DemonstratieZaterdag, Den Haag 2v6 september

Beide keuzen, (wel/niet) hebben hun voor en nadelen. Beide hebben korte en lange termijn facetten.

Iedereen moet die afweging maken voor zijn eigen situatie, en kiezen wat voor hem/haar het beste IS. En dat is moeilijk want de vraag is of je alle factoren kent en die juist weegt. Zo kreeg deze week de vraag veel aandacht dat er altijd van die “gek geklede mensen” komen opdagen. Die trekken de aandacht van pers en TV en het libertarisme krijgt de image dat DAT het libertarisme is. En dat is dan weer negatief voor serieuze mensen die libertarisch beginnen te denken.

Wel, ervan uitgaande dat de Parade al gepland is, dat er “gek gekleden” kunnen komen, dan is dat net een reden om WEL te komen en door een groot aantal te laten zien dat libertariërs heel normale reële beschaafde mensen zijn!
Hoe meer mensen komen, hoe beter we onze positie overbrengen.

5 REACTIES

 1. Hub, ondanks dat je ongetwijfeld gelijk zult hebben dat een grote opkomst zeer belangrijk is, ga ik niet heen.
  De geschiedenis leert dat het niet verstandig is om luidkeels je mening te gaan ventileren als het gaat om de staat. Er zullen zeer waarschijnlijk de nodige staatsorganen foto’s e.d. gaan maken en ik heb mijn privacy zover die nog bestaat toch echt lief.

  Daarnaast geloof ik meer in een geleidellijke omslag van het denken van mensen, en ik zie niet in hoe die omslag bereikt wordt door met one-liners op een bord door den Haag te wandelen omringt door een cordon angstige met hoek van holland trauma behepte agenten. Dat trekt relschoppers aan en doet afbreuk aan mijn non-agressie principe.

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. @flap [1]:
  Dat kan ik goed volgen, flap. Het principe: “Keep a low profile” is jammer genoeg in onze maatschappij die overloopt van jaloezie, en geregeerd wordt met geweld vaak heel verstandig.
  Alleen met de aanvulling dat demonstraties of andere opvallende stunts, OOK hun nut hebben.

  Er zijn o.a. namelijk veel mensen echt ontevreden met de huidige maatschappij (regering?) en die weten niet de echte oorzaken. Die nog nooit van het libertarisme gehoord hebben.
  Het heeft zin om wegen te zoeken om ATTENTIE te trekken. Pas daarna kan er INTERESSE komen die tor inzicht leidt.
  Ideeen voor stunts zijn welkom!!

  Maar ondertussen vooral ook werken aan de geleidelijke omslag, zoals artikelen en reacties leveren die leiden naar de feiten en de moraliteit.
  Zoveel mogelijk mensen verwijzen naar de Vrijspreker zijn ook druppeltjes die uiteindelijk de emmer doen overlopen!

 3. Misschien kan de heer Manders van Haags Juristen College in keurig pak komen met een spandoek met zijn bekende slogan “Belasting = Diefstal”?
  Dan zien mensen op het journaal dat libertariers keurig in het pak gestoken advocaten kunnen zijn.
  Wat de kleurige lullo’s betreft: ik vraag me af of dat geen staatsinfiltranten zijn die een false flag operation uitvoeren: libertariers in een kwaad daglicht plaatsen door ze belachelijk te maken in de ogen van anderen zodat kijkers die kunnen nadenken al afhaken voor ze aan het denken slaan. “Als dat libertariers zijn, nou dan hoeft het voor mij niet. Zo’n stelletje ongeregeld”. Daarmee stelt de overheid ons dan in een slecht daglicht, en haken nog niet overtuigden a priori alvast af. Mission accomplished.

 4. @hugo uit Utrecht [4]:
  Ha Hugo,
  Ik zit ook in de regio Utrecht en twijfel een beetje. Ik denk niet dat het veel uithaalt, maar je kunt misschien wat mensen ontmoeten en natuurlijk op de foto van de aivd.

Comments are closed.