VingerafdrukWij steunen van harte een oproep van VrijBit om een PETITIE te tekenen tegen deze centrale registratie:

 PETITIE TEGEN OPSLAG VINGERAFDRUKKEN VOLGENS PASPOORTWET

Bij deze roep ik de Nederlandse regering op om geen vingerafdrukken te registreren in de reisdocumentenadministratie, van Nederlandse burgers die een nieuw paspoort aanvragen.

De opslag van foto’s en vingerafdrukken van niet verdachte burgers in een centrale database beheerd door de overheid, druist in tegen het recht op eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer zoals vastgelegd in de Grondwet en het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens.

Ga naar:
 
http://www.vrijbit.nl/petitie
En teken.

14 REACTIES

 1. …en omdat de overheid niet is staat is om te garanderen dat in de toekomst alle verzamelde en min of meer afgedwongen gegevens niet voor andere zaken worden gebruikt. Want waarom zou onze demonische overheid en regering vingerafdrukken van onschuldige burgers überhaupt willen opslaan? Zomaar en voor een vodje papier?

 2. kom op, er zijn minder dan 400 handtekeningen tot nu toe…..

  Men heeft ervaring opgedaan met de irisscan op Schiphol, een methode die voor zover ik weet voldoende betrouwbaar was, want die heeft lange tijd voldaan, en is volgens mij nu nog steeds in gebruik. Toch kiest men in NL voor de vingerafdruk. NL wil gidsland zijn, maar niet voor de vrijheid van het individu helaas…..

  Straks wordt bij geboorte ons DNA afgenomen, zogenaamd om preventief aanleg voor ziektes op te sporen. Maar eindigen deze gegevens ook in een centrale database.

  Polity [5] reageerde op deze reactie.

 3. Voor wie zit die regering er nu voor de illuminaten of voor het volk, diegenen die het weten mogen het zeggen!

 4. Binnen een bedrijf is management van groot belang en die slaagt alleen als het over alle relevante informatie beschikt. (binnen een samenleving is dit oneindig groot, zodra iedereen verplicht met een gps in zijn of haar tatoe rondloopt, en de grenzen van acceptatie weer geleidelijk wat verder zijn opgerekt en vervolgens gedachtes aftapbaar blijken, zal voor het verplicht stellen daarvan worden gelobbied… het is een onstopbare force… het zei.. tot de volgende civilisation crash dan, want cummulatieve versnelling gaat goed tot de volgende frontale botsing.)

 5. @HJ [2]:
  Of het achterliggende scriptje werkt niet goed… Zelf wacht ik nu al een half uur op de bevestiging mail.

 6. Net nog even 49,60 pleuro weggegooid door op de laatst mogelijke dag nog even paspoort ohne fingerabdruck te halen. De mevrouw ambetaarmensch die mij de rommel verkocht vond het maar raar dat ik de ontwikkeling nog 5 jaar tegen wilde houden. Dat doe je toch niet ??

  Verder was het niet druk, geen protesterende mensen te bekennen.

  Move on people, nothing to see here.

  Zum Kotzen.

  hugo uit Utrecht [7] reageerde op deze reactie.

 7. @Andre NI [6]:

  Ik herken dat beeld. Alleen de ambetenaar die ik trof vond dat ik dat maar zelf moest weten. Toen ik aangaf hoe makkelijk eea te kraken / misbruiken was kreeg ik als antwoord dat alles te kraken is. Uiteraard was mijn respons, alleen daarom moet je dat niet willen. Waarna het ‘gesprek’ verstomde. Toch nog gevraagd of er veel mensen waren die op het laatste moment nog hun paspoort hebben verlengd. Repons, een enkeling….

  Mijn conclusie, volgens de NL burger heeft de slachtbank er nog nooit zo mooi bijgelegen en stappen ze graag massaal in.

 8. Vanaf 21 september komt er een chip in het paspoort, waarin de vingerafdrukken worden opgeslagen. Deze maatregel wordt genomen om fraude met het reisdocument te voorkomen.

  Van de vier afdrukken, komen er twee in de chip. De andere twee worden gedurende elf jaar bewaard als reserve.

  Het was vandaag oorverdovend stil bij het gemeentehuis…(???)…Het slachtvee roept dat ze niks heeft te verbergen en blijft thuis hangen, totdat men de regels en wetten verscherpt en zelfs een lullig propje papier op straat met vingerafdrukken naast één of ander slachtoffer verwijst naar een dader….en lul je daar maar even onderuit, veel tijd, moeite en geld zal het kosten om je onschuld te bewijzen……..
  IIS [12] reageerde op deze reactie.

 9. Enkele dagen geleden op het nieuws vernomen dat vanaf volgend jaar Belgie er ook mee begint. *zucht*
  Weet iemand hoe het met andere EU landen zit?
  M.n. Duitsland of UK?

 10. Ook met veel afgrijzen en plezier gekeken naar de beschouwingen? Ik wel. De regering heeft niet door (of wilt niet) dat deze crisis niet zomaar een crisis is waar ze hun partij oplossingen niet meer kunnen verbergen. De werkelijke oplossingen zullen echt moeten komen of de problemen lopen uit de hand. Er kan geen dun geld (fiatgeld) meer ge-creeerd worden om hun spelletjes te betalen, maar er is net genoeg om de echte vceranderingen in het ontslag recht, huur en andere subsidies, af te schaffen en echte (Liberale) veranderingen door te voeren. Digt kabinet heeft the balls niet om partij moetieve redenen. Alleen de crisis zal dat af straffen; the soft way or the bad way. Hun de keus. Maar ik denk dat dat voor hun politieke toekomst geen goed zal doen. Ik denk: 2010 nieuwe verkiezingen, gewoon afwachten dan maar, maar ik zal graag wachten op dit moment.

 11. he goed dat er nu eindelijk een petitie is.

  Ik zou graag meer actie willen zien. Zals aanplak biljetten en protest. Vanmorgen ook 2 minuten korte vermeldig o de radio, maar dat is te weinig.

  Tijsd voor actie.

  Ook meteen iets om de mensen te informeren over de gevolgen van vaccinatie. Zodat we daar ook niet een svoor een feit staan dat iedereen verplicht gevacineerd gaat worden, al is het sneakier gedaan, zoals dat je niet meer mag werken etc. Of te wel manipulatie van de bvolking!

 12. @IIS [8]:

  Het metertje staat thans op 892, hopelijk volgen er nog vele tigduizenden mensen die het hele apencircus niet meer pikken….Opzouten met je links gereformeerde Judas streken, uiteindelijk is deze maatregel bedoeld voor toekomstige controle over de gehele mensheid…Ik vrees het ergste.

 13. Wel getekend. teller staat boven 900..

  En om de vreugde te verhogen heb ik de link doorgestuurd naar medecritici.

 14. DE EERSTE KLAP IS VERLOREN.
  HET “EUROPESE HOF”STAAT ACHTER CENTRALE REGISTRATIE.
  WIE IS ER VERBAASD?
  DOOR WIE IS DIT HOF BENOEMD?

  ZIE:

  Vingerafdrukken alle Nederlanders in één database
  vrijdag 18 september 2009 17:30
  Vingerafdrukken die vanaf maandag in Nederlandse paspoorten komen te staan, mogen ook in een centrale database worden opgeslagen. Dat besliste het Europese Hof voor de Rechten van de Mens vandaag.
  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/246299/Vingerafdrukken-alle-Nederlanders-in-een-database.htm#

Comments are closed.