ParadeHet is al de volgende week zaterdag (26 september) dat er in Den Haag de VrijheidsParade plaats vindt.

Het is DE gelegenheid om je ontevredenheid over de steeds doorgaande beperkingen van je persoonlijke vrijheid uit te dragen en te laten zien.

Bij voldoende, beter nog grote, deelname, krijgt de actie publiciteit. Kan het zelfs op TV komen en in de pers. Dat signaleert dan weer bij nog meer mensen, die ook niet gelukkig zijn met de voortgaande betutteling, dat zij niet alleen zijn. Dat er meer mensen ontevreden zijn en die dat ook laten blijken.
  
Een groot nadeel daarbij voor het libertarisme daarbij is dat libertariërs individualisten zijn, en niet staan te springen om aan massabetogingen meet te doen. Dat is nu eenmaal zo.

Maar dat neemt niet weg dat dergelijke bijeenkomsten wel indruk kunnen maken en grote invloed kunnen hebben. Collectivisten maken daar veel beter gebruik van. Politici zijn gevoelig voor massa’s en de resultaten zijn dan ook te zien in de huidige politiek.

Bovendien is een dergelijke VrijheidsParade ook nog erg gezellig. Je ontmoet gelijkgezinde vrijheidstrijders, je kunt ideeën bespreken en mogelijke vervolgacties bedenken.
Ontmoet oude vrienden, maak nieuwe vrienden.
Kortom we kunnen er iets aan doen om de door ons gewenste vrijheid een beetje dichterbij te brengen. Het is een van de weinige dingen die we kunnen DOEN. Daarom: KOM draag bij aan het succes. Het is je eigen belang.

12 REACTIES

 1. (Off/On topic)

  De gemeente Gouda heeft het burgerinitiatief Gouda’s Glorie verboden om vrijdag tijdens de protestwandeling tegen de toenemende onveiligheid in de stad door de wijk Oosterwei te lopen.

  Volgens het Reformatorisch Dagblad liet burgemeester Cornelis weten dat politie en burgemeester de veiligheid van Nederlanders in de Goudse wijk na acht uur ’s avonds niet kan garanderen. Het burgerinitiatief stelt dat dit verbod nog maar eens de noodzaak van de protestmars onderstreept.

  “…veiligheid van Nederlanders…” !!!!

  Met deze uitspraak bewijst deze incompetente burgerstiefvader wederom dat hij ongeschikt is en dient op te stappen.

  De wandeling gaat wel door. Alleen de tijd en de route zijn aangepast omdat hij bang was voor rottigheid in Oosterwei…
  Aanvang wandeling om 19u00 te Klein Amerika.

 2. Sorry hoor, maar ik moet ff mijn pessimisme kwijt:

  “Een groot nadeel daarbij voor het libertarisme daarbij is dat libertariërs individualisten zijn, en niet staan te springen om aan massabetogingen meet te doen. Dat is nu eenmaal zo.”

  Dat niet alleen, het is zo dat er altijd labiele figuren op af komen in de gekste kleding, en die komen juist op het NOS journaal naar voren, niet de normaal geklede mentaal ontwikkelde burger!

  Moet je die gekgeklede mensen vanuit een libertarisch perspectief eigenlijk met rust laten, of zouden we ze juist weg moeten jagen, omdat ze namelijk met hun gedrag in combinatie met de media onterecht het imago, en daarmee op lange termijn de vrijheden, van goedwillenden aantasten?

  Nederland weer op het goede spoor brengen wil ik dolgraag, maar me tussen een stel gekgeklede labiele heikeneuters begeven, die het protest in combinatie met de gevestigde media belachelijk maken, ben ik niet van plan.

  Daar komt nog bij dat we een vergrijzend land zijn, waarvan het overgrote deel van de bevolking dat jarenlang zwaar gehersenspoeld is, ongeacht wat er gebeurt, op de gevestigde partijen zal blijven stemmen. Dus is er totdat de gehele economie onderuit is, en men echt geen keuze meer heeft en ondertussen niet voor de nieuwe wereld orde heeft gekozen, geen mogelijkheid tot vooruitgang.

  Dus meneer koopt voorlopig edelmetalen op momenten waar mogelijk, neemt geen vaccinaties, etc, en de rest zoekt het maar lekker uit.

  flap [4] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.
  Oscar [8] reageerde op deze reactie.

 3. @TaLoN.NL [3]: Daar komt ook nog eens bij dat zo’n parade wel heel leuk kan zijn, maar ook zeker de interesse van politie en justitie zal wekken. En die zullen bij gebrek aan fatsoen en respect voor privacy ook wel de nodige foto’s e.d. maken. Dus ik blijf liever ondergronds.

  Verzet in het openbaar is wel leuk voor het 8 uur journaal maar is over het algemeen 5 minuten later alweer vergeten. Mijn stelling is derhalve dat je beter zo anoniem mogelijk kunt blijven, dan kun je het meeste verschil maken op de lange duur.

  Oscar [6] reageerde op deze reactie.

 4. @TaLoN.NL [3]:

  Heel begrijpelijk en herkennend TaLoN.
  Ik denk dat velen van ons dergelijke periodes meemaken. Als je geen hoop meer ziet, waarom zou je je dan druk maken? Zorg dan alleen voor je eigen overleving.

  Persoonlijk ben ik daar tot nu steeds uitgekomen, en wil ik niet capituleren. Ik geloof nog steeds dat we kunnen winnen.
  Wij hebben de feiten en de moraliteit!
  En als we de goede methodes vinden, kunnen we toch voor onze nakomelingen een betere wereld achter laten dan die we gevonden hebben.

  TaLoN.NL [11] reageerde op deze reactie.

 5. @flap [4]:

  Politie en justitie én de diverse anti-fascistische clubs zullen waarschijnlijk ook foto’s maken. Vrijheid is bij zulke clubs synoniem voor extreem-rechts.

 6. Goh, mijn plan om te komen bleek wel heel naief als ik de commentaren lees en men heeft gelijk, ik kom dus niet.

 7. @TaLoN.NL [3]:

  “Moet je die gekgeklede mensen vanuit een libertarisch perspectief eigenlijk met rust laten, of zouden we ze juist weg moeten jagen, omdat ze namelijk met hun gedrag in combinatie met de media onterecht het imago, en daarmee op lange termijn de vrijheden, van goedwillenden aantasten?”

  Wat verstaat u onder gekgeklede mensen?

  TaLoN.NL [10] reageerde op deze reactie.

 8. Ik wil best meelopen in een parade voor de vrijheid om tegen overheidsbetutteling te protesteren. Maar ik mag niet van mijn vrouw.

 9. @Oscar [8]: Gekgeklede mensen, als in tovenaars of clowns… dus kleding die bij wijze van spreken in één klap een politiek statement kunnen ontkrachten.

  Maar bijvoorbeeld iemand met een spandoek en Balkenende masker, valt voor mij weer niet onder de noemer gekgekleed.

  Oscar [12] reageerde op deze reactie.

 10. @Hub Jongen [5]: Ik geloof wel dat we kunnen winnen, het zal denk ik alleen eerst nog een stuk slechter moeten worden, voordat de middenklasse opstaat.

 11. @TaLoN.NL [10]:

  Een verslaggevende fotograaf hoeft maar één gekgekleed mens waar te nemen, om een fotoreportage te kunnen schieten waarin een sterk verwrongen beeld naar voren komt. Twee of drie gekgeklede mensen kunnen voor een cameraman en een montageteam al genoeg zijn om de suggestie te wekken dat er een hele massa van dat soort mensen op de been was. Stel je wilt demonstranten voor Vrijheid in een kwaad daglicht stellen door het in een extreem-rechtse hoek te plaatsen. Dan fotografeer en film je de twee of drie skinheads die ook mee lopen, maar zet je je camera uit zodra je bijvoorbeeld Antillianen, Surinamers, indo’s of andere mensen in beeld hebt die hetgeen je wilt suggereren zouden kunnen ontkrachten.

  Hoewel indo’s…..sommige antropologen weten zelfs indo’s in verband te brengen met nationaal-socialisme en vervolgens ook nog eens nationaal-socialisme met filosemitisme. Propagandisten en manipulatoren zijn toch de meest creatieve bochten in staat om de boel te kunnen manipuleren.

Comments are closed.