Week35Gratis reisadvies van de overheid
In Maastricht worden alle kentekens van passerende auto’s permanent gefotografeerd. Vervolgens wordt een analyse gemaakt van het rijgedrag en stuurt de overheid de mensen een reisadvies. Mensen in Maastricht kunnen namelijk heel slecht zelf bepalen hoe zij willen rijden.

De projectleider zegt in het filmpje: “we sturen dan een brief waarin wij vragen of wij uw gegevens mogen opslaan…” Hoe attent.

De overheid fotografeert zich helemaal suf, slaat alles op, maakt database-analyses van het persoonlijk gedrag van mensen, geeft ongevraagd advies over uw routeplanning en vraagt vervolgens in een brief of de gegevens mogen worden opgeslagen. Waarom wordt er eerst niet gevraagd of mensen deze inbreuk op hun privacy wel op prijs stellen en of zij überhaupt zitten te wachten op een reisadvies van de overheid? Aangezien je tegenwoordig niet meer aan de overheid mag vragen wat iets kost, laat ik deze vraag maar voorbij gaan.

Europarlementariër Manders wil gps in elke auto
Tegen diefstal uiteraard en – hou je vast – ter bescherming van de persoonlijke levensfeer. De bestaande alarmsystemen maken het moeilijker om auto’s te stelen, maar “er vinden nu veel carjackings en homejackings plaats, waarbij mensen in hun persoonlijke sfeer aangevallen worden.”

Taser madness
Er gaat geen week voorbij of er verschijnt wel een nieuw taserincident op youtube. Meestal in de VS want daar heeft vrijwel iedere agent zo’n stroomstootwapen. Indien u op youtube gaat zoeken naar taser incidents, adviseer ik u dat met een lege maag te doen. De filmpjes laten vrijwel stuk voor stuk zien hoe oom agent bij het minste of geringste begint te taseren. Het maakt niet uit of je zwanger of mogelijk hartpatiënt bent of dat je kinderen in de auto zitten. Stuk voor stuk voorbeelden van extreem en zinloos overheidsgeweld. Niet zelden tot de dood er op volgt. De death toll ligt thans rond de 400.

De Nederlandse politie wil dit onding uiteraard ook en in Rotterdam mogen ze gaan testen. Op basis van het zien van diverse filmpjes zou ik het volgende willen zeggen: wordt u aangehouden door een agent met een taser, wees dan voorbereid op extreem en zinloos gewelddadige ordehandhaving , wees buitengewoon beleefd, spreek niet tegen en spreek nooit over disproportionaliteit, burgerrechten of redelijkheid.

Halt of ik schiet!
Was het niet zo dat het vuurwapen door de politie alleen getrokken mag worden – laat staan gebruikt – bij ernstige bedreiging? Hoe bedreigend is een ongewapende 15 jarige inbreker die door de achterdeur probeert te ontkomen? De criminele jongen werd geraakt in zijn been.

Gang naar de bestuursrechter zinloos
Dat is de conclusie van jurist Kees van Oosten na vele jaren ervaring. Zelf wanneer de burger wint van de gemeente, neemt de gemeente even daarna gewoon opnieuw hetzelfde besluit maar dan beter voorbereid.

Duizend camera’s lossen 1 misdrijf op
De Britse overheid heeft meer dan een half miljard pond uitgegeven aan miljoenen camera’s. De veiligheid wordt er echter niet noemenswaardig beter van. Overheidslogica: als duizend camera’s slechts 1 misdrijf oplossen, hebben we dus meer camera’s nodig.

Sen Huwa

15 REACTIES

 1. Het ‘Kees van Oosten’ voorbeeld had je beter achterwege kunnen laten. Deze klojo is, zoals het artikel al stelt, beroepsactievoerder, en heeft de Utrechtse belastingbetaler al erg veel geld en overlast gekost. Leeft van een bijstandje maar procedeert zich te barsten. 3x raden wie dat allemaal moet betalen.

  Het is zo’n type met tijd teveel dat tegen alles is, uitsluitend om dwars te liggen. Een GroenLinks type à la Robert Giesbers, zal ik maar zeggen.

  Sen Huwa [2] reageerde op deze reactie.

 2. @HJ [3]:

  “Deze wekelijkse bijdrage is een leuk format om even snel wat dingen in perspectief te plaatsen. Dank daarvoor.”

  Inderdaad !!

  “..verderfelijke uitlatingen van Wouter tot nu toe, en dat wil toch iets zeggen…..”

  Misschien moesten we alle uitlatingen van dhr. Bos en mede-bandieten maar eens overzichtelijk in de vorm van de headlines met een max. van 1 regel bij gaan houden zodat de politieke draaikonterij inzichtelijk wordt.

  Merk op dat dhr. Wilders zijn koers door de tijd heen ook verandert met als doel een groter deel van het machtsmonopolie in handen te krijgen. In de gaten houden die gast, net als die andere minkukels.

  Aan de hand van de uitlatingen door de tijd heen (de trend laten we maar zeggen) en de uitlatingen ten tijde van de verkiezingen (de spotprijs) zou je wellicht conclusies kunnen trekken t.a.v. de politieke minkukel die de libertarische zaak het dichtst benadert.

  Bon Vivant [6] reageerde op deze reactie.

 3. @Andre [4]:

  Ik denk dat de machtshonger van Wilders hem een heel eind richting SP heeft doen opschuiven. Ook bij Hem zijn principes zeer rekbaar.

  Deze overzichten zijn inderdaad leuk, al zijn er leukere punten in het overzicht mogelijk. Helaas is daar een ander bestuur voor nodig, en vooral een andere mentaliteit.

 4. @Sen Huwa [5]:

  Wouter Bos liet weer mooi zijn socialistische pavlov reflexen zien.

  Al zou ik het persoonlijk niet erg vinden als hij de familie van Amsberg voortaan belastingen laat betalen. Maar dat durft hij niet.

  Net als dat hij (of collega lakeien) net zo min stichtingen op koninklijke adressen – waar een geur van fraude omheen hangt – durft aan te pakken.

 5. Gang naar de bestuursrechter zinloos: mooi voorbeeld, iemand kreeg een opeens ruim 2x zo hoge OZB rekening voor een stuk weidegrond. Blek de WOZ waarde opeens verdubbeld. Op onjuiste gronden. Hij tot aan de rechter geprocedeerd. Immers indien je bezwaar aantekent tegen de WOZ taxatie is dat nietde gemeentelijke bevoegdheid, maarde ‘onafhankelijke’ taxateur. uit eigen ervaring heb ik dat ook mogen ondervinden. Je moet dan procederen. Ik heb dat toen nietgedaan, maar de weidegrondbezitter wel. Hij won, want de verdubbeling was dubbe lucht. Acceptgiro verlaagd.

  Jaar daarna, krijg jij opnieuw een accept met de ‘oude’ dubbele WOZ weer erop …

 6. @Sen

  Dank je! Ben blij dat je het kan waarderen.

  Is het erg brutaal als ik had gehoopt op een linkje ergens op de voorpagina? Daardoor hebben uiteindelijk best wel een hoop mensen het stuk van week 34 gelezen. Was wat mij betreft wel voor herhaling vatbaar 😉

  Sen Huwa [13] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.