drukpersDe gangbare verzamelnaam voor gedrukte kranten is “de pers”. Deze naam is afgeleid van de wijze waarop deze kranten vervaardigd worden, middels een drukpers, die middels matrijzen waarop reliëfletters zijn aangebracht de inkt op het papier drukt. Sinds januari 2007 kent Nederland ook een gratis krant met de naam “De Pers”. Hoe toepasselijk.

De Pers representeert alle eigenschappen van de MSM in één blaadje, propaganda, kritiekloosheid, nietszeggendheid. Voorwaar een prestatie van formaat. De propaganda in De Pers betreft voornamelijk het milieu, meer speciaal het klimatisme. Ooit moest ik met de trein en nam een exemplaar van De Pers mee, omdat ik geen zin had mijn dag te laten verpesten door de socilaistische onzin van de Metro en Spits. Helaas, mijn dag was toch om zeep: werkelijk elke pagina van de Pers bevatte wel een artikel(tje) over hoe slecht het met het milieu gesteld is of hoe CO2 ons allerlei rampen gaat bezorgen.

Sindsdien laat ik die gratis kranten (overigens ook de niet gratis exemplaren) maar voor wat ze zijn. Waar ik me dan wel weer zorgen om maak is de enorme hoeveelheid mensen die zich elke dag weer laten blootstellen aan deze Goebbeliaanse leugens en eenzijdig gekleurde berichtgeving (Metro pocht met 30 miljoen lezers per dag, internationaal), hetgeen verklaart waarom er relatief zo weinig kritisch denkende mensen zijn, socialisme sociaal gevonden wordt en niet-links bij voorbaat asociaal.

Terug naar De Pers. Vorige week (7 oktober) op de site weer een artikeltje waarvan je denkt: “Hé, nu eens geen ontkenning van warmere perioden”, maar dan staat er een slotregeltje onder dat werkelijk kant nog wal raakt in relatie tot het artikel, en dat ook op geen enkele wijze wordt onderbouwd:

Op de Zuidpool was het vijftig miljoen jaar geleden tropisch warm. Dat concluderen de Universiteit Utrecht, het Koninklijk Instituut voor Zeeonderzoek en de University of California in een onderzoek. De resultaten worden deze week gepubliceerd in het tijdschrift Nature.

Het zeewater rond Antarctica lag volgens de onderzoekers destijds boven de 30 graden celcius. Voor het onderzoek werd diep geboord in de zee ten oosten van Tasmanië. Dat gebied lag tussen 65 miljoen en 35 miljoen jaar geleden tegen Antarctica aan.

Wat opvalt is dat er geen enkele verwijzing is naar het zeespiegelniveau van toen, wat die temperaturen betekenden voor de verhouding tussen land- en watermassa’s of wat destijds het CO2 gehalte in de atmosfeer was. En dan, na wat toelichting hoe men via diepteboringen aan de cijfertjes komt valt opeens de slotzin uit de lucht:

Doordat nu veel koolstofdioxide in de atmosfeer is verspreid, kan de temperatuur volgens de onderzoekers tot veel hogere waarden oplopen dan wat tot nu toe aan de hand van temperaturen uit het verleden werd voorspeld.

En zo staat De Pers (in beide betekenissen) elke dag vol met volmaakt kritiekloze teksten (hier nog een voorbeeld: waar komen die deelnemer-adressen vandaan?) en onwetenschappelijke onzin, die aan gans OV reizend Nederland wordt voorgeschoteld. En de gemiddelde reiziger denkt heeft het idee hiermee geïnformeerd te worden ook nog. Tja.

Who is John Galt?

10 REACTIES

 1. @Talleyrand [1]:

  Ook in Polen en in Noord Amerike worden KOUDE records gebroken:

  BN/DE STEM
  Bij een meetpost bij Salzburg werd in de nacht van dinsdag op woensdag 40 centimeter sneeuwval gemeten. Dat is de grootste hoeveelheid in dit jaargetijde in een kwart eeuw.

  AD :De komende dagen wordt in Oostenrijk zelf een meter sneeuw verwacht. Daarmee heeft het land een primeur, want vorig jaar viel de eerste sneeuw pas op 30 oktober, in Zwitserland.

  EN: http://www.wenatcheeworld.com/news/2009/oct/12/record-cold-hits-region-snow-on-the-way/ :
  Elsewhere in North Central Washington, record lows set Sunday included:
  • Omak recorded a low of 10, obliterating the previous record of 24 set in 1946.
  • Winthrop dropped to 12, besting the old record of 21 set in 1990.
  • Plain hit a low of 14, breaking the record of 23 set last year.
  • Moses Lake bottomed out at 17, shattering the previous low of 26 set in 2008.
  • Ephrata dipped to 22; the old record of 26 was set in 1990.
  Koch said temperatures are breaking record lows all over Central Washington, Northern Idaho, much of Montana and portions of Oregon.

  Dit alles is nog geen “bewijs” dat de aarde kouder wordt. Maar toch zeker geen bewijs, niet eens een aanwijzing, dat we in een Global Warming zitten.

 2. Ik heb ook nog wat waardeloos geperst papier in de portemonnee en lees iedere dag dat er in de toekomst een paar nullen bij moeten om het bedrukt papier toch nog interessant te houden….Hyper de piep, hoera!

 3. Ik erger me ook enorm aan de berichten in “Het Laatste Nieuws”. (www.hln.be)
  Het AD is een zusterkrant, blijkbaar.

  Op de homepage staan nu (en het is elke dag wel verse brainwash) koppen als:

  “Grote apen kunnen opwarming klimaat stoppen”

  En in de kantlijn

  “Van Marcke opent CO2-neutraal expertise centrum”
  Waarin regelrechte leugens staan als ‘Belgische woningen zijn verantwoordelijk voor 31 procent van de totale CO2- uitstoot in België.’

  Een Poll met de vraag: ‘Wat is op dit ogenblik ons belangrijkste probleem?’ waar 46% kiest voor ‘Global warming’ boven de economische crisis, terrorisme en verspreiding van kernwapens.

  “Water Zuidpool was ooit warmer dan 30 graden (en dat is slecht nieuws)” hebben ze er ook, net zoals Hartman hier plaatste vanuit De Pers.

  En ook..

  “Noordpool is al over tien jaar open zee tijdens zomer”

  Wat staat er nou ook op depers.nl ??

  “Noordpool over 10 jaar ijsvrij”

  Af en toe sijpelt er wat waarheid door in de MSM (sommige journalisten zijn het waarschijnlijk ook beu), in dit geval vorige week (zelfs) op de site van de BBC

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/8299079.stm
  For the last 11 years we have not observed any increase in global temperatures. And our climate models did not forecast it, even though man-made carbon dioxide, the gas thought to be responsible for warming our planet, has continued to rise.

 4. Ik ben van mening dat er voorlopig nog wel een klimaatprobleem zal blijven, zolang er nog geld is te verdienen aan CO2 quota door speculatie; niets meer of minder dan speculeren op de beurs. En ja, als er dan opeens geen probleem meer blijkt te zijn, zijn de quota ook niks meer waard.
  Ik schaar dit onder de noemer stemmingmakerij, zoals we dat ook zien met de pandemie van Herr Osterhaus, paniekviroloog. Geleerden die uitstekend kunnen voorspellen wat er in de toekomst over ons heen komt, maar nog steeds met de mond vol tanden staan als ze gevraagd worden hoe het nou zat met de Spaanse Griep, etc.
  Ze bedenken nog wel eens eens een entstof, die ook de laatste restjes “zelfdenkvermogen” van het mensdom wegnemen. Normaal gesproken gaat de mens aan zichzelf twijfelen met alle rampen die zich voltrekken, klimaatcrisis, bankencrisis, gezondheidscrisis. Dit bij gebrek aan koude oorlogen of regelrechte terroristische aanslagen.
  Nederlands volk: geen waardeloze vodjes lezen maar zelf nadenken en ingrijpen. We hebben toch een perfect functionerende democratie? Toch?

 5. Ik dacht als 2e betekenis eigenlijk aan de mentale pers, waar met chirurgische precisie alle neuronen die niet op de overheidsgolflengte functioneren uitgeperst worden.

  Er wordt dan net zo lang geperst tot er een 2-dimensionaal landschap ontstaan is (wat de krant al is) waar volgens de natuurwetten niemand meer een kop boven het maaiveld uit kan steken. U vroeg socialisme, u kreeg socialisme….

  Lang leve de ontelbare dimensies van het internet 😉

 6. het is niet de enige leugen in het artikel.

  of zou antartica zijn gaan drijven zo’n 35 milioen jaar geleden.
  of zou de aarde kleiner zijn geweest of zou australie omhoog zijn geschoven.

  volgens mij zit al het land aan elkaar vast al is het dan onder water.

  denk er maar s over na. het kan 35 milioen jaar niet op die plek geweest zijn.

 7. Veel meer dan mensen wijzen op het feit dat de pers cheerleaders voor grote overheid zijn kan je niet doen.
  Degene die open staan voor de realiteit komen vroeg of laat tot de conclusie dat de media niks meer dan spindocters zijn. De rest is hoe triest dan ook het redden niet waard, laat ze maar fijn onder de illusie dat ze een eigen mening vormen door Paul en Witteman te kijken of 1 of andere socialist zijn column te lezen.

  peter [10] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.