chip
Nog enkele opmerkingen uit het boek “De ware geschiedenis van de Bilderberg-Conferentie” van Daniel Estulin, waarbij de cursieve gedeelten citaten uit het boek zijn, met toestemming van de auteur. Onder andere over contant geld en het chippen van mensen. Griezelig? Complotdenken? Onwerkelijk? Hmmm… lees en huiver.

Nog niet zo lang geleden vonden zowel filosofen als gewone mensen het een ondoorgrondelijke maar angstaanjagende gedachte dat er in de toekomst een wereld kan bestaan (er zijn talloze boeken en SF-films aan gewijd) waarin de mensen slaven zijn en van “het teken van het beest” zijn voorzien. Hun waardigheid, menselijkheid en eer zijn in naam van de Nieuwe Wereldorde geconfisqueerd en hun “hardnekkig individualisme is geofferd op het altaar van een door anesthesie bereikte universele harmonie.” (Thomas Horn en Dr. Donald Jones, “The Gods Who Walk Among Us”, hoofdstuk 5.)

In de jaren zestig drong echter tot de globalisatoren door dat de wereld niet snel genoeg naar hun zin veranderde. Daarom besloten ze tot actie. Nelson Rockefeller riep in 1962 op tot de schepping van een Nieuwe Wereldorde: “De dingen die tegenwoordig aan de orde zijn, schreeuwen om een nieuwe wereldorde, want de oude gaat ten onder en een nieuwe en vrije orde vecht om boven te komen. […] Voordat we het in de gaten hebben, zal het fundament van een federale structuur voor een vrije wereld gelegd zijn.”

Een wereld zonder contant geld is geen nieuw concept, maar een oud idee dat de globalisatoren weer van stal hebben gehaald om iedereen in een ijzeren greep te kunnen krijgen. In augustus 1975 verklaarde de Amerikaanse senator Frank Church dat “de regering het technologische vermogen heeft om een volledige tirannie op te leggen wanneer een dictator de macht grijpt. Dan is er geen plaats meer waar iemand zich kan verschuilen.”

Contant geld garandeert intimiteit, anonimiteit en, wat hetzelfde is, vrijheid. Het garandeert bovendien onafhankelijkheid. Allemaal samen kunnen we de banken failliet laten gaan als we tegelijkertijd het geld opvragen dat we er in bewaring hebben gegeven. Contant geld is synoniem met decentralisatie. De regering weet dat ze de bevolking alleen kan beheersen, bewaken en volgen door het contante geld af te schaffen.

Projecteer bovenstaande eens op de mogelijkheden die de overheden in de Westerse wereld nu hebben om u te volgen: elke transactie die u elektronisch uitvoert met creditcard of bankpas schept de mogelijkheid om die data op te slaan. Men kan u al volgen op basis van uw GSM. Uw strapatsen op internet kunnen gevolgd worden. Men wil graag uw data in uw paspoort. In Nederland spreekt men over het EKD en het EPD. En al die gegevens kunnen gekoppeld worden. Daarmee is de centralisatie een feit een kunt u gecontroleerd worden, iets wat niet kan als u zich van contant geld bedient en u zich NIET elektronisch laat vastleggen/registreren. Lang leve het digitale tijdperk??? Of worden we lekker gemaakt met de veiligheidsaspecten van bankpassen e.d.?

Het Canadese Michael Journal kwam met een sinistere waarschuwing voor de gevaren van bankpassen: “Zolang u er contant geld mee uit de automaat kunt trekken, lijken die kaarten heel handig, want u hoeft dan geen geld bij u te hebben. Op die manier verandert het kaartensysteem in een middel om absoluut toezicht op iedereen uit te oefenen. Het doel is een samenleving zonder contant geld waarin elke economische transactie verplicht plaatsvindt via een geïnformatiseerd bancair systeem dat tegen u gebruikt kan worden als u om welke reden dan ook als “ongewenst persoon” te boek staat.”

Verdwijnen dan uw digitale cijfertjes uit cyberspace en bent u in één klap bankroet? Als de overheid dat wil?

En wat is de volgende stap? Mensen chippen? Is dat nog steeds science fiction? Hebt u een huisdier met chip? Heeft het beestje daar last van? Zou dit een testcase kunnen zijn voordat we het op mensen gaan uitvoeren?

John E. Dougherty, de communicatiedirecteur van de American  Libertarian Party: “De regering heeft niemand verplicht om een rijbewijs te halen (of een sociale-verzekeringsnummer te hebben, wat tegenwoordig wel verplicht is), maar probeer maar eens zonder zoiets te leven. Als iedereen, van de bankbediende tot de autoverhuurder, het hotelreserveringbureau of de supermarkt, het van u eist om van hun diensten gebruik te kunnen maken, komt dat op een verplichting neer. Als de regering uw vingerafdrukken kan eisen om die op uw rijbewijs te zetten (wat in Spanje op identiteitskaarten verplicht is; in het verleden moesten alleen misdadigers hun vingerafdrukken achterlaten), kan zij u natuurlijk ook verplichten om een elektronische chip te laten implanteren.”

Voorlopig wordt gezorgd dat de bevolking als geheel het product slikt door de chips letterlijk op te dringen aan hele groeperingen van mensen binnen de samenleving: pedofielen, moordenaars, verkrachters, drugshandelaars, gewone wetsovertreders, geesteszieken, geweldplegers jegens vrouwen, militairen en geheime diensten.

Twee krantenkoppen: “Bij pedofielen kunnen elektronische etiketten worden aangebracht”, Sunday Times, London, 17 november 2002, http://www.timesnoline.co.uk/article/0,2-483510,00.html en “Esperanza Aguirre presenteert armbanden tegen geweldplegers jegens vrouwen”, El Mundo, 29 juni 2004.

Maar niet alleen bij criminelen. De Associated Press van 14 juli 2004 kopt: “Chip geïmplanteerd bij justitiepersoneel in Mexico”. Vanaf november 2003 hebben 160 van de belangrijkste aanklagers en onderzoekers een implantaat in hun arm gekregen om toegang te kunnen hebben tot speciaal beveiligde zones in de gebouwen van het Ministerie van Justitie.

En het gaat verder. Kijkt u eens op http://www.verichipcorp.com/ waar men u probeert “warm te maken” voor de voordelen van een chip in uw lichaam: dames in minirok en topje willen geen beurs bij zich dragen als ze lekker willen dansen tijdens het uitgaan, met een geïmplanteerde chip hoeft u als VIP niet meer in de rij te staan bij uw favoriete nachtclub. Estulin beschrijft dit bedrijf uitgebreid in zijn boek en het is ronduit weerzinwekkend. En natuurlijk is het toeval dat IBM (het bedrijf achter VeriChip) ook de ponskaarten maakte waarmee de nazi’s in Hitlers Duitsland de joden catalogiseerden. En laat IBM nu toch regelmatig chairmen naar de Bilderberg-Conferenties sturen…, het is bijna té perfect om waar te zijn. De Bilderbergers hebben een nog gruwelijker campagne gestart: het aanspreken van de emoties van ouders! Want wat zou het toch fijn zijn als uw kinderen gechipt zijn. In geval van kwijtraken (winkels, pretparken) en bij ontvoeringen.

Ik geef toe: het klinkt nu nog een beetje als science fiction. Maar hoe lang nog? Hoe lang heeft het Tavistock Institute nodig om de massa te beïnvloeden? Blijf waakzaam, blijf zelfstandig nadenken, geloof niet in alle overheidspropaganda en als ik u een tip mag geven: schaf het boek van Estulin aan en overtuig uzelf! Of u nu wel of niet gelooft wat Estulin aantoont, het boek leert u zeker kritischer te denken over alle propaganda die over ons uitgestort wordt.

Hiermee eindigt mijn boekbespreking als “serie”, maar ik zal de komende weken zeker nog eens een en ander uit het boek aanhalen. Overigens, bij de verschenen onderwerpen op Vrijspreker van de laatste tijd kan ik op de meerderheid van de artikelen al reageren met commentaar uit Estulin’s boek als basis. Maar als ik u steeds met de neus op dergelijke Bilderbergfeiten zou drukken, zou u het idee kunnen krijgen dat ik een complottheorie-fanaticus zou zijn. En dat willen we niet. Toch? Het is toch allemaal flauwekul, die Bilderberg complottheorieën? Open uw ogen en zoek naar de ware achtergronden.

10 REACTIES

 1. Ook de mobiele telefoon (mobiel betalen) speelt een belangrijke rol in de gang naar een wereld zonder contant geld. Hoevelen weten dit en hebben het ding om die reden geweigerd? Ik ben zo iemand en wordt hier regelmatig op aangekeken. Ja maar dat kán toch niet meer in deze tijd hoorde ik laatst.

  Inmiddels zijn velen er zo aan verslaafd dat een wereld zonder bijna niet meer denkbaar is én misschien ook niet haalbaar. Immers de vaste lijnen gaan er steeds meer uit. In vele hotels staat al geen telefooncel meer, cellen op straat verdwijnen steeds meer. Allemaal dwang en vergis je niet in de KPN hoor. Enne, met die mobiele telefoon kunnen we ook nog eens makkelijk gevolgd worden nietwaar?

  Dan wat betreft de chips: ….voorlopig wordt gezorgd dat de bevolking als geheel het product slikt….staat hierboven. Dát is hoe wij ‘gepolst’ worden.
  Net zoals wij nu ” gepolst’ worden ivm de vaccinaties tegen een niet bestaande griep. Nu kan er gecheckt worden hoeveel mensen onafhankelijk nadenken en wie niet. Nu kan er ‘gepolst’ worden hoeveel kans van slagen er is om gedwongen vol te spuiten met gif.

  Wij hebben als natie echter voor grote bijna vergeten groepen al breeduit toegestaan dat hun lichamelijke integriteit en hun emotioneel/spiritueel functioneren naar de haaien werd geholpen. nl. in onze psychiatrie. Bijna naast uw voordeur doch oh zo onzichtbaar. Nee, ik spreek niet over pedofielen, criminelen en dergelijke ‘groeperingen’.

  Ik spreek hier over mensen zoals u en ik, met misschien emotionele conflicten of vaak met niet meer dan lichamelijke vergiftiging door welke oorzaak dan ook (gebruik van softdrugs bijvoorbeeld). Veel van deze mensen komen in de biopsychiatrie terecht waar het praktijk is om deze mensen via een daartoe in het leven geroepen wet gedwongen medicatie voor te schrijven.
  Deze medicatie waar ik over spreek heet abusievelijk antipsychotica. Abusievelijk omdat één van de grote ‘bijwerkingen’ juist psychose is.

  Deze medicatie creert een complete ruine in het lichaam van de niet-doch wel zo aangemerkte-psychiatrische-patient, in ieder orgaan en in alle lichaamssystemen. De basis voor alle bestaande ziektes inclusief kanker wordt gelegd. Een zekere weg naar een vroege dood.
  Hersenen worden in hoge mate vergiftigd waardoor vele patienten geen toegang meer hebben tot hun neo cortex, dát deel van onze hersenen waarmee wij onafhankelijke gedachten uit de kosmos aantrekken en ons vrijwillig bewustzijn kunnen gebruiken.
  Deze medicatie zorgt er voor dat patienten blijven hangen in hun zogenaamde slangenbrein en niet veel anders meer kunnen dan overleven.

  WIJ hebben met ons allen toegestaan dat deze enorme en snelgroeiende groep mensen van hun soevereiniteit en hun waardigheid werden ontdaan. Wij kunnen hier rustig spreken over een mensheid ontdaan van haar waardigheid.

  Er is maar één psychiater nodig om dergelijke patienten te dwingen de gifstoffen in te nemen. Oja, er is nog zoiets als een onafhankelijke psychiater die het ermee eens moet zijn, maar deze onafhankelijke psychiaters worden vaak gewoon door de behandelende psychiater aangewezen, dus zo onafhankelijk zijn ze nou ook weer niet.
  De rechter gaat meestal gewoon op het advies van de psychiater af. Deze zou er immers voor hebben gestudeerd……………..

  Maar….het enige excuus dat voor dergelijke gedwongen medicatie wordt gehanteerd is dat de ‘patient’ en gevaar is voor zichzelf of de maatschappij. En dáár zit het addertje. De psychiater bepaalt dat de ‘patient’ een gevaar is of zal zijn voor zichzelf en/of de maatschappij en de psychiater wordt hiertoe bevoegd geacht.

  Een gevaar voor zichzelf en/of de maatschappij. Niet nu maar in de toekomst. Geen crimineel verleden, geen misdrijven gepleegd, geen proces verbalen, niets, niets. Via de psychiatrische glazen bol voorspeld.

  Waar het om gaat is dat ook hier het volk als geheel het product heeft geslikt. De psychiatrie is een prachtig oefenveld geweest waaruit geleerd kan worden wat wij met ons allen wel of niet toestaan.

  Niet ZIJ boven ons bepalen echter wat er met ons gebeurt. WIJ doen dat middels ons bewustzijn en middels wat wij toestaan.

  Niet ZIJ boven ons hebben de werkelijke macht. De werkelijke macht ligt in ONS aller bewustzijn. We leven niet toevallig in deze tijd waar we voor deze enorme uitdagingen staan. De enige manier om de huidige uitdagingen te keren ligt dan ook in een shift in ons aller bewustzijn waaruit we nieuwe vormen gaan creeren.

  Het is een lang verhaal geworden, maar als je eenmaal prachtige mensen in de psychiatrie naar de verdommenis hebt zien gaan, als je eenmaal met psychiaters te maken hebt gehad die op vragen over medicatie gewoon, gewoon, gewoon zeggen dat ze geen antwoord geven, dat ze fouten mogen maken omdat ze toch de wet boven zich hebben………jazeker omdat ze toch de wet boven zich hebben dan weet je wat wij als bevolking, bewust of onbewust, alllang als geheel hebben geslikt én dat dat meer dan walgelijk is.

  Wat aan één van ons wordt gedaan wordt aan ons allen gedaan.

  Om te ontdekken wat wij met ons allen toestaan hebben we vanzelfsprekend eerst de info nodig over wát zich dan wel afspeelt.

  Lees het bovengenoemde boek, verdiep je in de praktijken van de ‘genees’kunde en de psychiatrie, verspreid de informatie en transformeer zélf.

  Wéés dan de verandering die je in de wereld wilt zien.

  Neo [2] reageerde op deze reactie.

 2. @marianne [1]:

  Ik denk dat de stelling aan het einde beter de volgende zin kan zijn.

  Verander de wereld verander je zelf (van binnen), als je weigert mee te gaan in deze vorm van slavernij en meer mensen zullen dat doen dan valt de machtspiramide vanzelf om.

  De stenen (mensen) aan de onderkant houden de piramide omhoog. Haal ze weg (lees: niet meer mee doen aan de poppenkast) en de boel valt om.

  Velen zullen bang zijn om deze stap te maken, maar het is nog altijd beter om het onbekende in te duiken dan je te conformeren aan een maatschappij die gebaseerd is op slavernij.

  M. van den Heuvel [3] reageerde op deze reactie.
  IIS [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Neo [2]:

  Maar daar zit het probleem of de crux, ‘niet meer mee doen aan de poppenkast’. Zet de tv aan of kijk om je heen, men wil gewoon dit theater, deze poppenkast. Als ik mensen er op wijs dat men allen, ook de onderste stenen, de piramide overeind houden, dan wordt ik met gemompel afgepoeierd en als een geslacht schaap kijkt men mij aan….De mensen denken niet na, omdat de pleziertjes voor ze en vooral ‘het erbij horen’ vele malen belangrijker is dan het starten van een revolutie in het denken.
  Maar veronderstel we eerdaags gigantisch naar de kloten gaan, waarom zou men dan deze poppenkast niet nog even meespelen…het voelt namelijk wel lekker. Alleen moet men achteraf niet jammeren, want we weten allemaal waar we mee bezig zijn, ja toch?

  En het chippen van mensen zal hoe dan ook gebeuren, goedschiks, kwaadschiks of met de juiste truc krijgt men de mensen zeker zover.

  “Maar ik heb niets te verbergen” zal het dan weer klinken…Nee, natuurlijk niet, onder de huidige wetgeving niet, maar als men de wetten gaat veranderen dan hebben de mensen met een chip in hun lichaam veel, heel veel te verbergen. Want wat vandaag de gewoonste zaak van de wereld lijkt en simpel mag en kan, zal dan worden verboden en is men middels een chip makkelijk te controleren op naleving van de meest stupide regels en wetten.

  Wat voelde ik me als kind toch bevrijd en heerlijk mezelf, blij dat mijn jeugd er zo fijn uit heeft gezien…dat pakt niemand mij meer af. Daar kan geen chip bijkomen en geen wet kan dat nog veranderen.
  M. van den Heuvel [6] reageerde op deze reactie.

 4. Je schetst in het artikel dat de overheid allerlei dingen kan vastleggen. Dit is een understatement. Alles wordt vastgelegd. Elke financiele transactie via de banken wordt doorgesluisd naar moedertje overheid.

  Het EPD is al een feit in de Psychiatrie en daar zijn de gevolgen als zichtbaar: Psychiaters kunnen niet meer onafhankelijk werken, zij zijn verplicht om diagnose en behandeling vast te leggen in een centrale database dat middels een zielig lapmiddeltje is geanonimiseerd, maar zonder veel moeite te koppelen is aan een patient. De behandelend arts krijgt niet uitbetaald wanneer het EPD niet wordt voorzien van data (gespreksverslagen etc. etc.) Is dit de zorg waar we naartoe willen? Nog even los van alle beveiligingsrisico’s en andere bezwaren.

 5. @IIS [4]:

  “Als ik mensen er op wijs dat men allen, ook de onderste stenen, de piramide overeind houden, dan wordt ik met gemompel afgepoeierd en als een geslacht schaap kijkt men mij aan….De mensen denken niet na, omdat de pleziertjes voor ze en vooral ‘het erbij horen’ vele malen belangrijker is dan het starten van een revolutie in het denken.”

  Inderdaad de meeste onder ons vinden materialisme en geld nog zeer belangrijk, niet wetende dat ze daardoor in hokjes worden geplaats.
  Ik kan je met zekerheid zeggen, hier komt gelukkig binnenkort wel degelijk een eind aan, aan die schijn en nepzooi !!

  En wat betreft het chippen:
  Het zal niet zo gaan zoals de elite het wil, dit is duidelijk en dat weten wij in onze omgeving (als je goed hebt opgelet, weet je wat ik bedoel).

  “Wat voelde ik me als kind toch bevrijd en heerlijk mezelf”

  Dit gaat er gegarandeerd weer terug komen.

 6. Marianne,

  Mensen als jij geven me weer moed en hoop. Ik voel me niet zo alleen als ik woorden als die van jou lees. Want soms bekruipt me een gevoel van hopeloosheid als ik door mijn raam naar buiten kijk en zie hoe mensen zich nog steeds druk maken over verkeerd geparkeerde auto’s of wat dan ook.

  Te weten dat er mensen zijn die ook verder kijken dan hun neus lang is, geeft mij een ontspannen gevoel.

  Bedankt!

 7. Vandaag het programma, Netwerk van de NCRV, op TV gezien.
  Een hoofdonderwerp van dit programma ging over de betrokkenheid van wijlen ZKH Prins Bernhard bij een militaire coup te plegen in het voormalig Nederlands Indië.
  In 1950 ontstond de gedachte om met het oog op het voordeel van grote Nederlandse concerns en de voortzetting van Nederland als koloniale macht in de Oost, een omvangrijk plan op te zetten om de zittende president Soekarno af te zetten.
  De Prins zou zijn connecties met de CIA gaan aanspreken m.b.t. wapenleveranties en het fiat om met behulp van Reymond Westerling als commandant van die operatie, met behulp van oud KNIL militairen een staatsgreep te laten plaatsvinden.
  Een oude vijand van de regeringsleider, Imir Shah een vooraanstaande Moslimleider, zou als stroman moeten optreden als nieuwe president van een staat waarvan de Prins aangaf ‘onderkoning ‘, te willen worden in ruil voor zijn bemoeienissen.
  Het aanvankelijk goed geheim gehouden plan lekte toch uit en kwam bij de minister pres. W. Drees terecht. Hij meende een onderzoek te moeten instellen om de regering te kunnen informeren.
  Het belang van het voortbestaan van de monarchie heeft ervoor gezorgd dat deze mislukte staatsgreep en de betrokkenheid van de Prins, in de doofpot kwam.
  De historicus K. Venendaal is op deze feiten gestuit tijdens zijn zoektocht naar deze gebeurtenis in Indonesië na de onafhankelijkheid.
  Een naar het schijnt, doelbewuste schending van de soevereiniteit van een land wat kort daarvoor door Nederland onvoorwaardelijk tot zelfstandige natie was erkend.
  Het mag duidelijk zijn dat wanneer sluitend bewijs is geleverd rond deze zaak, de rol als intrigant achter gesloten deuren, de Prins een onvergeeflijk staaltje achterbaksheid en verraad aan de principes van de Nederlandse rechtstaat en de internationale rechtsorde laten zien.
  De financiële en integriteitschade waarmee Nederland als ex koloniale macht dit echeque is ingegaan ligt buiten het kader van de toenmalige Nederlandse regering voorzover er geen collaboratie heeft plaatsgevonden onder leden van de overheid.

  Nederland mag de Prins dan wel ten grave gedragen hebben maar het debet ligt nog steeds bij de Oranjes mochten zij dossiers in hun archief bewaren welke aanwijzingen geven rond deze zaak. Het was en is nog steeds een onopgehelderde zaak. De huidige leden van het koninklijk huis mogen dan wel geen deel hebben gehad aan dit voorval, echter ontslaat het hen niet van de plicht tot openheid om zodoende aan het Nederlandse volk te tonen dat zij deze praktijken niet ambiëren.
  Gezien het feit dat Beatrix tot op de dag van vandaag de estafettestok van haar illustere vader niet terzijde heeft gelegd en nog steeds voortbouwt aan het versterken van de Bilderbergergroep, geeft aan dat de monarchie nog steeds gespeend is van stiekeme en mogelijk staatsondermijnende bezigheden die daardoor het welzijn van Nederland als geheel schaden.
  Het is, gezien de voortgaande lijn van deze machtsstrategieën blijkbaar zo, dat de mogelijke wandaden van de Prins onderdeel uitmaken van een traditie welke voortduurt tot op heden.
  Men zou kunnen veronderstellen dat de coup van 1950 weliswaar volledig is ondergesneeuwd om de Nederlandse staat zo vlak na de oorlog zo stabiel mogelijk te houden, feit blijft dat de Prins zijn nauwe contacten met het OSS, de voormalige CIA, ook heeft aangewend om de Bilderbergergroep samen met de Poolse vrijmetselaar Joseph Rettinger op te zetten.
  Voor zover we kunnen doorzien wat het karakter is van deze occulte beweging, zou het moeilijk zijn aan de indruk te ontkomen dat het samenzweringsgehalte nooit aan kracht heeft ingeboet.

  Het mag duidelijk zijn dat er voor de Nederlandse regering een taak is weggelegd.
  Wanneer in voldoende mate is aangetoond dat er iets waar is van de conclusies van Venendaal, er eveneens openheid van zaken gegeven dient te worden gegeven door de betrokken leden van het koninklijk huis aangaande de stille afspraken binnen parlementair ontoegankelijke ontmoetingen, zou dit gevolgen moeten hebben.
  Iedere tegenwerking van de zijde van de verdachte partij zal de verdachtmaking alleen maar versterken.
  Het eventuele niet meewerken van de betrokken partij moet ultieme gevolgen hebben voor de status van de monarchie.

Comments are closed.