Person_Balkenende_InHempEr is sinds dinsdag, Prinsjesdag, heel veel gepraat door politici. Doordat de Nederlandse volksvertegenwoordigers in het parlement niet vrijuit praten of stemmen, weet je nooit precies wat een bepaalde door u afgevaardigde persoon werkelijk doet. De fractie bepaalt en de fractie voorzitter zou dus best in zijn eentje naar die vergaderingen kunnen komen.

Het is moeilijk om uit de veelheid nu te begrijpen wat er precies allemaal aan het gebeuren is. Een aardig inzicht is onderstaand overzicht uit DutchNews  (in het Engels) kan daarbij wel interessant en behulpzaam zijn. Niet dat je er vrolijk van wordt!
 
DutchNews  MAIN POINTS

–State debt to reach 65.7% of GDP in 2010

–Budget deficit to reach 4.8% of GDP in 2009, 6.2% in 2010

–No economic growth next year

–Unemployment to hit 8% end 2010

–Spending power to go down by an average 0.25%

–No changes to income tax or value added tax (btw)

–Employer wage admin costs cut by €380m

–€220m in extra tax breaks for innovation

–Aid budget cut by €600m to €4.7bn, still 0.8% of GDP

–€75m less for workforce reintegration

–Child benefit and student grants frozen

–€1bn extra for part-time job­less benefits

–€150m extra for urban renewal

–€416m extra to combat youth unemployment, boost training

–€300 extra for waterways and coastal protection

–Slight increase forecast for health insurance premiums

–300 ‘family and child’ cen­tres to open nationwide by end-2010

–Extra mobile communica­tions frequencies to be auctioned

–The 60 watt lightbulb to be phased out in 2011

–More effort to increase flex­ible working hours

–Planning procedures for new roads to be accelerated

–Integration course target in 2010 remains 60,000

9 REACTIES

 1. Zou het niet kunnen dat Balkenende ontzettend moeite heeft met zijn geweten. Dat hij tegen het Illuminati plan is en dat het zijn manier is om tegenop te protesteren? Daarom gaat hij zich als slapjanus gedragen? Wie kent de illuminati card game, kent ook de kaart met de vleesetende bacterie. Is het niet zo dat 2 jaar geleden hij een vleesetende bacterie in zijn voet had gekregen? De vraag is hoe is het mogelijk dat zo’n beschermd iemand zoiets kan oplopen. Is het niet zo dat vanaf dat moment hij niet meer zoveel publiek acteerde?
  Is hij op een manier of een ander onder druk gezet want hij niet wilden meedoen aan de mega conspiracy?

  Diever [3] reageerde op deze reactie.

 2. @julie [2]:
  Ik denk juist dat hij zich onnozel voordoet (“niet in vorm”…), omdat hij geen oplossingen wil. De crisis moet vooral voortduren totdat Nederland (en de wereld) failliet is en totaal afhankelijk van de cabal.

 3. @drnomad [4]: Verhuis naar Belgie, en laat haar daarheen komen. Vriend van mij heeft het ook gedaan.
  Na een half jaar kan je met haar overal in de EU gaan wonen.
  Je moet dan in Belgie ingeschreven staan en daarbij komt een wijkagent ook kijken of je er echt woont en het niet slechts een postadres is.
  Maar dat “onderzoek” is een lachertje. Als je naam op de bel en de brievenbus staan en binnen staan er wat meubels (een dubbel bed, een sofa en een TV, en een eettafel) dan is ie overtuigd.

  Dus als je geen zin hebt er echt te wonen: 6 maand lang een goedkope flat huren (met 1 kamer in een mindere buurt voor minder dan 500 euro per maand), er een 2e hand sofa, een Ikeabed en een kapotte TV (dat zie je niet als je hem niet aanzet) pleuren en klaar is Kees. Kosten van het geheel: 3k aan huur en verder slechts een beetje voor 2e handsmeubels die je 6 maand later 3e hands verkoopt. Totaal dus amper 4k.
  Ja, het is natuurlijk zonde. Weggegooid geld etc. maar als je de keus hebt tusen dit of je vrouw niet kunnen komen, dan weet je het wel, neem ik aan.
  Voordeel van Belgie is, er worden voorlopig nog geen inkomenseisen gesteld als je je partner wil laten overkomen EN pas als ze hier is, moet ze een cursus Nederlands volgen, dus niet vooraf in haar thuisland waar ze vermoelijk nergens een school vindt die zomaar cursussen Nederlands aanbiedt.
  Die cursus betaalt de overheid zelf en is trouwens van vrij goed niveau. Verder moet ze verplicht een integratiecursus volgen maar er is geen examen voor die brainwashsessies, slechts een opkomstplicht, dus de mentale schade blijft beperkt. Mijn vriend heeft dit overigens gecounterd door zijn vrouw Atlas Shrugged te laten lezen. (Saillant detail: de dienst van Stad Antwerpen die over deze trajecten gaat heet zelf Atlas – vermoedelijk naar de herkomst van het merendeel van hun “klanten”).

  mark [7] reageerde op deze reactie.
  drnomad [9] reageerde op deze reactie.

 4. @.M [6]: vrees dat je foutief ingelicht bent, als je marrokaan of turk bent (dubbel paspoort) en je trouw met iemand van land van herkomst, dan is er geen inkomsteneis.
  maar als je autochtoon bent, dan is er wel een inkomsteneis (ongeveer 1150€ dacht ik).

Comments are closed.