Person_CMD.AFGHAN.deKRUIFAD: “KANDAHAR – Tussen de 10.000 en 15.000 extra militairen zijn nodig om de veiligheid te garanderen in het onrustige zuiden van Afghanistan. Dat heeft de Nederlandse legercommandant Mart de Kruif gezegd.

De benodigde extra manschappen, ten minste twee brigades, moeten bestaan uit zowel gevechtseenheden als ondersteunend personeel, zei De Kruif. De generaal voert momenteel het bevel over alle ISAF-troepen in het zuiden van Afghanistan. (ANP) “ 

Wat betekent een dergelijk bericht?
 
In feite is de verlenging van het sturen van nieuwe Nederlandse troepen naar Afghanistan al lang afgekeurd en dus van de baan. Maar er zijn nog politici in den Haag die er kennelijk wel belang bij hebben om troepen te sturen. Vooral in de verhouding met hun EU en Wereld collega’s en met hun vriendje Obama.
Balkenende en Verhagen communiceren dat zij gewoon wel willen doorgaan! In de EU zijn immers ook nog mooie baantjes te vergeven!! Het Verraad van Lissabon is toch niet voor niets geweest!!

 Wat we allemaal kunnen doen, is op de eerste plaats te proberen de feiten te leren kennen en niet de mooie woorden van de politici als zoete koek te slikken. Laat je conclusie weten. Door te trachten rationeel en open er over te discussiëren, komen we misschien wel echt achter de waarheid.

En laat je daarbij niet in de waan brengen door allerlei berichten over “hoe goed wij zijn” en dat ze “ons niet kunnen missen”. Alles om je in de situatie te brengen dat je bijna niet meer Nee kunt zeggen.

4 REACTIES

 1. Zo zie je maar weer dat opbouwwerkers goed zijn voor een land.

  Met slechts 10 to 15 duizend extra van deze opbouwwerkers gaan ze iets doen wat ze hier in Nederland niet lukt, namelijk “de veiligheid te garanderen”.

  Als ik zie wat in Nederland is aan “manschappen” van politie justitie, veiligheid en bewaking diensten en niet te vergeten allerlei Autoriteiten en nog steeds is het er niet veilig.

  Misschien moeten we een paar ervarings deskundigen van de Taliban uitnodigen die ons instrueren in het maken van bermbommen, gifgassen en het uit hinderlaag aanvallen zodat na een paar jaar Nederland ook weer veilig wordt.

 2. De VS zitten er al ACHT jaar onterecht en er is geen sprake van verbetering!
  Onze bezetters moeten asap teruggehaald worden.

  Blijkbaar vindt de elite olie, drugs en geld belangrijker dan de levens van landgenoten.

 3. Zij maken er helemaal een potje van, opsodemieteren daar met die nazi parktijken daar, of zijn de heren de bezetting van duitsland vergeten in 1940.

 4. Wanneer starten ze de dienstplicht weer?

  Heb rond mijn 18de een brief gekregen dat als ze het nodig achte mijn status zou veranderen van horige tot slaaf.

Comments are closed.