R.I.P. Democeatie, Rechtsstaat
R.I.P. Democeatie, Rechtsstaat

U weet beslist nog dat Balkenende en kabinet toegezegd hebben dat in 2010 Nederland definitief stopt in Uruzgan. Sindsdien hebben wij al enkele keren genoemd dat we dat niet geloofden. Uit de houding van Balkenende, o.a. in zijn gesprekken met Obama kon je aanwijzingen zien, dat er gekonkelfoesd werd. En toen Balkenende van Obama bij de G20 mocht meeluisteren, kon je er praktisch zeker van zijn. Voor wat hoort immers wat!
 
Afgelopen woensdag bevestigde de minister van Buitenlandse Zaken, Maxime Verhagen, dat proces door middel van een eerste profballon: NOS: Minister Verhagen sluit verlenging van de missie in Afghanistan niet uit. In een gesprek met de radiozender BNR zei hij dat de vraag is “of wij alles op anderen kunnen afschuiven…. Verhagen zou bang zijn dat Nederland in internationaal verband geen gesprekspartner meer zal zijn als Nederland vertrekt. “

Op dit proefballonnetje kwam maar een slappe reactie, zodat vicepremier Rouvoet vrijdag rustig officieel aankondigde dat verdere deelname overwogen werd.

Oordeel zelf: 
NOS 250909: Verlenging Uruzgan niet uitgesloten

Het kabinet sluit niet uit dat er na 2010 een nieuwe, kleinere missie naar Uruzgan komt. Vice-premier Rouvoet zei na de ministerraad dat Nederland stopt als ‘lead nation’ in Uruzgan, maar dat ” verzoeken om ergens in Afghanistan iets te doen” gewogen zullen worden.

Begin dit jaar zei premier Balkenende nog dat Nederland stopt in Uruzgan. De kwestie werd woensdag weer actueel, toen minister Verhagen zich afvroeg ” of wij alles op anderen kunnen afschuiven”.

Naar verluidt denkt het kabinet over een afgeslankte missie van een paar honderd man. Regeringspartij PvdA is tegen een langer verblijf in Uruzgan.

 

 
           
           

5 REACTIES

 1. Het wachten is er op dat de regering valt , dan vallen er waarschijnlijk geen slachtoffers meer. Vredesmissie is ontaard in oorlogvoeren , en als je niet aangevallen wordt is dat niet nodig.

 2. Wouter Bos heeft heel dapper geroepen dat Nederland dus niet doorgaat in Uruzgan…. Vraag blijft dan natuurlijk waar Nederland wel gaat zitten in Afhanistan.

 3. Ach dan kunnen ze in Afganistan leuk oefenen totdat ze in Nederland tegen de eigen bevolking gaan worden ingezet.
  Zie alleen het heftige geweld dat de politie in Amerika tegen de G20 betogers heeft ingezet. Dit is geen ver van mijn bed show…
  Vandaag the States, morgen ons koude kikkerlandje…

  Ben benieuwd hoe het gaat als de WHO besluit tot verplichte vaccinatie…

  Uil…

 4. Hoe je het went of keert genaaid word je door die smerige gore rotte politiek van nederland, wat zij reeds eeuwen hebben gedaan, door het bestelen en beroven en vermoorden van mensen, maar die mongolen die aan het het bewind zitten zijn ziende blind en hebben een bord voor hun kop. Het blijkt een speciaal ras te zijn van bestuurders met hetzelfde voorkomende gen, liegen en bedriegen misleiden en het vermoorden van mensen staat boven aan in hun vaandel.

Comments are closed.