ClimateIntroScreencaps03-600x400Al Gore, bestuurslid van Google, heeft zijn zakenpartner zo ver gekregen om een 3D klimatisme versie van Google Earth te maken. In een video gaat Gore zo ver zijn reeds ontzenuwde claims uit An Inconvenient Truth nog verder uit proportie te trekken, terwijl het hele klimatisme verhaal langzaam begint in te storten omdat het niet houdbaar blijkt. Dat Google zich leent voor angstzaaiende propaganda die wetenschappelijk gebaseerd is op helemaal niets zou misschien maar eens een overweging moeten zijn deze internetgigant te gaan boycotten.

Enige tijd geleden heb ik een artikel over Gore vertaald, maar niet geplaatst omdat ik het bij nader inzien ietwat kinderachtig vond. Gegeven deze nieuwe ontwikkeling is het mogelijk toch meer to-the-point dan ik meende, want Gore gedraagt zich inderdaad als een verwend kind dat zijn zin niet krijgt. Het artikel volgt hieronder.

Albert – de niet zo grote – Gore

Je kunt van George W. Bush zeggen wat je wilt, maar hij heeft ons wel behoed voor een Gore presidentsschap. Is er een grotere stinkende stoofpot van ijdelheid, ledigheid, onwetendheid, arrogantie, en hubris in Washington dan Albert Gore Jr? Deze man, verwend kind van een rijke racistische senator, heeft na – meerdere malen, in feite! – zijn presidentiële bod in 2000 verloren te hebben, een Nobelprijs (of was het de Stalinprijs?) vergaard voor het veranderen van de pseudo-wetenschap van de opwarming van de aarde in iets waar normaal gesproken serieuze mensen daadwerkelijk over nadenken (“Nee, we konden onmogelijk een raketschild bouwen om Kim Jong-Il ervan af te houden Seoul te nuken, maar we kunnen wel de cyclische veranderingen in de planetaire temperatuur stoppen.”)

Nu maakt hij een van die vermoeiende “analogieën” die de linkerzijde zo in verrukking brengt: de strijd om de opwarming van de aarde te stoppen is “moreel gelijk” aan onze strijd tegen de Nazi’s in de Tweede Wereldoorlog. Op het gevaar af een open deur in te trappen: nee dat is het niet. De Nazi’s ontwikkelden doelbewust beleid om tientallen miljoenen onschuldige mensen te vermoorden en tot slaaf te maken van honderden miljoenen meer. Zij ontwikkelden wapensystemen, zoals zenuwgas, “Vengeance” raketten en Blitzkrieg om mensen te verleiden tot irrationele, uit doodsangst geboren, chaotische fouten. De strategie van het Nazisme was een combinatie van terreur en misleiding.

Hé, wacht eens even! Misschien heeft Al toch een punt! De Stormtroepers van de Global Warming partij niet willen “praten” of de planeet opwarmt of afkoelt en of dat proces natuurlijk is of door de mens gemaakt. Hun “wetenschap” is net zo onveranderlijk en absoluut als, zeg, de Arische Wetenschap van de Nazi’s of de vreemde genetische theorieën van Lysenko in stalinistisch Rusland. De “wetenschap” van de opwarming van de aarde wordt uitsluitend gedreven door politieke ideologie – intolerante politieke ideologie.

De gevolgen van de uitvoering van Al’s versie van “Arische wetenschap” zijn zeer onaangenaam voor Amerikanen en Europeanen, maar dat is een offer dat een rijke mollige oude man als Al wel bereid is ons te laten maken. In andere delen van de wereld heeft de uitvoering van zijn “Arische wetenschap” echter gevolgen die minstens even dodelijk zijn als Frau Carson’s “wetenschap”, die leidde tot het verbod op DDT (als gevolg waarvan enkele tientallen miljoenen of zo niet-Ariërs overleden.)

‘Silent Spring’ heeft direct geleid tot een explosie van malaria in de Derde Wereld en de dood van talloze kinderen. Global Warming Hoaxology zou leiden tot een dramatische terugval – een zorgvuldig berekende recessie – van de wereldeconomie. Om Al Gore’s dubieuze esthetiek en zijn partij-politieke wetenschap te bekoren zullen veel onschuldige arme mensen – mensen “in de weg”, zo te zeggen – moeten verdwijnen. Noem het de “liquidatie van de KULAK klasse” of noem het de “Final Solution to …” (De Nazi’s hadden meer dan één afschuwelijke “Endlösung” in petto.)

Dus, Al heeft wel een punt. Zijn dwingend opdringen van een schimmig theorietje van de “uitvinder van het internet” aan honderden miljoenen onschuldige mensen die proberen gelukkig, veilig, en hoopvol te leven is op een bepaalde manier gelijkwaardig aan de oorlog tegen het Nazisme. De rest van de wereld wilde in 1939 gewoon met rust gelaten worden. De wereld is onvolmaakt (en zal dat altijd blijven) en de wetenschap is een voortdurend veranderende, vaak tegenstrijdige, grote modderplas die vaak wonderen en soms idiotie produceert, maar was zeer zelden absoluut (oh, behalve in Nazi-Duitsland en in het stalinistische Rusland, waar alle wetenschappers het altijd over alles eens waren – althans diegenen die niet in kampen zaten.)

Hitler had een stokpaardje over rassenverontreiniging zoals Gore dat over thermische verontreiniging heeft. Mensen – die wezens waarvan religieuze mensen denken dat ze een ziel hebben – zijn voor mannen als Hitler, Stalin, en Gore als eieren. En je kunt geen omelet maken zonder eieren te breken. Al is niet Hitler of Stalin, natuurlijk. Hij is eerder een pompeuze niets op zoek naar een iets. Hij is de erfgenaam van de nalatenschap van een onverdraagzame, op zoek naar een erfenis van zichzelf. Hij is een jongen aan wie altijd is verteld dat hij naam zou maken en vast van plan om die droom te vervullen, ongeacht de gevolgen voor de mensheid.

Hij is een voormalig senator van Tennessee wiens vader een senator was van Tennessee en die nooit president werd, omdat hij te weinig Tennessee stemmen wist te verwerven. Hij is de kwintessens van de irrelevantie, die door zal gaan met zijn schandalige verklaringen totdat iemand van de grote mensen hem opmerkt. Als dat betekent dat hij fatsoenlijke en gewone zakenmensen, boeren en industriëlen met Nazi’s moet vergelijken, prima, en als dat betekent dat de zeer dubieuze claims van de opwarming van de aarde vergeleken worden met het monsterachtige kwaad van de Holocaust, dan is het hem ook best. Het enige dat hij wil is aandacht. Arme jongen.

4 REACTIES

 1. Ik zie Gore Al als een soort religieuze tovenaar die tracht zijn religie te gebruiken om zelf meer aandacht, macht en geld te verwerven.

  Daarom vind ik de echte verspreiders van dat geloof, zoals Balkenende en zijn bende, veel “schuldiger”.
  Zij dwingen mensen om geld te offeren voor hun imaginaire klimaatgod.

  R. Hartman (NI) [4] reageerde op deze reactie.

 2. Er zijn wel meerdere redenen om Google te boycotten. Een van de beste redenen is, dat er alternatieven zijn die stukken beter met privacy omgaan als Google.

  http://www.scroogle.org is een website die google gebruikt, maar geen data opslaat van de gebruiker.

  Overigens snap ik ook niet dat jullie nog steeds google-ads en google-analytics gebruiken voor deze website. Je website statistieken toevertrouwen aan Google, of Microsoft for that matter lijkt me niet heel goed voor de privacy van je bezoekers.

  Ik krijg het overigens niet over mijn hart om het stukje over Al Gore te lezen. Heb vandaag al weer genoeg van dit soort kotsballen zitten te bekijken/beluisteren/lezen voor een heel jaar.

  R. Hartman (NI) [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Hub Jongen [1]: Eens, maar die legitimeren hun acties door aan de ‘wetenschappelijke’ docu’s van Gore te refereren…

  Zonder Gore en het IPCC zou het voor de Balkenbende veel moeilijker zijn een casus naar ‘het volk’ te bouwen.

  @Michel [3]: “Ik krijg het overigens niet over mijn hart om het stukje over Al Gore te lezen.”
  Het is je vergeven; ik voel met je mee.

  Grappig dat er lieden zijn die hem als een soort halfgod zien, blind voor de hypocrisie van zijn ‘do as I say not as I do’ gedrag. Terwijl de lieden die hem wel doorzien in de meeste gevallen spontane braakneigingen krijgen bij alleen al het horen van zijn naam.

  Daarom was Bruce Walker’s openingszin ook zo heel erg waar:
  “Think what you want about George W. Bush, but he did do this: he saved us from a Gore Presidency.”
  Je moet er niet aan denken…

  Maar goed, nu is er Obama; die begint ook behoorlijk te scoren op de antiperistaltische bewegingsindex…

Comments are closed.