Dief9Toen ik zondagavond eredivisie zat te kijken, viel mij op dat NEC gesponsord wordt door Curaçao. Is dat niet dat eiland dat een schuld heeft van € 1,75 miljard die nu volledig wordt gedragen door de Nederlandse belastingbetaler dankzij Staatssecretaris Bijleveld ?
Kan het zo zijn de NL belastingbetaler niet alleen via de staatsomroep (die de uitzendrechten heeft gekocht) meebetaalt aan de grootverdieners in het voetbal maar ook via de Koninkrijksrelaties?  En zo ja, moeten daar geen kamervragen over gesteld worden? Lijkt me een stuk relevanter dan de kopvoddentax.
 
Maar subsidie op sport ligt politiek altijd erg gevoelig. Dat is bijna net zo heilig als kunstsubsidie. Lekker anderen laten meebetalen voor jouw hobbies. Klassiek geval van ‘concentrated benefit and dispersed costs’, hetgeen de core business van politiek schijnt te zijn.  Dat wordt schrijnend duidelijk wanneer er weer eens een voetbalclub door wanbeleid failliet dreigt te gaan en de gemeente vanwege de dreigende rellen zwicht en bijpast. Ten koste van de belastingbetaler die het geen bal kan schelen, maar die voor die paar euro geen zin heeft (of te bang is) om te demonstreren. Maar dit keer is het sport, dan weer kunst, dan weer landbouw, dan weer integratie, vogelaarwijken, uitkeringen, zorg, onderwijs, milieu, etc. etc. en door het collectieve graaien uit de staatsruif betalen alle productieve mensen nu zo’n 50-70% belasting.

Leuk hoor dat we voor zo’n klein landje onevenredig veel medailles halen op de Olympische spelen. Maar eigenlijk zou NL de gouden medaille moeten krijgen voor het meest succesvol uitpersen van de gehele bevolking ter meerdere eer en glorie van een enkeling en de Staat.

De staat is een enorm kunstmatig instituut via welke iedereen probeert te leven op andermans kosten – Frederique Bastiat

Ingezonden door The Red Pill

3 REACTIES

 1. http://www.nec-nijmegen.nl/layout.php?p=11&NieuwsID=1387

  De sponsoring is om mensen uit Curacao in Nederland een goed gevoel te geven.
  Ik wist niet en heb geen zin op te zoeken, dat er enclaves Curacao-enaren in Nijmegen zijn. Mocht dat het geval zijn kan het best nuttig wezen om ze dociel te houden met gevoelens van voetbaltrots.

  Raar dat AJAX het zonder Suriname sponsoring doet.

 2. En om nog een duit in het zakje te doen, het volgende citaat van de site http://www.inoverheid.nl/artikel/nieuws/1902871/provincie-gelderland-laat-inwoners-sporten.html?utm_source=nieuwsbrief&utm_medium=email van 17 september 2009:
  Provincie Gelderland laat inwoners sporten
  Binnen enkele jaren moet driekwart van de inwoners van Gelderland een sport beoefenen. Gelderland wil op die manier een bijdrage leveren aan de mogelijke Nederlandse kandidatuur voor de Olympische Spelen van 2016, aldus het provinciebestuur woensdag.

  De grootste provincie van Nederland wil een sportprovincie worden door te investeren in sportaccommodaties, sportevenementen en de ontwikkeling van sporttalent, kennis en innovatie. De provincie wil dat Gelderlanders gaan sporten, ongeacht leeftijd of beperking.

  Toch moet vooral de jeugd meer sporten. Slechts één op de zeven Gelderse jongeren tussen de 12 en 17 jaar beweegt voldoende, blijkt uit onderzoek. De provincie bekijkt nog hoeveel zij gaat investeren in het plan.

  Jawel, met dwingt ons weer precies in die hoek waarvan men denkt dat het goed is voor ons. Men gebruikt daar ook weer onze centen voor. Waarom komen bij mij gedachten op die lijken op: dwang, dictator, betutteling?

 3. De heren sponsoren elkaar, dat is herverdelen onder de armen van elkaar. Geef het volk brood en spelen!

Comments are closed.