VingerafdrukN.a.v. de nieuwe paspoortwet, die het afstaan van vingerafdrukken verplicht voor opslag in het paspoort en een speciale Centrale Database voor Politie en Justitie…
 
Liet een Reporter van het Veronica TV-Programma ‘CQC’ zien hoe hij ongevraagd heel gemakkelijk aan de vingerafdrukken wist te komen van Minister Hirsch Balin van Justitie en Minister Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap!  Zie video
 
Vanavond (22.30 uur, Veronica) laat de Reporter van het Tv-programma ‘CQC’ zien hoe lek de beveiliging van de Tweede Kamer wel niet is..
 
De onthullende beelden tonen aan dat de beveiliging in de Tweede Kamer helemaal niets voorstelt en dat alle kabinetsleden gevaar lopen. Reporter Jelte bewijst dat een bezoekerspas heel gemakkelijk doorgegeven kan worden aan willekeurige mensen en dat dus iedereen zonder gecheckt te worden overal in de Tweede Kamer kan komen.. zelf op de publieke tribunes.

Het gebouw van de Tweede Kamer staat open voor iedereen die een pasje van iemand leent. Een keer kan toeval zijn, maar Jelte loodst maar liefst vier verschillende mensen de publieke tribune op.

 Als klap op de vuurpijl weet CQC met het grootste gemak ook nog twee voorwerpen van metaal de Tweede Kamer in te smokkelen. Daarmee toont CQC aan dat ook wapens heel gemakkelijk naar binnen kunnen worden gesmokkeld.

Toch best vreemd dat de strengst beveiligde persoon van Nederland, Geert Wilders, zo’n makkelijk doelwit kan worden in het hart van de democratie.
De tweede Kamer is bij monde van GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent geschrokken van de beelden.
 
Kijk op www.cqc.nl voor de eerste beelden 
 
Ingezonden door Paul E.

12 REACTIES

 1. en daar zit je dan, met je goede gedrag in die vingerafdrukken database van de overheid.
  waaruit de dienstdoende ambtenaar of de AIVD, net zo makkelijk op eerste verzoek, aan allerlei vreemde mogendheden jouw gegevens afgeeft.

 2. Kom ik langs voor een nieuw paspoort, worden mijn vingerafdrukken genomen. Vraag ik, welke vinger wilt u het eerst, mijn middelvinger opstekende…

 3. En dat incomptente Haagse tuig moet mijn gegevens in hun database ook veilig stellen? Duhuh…

  Ondanks dat het 5 jaar uitstel van executie is, heb ik mijn paspoort ruim een half jaar te vroeg vernieuwd: nét voor de nieuwe regelgeving van vingerafdrukken.

 4. Gekopieerde vingerafdrukken op een rubber mal aanbrengen en hier afdrukken van maken en deze op de vingers vastplakken bij aanvraag van het rode Stasi boekje..Het is maar een idee om het systeem saboteren (er zal wel een behoorlijke gevangenisstraf of boete staan op het bewust saboteren van dit dictatoriaal systeem). Maar ja, de overheid kan naast de vingerafdruk altijd nog DNA, chippen, irisscan, gelaatsherkenning, stemherkenning uit de kast halen.

  Marc [5] reageerde op deze reactie.
  R. Hartman (NI) [9] reageerde op deze reactie.
  R. Hartman (NI) [9] reageerde op deze reactie.

 5. @Marc [5]:

  Ik vraag me overigens af hoe makkelijk het is omd e vingerafdrukken van de chip af te kunnen kopieren. Dus als ik door de douane van een ander land ga en ze halen de vingerafdrukken van mijn chippie, kunnen ze die dan in een eigen databank plaatsen?

  IIS [7] reageerde op deze reactie.

 6. @henk [6]:

  Scherp opgemerkt, het lijkt me een peulenschil om vingerafdrukken en verdere persoonlijke gegevens in no-time ongevraagd en draadloos van je pas te pikken. Het hele verhaal dat gegevens veilig zijn opgeborgen loopt bij deze dan ook mank. Wel vreemd dat hier niet dieper op wordt ingegaan door de gevestigde media.

 7. Goh, flutprogramma CQC van de MAINSTREAM MEDIA! laat zien dat de beveiliging van de Tweede Kamer zo lek als een mandje is…? Wel heeeeel erg toevallig toch of ben ik nou zo paranoia als een deur… Problem – reaction – solution, alleen ligt de ‘solution’ al lang en breed klaar: een geimplanteerde microchip voor elke bange gek die ‘m maar hebben wil… Let maar op.

 8. Nieuwe poging, WP Hashcash gooide de eerste weg…

  @IIS [4]: Dit was mede aanleiding van Duitsland om ervan af te zien (ook daar waren ministriële vingerafdrukken gekopieerd…).

 9. We kunnen ook met z´n allen helemaal niets zeggen over de opslag van onze vingerafdrukken in een database…

  Maar daar winnen we helemaal niets mee.

  Het gaat erom dat het grote publiek nu wakker wordt en inziet dat de overheden veelste ver doorschieten met het schenden van privacy van onschuldige burgers in de naam van `terrorisme’- bestrijding.

  Natuurlijk hebben die gene die die Database bedacht hebben ook de informatie op het internet gezet over hoe iedereen zelf vingerafdrukken kan vervalsen…

  Omdat zij hopen dat ze dan sneller over kunnen gaan op iets anders zoals de irisscan (Wat Hirsch Balin al opperde).

  Maar als iedereen nu al niet akkoord gaat en wantrouwend is… dan wordt het voor hen alleen maar moeilijker om ons ooit te inplanteren met een chip.

  Eerlijk duurt langst.

 10. Ook willen we niet weer een ‘aanslag’ in Nederland meemaken die bijv: extreem Rechtse Wilders betreft… en waardoor we dan met een PVV-VVD-nazi regering komen te zitten…

  Dus het is goed dat CQC daarover waarschuwd.

 11. Identiteitsfraude is inderdaad een fluitje van een cent, met alle gevolgen van dien.Hierbij de PDF van het door de nationale ombudsman herziene rapport mbt de belevenissen van Ron Kowsoleea.
  http://tinyurl.com/ydxjtg2
  Nieuw in Nederland: je rijbewijs kwijtraken omdat je een maanzaadbroodje hebt gegeten of dat je adem naar knoflook ruikt. Utopie? Geen sprake van!
  Lees alle details en let goed op als u moet BLAZEN..!!!!
  http://tinyurl.com/my6cg2
  Bonus:
  http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=9314

Comments are closed.