De overheid neemt circa de helft van de besteding van het nationaal inkomen voor haar rekening.overheid

Dit betekent een enorme achteruitgang in levensstandaard, want:

01.De overheid  bepaalt op heel andere gronden dan jijzelf,   waaraan het geld uitgegeven moet worden.

02.De overheid   geeft  doorgaans twee keer zoveel   uit als noodzakelijk is

03.De  overheid  past vaak geen marktoetsing toe.

Kortom, de overheid is een slecht besteder van geld , terwijl de perceptiekosten van overheidsbestedingen   vaak schrikbarend zijn

Een overheidsproject  sukkelt voort omdat het voortsukkelt.

Een eenmaal aangevangen project valt niet meer te stoppen:
–         niet op grond van kostenoverschrijdingen van vaak honderden procenten
–         niet op grond van  realisering dat het project beter nooit gestart had kunnen worden

Hugo van Reijen

4 REACTIES

 1. Nou nou, niet zo negatief he? De overheid doet best veel belangrijke en nuttige dingen met dat geld.

  Zo konden bijvoorbeeld afgelopen zondag in Amsterdam de moslims gratis met het gemeentebusje naar de bioscoop om te rellen. Want dat vinden de mensen van Pathe zo gezellig tijdens de ramadan. Zonder Job de theedrinkende Dhimmi had men de scooter moeten pakken en waren die rellen waarschijnlijk niet mogelijk geweest.

  O ja, die busjes waren (volgens de ambtenaren) nodig want men vond het nodig om een ‘autovrije’ zondag in te voeren in de stad. Niet dat daar veel van te merken was overigens. Job en zijn trawanten willen graag terugkeren naar de tijd van de paardetram en de hondekar. Die zijn namelijk CO2 neutraal, al schijten die beesten wel een hoop op straat. Of die gemeentelijke moslimbusjes CO2 neutraal waren, is mij niet bekend.
  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Bon Vivant [1]:
  “…. willen graag terugkeren naar de tijd van de paardetram en de hondekar… ”

  Nee, dat kan niet juist zijn want lang geleden hebben wijze bestuurders al ingezien dat door groei van het aantal paardentrams Amsterdam nu onder een laag van 6 meter paardenpoep zou liggen.
  Toen hebben ze de auto gestimuleerd!

 3. VOC mentaliteit toegepast op de eigen bevolking, nog netjes door Rockefeller marionet Balkinhetoog verkondigd. Toen ging de tv weer aan om The Bold and the Beautiful the zien en viel de massa weer in slaap.

  flap [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Het Front [3]: U vergeet dat door het continu uitpersen, en het geleidelijk invoeren van beperkende maatregelen (het meeste gaat per hamerslag, wordt zelfs de griffier niet wakker van)

  En het voorliegen van de bevoking.=Iemand die in de niet overheid meer dan 180.000 verdient verdient het niet om de rest ook zelf uit te mogen geven, maar ondertussen het grote geld weghalen bij mensen die in de ‘middenklasse’ zitten.

  Kortom de bevolking lijdt massaal en misschien zelfs wel ongeneeslijk aan het Stockholmsyndroom, want de goegemeente komt keurig iedere 4 jaar opdraven om een nieuwe hoofdleugenaar te kiezen.

Comments are closed.