secretEr is weer een nieuwe kliklijn. Deze keer voor fraudeurs van uitkeringen. In wat voor samenleving leven wij?

De overheid gaat hier twee keer in de fout. Ten eerste kun je je namelijk afvragen wat er zo netjes is aan uitkeringen wanneer het geld hiervoor onder dwang wordt afgenomen van anderen. Het verdelen van gestolen geld, geeft vrijwel altijd fraude. Wanneer je begint met fraude, kweek je fraude.

Voorts wordt met deze kliklijn een ouderwetse – naar Oost-Duits model – onderlinge sfeer van wantrouwen gecreëerd. Er is maar één partij die je kunt vertrouwen en dat is de overheid. Een soort verdeel- en heers-politiek.

Er kan ook anoniem worden geklikt.

Van Dale:
ver·klik·ken -klikte, h -klikt 1 stiekem doorvertellen: iets ~ 2 aanbrengen, verraden: iem ~

Deze politiek genereert dus diefstal, wantrouwen en verraad.

Daar zijn we mooi klaar mee. Wat wordt de wereld mooi met dit beleid.

Sen Huwa

9 REACTIES

 1. Mogen wij hieruit de gevolgtrekking maken dat Huwa het prima vindt, dat u in de WAO zit, om er daarnaast toch een 40-urige werkweek op na te houden, als zwarte klusser?
  Dat Huwa het prima vindt, dat, wat als vangnet bedoeld was, tot hangmat werd (zoals wijlen Toxopeus het uitdrukte? Zeer fraaie uitspraak overigens).
  Huwa vindt het frauderen met uitkeringen allemaal prima in orde?
  Gek. Ik maar denken dat deze libertarier zo’n hoge moraal had, daar pronkt hij immers steeds mee.

  Maar natuurlijk.
  Iemand die ‘de’ overheid alleen als maffia wenst te zien, vindt uitkeringsfraude allerminst immoreel.

  Ziedaar hoe een simplistische theoretische basis, het morele inzicht volledig kan vertroebelen.

 2. De overheid is de grootste maffiabende. Kijk maar naar het zuur.nl, alsmede naar Het Echte nieuws.Org en niet te vergeten SDN.NL Dan is verder kommentaar overbodig.

 3. ze moeten niet zo zeiken. Als je de boel besodemieterd en uitkeringsgeld ongeoorloofd steelt, is het alleen maar perfect en aan te prijzen dat mensen die hiervan weten, dit doorgeven aan het uitkeringsinstituut / de politie / justitie!
  liever een verklikmaatschappij, dan een maatschappij waarin leugenaars, smeerlappen, besodemieters, bedriegers en hufters de vrije hand hebben.

  Sen Huwa [6] reageerde op deze reactie.

 4. Klikken is – hoe dan ook – moreel verwerpelijk. Merkwaardig dat juist dit super-christelijke kabinet klikken tot de gewoonste zaak van de wereld probeert te maken. Is het niet zo dat de grote leider van deze christenen ooit verklikt werd? Waarom trekken ze daar geen lering uit?

  Verklikkers zijn opportunisten die met alle winden meewaaien en handelen uit afgunst, niet uit kracht. Zint iets je niet, spreek de ander erop aan maar ga niet anoniem klikken!

  R. Hartman (NI) [9] reageerde op deze reactie.

 5. @sjef de vries [4]:

  “liever een verklikmaatschappij, dan een maatschappij waarin leugenaars, smeerlappen, besodemieters, bedriegers en hufters de vrije hand hebben.”

  Het is net omgedraaid.

  Wanneer niemand kan worden gedwongen om geld aan een ander te geven, valt er ook veel minder te liegen, te bedriegen en te besodemieteren.

  Juist in een maatschappij waar diefstal collectief is gelegaliseerd en de grote buit van socialistische struikrovers op het dorpsplein wordt geëtaleerd voor hen die schreeuwen dat ze het nodig hebben, komen leugenaars en bedriegers tot bloei.

 6. Er zijn hier mensen diep gezonken zie ik door verklikken aan te prijzen. Al zou het om het verklikken van een kinderverkrachter zou ik het goedkeuren, maar in financiele gevallen vind ik dit NSB gedrag ongepast. Zoals de heler erger is dan de steler, is de verraaier erger dan de graaier. Het is ook triest dat je de kleine kruimel verraadt, terwijl je de blauwe envelope brigade die jaarlijks ruim 200 mrd steelt laat lopen. Dat geeft het hypocriete weer van de meesten in dit landje onder zeeniveau. Ik steel 10 euro van iemand en hij/zij zou het liefst het daglicht uit me ogen rammen, de belastingdienst steelt van diezelfde werkende loonslaaf op jaarbasis 10.000 en men vult braaf de aangifte in. We’re fucked, time to wake up. Laten we als mensheid de zaken eens in een context plaatsen, in volgorde van grootte van de schade die het ons berokkend. Dan kom je pas helemaal aan het eind bij de uitkeringtrekkers uit. De uitkeringstrekker is simpelweg niet het probleem, maar slechts het gevolg van de oorzaak. De oorzaak is de op macht beluste rupsje nooitgenoeg (staat/koningshuis/multimiljonairs/miljardairs/occulte duivelsaanbidders etc) laten we het probleem bij de wortel aanpakken. Geen surrogaatoplossingen waarbij het pluche inclusief de puppetmasters kunnen blijven zitten. De hele poppekast oprollen. Het verlagen tot verraad zorgt er alleen maar voor dat je meer krijgt van het huidige systeem en na het verraden van mensen kan ik volgens de wetten van karma ook zeggen dat je het dan ook verdient.

  Sen Huwa [8] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.