. Je kunt je beter van de vierde verdieping storten, dan in een bejaardentehuis te zitten en is voor de overheid goedkoper, daarom werken ze naar deze situatie. Houden ze geld over om leuke reizen naar het buitenland te maken om daar de mensen te onderwijzen hoe ze de bejaarden moeten opvangen van de vierde verdieping.

 7. Kan je moeder geen bank overvallen? Met een beetje geluk gaat ze er ook nog met een groot bedrag vandoor. Met het ‘gevonden’ geld kan ze misschien naar een zonnig oord en daar haar laatste dagen op een prettige manier slijten. Mocht de overval mislukken dan krijgt ze uiteindelijk gewoon gevangenisstraf (hotel) wat ze volgens ene overheid (heer en meester op aarde) verdient (waar zoonlief het alleen voor deze keer mee eens is)….mits ze dement is, want dan sluiten ze haar weer op in dat verschrikkelijke bejaardenhuis.

 8. Ja dat krijg je in deze ‘sociale’ maatschappij. Op het moment dat u niet meer voldoende opbrengt of niet meer in de plaatjes past van onze regering bent u overbodig en dient u zo snel mogelijk zo goedkoop mogelijk gedumpt te worden.

  Want in tegenstelling tot wat ze gisteren nog zaten te beweren in Den Haag houden ze wel degelijk een boekje bij van hoeveel bejaarden kosten. Ze noemen het alleen iets anders. Vervolgens wordt het -kuch- geprivatiseerd -enorme hoestbui- zodat oud kamerleden aan het eind van hun kamercarriere er nog een goed betaalde baan tegen de balkenendenorm of nog beter erboven aan over houden in de raad van bestuur, of raad van toezicht.

  En al die mensen die jaren hard hebben gewerkt, beroofd zijn van een substantieel deel van hun inkomen, worden nou liefdevol gedumpt door hun kinderen simpelweg omdat het financieel niet meer kan in Nederland om fatsoenlijk voor je ouders te zorgen op het moment dat ze daar zelf niet meer toe in staat zijn. En de Bejaarden zelf hebben niet van zulke diepe zakken dat ze een echt priveverzorgingstehuis kunnen betalen, iets waar ze ook nooit bij stil hebben gestaan want er is ze al die jaren alleen maar voorgehouden dat werken goed voor je is, en nadenken over wat men in Den Haag voor u bedenkt slecht.

  En dus zitten we nou in een situatie dat de huidige bejaarden het slecht hebben, en de toekomstige generatie (de huidige babyboomers) gaat het verschrikkelijk krijgen.

 9. Eigenlijk is de oplossing simpel.
  Als ik t.z.t. naar een bejaardentehuis moet, doe ik gewoon iets strafbaars en bewust zo opzichtig dat ze me betrappen, pakken en opsluiten en dan kan ik in luxe mijn laatste dagen slijten.
  De vraag is wat. Heel simpel: een ton cocaine smokkelen o.i.d. reden: ten eerste is het wel illegaal maar niet immoreel (i.t.t. bv. moord of verkrachting) en ten tweede: als het plan mislukt -d.w.z. als ik niet word opgepakt- dan levert het me zoveel geld op dat ik me dan wel een luxe bejaarden tehuis (ad 3k per maand) kan veroorloven. Dus of het plan lukt, of mislukt: ik win altijd.
  Enige probleem is dat over een jaartje of 30 a 40 de toestand er misschien anders uitziet en gevangenissen misschien niet meer zo leuk zijn als vandaag.
  Goed, dan bedenken we wel wat anders. We hebben nog alle tijd.

  Derrick [13] reageerde op deze reactie.

 10. @beaufort [3]:

  Ben je helemaal gek geworden,de kinderen van de bejaarden moeten allemaal werken anders kunnen ze niet rondkomen.En jij wil ze verplichten hun ouders in huis te nemen.
  Ben zelf 64 en hoop als het ooit zo ver komt dat er een pil is.
  De bejaarden worden uitgemolken in die tehuizen,en ik kan het weten want werk al jaren als vrijwilligster in die tehuizen.
  Den eerst even na voor je iets schrijft.

  beaufort [18] reageerde op deze reactie.

 11. inderdaad schandalig. Ik vraag me wel af wat de reden voor dit verschil is. Misschien ‘ons kent ons’, voor zover de criminelen dieven en moordenaars zijn, voelen ze in dan haag misschien een band als vakbroeders. In den haag hebben ze het alleen legaal verklaard.
  Bejaarden zijn inderdaad slechte belastingkoeien, hoe eerder ze dood gaan, hoe eerder de staat via het erfrecht de controle over hun geld krijgt.

 12. Ik adviseer ieder potentiele klant van een oudenvandagenhuis
  te verhuizen naar een land waar je je voor minder geld per maand kostelijk kunt laten verzorgen en in weelde kunt baden.
  hugo van reijen

 13. Wat ik me altijd afvraag is hoe een week all-inclusive vakantie (met retour vliegticket) 250 euro kost, en een (basic) verpleegtehuis 1000 euro per maand. Laten we maar blij zijn dat de overheid geen zorgdraagt voor onze vakanties 😉

 14. @yvonne [14]:

  kijk dan maar eens wat verder dan de randstad. op het platte land is het nog heel gebruikelijk om voor je ouders to zorgen als die hulpbehoevend zijn. het hele idee van zorg voor buren en ouders is daar gemeengoed.

  klopt dat mensen zo veel moeten werken…..moet jij eens kijken wat de zorg kost tegenwoordig. kan je beter zelf zorgen en minder belasting betalen.

  maar ja, jij heb liever je pil dan verandering geloof ik

Comments are closed.