Milieu_Activist_saveplanetDe EU ministers van Milieu hebben besloten om in Kopenhagen vast te leggen dat in 2050 de uitstoot ten opzichte van 1990 wel  85 – 95 procent minder moet zijn.
Dat zal er op neer komen dat er ten opzichte van nu practisch 100 procent minder moet zijn.
 
Leuke theoretische afspraak van lieden die er zelf niet onder zullen lijden, die de toekomstige ontwikkelingen willen tegenhouden, de wereld in armoede brengen, en dan samen back to the cave.  En dat alles voor een zinloze manier om te trachten het klimaat op aarde te beïnvloeden.

 NOS 21 oktober. (delen uit bericht, vet door Hub))

Minister Jacqueline Cramer (Milieu) en haar collega’s uit andere EU-landen beloven dat de EU 80 tot 95 procent minder CO2 zal uitstoten in 2050 dan in 1990. Ze willen bovendien dat vliegtuigen en schepen wereldwijd gaan meedoen met de beperking van CO2. De luchtvaart moet tien procent minder gaan uitstoten, de scheepvaart zelfs twintig procent minder.

 Het lukte de milieuministers overigens niet een oplossing te vinden voor de CO2-rechten die overblijven als het Kyoto-protocol afloopt. Vooral Oekraïne en Rusland hebben daar nog zo veel van, dat zij zonder moeite nog lange tijd niets aan het milieu zouden hoeven te doen.

Volgens berekeningen is honderd miljard dollar nodig. De Europese Unie heeft vijftien miljard beloofd, maar de ministers konden het niet eens worden over de Europese verdeling van dat bedrag.

 De EU-commissaris herhaalde dat de Europese Unie een leidende rol  moet spelen bij het klimaatoverleg. “Onze burgers willen dat, evenals onze partners in de rest van de wereld

12 REACTIES

 1. “Onze burgers willen dat,”
  Amusante uitspraak. Er is mij nog nooit iets gevraagd bij dit soort opiniepeilingen. Wie zijn die ondervraagde ‘burgers’? Ambtenaren op het ministerie?

  Dit artikel laat zien dat NL en EU bestuurd worden door fanatici en andere mentaal uitgedaagden. 95% CO2 reductie betekent of terug naar het stenen tijdperk (toen Europa hooguit een paar miljoen inwoners had) of massamoord. Types als Cramer acht ik daartoe wel in staat, zeker als het om de wens gaat.

 2. De Comintern van de EU is niet vies van een rondje genocide. Het past geheel in het Neo-marxistische strijdplan.

 3. “De milieuministers zijn ook bereid om tegen 2050 de uitstoot met 80 à 95 procent terug te dringen indien ook de andere ontwikkelde landen een gelijkaardige inspanning willen leveren.”

  Het is te gek voor woorden allemaal.
  Laten we hopen dat de oostbloklanden dwarsliggen!

 4. Goh, dus de komende 40 jaar mogen we er nog een zooitje van maken……

 5. Komt dat goed uit..
  Ik heb een houtsleepbedrijf met paarden, en deze paarden kunnen veel meer dan alleen houtslepen. Ook ploegen, gewoon voor een wagen lopen, transport dus…
  Ik ga op deze manier een gouden toekomst tegemoed.. wauwww…
  Echt een van de best besluiten die er ooit is genomen!!!!

  Arie…

 6. Er zijn twee groepen hier. De ideologisch blinden en/of dommen. Deze zijn heel blij met deze ‘belofte’. Plus, de intelligente die geen probleemhebben met beloften in 2050 omdat dat al 10+ kabinetten in de toekomst ligt. Zo’n belofte is loos. Uberhaupt omdat de VN afspraken niet bindend zijn.

  Deze maatregel is even onrealistisch als serieus bedoeld.

  Men moet ook wel, want men heeft zichzelf geen weg terug gegeven. Steeds zwaarder werd gehyped hoe erg het was. Dan kun je niet anders dan CO2 uitbannen.

  Alleen de volgende stap wordt lastig, want die belofte realiseren is onmogelijk. Een paar jaar kun je nog wat aanmodderen, maar dan wordt het wel erg lastig de realiteit te ontkennen.

  Maar goed, dan zijn we al de volgende kabinetsperiode.

  KlaasDenHelder [7] reageerde op deze reactie.

 7. @Armin [6]:

  >>Deze maatregel is even onrealistisch als serieus bedoeld.<<

  Toch vrees ik dat Nederland weer voorop zal willen lopen en meer zal willen doen dan is afgesproken.

  Zowiezo lijkt mij dit een maatregel om als nulpunt te dienen.

  Ze verbieden gewoon alles en gaan dan een soort van vergunningenstelsel invoeren om uitstoot te gaan toestaan.

  Trouwens, als de luchtvaart maar 10% hoeft te besparen .. dan zijn het dus vooral de burgers die zwaar gepakt zullen gaan worden

 8. Iedereen moet 95% minder uitstoten, en als je dat niet doet dan ben je een vervuiler en moet je een co2-heffing betalen. Briljant.

  Kernenergie?

 9. CO2 is zwaarde dan lucht.
  Desondanks word ik geacht te geloven dat CO2 op magische wijze uit zichzelf opstijgt in de atmosfeer om daar als een soort deken verantwoordelijk te zijn voor de opwarming van de aarde.
  Het CO2 percentage in de lucht is 0,04%.
  Deze hele hoax is gewoon een manier om u inderect extra belastingcenten uit uw zak te kloppen.

 10. Dit betekent dat we weer moeten bloeden en wel in de vorm van extra belastingen. Gaan ze dan ook de oceanen dicht gooien aangezien die ook verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de CO2 uitstoot. CO2 is gewoon nodig op aarde. Bomen en planten groeien ervan. Laat ze maar eens eerst de aarde van alle rommel ontdoen. Oceanen schoonmaken enzo. Wanneer tig duizend wetenschappers vertellen dat de hele global warning een schwindel is wordt er hiervan niets bekend gemaakt. Is en blijft ordinaire geldklopperij.

 11. 90 tot 95% minder co2 uitstoot…. Hmm.. dat wordt een duur glaasje melk. En de slager kan zijn toko ook wel sluiten.

 12. 1-als we terug moeten naar het stenen tijdperk en er dus geen vliegtuigen, autos, industrie enz,meer zijn,dan wordt de CO2 uitstoot vanzelf laag, waarom moeten we daar dan
  nu handen vol geld aan betalen?

  2-al die jongeren e.a. die overal zo demonstreerden dit weekend, begrijpen die niet dat zij degene ook zijn die aan de “redding van de wereld” mee zullen moeten betalen en als deze belastingverhoging komt dan klaagt men.

  3-dit weekend een bijeenkomst in barcelona van ..duizend man om eens door te nemen wat ze in kopenhagen moeten gaan beslissen. ZIJN DEZE MENSEN KOMEN LOPEN OF OP DE FIETS??

  4- Laatst gelezen in de spaanse krant: de minister van industrie stelt voor om maar nationale(spaanse) kolen te gaan gebruiken voor de energieproductie – dit is werkelijk het einde!!!!!

Comments are closed.