DemonstratieZaterdag krijg je de kans om in Den Haag te laten zien dat je niet gelukkig bent met de gang van zaken in Nederland. Er zijn niet veel mogelijkheden om aan anderen duidelijk te maken dat zij niet de enige ontevredenen zijn. Om veranderingen in deze ongewenste situatie te brengen, moeten veel meer mensen begrijpen wat de oorzaak ervan is: De Overheid, de staat, die ons allemaal tot “onderheid” maakt. 
 
Reken er niet op dat door een dergelijke actie veel mensen overtuigd worden van de Vrijheidsfilosofie. Maar wel kan het de aandacht van velen trekken. En dat is een begin om verder te kijken.

Probeer daarom, als je de kans ziet, mensen te wijzen op de Vrijspreker. Enkele mensen suggereerden ons om op de Parade te gaan “flyeren”. Goed idee!
Je kunt wat eenvoudige flyers downloaden vanaf de voorpagina van de Vrijspreker en die uitdelen. Je weet maar nooit waar jouw idee terecht komt.

De planning

De Vrijheidsparade zal om 12 uur beginnen op het Malieveld. Om 13.00 zal de stoet gaan lopen langs de afgesproken route. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid zo’n 2 uur duren, waarna we terug zullen keren richting het Malieveld. Op het Malieveld zal er na afloop een Sit-In zijn met enkele korte toespraken van verschillende mensen. Ook zal er voldoende ruimte zijn voor muziek, dans, kunst en andere uitingen van jullie. Voel je vrij een instrument naar keuze mee te nemen en samen met anderen muziek te maken.

Op  de site VrijheidsParade vind je nog veel meer gegevens.

4 REACTIES

 1. Over vrijheid gesproken. Enkele jaren geleden was deze website nog een ontmoetingsplaats voor mensen met weliswaar tegengestelde meningen, maar waar wel degelijk serieus gediscussieerd werd. Helaas denkt deze site vanuit libertarische beginsel dat men niemand mag weigeren en dus dat elke reactie gepubliceerd moet worden.
  Inmiddels is de website voornamelijk overgenomen door halvegaren, antisemieten, 9/11-paranoia-aanhangers, islamofoben en meer halvegares die denken dat hun mening niet onderbouwd hoeft te worden met welk argument dan ook. De Vrijspreker is inmiddels een leuke dissertatie waard voor iemand die massacommunicatie of geschiedenis studeert. Uit zo’n studie zal blijken dat volledige vrijheid waarbij iedereen even serieus wordt genomen leidt tot overname door figuren als SpyNose en Ron Paul Fan of Terrier Bram. Serieuzere types als Beek en Jetze en ik haken uiteindelijk af. Op het eind blijft er een klein eng clubje over. Elke kroegeigenaar weet dat, fie zorgt dat zuigers als eerdergenoemden zo snel mogelijk de toegang wordt geweigerd.
  Hub, je hebt je best gedaan, maar ik hoop dat je tot de conclusie bent gekomen dat totale vrijheid zichzelf uiteindelijk om zeep helpt. Ik wens je veel succes en persoonlijk welzijn en geluk, maar het libertarisme wordt op deze wijze nooit wat.

 2. Vrijheidsparade…? Stom, stom, stom en absoluut niet doen. Geen parades, geen demonstraties maar gewoon massaal geen belasting meer betalen. Makkelijker gezegd dan gedaan. Inderdaad, maar wat als ik 8000 A4-tjes laat drukken met wat ‘wakker makende teksten’ er op en die in elke brievenbus van ons dorp laat vallen. En als het naburige dorp dat ook doet.

  De overheid zit in ieder geval met smart op dergelijke parades te wachten want met een beetje geluk loopt het uit de hand en kunnen er weer fijne vrijheidsbeperkende maatregelen getroffen worden waaronder het verbieden van demonstraties en parades…

  EENDRACHT MAAKT MACHT… DAT moeten we nou onderhand maar eens in praktijk gaan brengen lijkt me. Ik ben al bezig. Who’s next?

  Michel [2] reageerde op deze reactie.

 3. @merlin [1]:

  Je vergelijkt een vrijheidsparade / manifestatie met het weigeren van belasting betalen. Ik begrijp niet geheel waarom het een het ander uitsluit. Ook wij zijn bezig met andere methoden naast deze.

  Ik zie niet waarom het uit de hand zou lopen. Misschien toch maar eens uitgaan van het goede? Niet dat we geen rekening hebben gehouden met dit punt, want dat is uitgebreid behandeld.

  Juist dit project draait om eendracht. We willen mensen samenbrengen. Gewoon een A4tje in de bus werpen zal dat niet bereiken. Daarnaast zijn we al weken bezig met acties, en daarbij merk ik dat de persoonlijke benadering naar mensen toe verreweg het allerbeste werkt.

  Het is natuurlijk altijd makkelijk om eventjes in een comment een initiatief als deze onderuit te halen, maar misschien helpt een wat constructievere benadering beter?

 4. Ik ga er in ieder geval heen. Ik wil wel wat meer gelijk gezinden ontmoeten, want ik in mijn omgeving ben ik een uitstervend soort.

Comments are closed.