Cartoon-vMeeterenEnkele maanden geleden maakten ons onvolprezen duo Ter Horst en Albayrak bekend om acht gevangenissen te sluiten.
Een slim idee. Want dat spaart heel veel geld uit. En dat geld kan je weer gebruiken om heel veel leuke dingen extra voor de mensen te doen! Zo is het toch?
Maar aan de andere kant, heeft die bezuiniging geen aanzuigende werking op nieuwe asielzoekers…???
Cartoonisten WIBA en Van Meeteren wagen zich aan een toekomstvoorspelling… 

2 REACTIES

  1. Criminelen en andere lastpakken planten zich massaal voort. Veel vrouwen voelen zich aangetrokken tot zo’n stoere man die niet werkt voor zijn geld. De verzorgingsstaat houdt iedereen in leven inclusief de kinderen van de criminelen.

    In China schieten ze een winkeldief gewoon dood en volgens islamitisch recht is het nuttig om iemands handen af te hakken als voorbeeld voor anderen hoe het niet moet. De persoon zonder handen krijgt geen uitkering maar moet voortaan bedelen zodat anderen voortdurend herinnerd worden aan zijn dwaling – erg primitief.

  2. In mijn ogen 1 van de weinige goede ontwikkelingen mbt tot overheid, direct sluiten die gevangenissen. Er zitten wereldwijd VEEL te VEEL mensen vast voor misdaden zonder slachtoffers. Gevangenis de beste school die je criminelen kan geven, betaald door de belastingbetalers.

    Wanneer mogelijk moet je misdadigers de schaden, zover dat mogelijk is, op een productieve manier ongedaan laten maken. Ze in een kooi duwen op kosten van de belastingbetaler maakt alleen nog meer slachtoffers en toekomstige ellende.

    Een politiestaat zoals de US waar ze maar gevangenissen blijven bij bouwen, destabiliseerd de hele samenleving.

Comments are closed.