rouvoetMinister Rouvoet was in China om te (s)preken. Zijn preek ging over vrijheid. In Nederland hebben ouders bijvoorbeeld de vrijheid om zelf te beslissen wanneer en hoeveel kinderen ze nemen.

Even terzijde, meneer Rouvoet: sinds wanneer neemt uw achterban kinderen? Was dat niet een voorrecht en geschenk?

Hij wees er ook op dat ouders vrij zijn scholen op te richten waar ze hun kinderen hun eigen normen en waarden kunnen bijbrengen ,,De staat schrijft niet voor welke waarden er onderwezen moeten worden.”

Lees ik dat goed? Zou meneer Rouvoet in de Haagse burelen ooit weleens een zekere mevrouw Dijksma hebben gesproken die afwijkend of bijzonder onderwijs systematisch de nek omdraait omdat deze tekort schiet in de zogenaamde vorming tot actief burgerschap. Actief burgerschap, was dat niet juist het ideaal waar Mao Zedong beroemd mee werd?

Hij stelde ook dat met de opvoedhulp die de nieuwe Centra voor Jeugd en Gezin aanbieden, de overheid zich niet als ‘kindermeisje’ wil gedragen.

Wat Rouvoet er niet bij vertelde, is dat hij werkelijk alles wil weten over de kinderen en hun ouders en daarom zelfs het predicaat schaamhaar-minister heeft gekregen. Dat hij alles wil opslaan in slecht beveiligde elektronische dossiers waar iedereen behalve de ouders en kinderen zelf in kunnen neuzen. Hij heeft misschien niet de ambitie om een kindermeisje te zijn maar wel een neurotische informatiezoeker met angstaanjagende drang om ouders en kinderen op al hun leefaspecten te monitoren.

De Nederlandse minister hield zijn publiek voor dat vrijheid en het bestaan van verschillende meningen de rechten van minderheden waarborgen.

Hier vergat de morele regelneef te vermelden dat de overheid iedereen in Nederland kan verdenken van en vervolgen voor haatzaaien zonder te definiëren wat haatzaaien precies is. Dat je kunt worden opgesloten wanneer je anders dan de staatsleer denkt, tekent, schrijft of spreekt over de gebeurtenissen in de tweede wereldoorlog en dat opsluiting zelfs mogelijk is zonder rechterlijk bevel.

Weten die Chinezen veel.

Meneer Rouvoet schept op over een land dat niet bestaat. Het is voor deze zedenprediker te hopen dat niemand uit zijn Chinese publiek ooit contact zal hebben met iemand uit het echte Nederland.

Sen Huwa

19 REACTIES

 1. “en verder is Rouvoet gewoon een idioot.”

  Inderdaad. Daar kan mijn zoon niks aan doen. Hij is dom geboren, suf gewiegd, naar het achterlike schooltje gegaan en nooit wat bijgeleerd.

  Maar ik ben blij dat hij toch nog zo goed terecht is gekomen; als minister reist hij toch maar mooi stad en land af, en mag hij de zedenprediker uithangen.

  Niet dat men zich in China ook maar íets aantrekt van mijn zoon cq. het niet bestaande landje van hem; deden ze dat wél, dan zou hij zijn praatjes daar niet hebben kunnen houden.

  Ik zou zeggen: Nederland, sterkte verder met mijn mentaal beperkte- en immorele zoon, ik ben er mooi vanaf. Joepie.

 2. Dat de Chinezen deze minister van Spek, Bonen en Schaamhaar serieus nemen zegt denk ik vooral veel over de gastvrijheid in China.

  Over de tweede wereldoorlog gesproken. Ik denk dat veel Nederlanders er sindsdien zo spastisch over doen, omdat destijds de meerderheid van de bevolking en de meeste ambtenaren (zoals die ausweis-idioot) dol waren op die teutoonse ganzepaslopers, de Oostenrijkse snormeneer en een stijve jeweetwel kregen van die uniformen met alle blingbling er op.

  Pas na de oorlog ging men echt in het verzet, daarvoor deed men alsof. Amsterdam was niet voor niets de eerste niet-Duitse stad die ‘Judenrein’ werd verklaard. Daar wordt men liever niet aan herrinnerd.

  Mag ik dat nou niet zeggen van die brilmeneer in China?
  Oscar [9] reageerde op deze reactie.

 3. Kijk nou dan toch, wat er gezegd wordt over mijn zoon !

  ButKeatrix (22 oktober 2009 13:16)
  Wat staat hij weer te liegen, daar in China. Graag verwijs ik de lezer naar http://www.vrijspreker.nl/wp/2009/10/een-land-dat-niet-bestaat/

  Maar ja, iemand die een ideologie aanhangt die puur fantasie is, kan natuurlijk niet anders dan liegen. Wat een verderfelijke en valse moraal wordt er weer gepredikt.

  op: http://www.nd.nl/artikelen/2009/oktober/20/rouvoet-wijst-in-peking-op-rechten-ouders

  ButKeatrix – lol !!

  Paul Martens [8] reageerde op deze reactie.

 4. Meneer ‘gratis schoolboeken’ op een ‘gratis snoepreisje’ naar China in de bocht. Is Augustinus dan voor niets tot de conclusie gekomen dat ‘als er geen gerechtigheid is staten niets anders zijn dan grote roversbenden’? Is het zo moeilijk te verstaan wat het impliceert als Jezus de kraampjes van de tollenaars omver gooit zeggende ‘u maakt van het Huis van mijn Vader een rovershol’?

  Rouvoet als verdediger van vrijheid. Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig.

  – Gij zult de meerderheid in het kwade niet volgen. –

 5. @Bon Vivant [4]:

  “….de Oostenrijkse snormeneer…”

  Welke Oostenrijkse snormeneer bedoelt u?

  Deze?: http://www.theadvocates.org/celebrities/images/ludwig-von-mises.jpg

  Of deze?: http://www.mises.org/images4/BohmBawerk.jpg

  Of toch deze?: http://www.meervrijheid.nl/files/personen/int/carl-menger.jpg

  Of misschien toch deze Oostenrijkse snormeneer?: http://www.tonalsoft.com/enc/v/viennafiles/mahler1884.jpg of toch deze?: http://petersburgcity.com/images/docs/3145.jpg dit is toch wel een Oostenrijkse übersnormeneer: http://www.gac.culture.gov.uk/gac_images/Fullsize/08841.jpg

  Verwarrend, als die Oostenrijkse snormeneren: http://i28.photobucket.com/albums/c228/Venusstarr7/freud.jpg

 6. Geachte mevrouw Rouvoet,

  Kunt u mij uitleggen waarom uw mentaal beperkte zoon met zijn neus in de onderbroek van mijn zoons wil om de kleur van hun schaamhaar te bepotelen?

  (Ik kan me overigens buitengewoon goed voorstellen dat u blij bent van hem af te zijn)

  Mama Rouvoet [12] reageerde op deze reactie.

 7. “Even terzijde, meneer Rouvoet: sinds wanneer neemt uw achterban kinderen?”
  Had je wat anders verwacht van een man die geobsedeerd is door het schaamhaar van pubers? Tuurlijk neemt zo’n kerel zijn kinderen. 😉

 8. Stel dat de directeur van de plaatselijke school in je buurt besluit om van alle leerlingen vast te leggen in het klasseboek welke kleur en vorm hun schaamhaar heeft en vervolgens besluit dat alle meisjes hun slipje uit moeten doen zodat hun schaamstreek kan worden geinspecteerd omwille van hun ‘eigen veiligheid’.

  Zou je dat zo maar accepteren? Of zou je zo’n ouwe viezerik als de sodemieter uit zijn ambt laten zetten, en naar de dichtstbijzijnde psychiater verwijzen? Waarom gelden voor pennelikkers in rijksdienst andere normen?

 9. @Eugenie [9]:

  “Kunt u mij uitleggen..”

  Jazeker. Kijk, hij is mentaal beperkt. Ondanks dat ik hem met de bijbel om z’n oren heb geslagen, heeft hij kans gezien om uit dit op meerdere manieren interpreteerbare boek de meest immorele interpretaties als basis te nemen voor zijn handelen. Zijn mentale beperking (zeg maar: handicap) maakt hem dan ook uitermate geschikt om mee te draaien in de totaal van de pot gerukte politieke top van een land dat denkt dat het wat voorstelt, maar ondertussen uitgelachen wordt door de Echte Grote Jongens.

  Mjin zoon is dus, kortom, een groot voorstander van het toepassen van geweld door de Staat, onder andere voor wat betreft puberaal schaamhaar. In naam van de Heere uiteraard, dat dan weer wél.

  Ik geef direkt toe, dat het achteraf bezien beter ware geweest om hem met het badwater weg te laten spoelen. Dat was ook bijna een keer per ongeluk gebeurd trouwens, maar het putje zat verstopt met haar. Precies, van dat haar..

 10. @Eugenie [13]:

  Mevrouw Rouvoet moest in haar tijd altijd op Zondag werken. Dat vreet aan een mens, en aan Het Gezin, je weet wel, de “hoeksteen van de maatschappij” of zoiets. Het zal je zoon maar wezen.

Comments are closed.