Person_Verhagen2MaximeMaxime Verhagen heeft gedreigd, volgens een artikel in de Telegraaf, om op te stappen als zijn coalitiepartners (PvdA en CU) er bij blijven dat Nederland, zoals afgesproken en beloofd aan de kiezers, het volgend jaar de missie in Afghanistan beëindigt. Wat is er nu eenvoudiger dan je beloftes houden. Ieder fatsoenlijk mens doet dat. Maar ja, horen politici daar bij?
 
In het Telegraafartikel staat dat: De minister van Buitenlandse Zaken vreest dat Nederland op het internationale toneel aan invloed inboet, als de troepen uit Oeroezgan vertrekken.

Juist ja, Nederland gaat dan in de wereld zijn belangrijke rol verliezen!
En wat wordt hier nu precies mee bedoeld? Wat verliest “Nederland” dan?

Betekent dit dat Maxime Verhagen dan niet meer zo populair is bij de andere landen die het wel fijn vinden als er Nederlandse troepen in Afghanistan vechten?
En wil dat weer zeggen dat Maxime dan minder kans heeft op leuke internationale of EU baantjes? Of zelfs ook zijn vriendje Jan Peter?

Wat schiet de Nederlandse burger er mee op? Weggaan uit Afghanistan betekent in ieder geval dat daar minder belastingcenten naar toe zouden moeten.

En dat is iets wat de burger onmiddellijk voordeel kan brengen.

8 REACTIES

 1. Guusje ter Dorst blijkt niet de enige te zijn in het rariteitenkabinet van Harry Potter die zich niets aantrekt van “de mensen”.

  Nederland stelt overigens niets maar dan ook helemaal niets voor op mondiaal vlak. Maar daarvoor moet je wel een beetje gereisd hebben en met mensen in andere landen hebben gepraat.

  Mensen (er van uit gaande dat hij dat is) als Maxiempje vinden zichzelf en het landje dat ze besturen enorm belangrijk. Het geinige is, dat in een stad als Shanghai, met nogal wat meer inwoners dan Nederland, Harry Balkenpotterende ontvangen werd door door loco-burgemeester als ik de mensen van het consulaat ter plaatse mag geloven.

  Zielig gewoon.

 2. Als ik hem hoor praten, dan krijg ik tanden aan m’n gat.

 3. Nederland zou er goed aan doen niet langer het schoothondje te spelen van de VS maar zich meer te richten op haar buren Duitsland en Frankrijk. Maar blijkbaar zijn er invloedrijke clubjes actief die hun ideeën er tegen iedere prijs doorheen willen drukken. Veel Nederlanders denken dat ze scoren door de ideeën van die clubjes na te wauwelen.

  Annamarie [8] reageerde op deze reactie.

 4. Als hij zegt op te stappen, moet hij dat ook doen, graag zelfs.
  Het zal tijd worden dat dit land eens behoorlijk zal worden bestuurd, in plaats van loze praatjes.@Nico de Geit [7]:

Comments are closed.