Bedreiging3VaclavKlaus staat weer onder verhevigde druk van EU-politici.

Politici accepteren geen tegenspraak. Dat blijkt voor iedereen duidelijk uit de invoering van de EU-grondwet waar onder andere de referenda in Nederland en Frankrijk een duidelijk NEE hadden gestemd. En toch deden de politici onder leiding van Jan Peter Balkenende hun eigen zin. Zelfs de koningin lieten ze daarvoor landverraad plegen. 
 
Vaclav Klaus wordt nu onder druk gezet door de andere Europese presidenten die hun land al eerder verraden hebben

 `NOS:
De druk op de Tsjechische president Klaus om het Verdrag van Lissabon te tekenen neemt toe. De Franse president Zarkosy heeft Klaus in een Franse krant gewaarschuwd dat het uitblijven van zijn handtekening “consequenties zal hebben”.

Wat die consequenties zijn, zei Sarkozy niet. Klaus is het laatste staatshoofd dat het EU-verdrag nog moet tekenen.

Ook de Tsjechische oud-president Havel heeft kritiek. Hij vindt dat Klaus met zijn opstelling het land schaadt. Dinsdag haalde voorzitter Barroso van de Europese Commissie al fel uit naar de Tsjechische president.

5 REACTIES

 1. Het blijft nooit bij waarschuwingen. Hij zal wel tot inkeer komen want voor je het weet kun je dat definitief niet meer. Daar hebben we al genoeg voorbeelden van in de wonderbaarlijk voorspelbare politieke geschiedenis.

 2. The Lisbon Monetary Council

  Posted by Ivo Cerckel on October 17th, 2009
  http://bphouse.com/honest_money/2009/10/17/the-lisbon-monetary-council/
  UITREKSELS

  If Czech president Vaclav Klaus agrees, the Lisbon treaty would enter into force in all 25 member states of the European Union on 01 January 2010 (1)
  +
  The Gulf Co-operation Council Monetary Council, a precursor to the GCC Central Bank which, the latter, will issue the GCC single currency, will also be established by the start of next year, the GCC Secretary General Abdul Rahman al-Attiyah confirmed yesterday. (4) (5)

  Is Lisbon the backdoor to bring the euro to those EU countries which refuse to grant the eurocrats sovereignty in monetary affairs?

 3. Die illuminaat Sarkozy moet zich niet zo in zijn kaart laten kijken! Pim Fortuyn zou die soms om die reden ook zijn mond gesnoerd zijn geworden, ik denk van wel?

 4. Lang leve de democratie, heerlijk altijd die verkiezingen.. gewoon genieten… Het is bijna leuker dan naar de film gaan. Real life soap van de bovenste plank!! Alleen heeft meneer Klaus dit nog niet door..

  Laten we ons geen illusies maken, de combinatie democratie en vrijheid is een utopie… Dream on my friends.. We leven in de dictatuur van de democratie..

  Misschien als we met ons allen goed ons best doen, niet te beroerd zijn te sneuvelen voor onze vrijheid en daarna niet al die kontlikkers van de illuminatie wederom aan het roer laten, misschien dan…heel mischien kunnen we in vrijheid leven.
  Vrijheid begint met het denken in vrijheid.. een sereen hart en een vrije geest..

  Uil…

Comments are closed.