Slecht planDe plannen die ondernemer Hennie van der Most heeft bedacht om Nederland uit de crisis te trekken worden tot op heden nog niet serieus genomen. Afgelopen zomer heeft hij zijn ‘crisisplan’ gepresenteerd aan de ambtelijke top van het ministerie van Economische Zaken (EZ). Bedoeld als briljant plan om de economie uit de slop te halen en een geweldige impuls te geven.
 
“Minister Bos heeft de banken miljarden gegeven. Als de crisis verdiept, raakt hij die kwijt of hij heeft miljarden extra nodig. Bos kan beter grond opkopen. Daar wordt iedereen beter van.”
In het crisisplan van Van der Most worden met de grondopbrengsten hypotheken afgelost. Ondernemers en huiseigenaren kunnen een deel daarvan investeren als alternatief voor bankkredieten die moeilijk te krijgen zijn. Zo kan ook de bouw worden aangejaagd.

Geen goed plan maar een slecht plan. Als je een woning koopt wil je ook eigenaar zijn van de grond. En als je aan een onbetrouwbare overheid de grond waar je woning op staat verkoopt, dan ben je “nergens” meer zeker van. En hoe gaat het bij appartementen die zes hoog zijn ? Het oude erfpachtrecht van de overheid is al jaren geleden vervallen, maar zou nog wel ergens in de grote steden kunnen zijn, dat weet ik niet.
Maar als je eigenaar bent van een huis, dan wil je ook vrij zijn en bepalen wat je met de grond gaat doen. Vrijheid is een groot bezit, en dat moet men nooit inleveren.

Ingezonden door Reiny
————————————————-

RED: In principe zijn we het hier mee eens, al moet ons van het hart dat de vrijheid van een grondbezitter in Nederland ook niet veel voorstelt.
Als je in Nederland grond bezit, mag je er misschien op lopen. Voor al het andere moet je nederig vergunning vragen
.

6 REACTIES

 1. Van der Most maakt zich hier schuldig aan hetzelfde soort denken als dat de problemen in eerste instantie veroorzaakt heeft. En zoals Einstein al opmerkte gaat dat die problemen dus niet oplossen.

 2. Van der Most kan zich maar beter bezig houden met ondernemen, en het klooien overlaten aan de klojo’s in Den Haag.

  Hij bewijst met dit plan dat de betonrot in zijn bovenkamer heeft toegeslagen. Evenals hordes anderen dicht hij de overheid, veroorzaker van de problematiek, een rol toe als oplosser.

  Van der Most bewijst hiermee dat hij diefstal en herverdeling goedkeurt. Ik stel dan ook voor, dat “we” bij hem aankloppen voor een “vrijwillige donatie”, al is het maar om van zijn reaktie te kunnen genieten.

  Bon Vivant [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Izvinitiye [2]:

  Misschien kan Van der Most alvast de grond van de DSB Bank kantoren opkopen, om het goede voorbeeld te geven. Dan kan hij letterlijk laten zien wat hij bedoelt. Bankwasser Wunderland?

  Op tv zag ik hem toch niet zijn gecoachede ondernemers naar de gemeente verwijzen voor subsidie (in dat programma dat in de afgelopen maanden was te zien op de staats-tv). Inderdaad, betonrot in de bovenkamer.

 4. ” Het oude erfpachtrecht van de overheid is al jaren geleden vervallen, maar zou nog wel ergens in de grote steden kunnen zijn, dat weet ik niet.”
  .
  Hier in Amsterdam is ALLE grond erfpacht. Ook het nieuw aangelegde IJburg bestaat alleen uit erfpacht grond. Deze middeleeuwse methode is blijkbaar voor de gemeente Amsterdam erg interessant omdat de huizenprijzen er door schaarste niet lager op zullen worden, maar wel tot in lengte van dagen kunnen vangen voor hetzelfde stukje grond.
  Overigens komt het in de rest van de Randstad ook veel voor. Helaas kun je er dus geen huis kopen zonder erfpacht, ook al zou je willen.

  henk [5] reageerde op deze reactie.

 5. @henk [5]: Wat er nu gebeurd is een moment opname , en met onroerend goed moet je in termijnen van 25 jaar gaan rekenen. Voorheen was het wel een van de duurste steden ,en dat blijft uitgezonderd de achterstandswijken , voorlopig ook wel zo. Schrik niet als je ooit de grondprijzen gaat vergelijken.

Comments are closed.