pamelaZojuist verschijnt het bericht online dat Pamela Hemelrijk op 62 jarige leeftijd, veel te jong dus, aan een hartstilstand is overleden. Zij zal worden gemist.

38 REACTIES

 1. Gecondoleerd. Ik was geen fan van Pamela Hemelrijk, maar ze had best wat ouder mogen worden

 2. Zij schreef ook regelmatig voor de Vrijspreker.
  Haar artikelen waren altijd inspirerend en/of controversieel, maar altijd lezenswaardig.
  Onder andere de artikelen “Flatgebouw Nederland” op deze site hebben we zeer ruim verspreid. Ze blijven actueel.
  Jammer dat we nieuwe artikelen zullen moeten missen.

 3. Ik heb haar colums in de Metro nooit gelezen want ik ga zelden tot nooit met de trein 😉
  Ken haar dus niet zo goed maar ik heb wel eens stukjes van haar op HVV gelezen. Flatgebouw NL is een hele scherpe.
  Zonder haar persoonlijk te kennen merk ik uit dit soort columns dat ze haar verstand in ieder geval op de juiste plaats had zitten.

  De vieze streek die het AD (mag die krant aub failliet?) haar jaren terug heeft geleverd geeft aan dat de journalistiek jarenlang een gesoten linkse incestbende is geweest.

  RIP

 4. @Oscar [5]:

  Ik weet het. Bijzonder moedig was ze. Ik heb het indertijd allemaal gevolgd. Wat een klote nieuws. 🙁

 5. mijn oprechte medeleven aan de familie en haar vrienden.

  Pamela was mijn ‘Red Pill’ ze heeft mij, met name met haar artikel “Flatgebouw Nederland’, wakker geschud en laten zien ‘how deep the rabbit hole goes’.

  ik zal haar scherpe en moedige artikelen missen. ze schreef vaak over het verlaten van NL voordat het te laat is… ik hoop dat ze nu op een betere plek is.

  Rust zacht Pamela

 6. Wat een k*t bericht zie ik daar ineens weggemoffeld op de laatste regel van staats-tekst staan (het zou bovenaan moeten staan). Pamela was een zeer scherpe en geliefde schrijfster (van mij dan, niet van iedereen) die de vinger vaak op de zere plek wist te leggen. Zowel op “welfare” als “warfare” gebied, en meer.

  Hier nog wat artikelen van haar van Meervrijheid.nl om dat nog eens te benadrukken:
  http://www.meervrijheid.nl/?pagina=8&AuthorID=23

  Gelijk me hele dag verpest.

  RIP

 7. Pamela in mijn ogen ben jij de grootste onafhankelijke en eerlijke journaliste hier in nederland geweest, daar kunnen die flierefluiters nog wat van leren,die hier in nederland zijn zakken loopt te vullen!

 8. Sterven aan een hartaanval ziet er uit als een natuurlijke dood….Dat zal het dan ook wel zijn. Hoewel je mensen die zuiver bezig zijn en lastig worden op de natuurlijke wijze kunt ‘opruimen’.

  Gelukkig komt de dood voor iedereen, goed, slecht en alle andere eigenschappen die men als aardbewoner zoal kan hebben….Stel je eens voor dat de tijd komt dat je met geld en macht je leven met honderden jaren kan verlengen, wat zal dat betekenen voor de mensen zonder macht en geld.
  Oscar [14] reageerde op deze reactie.

 9. Wat jammer dat je er niet meer bent, nog zo jong.
  Het flatgebouw was een topper, ik lees het nog regelmatig.
  Rust zacht….lieve Pamela, ik las je schrijfsels heel graag.

 10. @Oscar [17]:

  Lastige mensen het zwijgen op leggen is zo oud als de weg naar Rome. En volgens mij zitten we midden in een periode die erg gevaarlijk is voor mensen die boven het maaiveld uitkomen. De gevestigde orde, de machthebbers laten de teugels echt niet vieren…de trukendoos van deze ‘mensen’ is oneindig groot.

  Oscar [20] reageerde op deze reactie.

 11. @IIS [19]:

  Natuurlijk, maar mijns inziens zitten we nog niet in de uit de weg ruim fase. Hemelrijk was genoeg tot de marge gedreven, dus haar het zwijgen opleggen zou helemaal niet opportuun zijn geweest.

  Regimes gaan doorgaans mensen uit de weg ruimen als zij na een machtsovername hun macht willen consolideren of als zij de macht dreigen kwijt te raken. Er is geen noemenswaardige oppositie in Nederland. Af en toe lopen er wat kamerleden uit de pas, klinkt er een stem van een ontevreden burger of roert een libertarier of ander randfiguur zich. Vrijwel iedereen herkauwt wat media hen voorkauwen (gloeilamp slecht! Multikul goed! etc.) denkt binnen de kaders of denkt in het geheel niet. Niks aan het handje. De machthebbers worden hoogstens af en toe een beetje zenuwachtig. Een beetje, niet veel.

  Liberty 5-3000 [22] reageerde op deze reactie.

 12. Treurig, treurig, treurig. Ze schreef al lang niet meer, ik kon en kan in ieder geval geen nieuwe stukken van haar vinden, dus dat ze juist nu geliqudeerd zou zijn, dat lijkt me niet logisch. Ik denk dus niet dat het het geval is, maar als ze wel doorgeschreven zou hebben, dan zou dat me niet verbaasd hebben. Met haar is de laatste van de trias Fortuyn-VanGogh-Hemelrijk verdwenen. En dat die eerste 2 vermoord zijn en welke handen het wapen hebben bediend, dat is wel duidelijk, wie het hoofd achter die handen waren nog steeds niet. Want in de fase van het liquideren, daar zitten we al jaren in.

 13. Ik dank Pamela als een van mijn eyeopeners die mij op weg heeft gebracht van het anarcho-kapitalistische pad.
  U zal gemist worden.

  @Oscar [20]:
  Mee eens.
  Het verbaast me hoezeer dit “vrije” nederlandse volk gebrainwasht is met staatspropaganda.
  Mensen zijn echt alleen maar in staat om de bühne te zien van het wereldtoneel.
  De poppenspelers achter het staatsgordijn zijn in mist gehuld.

  En maar wijzen naar dat vermaledijde “onvrije” amerika.
  Zo grappig.

 14. Voor zover ik Pamela een beetje kende heeft ze zich jarenlang kapot geërgerd aan alle politieke misstanden, kapot gerookt en – haar uitlaatklep – het plaatsen van haarscherpe, kritische stukjes werd haar zeer moeilijk gemaakt.
  Frustraties genoeg voor een hart om het op te geven.
  In die zin zou je kunnen zeggen dat ons politieke bestel haar voortijdig aan haar eind heeft geholpen.

  Pamela, welke journalist gaat jou opvolgen? Zijn er nog journalisten die visie, talent, scherpe pen en vooral ook léf genoeg hebben?

  Rust in Vrede, Pamela.

 15. Tragisch bericht. Ik hoop dat Pamela nu in vrede kan rusten. Iets dat haar in haar leven niet gegund was.

 16. De website van MeerVrijheid wordt ook steeds nuttelozer.
  Pamela was daar lange tijd vaste schrijver maar ze doen bij die website niet eens de moeite om even snel duidelijk te maken dat Pamela overleden is.

  Althans, ik heb zo’n bericht niet kunnen ontwaren.

  Toen ze daar het achterlaten van reacties onmogelijk maakten was het eigenlijk al afgelopen met die website.

 17. Metro had gisteren exact hetzelfde bericht als het AD op hun website staan.

 18. Mijn condoleances aan de nabestaanden. Pamela was een voorbeeld voor velen, in ieder geval voor mij. R.I.P. (indien van toepassing, weet niet of ze religieus was.)

 19. Wat mij, JBB, betreft heeft pamela het Hemelrijk beërfd.

  Helaas is het niemand hier gegeven haar scherpe analyses en journalistieke (passie) gedrevenheid voort te kunnen zetten. Ik niet, jij ook niet.

  Rust zacht, Pamela, ik mis je.

Comments are closed.