zwijgMocht iemand een laatste sprankje ijdele hoop hebben dat democratie en de wens van het volk nog iets betekenen in de EU, dan zou deze thans voorgoed verdwenen moeten zijn.

Sarkozy is van plan een Iers Nee tegen het Verdrag van Lissabon te negeren.

En zo, beste kijkbuiskinderen, wordt maar weer eens heel duidelijk, wat de mening van het volk werkelijk waard is.

Maakt u zich geen illusies dat de mensen die alle regels van fatsoenlijke democratische besluitvorming aan hun laars lappen om grotere macht van de EU er door te drukken, zich netjes en democratisch zullen gedragen als het verdrag er door is.

Sen Huwa

21 REACTIES

 1. goed nieuws http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/10/2/tsjechistelteuratificatieuit.html ze proberen het tot volgend jaar te rekken, dan zijn er verkiezingen in Engeland waar het er naar uitziet dat de Conservatieven aan de macht gaan komen en die willen een referendum houden en aangezien Britten het niet zo op de EU hebben zal de hele zooi worden afgeblazen. Dus mochten de Ieren voor stemmen, we hebben nog een uitweg.

  Het lijkt mij verder dat als de EU oneindig veel referenda mag houden over toetreding tot dit verdrag, wij ook referenda mogen houden over uitreding, ook al is het verdrag in werking getreden. Lijkt mij een punt voor het verkiezingsprogramma van de PVV, referendum over dit verdrag.

 2. @slijmerigesluipsak [8]:

  “Wat is er tegen om een Europa te hebben?”

  Daarvoor hoef je alleen maar naar de werkelijkheid te kijken. Zie wat er gebeurt.
  Een groter concentratie van macht. Ontwikkeling in richting USSR.
  Meer macht voor de lokale politici die zich beroepen op “Brussel”.

  Op dit moment stappen naar EU-belasting,
  Kijk naar respect voor Iers volk dat nee zegt, moet opnieuw stemmen, net zo nlang tot ze ja zeggen.

  En zo kan ik nog even doorgaan.
  Heb je het Verraad van Lissabon gelezen? Zodat je weet wat de politici zelf zeggen wat er gaat gebeuren. Probeer dat eens, en laten we dan nog eens praten.

  slijmerigesluipsak [10] reageerde op deze reactie.
  surfer [12] reageerde op deze reactie.

 3. @slijmerigesluipsak [8]: Meen je dat nou? Als het niet zo ernstig was zou je standpunt misschien met heel veel moeite grappig zijn. Het goed vinden om bestuurd te worden door een ‘representative democracy’ waar je helemaal niet voor of tegen kon stemmen, is jezelf tot slaaf benoemen. Op een site als dit zou ik anders verwachten.

  http://europa.eu/lisbon_treaty/glance/democracy/index_nl.htm

  “De EU-landen beslissen zelf of zij lid blijven van de Europese Unie. Het Verdrag van Lissabon bevat een bepaling over opzegging van het lidmaatschap. De EU-landen hebben dus altijd de mogelijkheid om de EU te verlaten.”

  In het verdrag zelf heb ik het niet gevonden, daarin lezen is slopend en te demotiverend.

  slijmerigesluipsak [14] reageerde op deze reactie.

 4. @surfer [11]:

  Dat hele democratieconcept is fake en het ophouden van de schijn begint me ook steeds meer tegen te staan.

 5. @slijmerigesluipsak [10]:
  Als wij niet snel wakker worden en ik bedoel echt bewust wakker worden dan hebben we straks of nauwelijks meer iets te eten of het moet allemaal uit de fabriek komen, inclusief alle stoffen die er door de EU ingestopt zijn. Is dát wat je voor ogen staat?

 6. @slijmerigesluipsak [10]: De EU is een kunstmatige entiteit. Normaal moet de gemeenschap of het gemeenschapsgevoel van onderen komen, de volkeren moeten het willen. Als men de volkeren de kans zouden geven dan zou de meerderheid nee hebben gestemd. Nu hebben de Eurofiele dictators, anders kan ik politici niet noemen, besloten om alles zonder instemming van het volk over te hevelen naar een bewezen corrupte, nepotistische en geldverspillende moloch. Wanneer de volkeren in opstand komen dan is het snel gebeurd met dit wangedrocht. Ik hoop dat dit gegeven je uit de droom helpt.

 7. Wat heeft de EU ons nu eigenlijk opgeleverd? Belastingen hoger, regels die steeds absurder worden. Controle op de burgers steeds hoger en absurder. Zichzelf benoemende EU-leden. Corruptie en nepotisme alom. Een wanstaltelijk gedrocht waar geen vat meer op te krijgen is. Straks hebben we helemaal niets meer te vertellen (hebben we al niet) in eigen land. We zijn in de EU maar heel summier vertegenwoordigd en zeker niet door mensen die het welzijn van de Nederlanders in hun pakket hebben. Integendeel, men zit daar voor de centen en voor nog leukere baantjes die nog meer opeveren. Maar wel verhoudingsgewijze het meeste geld ophoesten om dat EU-gedrocht mede in stand te houden. Weg uit de EU en weer het zelfsbeschikkingsrecht op ons nemen. Maar dan wel even een ander kabinet en andere kamerleden.

  R. Hartman (NI) [21] reageerde op deze reactie.

 8. @slijmerigesluipsak [18]: Nee hoor, wij zijn hier vrijheidslievende individuen die zich niet voor het karretje willen laten spannen om een elitaire Eurocratie te behagen en te dienen; daar is niets Zionistisch aan en ik sta ook niet op de loonlijst van de CIA.

  Open uw ogen en gij zult zien.

 9. @Fred [1]: Is dat zo?
  Ieren staan bekend om hun koppigheid. Toen bekend werd dat de EU niet bereid was dat NEE te accepteren en men nog een keer zou moeten werd het NEE kamp alleen maar groter. Een JA is hier niet mee verenigbaar.

  In de recente peilingen leek het JA kamp te gaan winnen, en dat is uiteindelijk ook de uitslag geworden.

  Maar ergens heb ik het idee dat dat meer met de tellers dan met de stemmers van doen heeft. Die 50% opkomst vind ik ook wat magertjes. Zou het NEE kamp de moed opgegeven hebben en niet zijn komen opdagen?

  Als er echt netto JA gestemd is heeft Libertas hier wat mij betreft zeer veel schuld aan, onbetrouwbaar als deze club gebleken is bij/na de EP verkiezingen…

 10. @MareJane [17]: Democratie is een gedrocht. Het is een leuk idee, en het kan werken, maar alleen op kleine schaal toegepast.

  Wat we zien gebeuren is dat ‘democratische’ entiteiten juist steeds groter worden, waarmee de door de meerderheid geterroriseerde minderheid steeds groter wordt, en waar de grootste schreeuwers steeds meer te zeggen krijgen. Op lokaal niveau zie je dat door het samengaan van gemeenten, waardoor ploteseling inwoners van andere dorpen zeggenschap krijgen over jouw dorp, waar ze geen enkele interesse of belang bij hebben.

  Op nationaal niveau zie je dat door het samengaan van landen (de EU) waar hetzelfde geldt. Fransen krijgen ineens zeggenschap over Nederlanders, net als Duitsers, Italianen, Spanjaarden en noem maar op Nederland heeft nog maar 2% inbreng bij al deze lieden met volstrekt andere belangen. En zelfs aan het beetje ‘democratie’ dat overblijft heeft men lak.

  Effectief is elk land zijn soevereiniteit kwijt, en zelfs als heel Nederland tegen de onderwaterzetting ervan is, om voor de hand liggende redenen, kunnen ze dat met die lullige 2% niet tegenhouden als Duitsland en Frankrijk dat als economisch dan wel (vooral!) politiek nuttig zien. Want met Lissabon verdwijnt het vetorecht.

  En bedankt. Onlangs las ik ‘zelfs Mussolini eindigde bengelend’, ondanks zijn (tijdelijke) populariteit. Landverraad werd ooit nog wel eens bestraft…

Comments are closed.