Ophangen_hanging_gaysSocialisten haten succes en aanbidden mislukking want succes gaat in hun ogen altijd ten koste van de bij hen zo geliefde zwakkeren.

Het is in socialistische ogen onmogelijk om geld te verdienen door gewoon een goed product te leveren waar klanten vrijwillig geld voor willen neertellen, succes van de een gaat in linkse ogen altijd ten koste van een ander en moet daarom worden bestreden en dat verklaart de socialistische afkeer van de vrije markt.

De enige voor socialisten acceptabele manier om rijk te worden is als socialistische partijapparatschiks de staatskas plunderen, alle andere manieren zijn uit den boze.

Om socialistische aandacht te trekken moet het succes wel een gezicht hebben, als de ING 10 miljard winst maakt is dat niet erg omdat dit een anonieme organisatie is maar als Microsoft geld verdient dan is dat vreselijk omdat die centen voor een groot deel naar de aanwijsbare en herkenbare meneer Gates gaan waardoor socialistische afgunst wordt gewekt en MS een zichtbaar haatobject wordt voor links.

In Nederland is Dirk Scheringa een zeer succesvol zakenman, prominent en opgeklommen van dorpsveldwachter ergens in het noord’n des lands tot eigenaar van een heuse bank (en ons AZ) en multimiljardair en zoiets moet onvermijdelijk negatieve socialistische aandacht trekken.

Het succes van Scheringa moet volgens de Socialistische Waarheid wel ten koste van talloze slachtoffers zijn gegaan en daarom is er al maanden een echte hetze gaande vanuit de politiek en aanpalende media tegen Scheringa en zijn DSB. De DSB zou allerlei onoorbare praktijken er op na houden en daar moet het volk dringend tegen worden beschermd.

Er zullen ongetwijfeld wel misstanden te vinden zijn bij de DSB (zoals overal) maar ik vraag mij af of alle 500.000 Nederlandse huishoudens die een lening of hypotheek bij ome Dirk hebben lopen belazerd zijn maar te stom om dat in te zien. Die hele haatcampagne is gebaseerd op enige tientallen klachten van klanten die geld geleend hebben en moeite hebben met het terugbetalen daarvan en op verklaringen van 3 anonieme ex-werknemers van de DSB. Deze verklaringen van anonieme personen waar niemand verder iets van weet blijken kennelijk voldoende voor minister Bos en zowat de hele Tweede Kamer om een onderzoek naar de handelswijze van de DSB te eisen en door al die negatieve publiciteit zal dat bedrijf heel snel de nek worden omgedraaid.

Dirkje moet hangen want hij is succesvol en daarom moet de DSB kapot.

Opvallend is de eenzijdigheid van deze hetze omdat ook de andere banken zeer foute producten verkopen en hebben verkocht en ook aan koppelverkoop doen en hebben gedaan maar zoals gezegd zijn dit anonieme organisaties die geen gezicht van een persoon hebben die gezonde socialistische penisnijd opwekt.

Zo hebben de gezamenlijke banken en verzekeringsmaatschappijen onlangs voor een paar miljard met hun klanten geschikt over de befaamde woekerpolissen waarvan er 8,5 miljoen zijn verkocht zodat bijna ieder Nederlands huishouden daarmee is opgelicht.

Delta Lloyd heeft iets van €350 miljoen geschikt, AEGON voor een half miljard en de ING ook voor zoiets om maar een paar namen te noemen. En dan hebben we de aandelenleaseproducten die ook voor miljarden zijn geschikt met de klanten.

Het lijkt mij daarom dat de DSB nog een lange weg heeft te gaan voordat deze net zoveel schade bij de klanten aanricht als de andere financiële instellingen hebben gedaan.

De DSB heeft enige maanden geleden een boete opgelegd gekregen van de AFM omdat ze te hoge hypotheken zou hebben verstrekt. We hebben hier twee partijen, de een vraagt een bepaalde lening en de ander is bereid die te geven, wat moet de staat (AFM) hier dan ? Wat heeft die ermee te maken en waarom moet er geld in de vorm van een boete naar de staat vloeien vanwege deze wederzijds vrijwillige transactie, wie heeft hier belang bij behalve de staat die weer ergens geld uit weet te persen ? Dit lijkt mij volslagen socialistische waanzin.

Het grote verwijt van socialisten naar banken toe is altijd geweest dat banken alleen geld aan rijken willen lenen en nu is er dan eindelijk een bank die wel bereid is om geld aan armen te lenen en dan is het weer niet goed en daaruit blijkt weer eens duidelijk dat links denken zwaar hersenletsel veroorzaakt.

37 REACTIES

 1. @Wladimir van Kiel [31]: Citaat Quote 500 uit 2002: ‘Waarderen we het bedrijf uit Wognum volgens de actuele grondslagen, dan komen we echt niet veel verder dan 230 miljoen euro. En dat staat niet eens meer enkel op naam van de naamgever van het concern.’ Plus 30 miljoen aan schilderijen, auto’s, vastgoed komt Quote aan 260 miljoen euro in 2002. Gestegen tot 285 miljoen, geschat in 2008. Niet arm, evenmin zielig…

  Wladimir van Kiel [34] reageerde op deze reactie.

 2. @Asmodeus [33]: oke, geen multimiljardair maar “slechts” multimiljonair.

  Doet mij denken aan deze joodse mop:

  zegt een zakenman tegen de andere: “dankzij de belasting ben ik miljonair geworden”.

  Ander: “dat is heel mooi, hoe is dat gebeurd?”

  Zakenman: “ik was eerst miljardair”.

 3. Ben je op zoek geweest op het krijgen van een lening? tegen de heer Jame Hook FinancialLoan service die wij bieden lening aan individuele en co_operate organen met een 3%-tarief, bent u op zoek naar een dringende lening om uw schuld te betalen hier, kom de gelegenheid waar u kunt snel een lening te krijgen bij de heer Eric Robert financiële lening Service.contac ons today.emailaddress: ericloanfirm78@yahoo.com; te gaan met uw lening te verstrekken van de volgende information.YOUR naam, uw land, telefoonnummer, maandelijks inkomen, adres, Doel van de lening, geleende bedrag, het uitlenen DURATION.Thanks voor uw medewerking operation.contact met ons op via emailadres: ericloanfirm78@yahoo.com

Comments are closed.