Vergrootglas3Om maar gelijk met de (reeds opengetrapte) deur in huis te vallen: de overheid is eigenlijk maar in 1 ding echt goed: fouten maken. Vroegtijdig verkeerde conclusies trekken vanuit een brei aan gegevens om vervolgens zonder gêne met de vingers in de oren de gecreëerde waarheid van de daken schreeuwen als onderbouwing voor de favoriete bezigheid van de overheid (naast het beperken van vrijheid): geld uit de zakken kloppen.
 
Of het nu gaat over klimaatverandering, kredietcrisis of werkeloosheid, overal waar de overheid een probleem constateert, wordt een symptoom van de werkelijke oorzaak tot officiële oorzaak gepromoveerd om te dienen als stok om de geldboom die burger heet mee te slaan.

Alles draait om schuld. Schuld maakt weerloos, en suggereert een in te lossen boete om de schuld te zuiveren. Mensen zijn overal schuldig aan, en vooral de kapitalisten. Die onverantwoorde bankiers met hun bonussen van privaat geld. Die hardwerkende burger die met zijn dagelijkse filetocht het klimaat meer beïnvloedt dan die gloeiende gasbol die 333.000 keer zwaarder is dan heel de aarde zelf. Die werkgever die als laatste redmiddel tegen de steeds meer verstikkende regelgeving en belastingdruk zijn productie automatiseert of elders onderbrengt in de hoop nog van meerwaarde te kunnen blijven zonder er financieel aan onderdoor te gaan.

Ze hebben allemaal 1 ding gemeen. Ze worden als vijand van de mensheid gezien omdat de overheid verklaard heeft dat ze dat zijn. De overheid is door de media op een probleem gewezen, en omdat de overheid zichzelf als geschikt acht om het probleem te analyseren en op te lossen wordt in no-time het vergrootglas uit de kast gehaald om het meest geschikte symptoom als oorzaak aan te wijzen. Geschikt bij definitie van het creëren van meer overheidsinvloed, regelgeving of noodzaak tot belastingheffing, want jezelf als oorzaak aanwijzen is als absolute machthebber onmogelijk. Jezelf als oplossing aandragen is daarentegen een vanzelfsprekende conclusie. Waarheid is geen overweging, draagvlak is het toverwoord waarop alles gebaseerd is. En laat dat draagvlak nu met leugens, statistieken en directe beïnvloeding gemakkelijk te creëren zijn, getuige onze onderwijsinstellingen en informatievoorzieningen.

Het zichzelf tegensprekende orgaan, dat als monopoly vecht tegen monopolies en als salarisdief tegen dieven, zal na het naar zichzelf toetrekken van alle macht, in naam der eerlijkheid, strijdend tegen het onrecht, in elkaar storten wegens het onvermogen om het geabsorbeerde onrecht weg te snijden uit de eigen gelederen. Immers, wat is het nut van een overheid die zichzelf in woord en daad niet tegenspreekt? Zonder dat, zou zij een gewone corporatie zijn die gebonden is aan regels en wetten die niet aan de persoonlijke wens van het moment aangepast zijn.

Nu dit gedrocht na de intellectuele doodverklaring ook door steeds meer mensen fysiek doodverklaard wordt is het tijd om door te pakken. Stilzitten is geen optie. Wees actief tegen leugens, onrecht en morele corruptie. Spreek met mensen uit je omgeving, geef goede argumenten tegen een overheid, deel intellectuele plaagstoten uit, vraag mensen naar hun overwegingen om een overheid te hebben en filter daar de tegenstrijdigheden uit en confronteer ze daarmee. Zet mensen aan het denken en denk zelf na over wat er nog te behouden zou zijn aan deze samenleving voordat het in elkaar zakt zoals alle voorgaande samenlevingen met deze symptomen. Alles beter dan toekijken en niets doen. Zie u op 6 oktober bij de bijeenkomst van de Libertarische Partij.
————————–
Ingezonden door Nathan