EU_DICTATORDe superstaat EU staat op het punt zijn macht aanzienlijk te vergroten. In de meeste deelnemende landen hebben de politici het Verraad van Lissabon al goedgekeurd. In Nederland inclusief de eedbreuk van de koningin.  
Ik dacht dat mijn verbazing over deze gang van zaken al maximaal was. Hoe kan het Nederlandse volk zo gedwee haar eigen soevereiniteit te grabbel laten gooien? En niets doen. Het gaat schijnbaar ongeïnteresseerd langs de mensen heen. Wir haben er nicht gewusst.

 Ik werd weer geïrriteerd door een publicatie in de EU observer: “Irish media get new rules for Lisbon treaty coverage” waaruit aleen al de volgende zin iedereen aan het schrikken moest brengen:

“The outcome of the Irish referendum will be eagerly awaited in the rest of Europe, with the text to create important new posts in the EU hierarchy, give more voting power to large EU states, reduce the scope of national vetos and give more law-making responsibility to MEPs.”

 Natuurlijk kijken de politici daar verlangend naar uit!

–Er komen nieuwe, belangrijke, machtige, goed betaalde baantjes bij;
–Duidelijk meer macht voor de grote EU staten ( = minder macht voor de kleine staten = minder vrijheid voor u);
–Veel minder mogelijkheden om een veto uit te spreken;
–Meer macht voor het EU-parlement (???)  waarin Nederland ook voor een 2 % mag meepraten.

 Dit laatste (meer macht parlement) stelt overigens niets voor. De macht ligt bij de niet gekozen Europese Commissie. 

De kans dat dit alles niet door gaat, is gezien de geringe weerstand zo goed als nul. Er kan nog een belangrijke vertraging optreden als de Ieren ook de tweede keer NEEN stemmen.
En ik vermoed, als dat zou gebeuren, dat ze dan een derde keer moeten stemmen. Net zo lang tot er een Ja uit komt.

En toch zou het goed zijn om de Ieren zoveel mogelijk te steunen en een daartoe dienende Petitie te ondertekenen. Lees tekst hieronden
Het kan alleen maar positief werken.  Zelfs al is het een initiatief uit “niet-libertarische “ kringen!!!!

 PETITIE

Beste Ierse kiezers,

Als enigen in Europa mogen jullie in Ierland je in een referendum uitspreken over het Verdrag van Lissabon, de nieuwe versie van de Europese grondwet. In Nederland mochten wij in 2005 in een referendum onze mening geven over de eerste versie van de grondwet. Door een grote meerderheid van de Nederlandse kiezers werd daar toen nee tegen gezegd. Over de aangepaste versie van de grondwet, het Verdrag van Lissabon, hebben wij ons niet in een referendum uit mogen spreken. Wij waren dan ook zeer verheugd dat de Ierse kiezers vorig jaar het Verdrag van Lissabon in een referendum verwierpen.

Onder druk van de Europese leiders moeten jullie nu weer naar de stembus om nogmaals je mening over dit verdrag te geven. Wij hopen dat jullie je daarbij niet laten intimideren door de druk die vanuit Europa wordt uitgeoefend, geen waarde hechten aan de valse beloften die worden gedaan en weer even resoluut als vorig jaar zullen stemmen tegen een ondemocratisch, militaristisch en neoliberaal Europa.

Ook onder een grote meerderheid van de Europese bevolking is geen steun voor dit Europa. De verkiezingen voor het Europees Parlement, waarbij slechts 36% van de kiezers ging stemmen, lieten dit nog eens zien.

Alleen u als Ierse kiezers heeft de kans om – mede namens de andere Europeanen – het Verdrag van Lissabon af te wijzen en de deur te openen voor een ander, een democratisch, antimilitaristisch, sociaal en ecologisch Europa. Wij rekenen op u. En u kunt op onze steun en solidariteit rekenen.

Comité Ander Europa
————————————————————

“Steun het Ierse Nee !” Teken hier. 
————————————————————

12 REACTIES

 1. IJsland heeft al aangegeven bij de EUSSR te willen. Dit besluit is niet uit weelde genomen. Het land is faillieter dan failliet en wil haar verliezen natuurlijk maar al te graag “socialiseren” over de andere EUSSR landen onder het mom van de sterkste schouders dragen de zwaarste lasten.

  Voor Ierland geldt eigenlijk hetzelfde met één belangrijk verschil; men heeft het land nodig voor ratificatie van het Lissabon-dictaat. Qua schuldenberg hebben ze geen gelijke in de EUSSR (omstreeks 500.000$ per inwoner!!). De bevolking zal er redelijk makkelijk van te overtuigen zijn dat niet ratificeren gelijk staat aan faillisement. Het land zit in de tang en dat zal ze (neem ik aan) haarfijn duidelijk gemaakt worden door de politici. Het is uiteindelijk dezelfde politiek als de elite heeft gevoerd in de derde wereld nl het overladen met schulden door illegaal luchtgeld en het een land vervolgens totaal afhankelijk maken.

  Als ze uiteindelijk toch Nee stemmen tegen deze illigale imperialistische praktijken hebben ze verdomd sterke schouders en beloof ik bij deze dat ik er het komende jaar zeker een keer op vakantie zal gaan om mijn ministeentje aan het herstel van de economie bij te dragen 😉

  Richard [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Richard [2]:

  Er is vooral een berg schuldgeld naar Ierland verscheept met als gevolg veel slechte onrendabele leningen en luchtbellen in huizenprijzen en vastgoed. Dat kopje koffie van 3 euro is daar een gevolg van maar ik denk dat die prijs weer snel teruggaat naar oude tarieven.
  Ik heb de link hier al eens geplaatst maar kijk maar eens wie hier op 1 staat;

  http://www.cnbc.com/id/30308959

  Hoe kun je een schuldenlast per captita op laten lopen tot een half miljoen en nog ooit verwachten dat dit terugbetaald gaat worden? Men heeft verduveld goed geweten waar men mee bezig was!
  Ik zie die aangegane schulden vooral in een groter verband en dat is het “kraken” van de onafhankelijkheid van naties en het op laten gaan in een groter geheel genaamd de EUSSR.

  Regeringen en bankiers (is een corporatieve twee-eenheid) zijn niet dom en ik kan me niet voorstellen dat ze deze crisis niet aan hebben zien komen. Sterker nog; het is een ideale situatie voor hen om “dingen” voor elkaar te krijgen die ze in een normale situatie nooit voor elkaar zouden KUNNEN krijgen. Wat maakt het uit als je als politicus de banken gratis (0 tot 1% rente!) bailout geld geeft en de reeële economie en haar burgers laat opdraaien voor al dit uit het niets gecreeërd nepgeld?
  Nadat je de voor jou welgevallige wetten en maatregelen erdoor hebt gekregen ga je de schulden gewoon monetariseren. Een nieuwe euro voor drie oude bevoorbeeld.

 3. @Jeroen [4]:

  Als het zo uitkomt moet je op dit soort cruciale punten de vijand van je vijand als je vriend beschouwen.
  Ik veralgemeniseer de antiglobalisten dan ook niet tot langharig werkschuw krakerstuig zoals velen vanuit de conservatieve of liberale hoek dit wel doen.
  Je moet kijken wat je bindt met andersdenkenden.

  surfer [9] reageerde op deze reactie.

 4. Hoe we door Europa langzaam maar zeker worden geneutraliseerd is natuurlijk godgeklaagd.
  Maar wat een tendentieuze redeneringen houden de meeste bezoekers er op deze site op na.
  Ik heb nog niet vaak gezien dat elke ontwikkeling die wat minder bevalt net zolang wordt gekneed in de kleibak van antipathie tot hij is gelijkgesteld met de één of andere dictatoriale – bij voorkeur linkse – bureaucratie. Het toont een schrijnende rechtlijnigheid aan waarbinnen voor nuances derhalve geen enkele ruimte meer is.
  Dat is volgens mij nou juist niet waar libertarisme voor staat, of ligt dat aan mij?

  Tony [11] reageerde op deze reactie.

 5. @Jeroen [10]:

  Ik denk dat dat aan jou ligt.
  Als het libertarisme ergens voor staat is het juist “schrijnende” rechtlijnigheid, zoals ik het zie.

  Het verbaast me telkens weer dat mensen in het marchanderen met principes een deugd zien. Laat dat nou net zijn waardoor we nu in de problemen zijn geraakt.

  In Amerika is er zelfs een grondwet en wat er gebeurt als daarmee niet rechtlijnig wordt omgegaan, kunnen we nu zien.

  Eerst zou de EU “dit” zijn, vervolgens is het weer “dat”, en beetje bij beetje wordt er met de oorspronkelijke bedoelingen gemarchandeerd.

  Voor mezelf sprekende, kijk ik dan ook niet naar toevallige uitvoeringen van ideeën, maar de principes waarop die ideeën gebaseerd zijn.

  Natuurlijk is een EU op dit moment niet de letterlijke belichaming van een puur totalitaire staat, maar zit jij te wachten op het moment dat het eindelijk wel zover is? Dacht je tegen die tijd nog iets te kunnen doen?

  Als je langzaam in plaats van snel vergiftigd wordt, is wat door je aderen stroomt dan geen gif?
  Het gaat erom de aard van dingen te identificeren.

  Kort gezegd: als een libertarier voor meer vrijheid is t.o.v. de huidige stand van zaken, hoe kan bij het groeien van politieke macht en verminderen van vrijheid dan geen sprake zijn van dictatuur?

  Als je je verzet, wat gebeurt er dan met je?

  Dus ja, libertariers zijn rechtlijnig.

 6. Ze zullen al onze protesten lachend naast zich neer leggen.
  Wij zitten ten slotte ver af.
  Hoe hard we ook schreeuwen, ze horen ons niet.
  Jullie petities zijn net zo nutteloos als het referendum van toen.

  Een paar jaren (?) geleden in Griekenland was er een kleine revolutie.
  De protesterenden hadden zelfs de televisiestudio’s al overgenomen.
  In feite waren zij de baas over Griekenland.
  Jammer dat dit toen niet verder is gegaan.
  Men had met gemak de regering van zijn functie kunnen ontheffen.
  Maar bij gebrek aan leiderschap en visie onder de mensen is er niks van gekomen.
  Alleen met hardhandige methoden, en alle geweld die nodig is, kun je zulke gasten verwijderen.
  We moeten dit snel doen. Anders is het te laat.
  Ze trekken steeds meer muren op om ons heen.
  Je bent bijna een gevangenene in je eigen huis.
  Want met politici kun je niet argumenteren.
  Ze lullen zich er altijd uit.

Comments are closed.