charityHelp de overheid de crisis door
De troonrede en de algemene beschouwingen laten duidelijk zien waar de overheid voornamelijk bezorgd om is: om zichzelf. De grote uitdaging waar Nederland in crisistijd voor staat, is zorgen dat de overheid geen begrotingstekort heeft. Laat iedere Nederlander zich bewust zijn dat je mag genieten van het goede leven zolang de overheid maar geen tekort heeft. Nu de overheid wel een tekort heeft, zal de burger de broekriem moeten aantrekken. Waar het kabinet echter geen duidelijkheid over geeft, is hoe deze crisis is ontstaan, wie daar voor verantwoordelijk zijn en wat er nu moet gebeuren.

Het kabinet weet eigenlijk alleen dat het niet goed gaat en dat de burger dit op een of andere manier zal moeten oplossen. Ergens in 2010 zullen de 20 commissies wellicht een advies uitbrengen maar dan ziet de wereld er al weer totaal anders uit en kunnen zij opnieuw beginnen. Kortom, verzin zelf iets.

In Obama-stijl: wat kun jij doen om het begrotingstekort te verkleinen? Suggesties: lever je pensioen in, je AOW, je rollator, je medicijnen. Wees creatief en help de overheid de crisis door. Doneer met extra boetes.

I pledge: to drive 52 km/h where 50 is allowed; to hold my cellphone in my hand despite my fully functional car kit; to leave my ID at home.

I pledge: to produce the highest taxable income and to refrain from legal tax deductions because they are immoral.

I pledge: to dedicate my life, my family, my health, my business, my income, my savings and my future to the mere benefit of the government and it’s needs and way of life. Amen.

Vergeet het collecte-zakje niet bij de uitgang.

Klink eigenlijk niet voor rookverbod
Wat minister Klink betreft, had het rookverbod niet gehoeven. Wie er wel achter dit verbod zaten, is onduidelijk, maar Klink pleit zichzelf vrij. Morgen komt premier Balkenende op de tv: “ik was altijd fel tegen inmenging in Irak”. Wouter Bos vult hem aan: “en wat mij betreft was er nooit een cent naar de banken gegaan”. Camiel Eurlings over een paar jaar: “ik heb mij altijd met hand en tand verzet tegen rekeningrijden”.
Als Klink niet voor het rookverbod was, zal hij ook wel niets te maken hebben met de inkoop van vaccins tegen de Mexicaanse griep. Dat komt mooi uit want men is het zicht op dit pandemische monster een beetje kwijt geraakt. 700 miljoen euro de gootsteen doorgespoeld, maar Klink, tja, Klink die was altijd al principieel tegen vaccinaties.

Begin bij jezelf
Minister Verhagen ijvert voor vrij internet in Iran. Verhagen vindt het onacceptabel dat de Iraniërs niet naar iedere site kunnen browsen die zij willen. Dat vind ik ook. Maar hoe moet ik deze nobele strijd voor vrijheid in Iran rijmen met de toenemende controle in ons eigen land op elk mailtje dat we sturen en elke site die we bezoeken? Deze Nederlandse overheid die argwaan jegens de burger heeft verheven tot nationale religie, die internet ziet als het kwade kanaal van terroristen, pesterijen en haatzaaiende anders-denkers, plaatst bij elke router en switch op het web een ambtenaar om het verkeer te loggen en is in haar onderdrukking stiekem honderd stappen verder dan Iran wellicht ooit zal komen.

DVD om betere boetes uit te schrijven
Leerling-agenten blijken iets te fanatiek boetes uit te schrijven. Hoe vreemd het ook klinkt, dit is zelfs de politie-organisatie te gortig. Het blijkt dat deze onzinnige boetes het gevolg zijn van het quotum dat deze leeringen is opgelegd. Dat quotum geldt echter niet alleen voor leerlingen maar voor alle agenten. Het instellen van een quotum geeft altijd problemen met onzinnige boetes. De leerlingen krijgen nu een DVD thuis gestuurd waarin richtlijnen staan wat zinnige boetes zijn en wat niet. Kan deze DVD niet naar ALLE agenten worden gestuurd?

Leugens te koop
De kranten hebben tegen hun eigen uitdrukkelijke wil en principes in, toch maar websites gemaakt waarop hun nieuws ook te lezen is. Internet is voor kranten eigenlijk net zo iets als een naaktstrand voor de Taliban. Ze begrijpen er helemaal niets van en daarom dient iedereen geld te betalen voor het bezoeken van hun websites. Google weet wel alles van verdienen met internet en vindt het verdien-model van de kranten niet zo slim. Het is al tenenkrommend genoeg om elke keer opnieuw te lezen over wrede alles vernietigende pandemieën, achter elke boom verstopte terroristen, de geweldige voordelen van de EU en de enorm toenemende populariteit van het koningshuis. Je moet echter wel heel erg in je eigen oude wereldje leven, om te denken dat mensen voor deze propaganda op internet zouden willen betalen.

Sen Huwa

7 REACTIES

 1. “Help de overheid de crisis door”
  Kunnen we niet beter een collecte houden om ze allemaal voor altijd op vakantie naar Afghanistan te sturen?

 2. De huidige crisis word nog vervolgt. Dit is nog niet eens het begin.
  De oplossingen komen er vanzelf, zij het the hard way. Als burger zal ik daar maar op voor bereiden. Ik denk dat het geen jaar zal duren, eerder het in mekaar ploft. Staat zelfs in de bijbel geloof ik.
  De beste voor bereiding lijkt me aankopen goud e-o zilver, eigen stroom voorziening, voorraad voedsel en ergens op het platteland wonen. Denk maar aan de lange ritten in de oorlogs winter van de laatste oorlog. Ik wens jullie veel sterkte de komende jaren. Of moet ik zeggen maanden.

  surfer [3] reageerde op deze reactie.

 3. Een normaal persoon had allang het bijltje er bij neer gegooid als je geen uitweg meer ziet. Maar deze regring heeft geen flauw benul wat ze aan het doen zijn en staan absoluut niet met beide benen in de maatschappij. Wensdenken:” het komt ooit goed ook al doen we niets” is hun credo.
  Je kan jezelf nog als schuldige voor de crisis aanwijzen, maar de erfenis van 40 jaar grove inmenging in de economie en sinterklaasspelerij heeft de burger met een schuld van 22.000 euro (per hoofd en groeiende) opgezadeld. Daarvan geef je jezelf natuurlijk niet de schuld want dat kost je figuurlijk en misschien ook wel letterlijk de kop.

 4. Qua bekeuringen is NL de cartooneske en over the top TV serie “the Dukes of Hazzard” inmiddels al ver voorbij geschoten. Ze lopen nog net niet met verplaatsbare “verboden te parkeren” borden om bij stilstaande auto’s neer te zetten hoewel je ze niet op een idee moet brengen.

  Dat de Nederlanders dit allemaal pikken mag een wonder heten, ook de tweede kamer heeft hier “geen enkel probleem” mee.
  Geen haan die er naar kraait, ondanks de onrechtvaardigheid maar ook de onrechtmatigheid van deze activiteiten, immers, moet het invoeren van bijvoorbeeld “snelheidsbelasting”, waar het tenslotte op neer komt, niet wettelijk geregeld zijn??

  Het is gewoon onge-evenaard gebrek aan respect voor de burger.
  Vraag eens waarom je voor 54 km/u op een verlaten “50” (ex. 70 of 80!) weg een bekeuring krijgt, het antwoord zal zijn “dat is levensgevaarlijk”, “er vallen nog steeds 750 per jaar verkeersdoden in NL” en de allergrootste leugen “snelheid speelt een rol bij haast elk ongeval”. Heb je al deze drogredenen weerlegd dan is het ineens “het mag nu eenmaal niet”!

  Het beste bewijs voor deze uiterst verachtelijke opstelling van de overheid is het feit dat er rond en om het huis zo’n 5000 slachtoffers per jaar vallen, daar wordt geen ophef over gemaakt, maar bovendien de 100.000 slachtoffers van ernstige aandoeningen per jaar (hart- en vaat ziekten, kanker); de bestrijders hiervan moeten namelijk van deur tot deur om centen bedelen!

  Dit alles staat in schril contrast met het leger van controleurs, voorzien van de modernste apparatuur, dat dagelijks op pad wordt gestuurd om te proberen zo veel mogelijk burgers te betrappen op allerlei onnozele “gedragingen” ten behoeve van de “veiligheid”. Er wordt KEIHARD GELOGEN, men zou hoofdzakelijk controleren op “black spots”, waar de ongevallen plaatsvinden; dit is complete waanzin aangezien ongevallen incidenten zijn, gevolgen van onvoorspelbaar gedrag, daar zijn geen structurele maatregelen op te nemen! Afgezien van de onwaarschijnlijkheid dat ongevallen op exact dezelfde plek zouden gebeuren, hoe zou daar een verborgen flitser neerzetten ongevallen kunnen voorkomen??

  Onvoorstelbaar hypocriet is de melding, als je de bekeuring onterecht vindt “u kunt in beroep gaan”!! Beroep bij de officier van justitie wordt niet gelezen, er wordt standaard een afwijzing gestuurd waar heel wat zaken mee worden “gewonnen”. De volgende stap is namelijk de zaak voor de kantonrechter brengen waar, wanneer je als expert hebt aangetoond dat de gebruikte politiemethoden niet correct zijn, te horen krijgt “zo doen we het nu eenmaal” zodat je meteen van het idee genezen bent dat je je recht kan halen in NL.

  Het meest stuitend is echter het feit dat de regering, met name de MP, zeer graag de begrippen “respect voor elkaar” en “normen en waarden” predikt welke nu net niet van toepassing zijn op de overheid. Het betaald parkeren, waar gemeenten dus 533 miljoen euro per jaar mee binnenhalen plus de inkomsten uit “gefiscaliseerde” (bestuurlijke) parkeerboetes, is al even schandalig want dit komt bovenop de toch al fikse wegenbelasting met provinciale opcenten plus de gemeentelijke belastingen.

  Belachelijke zaken komen in elk land voor maar in NL, de moeder aller bananenrepublieken, is de lijst wel erg lang!!

 5. Wil je iets echt goed naar de haaien helpen, is politiek het meest dodelijke wapen of mass destruction:
  – Het IS eigendom van niemand,
  – Het LEEFT boven de wet (want die maken ze zelf),
  – Niet te TRACEREN (zelfs niet met ingebouwde GSM-chip),
  – Niemand is ergens voor VERANTWOORDELIJK te houden
  – Spendeerd als ongeleid projectiel MILJARDEN van belastingen
  en toch gaan we er met zijn allen – als burgers – langzaam maar zeker door naar de kl…. gelijk een mexicaans griepvirus.

  Dan hou ik de tekst van de 1e regel van de Georgia Guidestones maar in mijn achterhoofd…
  ” 1. Maintain humanity under 500,000,000 in perpetual balance with nature.”
  Als dat een schaduw doel (World Depopulation en invoering van One World Order) van de politiek is, kan ik alle acties beter bevatten, dan de huidige werkwijze..

  http://en.wikipedia.org/wiki/Georgia_Guidestones
  http://www.thegeorgiaguidestones.com/Message.htm

 6. Hadden we in week 38 maar aandelen gekocht van VeriChip!

  Nee bedankt, ik hoef geen rfid chip in m’n lichaam.

  http://www.reuters.com/article/rbssTechMediaTelecomNews/idUSBNG49295720090921

  VeriChip shares jump after H1N1 patent license win
  Mon Sep 21, 2009 3:11pm EDT

  Sept 21 (Reuters) – Shares of VeriChip Corp (CHIP.O)
  tripled after the company said it had been granted an exclusive
  license to two patents, which will help it to develop
  implantable virus detection systems in humans.

  The technology will combine with VeriChip’s implantable
  radio frequency identification devices to develop virus triage
  detection systems.

  Shares of VeriChip were up 186 percent at $3.28 Monday late
  afternoon trade on Nasdaq. They had touched a year high of
  $3.43 earlier in the session.

Comments are closed.