IJstijd_a_ice_age_22Hoeft ook niet, want die komt waarschijnlijk pas lang na de dood van u en uw achterkleinkinderen. Maar u hoeft ook niet voorbereid te zijn op de huidige hype van Global Warming.

De Global Warming is een politieke hobby, die gebruikt wordt om u armer te maken, de macht van de politici te vergroten en te werken in de richting van meer collectivisme.
 
 Het laatste facet komt wordt nu ook duidelijk zichtbaar door verklaringen van o.a. Lars Løkk Rasmussen, de nieuwe premier van Denemarken en de gastheer voor de klimaattop in december. Zie: “Kopenhagen gaat niet alleen over klimaatverandering” waaruit het centraliseren van macht goed blijkt.

 Ook in Nederland wordt de oproep inmiddels helder gehoord dat Kopenhagen veel te belangrijk is om enkel onder de verantwoordelijkheid van milieuminister Cramer te laten vallen. De ministers Verburg van LNV, Van der Hoeven van Economische Zaken en Koenders van Ontwikkelingssamenwerking zijn net zozeer betrokken bij de internationale klimaatonderhandelingen – en moeten in december dus ook aantreden, net als zoveel mogelijk staatspresidenten.

Het is zeer interessant (met dank aan Andre van den Berg) om het realistisch artikel ”Global Warming?”  te lezen,

IJstijd_a_ice_age_22

 en te beseffen over welke periodes we spreken en dat begint met:

 “Global warming occurs every one hundred thousand years, and persists for about fifteen thousand years. We are now near the  end of a warm period.  The normal condition for millions of years has been mile-thick ice over north America, Europe and Asia, broken by brief warm spells, when the ice melts. “

 en aangeeft dat ALS we ons ergens op zouden moeten voorbereiden, dat we dan beter voorrang kunnen geven aan “Global Cooling”. 

14 REACTIES

 1. Ik meen me te herinneren dat wetenschappers bewijzen hebben gevonden voor een snelle ijstijd. Eentje die binnen tientallen jaren z’n sporen al na laat. Onduidelijk vindt ik ook het verhaal van die enkele masthodont, gevonden met niet-verteerde bloemen in z’n maag, maar wel diepgevroren.

 2. Gisteren waren diverse steden gesloten voor autoverkeer om het klimaat te redden, echt waar.

  Het is gewoon eng dat personen die in de categorie ‘aluminium hoedjes’ thuishoren het beleid maken. Niets mis met aluminium hoedjes als hobby, maar niet in het landsbestuur.

 3. Kunst is om bovenstaande informatie over de cooling net zo kritisch te bekijken als de opwarmingsonderzoeken. Het weelis-nietis denken ligt altijd op de loer: als je het niet eens bent met global warming dan moet er wel global cooling zijn, zo werkt het niet. Op mij komt bovenstaand figuurtje net zo onwaarschijnlijk over (zie die ‘regelmaat uit het boekje’ toch eens) als de sheets van Al Gore.

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 4. @Walter [2]:

  “….de cooling net zo kritisch te bekijken……”
  Ja, natuurlijk. Geldt voor alles. Daarom is het goed beide kritisch te bekijken.
  Vooral als iets door politici wordt beweert. Balkenende noemde de week ergens de “Inconvenient Truth” terwijl iedereen kan weten dat er zeker 35 aantoonbare onjuistheden in zitten.

  De temperatuur van de aarde varieert al miljarden jaren. Golven. Een mens leeft in op- of afgaande golf en CO2 schijnt daar practisch niets aan te veranderen. Daarom zijn die miljarden belastinggeld daarvoor besteed ook zonde van het geld en de erdoor veroorzaakte ellende.

  Uiteraard neemt dit niet weg dat het streven naar een schoon milieu wel zin heeft.

  Walter [7] reageerde op deze reactie.

 5. Omdat er in het verleden iedere 100.000 jaar ijstijden zijn geweest, wil dat niet zeggen dat er na 100.000 jaar opnieuw een ijstijd voor zal komen.

  Gebeurtenissen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Mocht dat wel gebeuren dan kunnen we versneld CO2 uit gaan stoten.

  Tot die tijd is de meerderheid van de wetenschappelijke wereld het er over eens dat we het broeikaseffect moeten bestrijden.

  Dr. Oetker [11] reageerde op deze reactie.

 6. @Hub Jongen [3]: Politici zijn onbetrouwbaar. De oplettende burger weet dat. Soms geeft een zelfverzekerde politicus met gewicht wel eens toe dat dat zo is. Een mooi off-topic voorbeeld hiervan is Janje Pronk. Hij heeft een zogenaamde prominentenstatus en geeft in die hoedanigheid inzicht in het algemene politieke spel: Zijn woorden ‘we zijn een oorlog ingerommeld’ geven een prachtig inzicht in de manier van besluitvorming binnen de politiek, er wordt ‘gerommeld’ om de politieke doelen te bereiken. Transponeer dat nu even naar de klimaat discussie, en je kan er natuurlijk vergif op innemen dat wij in een CO2-beleid worden ‘gerommeld’. De waarheid is in politiek slechts bijzaak.
  Ik vraag me alleen serieus af wat een individu als u en ik hier tegen kunnen doen als ‘roependen in de woestijn’ of ‘zienden in het land der blinden’.

 7. Het hele klimaat verandering verhaal is in mijn ogen alleen bedacht om de mensen bang te maken en ze zo nog verder te onderdrukken en geld uit de zak te kloppen (CO2 tax ed)
  Bedrijven zoals Philips varen wel bij de verkoop van spaarlampen.

  Daarnaast komt nog eens dat spaarlampen ook nog eens belastender zijn voor het milieu.
  Er zit elektronica (soldeer zit lood in) en kwik verbindingen. Laat een spaarlamp kapot vallen en het kwik komt vrij….

  Klimaat veranderen/ global warming cq cooling is niets meer dan een nieuwe religie.

 8. Ik maak me helemaal niet druk om de aarde, de zon of het universum. Dat er mensen zijn die werkelijk denken dat ze de aarde moeten/kunnen redden is natuurlijk uiterst grappig.

  Och, beter dan dat ze thuis zitten en hun vrouwen/kinderen uit verveling de tering slaan, me dunkt.

 9. @Dr. Oetker [11]:
  Zo was er gisteren bij Pau en Witteman iemand om het nieuwe doemdrama:”The Age of Stupid” te verdedigen:”
  “99% is het er over eens DUS is het zo”.

  Zeker net als bij Galilei !!!

Comments are closed.