cryingkidBij verlies liever geen marktwerking
Notarissen hebben het moeilijk. Hoewel deze beroepsgroep door veel wetgeving verzekerd is van klanten, is er ook concurrentie en dat vinden ze de laatste tijd maar niets. Zij noemen marktwerking: “elkaar op prijs kapot concurreren“. Welk een dramatische en onvolwassen voorstelling van marktwerking. Deze beroepsgroep van overbodige opschrijvers wil vaste basis-tarieven zodat ze beschermd worden tegen de enge volwassen buitenwereld van concurrentie en marktwerking. Toen de huizen als broodjes over toonbank vlogen, was het geen probleem, maar nu het wat minder gaat, bevalt marktwerking opeens een stuk minder.

Vroeger kon nog niet iedereen schrijven en had je een “opschrijver” nodig om afspraken vast te leggen. Welke huizenkoper is tegenwoordig nog analfabeet? Tegenwoordig schrijft een notaris helemaal niets maar laat deze een administratief medewerkster een in drie minuten aangepast Word-sjabloon printen. Ik heb zelf ook een printer maar ik moet om een of andere reden de afdruk uit de printer van de notaris hebben. Mijn afdrukken kosten ca. 0,15 cent per pagina. Die van de beroeps-alfabeet enkele honderden of zelfs duizenden euro’s. Dat ligt niet aan de cartridge van de notaris want mogelijk heb ik precies dezelfde, maar aan het eeuwenoude stigma dat ik niet kan lezen en schrijven en nog steeds een ander nodig heb om mijn afspraken op papier te krijgen.

Staatsveiligheid
Oh oh wat is die WOB toch een lastige wet. Op basis van de WOB werden provincies gevraagd inzage te geven in de door hen gebruikte software. Software kost veel geld en er zijn goede goedkopere alternatieven voor het geijkte Windows en Office. De provincie Drenthe meende zich aan deze vraag te kunnen onttrekken door hun software-keuze als staatsgeheim te bombarderen. Er moet verdikkeme een procedure worden gestart om deze zogenaamde “staatsgeheimen” openbaar te krijgen. Terroristen zitten schijnbaar likkebaardend te wachten op nieuws over welke Word-versie de provincie Drenthe gebruikt.

De opjager voelt zich opgejaagd
Mede dankzij paniekoloog Osterhaus zitten we met z’n allen gespannen te wachten op een enorme uitbraak van de Mexicaanse griep. Osterhaus heeft de overheid en het hele land opgejaagd om zich voor te bereiden op een pandemische chaos. Nu blijkt Osterhaus erg nauwe banden te hebben met de farmaceutische industrie en nu e.e.a. hierover in de openbaarheid komt, is het vooral Osterhaus die zich opgejaagd voelt. Hij vindt alle kritiek buiten proporties. Over proporties gesproken: hoeveel doden zijn er reeds te betreuren? Hoeveel geld heeft minister Klink reeds uitgegeven aan totaal onbewezen, mogelijk levensgevaarlijke, immuunsysteem vernietigende non-vaccins?

Minister Klink en ik hebben één ding gemeen: we zijn allebei geen arts. Waar Klink zich laat adviseren door industriële winst opjagende Osterhausen, raadpleeg ik mijn verstand. Er komt pas een pandemie als er massaal vaccins worden toegediend.

AIVD aan de haal met persoonsgegevens
De AIVD wisselt te makkelijk te veel persoonsgegevens uit met andere diensten volgens de commissie die toezicht houdt op de inlichtingendiensten. Moeten we hier verbaasd over zijn? Denken we nu echt dat de staat niet zomaar allerlei databestanden aan elkaar koppelt. NATUURLIJK DOET ZE DAT! Wat een enorme naïviteit om te denken dat gegevens integer worden behandeld door lieden die alles maar dan ook alles willen weten. Elke Nederlander verplichten een vingerafdruk af te staan, is de politie-kat op het spek binden. Vanaf nu staat iedere Nederlander in de elektronische line-up wanneer ergens een vingerafdruk wordt gevonden.

Eén factuur van de gemeente, geen goed idee
MKB-Amsterdam vindt dat burgers en bedrijven voortaan nog maar één factuur met daarop alle lokale lasten en belastingen moeten krijgen. Nu sturen gemeenten vaak nog vele verschillende rekeningen voor de onroerendezaakbelasting (OZB), havengelden en heffingen en leges. Er is echter een hele goede reden om meerdere facturen te sturen. Van een enkele factuur zou iedereen zich wezenloos schrikken. Juist het verspreiden van belastingen over zoveel mogelijk verschillende zaken, maakt de totale hoogte realiseerbaar. Stel je voor dat je één factuur van De Jager krijgt voor al je belastingen en accijnzen. Dat trek je niet. Dan gooi je acuut de productieve handdoek in de ring.

Sen Huwa

10 REACTIES

 1. Eigenlijk is het raar. Dat gedoe over Osterhaus. In hoeverre vertaalt Professor Ab Osterhaus zijn persoonlijke mening in de media? Volgens mij treed hij op als woordvoerder van ‘zijn’ instituut: Het Erasmus Medisch Centrum. Gewoon gepubliceerd of niet, volledig volgens de regels of niet, zijn rol als vertaler van wat er gaande is beschadigd. Nederland organiseert met veel genoegen een grillparty voor hem om zijn opvattingen, zijn reputatie en dat van het Erasmus MC.

  De media wil graag berichten over wat er gaande is in de wereld en over de kansen dat Nederland getroffen wordt door de pandemie. Dus nodigen ze een deskundige en wetenschapper uit om uit te leggen waar het om gaat. En omdat er in Nederland niet zoveel wetenschappers zijn die de media als spreekbuis willen of kunnen bedienen, wordt hij als een soort wetenschappelijke waarzegger die ons waarschuwt zich voor te bereiden op wat er mogelijk gaat gebeuren. We willen er met z’n allen niet aan dat de pandemie bestaat, dus proberen we argumenten te vinden die aantonen dat het allemaal onzin is. Vervolgens wordt de vetvlek op het blazoen van Osterhaus gebruikt om alle samenzweringstheorie van stal te halen om onze angst te sussen. Osterhaus ontmaskerd en we kunnen weer rustig slapen.

  Hebben we een viroloog nodig om ons te overtuigen? Nee. Nuchter verstand is genoeg om de feiten te beoordelen. Een nieuwe variant van een virus is in staat gebleken zich heel snel over de hele wereld te verspreiden. Dit valt niet te ontkennen en de kans blijft dus bestaan dat het zich ook in Nederland verspreid.

  Vaccineren
  Ons afweer systeem herkent de de variant van dit virus niet en dus wordt je ziek als het je treft. Als je ervoor kiest om je niet te vaccineren is de kans groter dat je ziek wordt. Daarom beschermen we onze kinderen en vaccineren ze sinds 1955 tegen difterie, tetanus en polio. Om hun afweer systeem te activeren tegen deze ziekten. En jaarlijks worden risico groepen pro actief gevaccineerd tegen griep. Vaccineren is dus niets nieuws, zeker als je bedenkt dat volgens de WHO de Mexicaanse griep dit jaar zo dominant is dat het 95% van alle andere mogelijke griepvarianten heeft verdrongen. Als ik deze deze winter niet al te ziek wil worden of als ik de kans wil verkleinen om anderen te besmetten, dan laat ik mij vaccineren. Ik woon niet in de Bible belt.

  Wintergriep
  Weet je wat het verschil is tussen Nieuw Zeeland/Australië en Nederland? Daar het winter/voorjaar en daar hebben ze te maken met de Mexicaanse griep als de dominante variant van de wintergriep. Gevolgen? 10% van de totale bevolking is ziek op het zelfde moment. Niet zo vreemd om te concluderen dat hetzelfde ook in Europa staat te gebeuren. Ik ben geen viroloog, maar daar heb ik geen nadere uitleg van een deskundige voor nodig om mijn eigen conclusies te treffen. Ik weet bijna zeker dat ik morgen geen auto ongelijk krijg, maar voor de zekerheid doe ik toch maar mijn veiligheidsgordels om. Ik weet bijna zeker dat mijn huis niet af zal branden, maar ik voel me toch veiliger met een goede brandverzekering.

  Mexicaanse griep
  De eerste griepgolf is ontstaan in Noord Amerika dus als het virus muteert, dan gebeurt dat waarschijnlijk in Noord Amerika. Bingo, Ze hebben daar inmiddels te maken met de tweede griepgolf, met meer dan 8,000 nieuwe ziektegevallen in Mexico in een week (en dan te bedenken dat er inmiddels zoveel ziektegevallen zijn dat ze gestopt zijn om iedereen te testen. Er is simpelweg onvoldoende capaciteit in de test laboratoria. Goede kans dat het er nog veel meer zijn dat er nog veel meer mensen ziek zijn). Inmiddels zijn ze daar wakker geworden en zijn ze begonnen om zich voor te bereiden op de wintergriep. Als medisch personeel weigert zich te laten vaccineren, dreigt ontslag. Ze kunnen het zich simpelweg een tekort aan personeel niet permitteren. Hetzelfde dreigt te gebeuren met leerkrachten. Sluiting van een school vanwege het uitvallen van leerkrachten heeft consequenties voor werkende ouders, met een domino effect voor de samenleving als gevolg.

  WHO
  De Wereld Gezondheid Organisatie WHO heeft laten weten dat ze grote problemen verwachten als grote groepen mensen met een lage weerstand ziek worden in landen met slecht georganiseerde gezondheidszorg. Niet zo verwonderlijk. Rationeel bekeken zijn ze daar waarschijnlijk minder goed af dan wij, maar ook wij hebben groepen met een verhoogd risico. Ik ben geen medicus, maar ik maak me zorgen. Ooit afgevraagd wat de gevolgen kunnen zijn voor AIDS/HIV patiënten? Ik weet zeker dat de WHO daar wel bij stil heeft gestaan maar dat ze heel rationeel dit onderwerp mijden in publieke verklaringen. Voorkomen is beter dan genezen, dus ik begrijp heel goed waarom er zo hard gewerkt wordt aan een vaccin dat ingezet kan worden in ontwikkelingslanden.

  Nuchter gesproken zijn we met z’n allen teleurgesteld in Osterhaus. Nuchter gesproken werkt hij voor een van de wereldwijd meest gewaardeerde instituten op dit vakgebied. Nuchter gesproken heeft de media een grote rol gespeeld en hem op een voetstuk geplaatst op basis van zijn deskundigheid. Nuchter gesproken had hij beter moeten weten wat dat betekent en had hij zich verre moeten houden van alles wat riekt naar belangenverstrengeling. Maar nuchter bekeken heeft zijn afdeling van de Erasmus Universiteit gelijk in hun analyses.

  Ik ben bang dat de baby met het badwater wordt weggespoeld. Ik ben bang dat de deur wagenwijd open staat voor nog meer samenzwering theorie en ontkenning van wat er gaande is. En het kon wel eens lastig worden om een deskundige van het formaat van Prof. Osterhaus te vinden die geloofwaardig genoeg is om ons te informeren over de pandemie.

  Sen Huwa [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Harm Kiezebrink [1]:

  Dank voor uw uitgebreide reactie. Wij gaan beide af op ons verstand en hebben toch een zeer verschillende visie op het nut en de gevaren van vaccins.

  De tijd is – mijns inziens terecht – voorbij dat instituten als de overheid en de WHO een onvoorwaardelijke geloofwaardigheid genieten. Een boek als Vaccinatie van Dr. Viera Scheibner, legt op gedegen wijze bloot hoe de wereld van de profylactische geneeskunde en vaccinaties doordrenkt is met halve waarheden, onwaarheden, brute leugens, catastrofale effecten, dodelijke slachtoffers en overheids-doofpotten.

  We leven in 2009. Er zijn boeken en er is internet. Het is erg naïef van de overheid en mensen als Osterhaus om niet te anticiperen op het sterk toenemende bewustzijn van de burger ten aanzien van dit soort zaken.

  Men kan anno 2009 niet meer aankomen met een vaccin waar de werking niet van is bewezen en alle discussies op internet eenvoudig afdoen als samenzwering-theorieën.

  Angst is een slechte raadgever. Luister niet naar je angst en zeker niet naar diegenen die jouw angst aanwakkeren en daar van leven.

 3. Angst is een slechte raadgever, klopt, net zoals ontkenning. Als ik over mijn angst spreek dan is het gebaseerd op de ontkenning van de gevaren van de pandemie. Niet zozeer vanwege de kans dat de Spaanse griep zich zal herhalen, maar dat er belangrijke tijd verspeeld wordt met discussies over wie er uiteindelijk gelijk gaat krijgen als het kalf verdronken is. Ik respecteer je gereserveerdheid als het gaat om nut en noodzaak van vaccinatie, zeker als je je mening baseert op het boek van Dr. Viera Scheibner. Maar dat boek gaat hoofdzakelijk over het vaccineren van kinderen en niet over griep vaccinatie. Hier lopen dus twee discussies door elkaar.

  Ik wil graag geholpen worden als ik om welke reden dan ook deze winter het geopereerd moet worden. Niet dat er onvoldoende medisch personeel beschikbaar is. Ik wil dat de scholen open blijven, zodat ik gewoon mijn dagelijkse werk kan blijven doen. Kortom, ik wil niet dat de discussie over vaccinatie gegijzeld door de controversiële mening van Dr. Viera Scheibner, beschreven in haar boek.

  We hebben te maken met een nieuwe variant van een virus, en een paar jaar geleden was het nog ondenkbaar dat we zo snel uit een nieuw virus een anti virus vaccin konden maken, dankzij wetenschappers zoals Dr. David Swayne, de Amerikaanse collega van Dr. Osterhaus. Toch is het mechanisme om een anti virus te produceren, vlak voor een nieuw griep seizoen niet nieuw. Het gebeurt twee maal per jaar en al jaren worden wereldwijd risico groepen gevaccineerd tegen griep zonder noemenswaardige problemen. En die vaccinatieprogramma’s zijn er niet voor niets. Steek je licht maar eens op over hoeveel mensen er jaarlijks slachtoffer worden van de griep.

  Gebruik het internet en je wordt overspoeld met feiten uit alle windstreken over de gevolgen van de pandemie. Je hoeft niet perse alles te geloven, doe ik ook niet. Ik blijf liever dicht bij huis als het gaat om mijn eigen gezondheid. Ik val sowieso in de risico groep die elk jaar een griep vaccin krijgt en ik zal deze niet weigeren. Ik houdt me aan een gezonde levensstijl om de risico’s te verkleinen om besmet te raken.

  Toch ben ik er niet gerust onder dat in de komende tijd er meer over samenzweringstheorieën gediscussieerd wordt dan dat we ons wapenen tegen de mogelijke gevolgen van de pandemie nu Dr. Osterhaus zich gediskwalificeerd heeft als spreker namens Erasmus MC. Je moet nooit blind gaan op wiens mening dan ook, maar als ik iemand geloven moet, dan toch liever een deskundige bij uitstek als Dr. Osterhaus in plaats van Dr. Viera Scheibner als het om de Mexicaanse griep gaat.

  Andre [4] reageerde op deze reactie.
  Sen Huwa [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Harm Kiezebrink [3]:

  Ik zou degenen die zich willen laten inenten toch ter overweging willen geven degene die de naald hanteert een document zoals HIER is gedefinieerd, te laten ondertekenen. Da’s een soort lakmoesproef, als het ware.

 5. @Harm Kiezebrink [3]:

  Hallo Harm,

  Wat ik niet wil ontkennen, is de natuurlijke kracht van ons immuunsysteem. Eventueel gesteund met vitamines zoals vitamine D3 en een gezonde leefstijl, kan mijns inziens meer bereikt worden dan met industrieel gepatenteerde gifstoffen die het immuunsysteem direct passeren en juist verzwakken.

  Scheibner heeft o.a. laten zien hoe ineffectief en desastreus vaccinaties in het algemeen kunnen zijn, en hoe deze feiten door de farmaceutische industrie en de overheid stelselmatig worden ontkend en bestreden. Het is niet aannemelijk dat diegenen die verantwoordelijk zijn voor zoveel slachtoffers en leugens inzake kindervaccinaties, een hele andere moraal zouden hebben ten aanzien van volwassenen.

  Je noemt haar mening controversieel. Dat is deze inderdaad. We hebben te maken met een enorme controverse. Farmaceuten die claimen de gezondheid te bevorderen en ondertussen zo veel mogelijk geld verdienen aan chemische producten die juist zeer schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid. Als er iets controversieel is, is het de zogenaamde Mexicaanse griep en het vermeend noodzakelijke vaccin.

  Je wilt graag geholpen worden indien je deze winter een operatie nodig hebt. Daarbij ondersteun je het uitgangspunt van de ziekenhuizen dat medisch personeel zonder vaccinatie ontslagen moet worden. Hoeveel verpleegkundigen denk je dat er tegen deze vaccinatie zijn? En wanneer al deze verpleegkundigen – met jouw instemming – zijn ontslagen, hoeveel handen zijn er dan nog over om jou te verzorgen? Ik heb sterk de indruk dat met jouw strategie het aantal handen aan het bed veel minder zal zijn, dan de uitval door welke griep dan ook. Wordt er niet wereldwijd gerapporteerd dat slachtoffers van de Mexicaanse griep na enkele dagen rust weer helemaal gezond zijn? Is het doorstaan van de ziekte niet de beste manier om het immuunsysteem te sterken? Is het aannemelijk dat alle verpleegkundigen ziek worden? En wel op dezelfde dag?

  Je richt je op de gevolgen van de pandemie en hoe deze de maatschappij en jou persoonlijk zullen kunnen raken. Wellicht heb ik het verkeerd maar het lijkt er op dat jij een persoonlijk gevaar ziet en daarom geen moeite hebt om verregaand in te breken op de zelfbeschikking van diegenen die jij weleens nodig zou kunnen hebben als jij een medisch probleem krijgt. Dit is ethisch onhoudbaar. Niemand is verplicht om levensgevaarlijke gifstoffen in de aderen te laten spuiten alleen omdat jij inschat dat zij dan meer van dienst kunnen zijn.

  Je kunt er niet gerust op zijn dat er nog veel gediscussieerd zal worden over de griep en de vaccins, maar daar zul je denk ik wel rekening mee moeten houden. We zijn niet allemaal werkzaam in de Bio Security and Disease Control. Lang niet alle mensen hebben aandelen bij GlaxoSmithKline. De meeste mensen hebben vooral belang bij hun eigen gezondheid en zullen de enorme stroom aan nieuwe inzichten en feiten over de griep en de vaccins niet zomaar naast zich neerleggen, alleen omdat bepaalde – in de farmaceutische wereld verstrengelde – mensen zeggen dat men beter naar hen kan luisteren.

  Ik maak mij geen zorgen over discussies. Laat dit onderwerp vooral breed en grondig bediscussieerd worden. Waar ik mij meer zorgen om maak is dat bepaalde belanghebbenden de discussie niet willen voeren, en over willen gaan tot dwang.

  Dat is iets waar je je veel meer zorgen over zou moeten maken.

 6. Hey Sen,

  Ik denk net als jij dat de discussie over al dan niet vaccineren noodzakelijk en zinnig is. Op wetenschappelijke basis, ondersteund met aantonend bewijs, gebaseerd op onafhankelijke en gerefereerde onderzoeksresultaten. Daar ontbreekt het nogal eens aan. Ik heb gezocht naar bewijs die je mening ondersteunen dat het om een levensgevaarlijk gifstof zou gaan nog niet kunnen vinden, net zomin als het het volledig ongevaarlijk is. Ik ben geen medicus, maar ik zit ook niet zo in elkaar dat ik blind de mening van wie dan ook volg. Niet de voorstanders en ook niet de tegenstanders. Ik juich ieder initiatief toe dat klaarheid verschaft.

  Ik ben geen waarzegger en ik weiger te geloven dat iedere wetenschapper corrupt is en aan de leiband van de industrie loopt. De pandemie is een realiteit en daar mag je je ogen niet voor sluiten: Spanje: 31,322 nieuwe gevallen en 6 doden in een week; Mexico: de tweede golf van griep komt vroeger dan verwacht, 4,000 nieuwe gevallen in een week, meer dan tijdens de eerste uitbraak in April. We leven in Nederland niet op een eiland, dus moeten we ons voorbereiden, of we nu willen of niet.

  Voorkomen is beter dan genezen, en vaccineren is een belangrijk onderdeel van een strategie om te voorkomen dat grote groepen gelijktijdig ziek worden. Als je wilt weten wat ons mogelijkerwijs boven het hoofd hangt, moet je kijken wat er gebeurt in delen van de wereld waar ze momenteel met de wintergriep te stellen hebben. Nieuw Zeeland: 10% van de totale bevolking is gelijktijdig ziek en naar verwachting treft de griep in totaal 40% van de bevolking.

  Ik wil graag dat er voldoende blauw op straat blijft; voldoende leerkrachten om de scholen open houden; voldoende medisch personeel om de ziekenhuizen draaiende houden; voldoende buschauffeurs en treinmachinisten om het openbaar vervoer in stand houden; voldoende ambtenaren hun werk blijven uitvoeren, enz. enz. Kortom, dat er voldoende maatregelen genomen worden om het openbare leven draaiende te houden. We leven in een tijd van just-in-time delivery en er hoeft maar weinig te gebeuren om bedrijven in grote financiele problemen te brengen. Met name arbeidsintensieve sectoren in onze samenleving zoals de logistiek sector en voedingsindustrie lopen gevaar getroffen te worden.

  Er staat veel op het spel en tijdens dit soort situaties is er simpelweg weinig tijd voor uitvoerige discussies. Ik ben een absolute tegenstander van verplichte vaccinatie programma’s, maar deze argumenten maken een integraal onderdeel uit in de discussie over vaccinatie. Heel veel mensen vragen zich terecht af of ze zichzelf en hun kinderen al dan niet laten vaccineren. Als inderdaad 50% van de bevolking, zoals de enquêtes aantonen, zich laten leiden door angst en argwaan en adviezen over nut en noodzaak van vaccinatie in de wind slaan, dan heeft dat reële gevolgen voor de samenleving, of we nu willen of niet.

  Je hebt gelijk dat het uitzingen van griep in veel gevallen de beste remedie is om natuurlijke afweerstoffen in je lichaam op te bouwen. Er is weliswaar sprake van een zeer agressief virus als het om wereldwijde verspreiding gaat, de gevolgen zijn vooralsnog mild voor de personen met een sterk fysiek gestel. Dat is anders voor risico groepen. In dit geval zijn dat niet alleen mensen met bijvoorbeeld diabetes en astma, maar ook jonge mensen, vooral kinderen. Kijk je wereldwijd naar de doden cijfers, dan is een groot deel van de slachtoffers jonger dan 49 jaar. Dat betekent dat Je als ouders grote verantwoordelijkheid op je schouders hebt. Ook dit zijn feiten die je niet zomaar naast je neer kunt leggen.

  Dwang heeft absoluut geen zin, net zomin als het op voorhand veroordelen van onderzoekers. Neem je verantwoordelijkheid en volg het nieuws en discussies over gevaren en bijwerking van vaccinaties net zo serieus als de mogelijke gevolgen voor onze samenleving en neem je eigen afgewogen besluit.
  Sen Huwa [7] reageerde op deze reactie.

 7. Zie hoe elke verschrikkelijke waarheid over de griep-vaccins onderdrukt wordt.

  Former Marine Drew Malone Raines, great grandnephew of Major General Smedley Butler, discovered in July of this year that a Navy ship headed out of San Diego in late April of 2009 for Phukette, Thailand, had an emergency crisis at sea and had to return to port. All 347 members of the ship’s crew were inoculated with the Swine flu vaccine three days before departing on April 21, 2009. By May 1, 2009 (about two weeks), 341 crew members came down with flu symptoms and approximately 260 of them had what was described as “very serious” flu symptoms. Two people died. About 50 medical personnel from another Navy ship, were brought on board to attend to the medical emergency and the ship was returned to port where it was quarantined. The wife of one of those seamen who had gotten very ill and nearly died, had reported the story to a group of Navy wives who were regular listeners to Drew Raines, A Marine’s Disquisition, internet radio show, and they, in turn, reported the story to Drew Raines. Subsequently, the wives of every seaman on that ship were visited by Navy Intelligence and other Navy brass and told to keep their mouths shut and say nothing of the episode to anyone as the incident was now classified and subject to “national security” classification.

  http://educate-yourself.org/cn/poisoningamerica05oct09.shtml

 8. Hey Sen,
  Inderdaad een raar verhaal over de handelwijze van de US Navi. Toch klopt er iets niet. Je meldt dit om aan te tonen dat er heel geheimzinnig omgegaan wordt met het vaccin tegen de Mexicaanse griep, en dat kan gewoon niet kloppen. Ik weet niet welke medische behandeling die mensen hebben gehad, maar op 21 april 2009 bestond er nog helemaal geen vaccin. Een vaccin kan pas geproduceerd worden nadat de samenstelling van het virus bekend is. Daarna moet het in laboratoria opgekweekt worden om er vervolgens een vaccin van te maken. Vroeger duurde zo’n proces meer dan twaalf maanden om voldoende antistoffen te produceren. Tegenwoordig duurt dit proces zo’n 6 maanden, onder de voorwaarde dat er voldoende financiele middelen beschikbaar zijn. Eind april vond de eerste uitbraak plaats, we zijn nu 6 maanden later en nu kan dus pas begonnen worden met de vaccinatie programma’s.

  Nogmaals, ik ken de bron van het verhaal niet, maar ik kan mij voorstellen dat je flink overstuur bent als je door de navi je mond gesnoerd wordt. Maar als het verhaal waar is, dan toont het mijns inziens heel erg duidelijk aan wat de gevolgen van een uitbraak van de Mexicaanse griep kunnen zijn voor de samenleving, indien er niet gevaccineerd wordt.

  Ik denk niet dat de verschrikkelijke waarheid over het griepvaccin onderdrukt werd (nogmaals, als het verhaal klopt). Het lijkt mij eerder dat het gaat om de gevolgen over een uitbraak van het griepvirus en de gevolgen voor de gezondheid van de mensen die besmet zijn geraakt. De US Navi heeft waarschijnlijk paniek reacties onder haar personeel trachten te voorkomen. Eerst door te komen met een vaccinatie programma tegen seizoen griep, en dat werkt niet tegen de varkensgriep, vanwege het feit dat het om een nieuw virus gaat. De enige reden dat dit gedaan wordt is om mogelijke mutaties van het varkensgriep virus tegen te gaan.

  Ik denk dus dat het geen broodje aap verhaal is, maar het ondersteunt je standpunt niet echt. Het vaccin tegen varkensgriep bestond nog niet in April van dit jaar.

 9. Hey Sen,
  Inderdaad een raar verhaal over de handelwijze van de US Navi. Toch klopt er iets niet. Je meldt dit om aan te tonen dat er heel geheimzinnig omgegaan wordt met het vaccin tegen de Mexicaanse griep, en dat kan gewoon niet kloppen. Ik weet niet welke medische behandeling die mensen hebben gehad, maar op 21 april 2009 bestond er nog helemaal geen vaccin. Een vaccin kan pas geproduceerd worden nadat de samenstelling van het virus bekend is. Daarna moet het in laboratoria opgekweekt worden om er vervolgens een vaccin van te maken. Vroeger duurde zo’n proces meer dan twaalf maanden om voldoende antistoffen te produceren. Tegenwoordig duurt dit proces zo’n 6 maanden, onder de voorwaarde dat er voldoende financiele middelen beschikbaar zijn. Eind april vond de eerste uitbraak plaats, we zijn nu 6 maanden later en nu kan dus pas begonnen worden met de vaccinatie programma’s.

  Nogmaals, ik ken de bron van het verhaal niet, maar ik kan mij voorstellen dat je flink overstuur bent als je door de navi je mond gesnoerd wordt. Maar als het verhaal waar is, dan toont het mijns inziens heel erg duidelijk aan wat de gevolgen van een uitbraak van de Mexicaanse griep kunnen zijn voor de samenleving, indien er niet gevaccineerd wordt.

  Ik denk niet dat de verschrikkelijke waarheid over het griepvaccin onderdrukt werd (nogmaals, als het verhaal klopt). Het lijkt mij eerder dat het gaat om de gevolgen over een uitbraak van het griepvirus en de gevolgen voor de gezondheid van de mensen die besmet zijn geraakt. De US Navi heeft waarschijnlijk paniek reacties onder haar personeel trachten te voorkomen. Eerst door te komen met een vaccinatie programma tegen seizoen griep, en dat werkt niet tegen de varkensgriep, vanwege het feit dat het om een nieuw virus gaat. De enige reden dat dit gedaan wordt is om mogelijke mutaties van het varkensgriep virus tegen te gaan.

  Ik denk dus dat het geen broodje aap verhaal is, maar het ondersteunt je standpunt niet echt. Het vaccin tegen varkensgriep bestond nog niet in April van dit jaar.

Comments are closed.