de_macht_van_het_geldInteressant hoe mensen op het fenomeen Bilderberg reageren. Vooral het ongeloof dat het toch niet mogelijk kan zijn dat een klein groepje mensen het beleid voor de hele wereld zou kunnen bepalen. Zonder hier een waardeoordeel over te geven een tegenvraag: 225 mensen in Nederland (Eerste en Tweede Kamer) kunnen dat dan wel over 16.5 miljoen mensen en dat accepteren we dan wel gewoon?

Hoe komt dat dan, dat we dit in Nederland wel normaal vinden? Waarschijnlijk omdat het beleid van die 225 mensen naar beneden sijpelt in de organisatie en uiteindelijk bij de rest van die 1 miljoen ambtenaren terecht komt. Die rest van de 1 miljoen ambtenaren in Nederland kent de ware toedracht van het beleid niet, maar draagt uit, voert uit en handhaaft. Dat wordt weer uitgedragen naar de burger, onder andere via onderwijs, gemeentelijke bepalingen, handhaving door rechters en politie, enz. En propaganda via onze “onafhankelijke” media: hoe veilig we zijn met vingerafdrukken in het paspoort, hoe we bij kunnen dragen aan de CO2-problematiek, nog afgezien van al die aangeprate, loze moralen van de overheid. Nee, niet u en ik, wij zijn daar immuun voor en denken zelfstandig. Want wij lezen en worden wijs hier op Vrijspreker. Maar al die andere Nederlanders?
Hoe zou dit dan bij het exclusieve clubje Bilderbergers werken?

Wel, misschien op dezelfde manier? Want hoewel de Bilderberg Conferenties maar een fractie van de mensen in (hoofdzakelijk) Europa en de VS als deelnemers hebben en hoewel dit de absolute beslissers op hoog niveau in hun vakgebieden zijn, stelt een Conferentie van pak ‘m beet 200 mensen in aantallen niets voor in vergelijking met de bevolking van deze twee werelddelen. Dus: wat hangt er dan eigenlijk nog aan die Bilderberg vast? Zijn de deelnemers ook lid van andere (geheime of minder geheime) organisaties? Financieren zij nog andere (wederom geheime of minder geheime) organisaties? Laten we eens kijken wat Estulin daarover te weten is gekomen.

Het is ondoenlijk om Estulin’s boek hier even over te typen, natuurlijk. Ik zal hier enkele organisaties opnoemen en op eentje iets dieper ingaan. Het is aan u om te bepalen of die andere organisaties hetzelfde werken. En beleid naar beneden laten sijpelen naar de uitvoerende en handhavende medewerkers/ambtenaren, waarvan er in Europa en de VS samen tientallen (honderden?) miljoenen zijn. Die zo weer invloed hebben op de honderden miljoenen onwetende burgers:

De Verenigde Naties.

De NAVO.

De Trilaterale Commissie.

De Council on Foreign Relations (CFR).

Travistock Institute for Behavioural Analysis.

De Club van Rome.

Het Comité van 300.

Het Royal Institute of International Affairs (RIIA).

De Round Table.

De Europese Beweging (gefinancierd door de New Yorkse organisatie “American Committee on United Europe”, wat weer een dekmantel van de CIA is).

Skull and Bones (een verboden (?) groepering waar o.a. Bush sr. en Bush jr. lid van waren).

De Milner Society.

De Jesuits-Aristotle Society.

En deze lijst gaat nog door…

Voeg daaraan toe de leden die de media beheersen, zoals David Rockefeller, Conrad Black (inmiddels in ongenade gevallen, maar eigenaar van 440 media wereldwijd) en Sumner Redstone die algemeen directeur is van Viacom, een internationaal mediaconglomeraat dat vrijwel elk belangrijk segment in de media omvat. Je hoeft geen alu-hoedje op te zetten om te weten dat al deze groepen en personen de mondiale informatiestroom beheersen en bepalen wat wij op televisie zien, op de radio horen en in kranten, boeken, tijdschriften en internet lezen.

 Nog niet genoeg bewijs? Gaan we even verder op media gebied.
Het RCA-bestuur bestaat tegenwoordig uit Engelse en Amerikaanse machthebbers die ook tot andere organisaties behoren zoals de NAVO, de Club van Rome, de CFR, de Trilaterale Commissie, de vrijmetselarij, de Ronde Tafel, Bilderberg, enz.
Tot de NBC-directeuren behoren John Brademas (CFR, Bilderberg en directeur van de Rockefeller Foundation), Peter G. Peterson (CFR), een ex-manager van Kuhn, Loeb & CO. (Rothschild) en ex-secretaris voor Handel in de VS; Robert Cizik (directeur van RCA en de First City Bancorp, eigendom van Rothschild), Thomas O. Paine (bestuursvoorzitter Northrup Co., de grote leverancier van het Amerikaanse ministerie van Defensie), Donald Smiley (directeur van 2 Morgan bedrijven: Metropolitan Life en US Steel) en zo nog een paar.
ABC is eigendom van Disney Corp., die producten maakt in Derde Wereldlanden waar gruwelijke arbeidsomstandigheden heersen en waar het bedrijf schandalig lage lonen betaalt. De zender heeft 152 tv-kanalen. De Chase Manhattan Bank (met de Rockefellers als grootste aandeelhouder) bezit 6,7% van de aandelen, wat genoeg is voor een beslissende stem. Die bank bezit ook 14% van CBS en 4,5% van de RCA.

We hebben dus geen drie tv-omroepen die NBC, ABC en CBS heten, want eigenlijk zijn het Rockefeller Broadcasting Company, Rockefeller Broadcasting Consortium en Rockefeller Broadcasting System.

Afijn, als u het boek leest komt u erachter dat de vijf grote groepen media in de VS nauw verbonden zijn met Bilderberg, CFR en de Trilaterale Commissie. Onafhankelijk? Weinig mensen kunnen geen invloed uitoefenen op de grote massa? Aan u de conclusie, maar dan pas na het lezen van de bevindingen van Estulin in zijn boek, waarvan ik hier maar een tipje van de sluier oplicht.

Ik heb eerder beloofd iets over het Travistock Institute te schrijven, dus dat even eerst. Dit is het belangrijkste onderzoekscentrum naar het menselijk gedrag ter wereld. Zij probeert (volgens het augustus/septembernummer 1993 van het blad “Exposure”) de besturen in de hand te krijgen van de drie grootste en meest vooraanstaande tv-netwerken in de Verenigde Staten: NBC, ABC en CNN. Alle drie afsplitsingen van de Radio Corporation of America (RCA). Deze organisaties “beconcurreren” elkaar theoretisch, dat hoort bij hun “onafhankelijkheid” die garandeert dat Amerikanen onbevooroordeeld nieuws krijgen voorgeschoteld. Maar ze zijn nauw met elkaar verbonden en bovendien verweven met talloze bedrijven en banken, zodat het netwerk bijna onmogelijk is te ontwarren. Wat zou er gebeuren als de Amerikanen wisten dat mensen van de drie grote Amerikaanse tv-zenders gehersenspoeld worden door het Travistock Institute en MI6, de geraffineerdste inlichtingendienst ter wereld? Hoe zouden ze reageren?
Het Travistock Institute was ook de regisseur bij de val van president Nixon in de Watergate-affaire, waar zij op sublieme wijze met de ene “onthulling” na de andere te komen en bij het publiek een sfeer van wantrouwen tegenover de president wist te scheppen, hoewel er geen schijn van bewijs voor zulke beschuldigingen was.

Dan nog iets over de CFR. Toen Ronald Reagan president werd, benoemde hij een kabinet met 313 CFR-leden. George Bush sr. benoemde 397 CFR-leden en leden van de Trilaterale Commissie in zijn kabinet. Nixon gaf aan het begin van zijn regering 115 CFR-leden de sleutelfuncties. Van de eerste 82 namen van Kennedy’s kabinet hoorden er 63 bij de CFR.

Bovenstaande is een fractie van de macht die via Bilderberg en aanverwante organisaties in ons dagelijks leven sijpelt. Daniel Estulin beschrijft de voornoemde zaken veel uitgebreider en onderbouwt ze met data en plaatsen van publicaties.

Voor alle duidelijkheid nogmaals de volgende opmerking: de cursieve teksten zijn citaten uit Estulin’s boek, met toestemming (per e-mail) van de auteur om delen uit zijn boek te mogen gebruiken.

Vrijdag om 11.00 uur een vervolg op deze boekbespreking: de doelen van de Bilderberg Conferentie.

6 REACTIES

  1. @Sigmund [1]: Vandaar het vraagteken tussen haakjes. Waarbij wel opgemerkt dat het boek “Regeren vanuit het duister” toch wel zeer terechte bedenkingen bij S&B zet.

  2. @Spy-Nose [5]: Ha, als “denker in structuren” (een tik die ik aan mijn werk heb overgehouden) ben ik dat inderdaad van plan. Een mix van organogram en verbanden aantonen. De hele kliek “in kaart brengen” zogezegd.
    Gaat wel even duren, want dit vereist meer onderzoek dan zomaar even een boekje over Bilderberg lezen.

Comments are closed.