Person_obama_GITAAREr is al veel commentaar gegeven over de speech die Obama vandaag houdt. Het is ook moeilijk om er commentaar op te geven zolang de speech niet echt uitgesproken is. We blijven benieuwd naar het commentaar dat loskomt NA deze nieuwe bemoeienis van de overheid met het onderwijs en de opvoeding van kinderen.
Door het vele commentaar is de oorspronkelijke tekst wel aangepast om het reclame- en socialistische aspect wat meer te maskeren.
Maar er zit nog genoeg in wat voor tweeërlei uitleg vatbaar is, zoals bvb:
 
 “Your families, your teachers, and I are doing everything we can to make sure you have the education you need to answer these questions. I’m working hard to fix up your classrooms and get you the books, equipment and computers you need to learn.”

CATO publiceert vandaag enkele commentaren die de liefhebbers hieronder kunnen vinden:

PRESIDENT TO ADDRESS NATION’S SCHOOLCHILDREN

Today, President Obama will deliver an address to schoolchildren nationwide. Cato scholar Neal McCluskey comments, “Despite its generally innocuous tone, the speech does contain some controversial political and ideological assertions, including that ‘setting high standards, supporting teachers and principals, and turning around schools’ is the job of the federal government. …One thing cannot be ignored or spun: When government controls education, wrenching political and social conflict is inevitable.”
Staid Speech Is Cold Comfort, by Neal McCluskey
Hey, Mr. President, Leave Those Kids Alone, by Gene Healy

7 REACTIES

 1. Zoals Overheidsslaaf elders al postte: alle maatschappelijke ellende begint met stap 1: De overheid doet iets.

  Gezien Obama’s radicale achtergrond en communistische sympathiën moet het ergste gevreesd worden. Er zijn nu dan wel dingen schielijk verwijderd uit het ‘lesmateriaal’, er blijft nog zat over. Zie voor wat achtergronden over Obama’s kijk op educatie ook Opper-Leraar Obama.

  Uit al zijn acties blijkt dat Obama een community organizer in hart en nieren is. Geen presidentieel materiaal, dus, maar goed; hij is dan ook grondwettelijk niet eens gekwalificeerd. Hopelijk gaat hem dat nog zwaar opbreken, omdat de Amerikanen het nu al helemaal zat zijn. Elke keer als Obamaman zijn mond open doet neemt de walging bij veel Amerikanen toe. Zie ook mijn vertaling van Mark Steyn komende donderdag.

 2. Doet me denken aan het Nederlandse systeem waar de leraren alles wat naar rechts en liberaal ruikt ook uit de hoofdjes van de kinderen proberen te kletsen.

  Je wordt geleerd dat Vadertje Staat je van de wieg tot het graf verzorgd. Wat in bepaalde opzichten ook zo is, maar de verheerlijking van de leraar tijdens het onderwijzen van dit onderwerp is in mijn ogen propaganda.

  Tijdens de economie les werd mij duidelijk door de leraar gewezen op het feit dat de Theorie van Smith maar ouderwets was en achterhaald en dat Keynes het toch echt bij het rechte eind had (Echt niet).

  Zo zijn er legio voorbeelden van propaganda in het onderwijs, de plaats waar een belangrijk deel van de vorming van kinderen plaatsvindt.

  Maar behoorlijk leren rekenen en schrijven is er vandaag de dag niet meer bij. Laatst deed prof. Smalhout nog de ontdekking dat kinderen van 12 jaar niet eens meer een simpele staartdeling kunnen maken! Het lijkt wel naarmate het onderwijs niveau omlaag gaat het propaganda niveau rechtevenredig stijgt.

  Ook in Nederland is de verslechtering van het onderwijs een zeer zorgelijke zaak.

 3. Elke school, van peuterspeelzaal tot universiteit is een links bolwerk.
  Van de media is 95% linksdragend.
  Het recht heeft enkel oog voor daders en slachtoffers kunnen doodvallen.

  De linkse doctrine is een groter succes dan de Deltawerken. Werkelijk alles is tientallen jaren uit de kast gehaald om ons te hersenspoelen met het linkse gif.

  Het is vrijwel onmogelijk om je te onttrekken aan de lawine van walgelijke linkse propaganda. Pas als je de mechanismen doorziet, kun je je psychisch weren.
  surfer [6] reageerde op deze reactie.

 4. Het feit dat “hij” uberhaupt iets voor de kinderen wil doen in zijn hoedanigheid als president is op zicht al een politiek statement.

  Want de vraag is of de overheid sowieso iets voor het onderwijs moet doen.

  Off topic: Het is nu overigens ook al zo dat een door de overheid gesubsidieerd kunstinstituut (National Endowment of the Arts) samenwerkt met de overheid om via kunst propaganda voor Obama’s beleid te maken over bijvoorbeeld ObamaCare.

  http://bighollywood.breitbart.com/author/pcourrielche/

Comments are closed.