Ophangen_hanging_gaysSocialisten haten succes en aanbidden mislukking want succes gaat in hun ogen altijd ten koste van de bij hen zo geliefde zwakkeren.

Het is in socialistische ogen onmogelijk om geld te verdienen door gewoon een goed product te leveren waar klanten vrijwillig geld voor willen neertellen, succes van de een gaat in linkse ogen altijd ten koste van een ander en moet daarom worden bestreden en dat verklaart de socialistische afkeer van de vrije markt.

De enige voor socialisten acceptabele manier om rijk te worden is als socialistische partijapparatschiks de staatskas plunderen, alle andere manieren zijn uit den boze.

Om socialistische aandacht te trekken moet het succes wel een gezicht hebben, als de ING 10 miljard winst maakt is dat niet erg omdat dit een anonieme organisatie is maar als Microsoft geld verdient dan is dat vreselijk omdat die centen voor een groot deel naar de aanwijsbare en herkenbare meneer Gates gaan waardoor socialistische afgunst wordt gewekt en MS een zichtbaar haatobject wordt voor links.

In Nederland is Dirk Scheringa een zeer succesvol zakenman, prominent en opgeklommen van dorpsveldwachter ergens in het noord’n des lands tot eigenaar van een heuse bank (en ons AZ) en multimiljardair en zoiets moet onvermijdelijk negatieve socialistische aandacht trekken.

Het succes van Scheringa moet volgens de Socialistische Waarheid wel ten koste van talloze slachtoffers zijn gegaan en daarom is er al maanden een echte hetze gaande vanuit de politiek en aanpalende media tegen Scheringa en zijn DSB. De DSB zou allerlei onoorbare praktijken er op na houden en daar moet het volk dringend tegen worden beschermd.

Er zullen ongetwijfeld wel misstanden te vinden zijn bij de DSB (zoals overal) maar ik vraag mij af of alle 500.000 Nederlandse huishoudens die een lening of hypotheek bij ome Dirk hebben lopen belazerd zijn maar te stom om dat in te zien. Die hele haatcampagne is gebaseerd op enige tientallen klachten van klanten die geld geleend hebben en moeite hebben met het terugbetalen daarvan en op verklaringen van 3 anonieme ex-werknemers van de DSB. Deze verklaringen van anonieme personen waar niemand verder iets van weet blijken kennelijk voldoende voor minister Bos en zowat de hele Tweede Kamer om een onderzoek naar de handelswijze van de DSB te eisen en door al die negatieve publiciteit zal dat bedrijf heel snel de nek worden omgedraaid.

Dirkje moet hangen want hij is succesvol en daarom moet de DSB kapot.

Opvallend is de eenzijdigheid van deze hetze omdat ook de andere banken zeer foute producten verkopen en hebben verkocht en ook aan koppelverkoop doen en hebben gedaan maar zoals gezegd zijn dit anonieme organisaties die geen gezicht van een persoon hebben die gezonde socialistische penisnijd opwekt.

Zo hebben de gezamenlijke banken en verzekeringsmaatschappijen onlangs voor een paar miljard met hun klanten geschikt over de befaamde woekerpolissen waarvan er 8,5 miljoen zijn verkocht zodat bijna ieder Nederlands huishouden daarmee is opgelicht.

Delta Lloyd heeft iets van €350 miljoen geschikt, AEGON voor een half miljard en de ING ook voor zoiets om maar een paar namen te noemen. En dan hebben we de aandelenleaseproducten die ook voor miljarden zijn geschikt met de klanten.

Het lijkt mij daarom dat de DSB nog een lange weg heeft te gaan voordat deze net zoveel schade bij de klanten aanricht als de andere financiële instellingen hebben gedaan.

De DSB heeft enige maanden geleden een boete opgelegd gekregen van de AFM omdat ze te hoge hypotheken zou hebben verstrekt. We hebben hier twee partijen, de een vraagt een bepaalde lening en de ander is bereid die te geven, wat moet de staat (AFM) hier dan ? Wat heeft die ermee te maken en waarom moet er geld in de vorm van een boete naar de staat vloeien vanwege deze wederzijds vrijwillige transactie, wie heeft hier belang bij behalve de staat die weer ergens geld uit weet te persen ? Dit lijkt mij volslagen socialistische waanzin.

Het grote verwijt van socialisten naar banken toe is altijd geweest dat banken alleen geld aan rijken willen lenen en nu is er dan eindelijk een bank die wel bereid is om geld aan armen te lenen en dan is het weer niet goed en daaruit blijkt weer eens duidelijk dat links denken zwaar hersenletsel veroorzaakt.

37 REACTIES

 1. De banken zijn niet minder corrupt dan de overheid. Natuurlijk heeft de overheid de kat om het spek gebonden, maar daarmee zijn de banken nog niet onschuldig. Maar het moge duidelijk zijn wie de hoofdschuldige is, degene die fractaal reserve bankieren aanmoedigd, degene die het geld drukt, degene die de inflatie opvoert…..de overheid.

 2. Ik heb ook nog nooit begrepen dat als bank en klant met elkaar overeenkomen om een lening te regelen van X duizend euro, wat de overheid daar in godsnaam mee te maken heeft.
  Als de klant niet kan betalen, is dat het risico van de bank.

  Houdt de AFM ook controle als ik een te dure auto koop? Of in een te duur restaurant ga eten?

  IIS [4] reageerde op deze reactie.

 3. Nou, nou, wat een verhaal dit. Al heeft de overheid een enorme berg boter op zijn hoofd, als Dirkje dit echt heeft laten gebeuren (of zelfs met opzet gedaan) dan zou ik zeggen, socialistisch of niet: hangen.

  en hetvolgende:
  ´Het lijkt mij daarom dat de DSB nog een lange weg heeft te gaan voordat deze net zoveel schade bij de klanten aanricht als de andere financiële instellingen hebben gedaan´

  is natuurlijk geen rede om het maar toe te staan. Echt flauwekul. Ik heb er maar een woord voor: Hoogmoed; en dat kan eigenlijk iedereen zich aantrekken: banken, overheid en klanten die denken dat ze voor een dubbeltje op de eerste rang mochten zitten, dat was nog nooit het geval.

  GB [9] reageerde op deze reactie.

 4. @Hub Jongen [2]:

  De overheid bemoeit zich overal mee, ook achteraf. De aarde, de lucht, vuur, water, steen, metaal, de planeten, het universum, alles wat daarop, daartussen en daarin leeft behoord volgens de overheid toe aan hen en dient derhalve te luisteren en zich te onderwerpen aan deze almachtige. Zelfs onze gedachten behoren toe aan de overheid. Klaar, uit!…Het wachten is op een grote leider die ons dat alles duidelijk zal maken, zodat we als één grote hersenloze massa klaar zijn voor DE grote dag.
  IIS [5] reageerde op deze reactie.

 5. @IIS [5]:

  En als meneer de mantelzorger zijn boetes niet betaald dan kan hij altijd nog worden opgesloten.

  *
  Detentiekosten per gevangene per dag: € 180. Per jaar € 65.000
  *
  Baten per ex-gedetineerde indien geen recidive optreedt. Per jaar ca: € 25.000
  *
  Maatschappelijke Baten bij voorkoming van recidive: ca € 90.000 per gevangene per jaar

  Baten?

 6. @Roger Braun [3]:

  Hier kan ik het mee eens zijn. Dat de grote banken net zo schuldig zijn maar buiten schot blijven pleit Dirkie nog niet vrij.
  Dirk en zijn legertje adviseurs hebben bewust gelogen en daarmee mensen die te goeder trouw, dom of hebberig waren bewust veel te dure levensverzekeringen aangesmeerd.
  Oplichting volgens mij.

  De schuld ligt voor zover ik kan overzien voor het grootste deel bij Dirk dau laat die ook maar het grootste deel van die oninbare leningen voor zijn rekening nemen. Ook die burger heeft schuld en zal (voor een kleiner gedeelte) moeten bloeden.
  Hij moet tenslotte wel leren.

 7. Wat dan wel weer opvalt is dat de hetze door de staat tegen DSB begonnen is nadat Bos Zalm daar had weggeplukt.

  DSB is reeds beboet voor ‘laakbare praktijken’ die door Wladi worden genoemd. Vreemd genoeg zijn de uitkomsten van het onderzoek naar praktijken van DSB die onder verantwoordelijkheid van Zalm vielen bij mijn weten nog steeds niet bekend gemaakt…
  Bon Vivant [11] reageerde op deze reactie.

 8. @R. Hartman [10]:

  Dat was mij ook al opgevallen.

  Die vissekop heeft de totale NL bevolking voor 10% opgelicht door een feitelijke devaluatie van de gulden door te voeren toen de euro werd ingevoerd.

  Ik ben dan ook zeer benieuwd naar de lijken in de kast bij ABN Amro die Zalm zal proberen weg te moffelen.

 9. Het is niet te geloven …….. kleine Intermediairs worden op de huid gezeten door een AFM en bekeken of zijn ze zware delicten aan het beramen zijn, terwijl met medeweten van de grote heren in Den Haag en bij de grote DNB en ABN zo,n oplichter in Wognum gewoon doorgaat met z’n praktijken. Ik ben ook eens mee gegaan met een kennis die een zeer voordelige aanbieding dacht te kunnen krijgen bij ome Dirk. Alleen even papieren mee en naar Wognum. Eenmaal daar MOESTEN er allemaal koopsommen bij in anders kon de lening niet. Na doorvragen en veel intern overleg hoefde dit toch niet. Contract tekenen …. en in autootje terug naar huis (150 km). 24 uur later een mailtje …. lening werd toch afgewezen!!!! Werd het ze toch te link??

  Wladimir van Kiel [13] reageerde op deze reactie.

 10. @Paul P. [12]: dus alle 500.000 hypotheek- en leningnemers van de DSB zijn feitelijk door Dirk opgelicht ? Hoe komt het dan dat er maar een handvol klachten is van klanten en dan nog van personen die kennelijk te veel hebben geleend en moeite hebben met terugbetalen en dan nog van 3 anonieme ex-werknemers van Dirk, waarom anoniem vraag ik mij af ?

  Ik denk dat bij veel mensen 60 jaar socialistische staatshersenspoeling de afgunst activeert. Scheringa is multi-mijardair en dat doet bij velen pijn en dan is het prettig als het zou blijken dat de man er niet eerlijk is aangekomen.

  Niemand is ooit gedwongen om een lening bij de DSB te nemen en de DSB is niet verplicht om leningen te verstrekken aan wie dan ook, het gaat om wederzijds geheel vrijwillige transacties en kennelijk hebben die 500.000 klanten van de DSB besloten dat het product dat de DSB aanbiedt beter is dan dat van de concurrent anders hadden ze het niet genomen.

  Kan die afwijzing van je kennis overigens niet aan iets anders hebben gelegen, bijvoorbeeld onvoldoende tergbetaalcapaciteit ?

  Oscar [14] reageerde op deze reactie.

 11. @Wladimir van Kiel [13]:

  Het probleem is dat frauduleuze regelgeving en wetten de gehele samenleving gecorrumpeerd heeft. Rijke ondernemers van nu, zijn vaak rijk vanwege hun hoge corporatistische gehalte. Hoe socialistischer de samenleving, hoe onuitstaanbaarder en keverachtiger de rijken zijn.

  En het hele bankwezen is corporatistisch. Een echte deposito-notenbank die fractaal reserve bankieren afwijst of sterk beperkt en waar je bankbiljetten in klinkende munt kunt omwisselen is onder het huidige regime onlevensvatbaar.

  Wladimir van Kiel [15] reageerde op deze reactie.

 12. @Oscar [14]: daarom is het juist zeer knap van zo’n ex-poarkeerbommetjesgenerator van een Scheringa dat hij ondanks het feitelijke monopolie van de gevestigde banken dat door de staat wordt beschermd en de tegenwerking daarvan toch een dikke poot aan de grond heeft weten te krijgen en dat lukt echt niet door 500.000 man op te lichten, daar is de markt gewoon te slim voor.

  dave [23] reageerde op deze reactie.

 13. De Nederlanders zijn dom vee. Logisch dus dat ze zowel door politici als handige zakenlui bedonderd worden. Vraag niet hoe het kan maar profiteer d’r van.

 14. @R. Hartman [19]: Bos had een-tweetje met de pers, uiterst suggestieve berichtgeving daar. Gisteren bijvoorbeeld stond er een stukje in de Telegrof. De DSB scoorde het laagst bij hun klanten, een 5,5 terwijl de RABO het hoogste scoorde. Wat de RABO en de andere banken scoorden stond er niet bij, alleen die 5,5 van de DSB en dat is al verdacht. Had de RABO soms het hoogste gescoord met een 5,7 en de rest van de banken 5,6 ? Waarom werden de overige getallen niet vermeld ?

  Of de Waarheid weer is gereïncarneerd, het wordt hier steeds communistischer.

  Oscar [21] reageerde op deze reactie.
  dave [23] reageerde op deze reactie.

 15. @Wladimir van Kiel [20]:

  Ja, en volgens mij is het niet alleen onnozelheid van de heren en dames politici. Volgens mij niet in het geval van Wouter Bos. Wanneer je goed op zijn mimiek en motoriek let wanneer hij aan het woord is of luistert dan lijkt het er veel op dat hij WEET dat de hoofdrol in smerigheid wordt gespeeld door de overheid. Maar wat hij uiteindelijk zegt is een variatie op: “maar we moeten de hand ook in eigen boezem steken, we hadden eerder moeten aandringen op meer toezichthouders.” En vervolgens nemen de mensen dát over. Dus hoor je mensen in de straat, als ze er al over praten, dat er meer toezicht moet komen. Toezicht op al die graaiende, zelfverrijkende banken. De vraag ‘waarom met toezichthouders een systeem dat van fraude, oplichting, valse concurrentie, vernietiging van de deugd en roofbouw aan elkaar hangt overeind houden?’ komt niet eens in ze op.

 16. Echt wat een kulverhaal…je haat tegen alles wat links is overheerst hier je objectieve kijk op de realiteit.

  Dit kan gewoon niet, om zo snel, zo rijk te worden…
  Dat jij het nog voor hem opneemt, het is dat dit de vrijspreker is…

  loel met oren..

  oh ja, en de benaming: ‘ons AZ’ zegt al genoeg, zet die domme voetbalemoties eens aan de kant en kijk wat hij heel veel gezinnen heeft aangedaan.

  Wladimir van Kiel [24] reageerde op deze reactie.
  IIS [27] reageerde op deze reactie.
  Rob ter Horst [35] reageerde op deze reactie.

 17. Dat je het al ‘ons AZ’ gaat noemen, zegt dat jij ook zo’n blije voetbalsupporter bent die geen objectieve kijk kan hebben op deze materie.

 18. @Wladimir van Kiel [20]: @Wladimir van Kiel [15]:

  Mijn god, pijn aan de kont van Dirk gisteravond?

  Wie ben jij eigenlijk??? ik zou het heel graag willen weten namelijk…

  Bij de DSB zitten nu 20 medewerkers de hele dag op internet te schrijven dat zij zo blij zijn met hun dsb contract.
  Ben jij er ook zo een?

  Ik heb de vrijspreker altijd gevolgd, nooit gereageerd, maar ik heb het werk van deze meneer tijdens mijn werk bij de kredietbank meerdere malen mogen aanschouwen, het was altijd de grootste ellende in die gezinnen..
  En jij neemt het voor hem op…

  bah..zum kotzen.

  Wladimir van Kiel [26] reageerde op deze reactie.

 19. Heeft Dirk hier ook al zijn troll 😉

  Let op: deze mhr is geen vrijspreker! Hij lult uit zijn westfriese nek.!!!!

  Wat Dirk gedaan heeft is moet je niet willen, alleen heeft Dirk het wel gedaan en in principe mag dat.

 20. @dave [22]:

  Geen bank is te vertrouwen. Het zal niet alleen de DSB bank zijn die veel gezinnen in het ongeluk hebben gestort met hoogstwaarschijnlijk te hoge leningen of te dure leningen, maar zijn de gezinnen niet verantwoordelijk voor hun eigen acties of daden? Als men te graag iets wil en zich er diep in de schulden voor steekt, wie is er dan uiteindelijk verantwoordelijk? DSB maakte gebruik van de mogelijkheden die hen door de centrale bank waarschijnlijk werden geboden. Ik zou met de DSB bank nooit in zee zijn gegaan, alleen al die irritante reclame’s van ze doen me besluiten om daar niet te lenen…,lenen doe ik sowieso nooit, net als uitlenen. En dan heb ik het nog niet over Scheringa zelf, de man vind ik persoonlijk geen uithangbord van een betrouwbare bank. Maar goed, welke uithangborden of visitekaartjes kun je wel vertrouwen? Als het om de poen gaat zijn mensen allemaal gelijk…Niet te vertrouwen!
  Oscar [28] reageerde op deze reactie.

 21. @IIS [27]:

  “…lenen doe ik sowieso nooit, net als uitlenen.”

  Ik ook niet, maar het erge is dat velen dat wel doen. En dat is geen spontaan gebeuren. Door voortdurende monetaire inflatie, veroorzaakt door de overheid, loont het om jezelf in de schulden te steken.

  Een normale gang van zaken hoort te zijn: je spaart geld. Terwijl de economie groeit ontstaat er deflatie. Geld wordt meer waard en op een gegeven moment zet je van klinkende munten, die je van een 100% reserve depositobank af haalt, een bedrijfje op. Als je nog niet goed genoeg geld gespaard hebt en je wilt persé nu een bedrijf starten dan zoek je iemand die in het bedrijf wil investeren. Vind je die niet? Dan zul je verder dienen te sparen.

  En welke situatie is er nu: sparen wordt bestraft en voor schulden maken is er een beloning. Ook tijdens economische groei is er inflatie. In plaats van klinkende munt is er 100% fiatgeld. Banken hebben voordeel om ook bij de meest onnozele, kansloze, ondernemingen geld uit te lenen.

  Resultaat: de kweek van steeds meer onbetrouwbare, onverantwoordelijke, corrupte mensen die steeds meer macht krijgen.

Comments are closed.