aggressionBurger, help ons (op eigen risico)
U weet, de staat zorgt voor uw veiligheid. Daarom mag u zelf niets doen. Zelfs wanneer u wordt aangevallen en mogelijk wordt verkracht of vermoord, blijf netjes en beleefd en wacht geduldig op de politie ook wanneer deze niet komt of buiten blijft staan voor haar eigen veiligheid. Gebruikt u een wapen, slaat u terug of bezeert de aanvaller zich aan uw afwerende armen, dan keert de staat zich tegen u.

Dat de staat uw bescherming niet kan waarmaken, maken burgers dagelijks mee, maar nu geeft de staat het openlijk toe.

De gemeente Roermond, de politie Limburg-Noord en het openbaar ministerie roepen alle inwoners van de wijk Donderberg in Roermond op, in actie te komen tegen de ‘straatterreur’ van jongeren in de wijk.

Denk nou niet dat u zich opeens mag verdedigen, want daar schreef Wladimir van Kiel reeds een treffend stuk over. De falende overheid zegt niet hoe u haar kunt helpen, en daarom adviseer ik de wijkbewoners van Donderberg zich te beperken tot stiekem kijken en bellen. U mag de probleemjongeren natuurlijk aanspreken maar dat doet u volledig op eigen risico.

Mochten de jongeren zich tegen u keren, ga dan op de grond liggen en bid dat u het er levend van af brengt. Verwacht geen hulp van de politie indien deze zelf in gevaar kan komen. Gebruik in geen geval uw spieren, gebruik geen haatzaaiende of mogelijk discriminerende taal en bewaak te allen tijde de veiligheid en het welzijn van de aanvaller.

Zorg er tevens voor dat u zich, zodra de jongeren vrijelijk in de nacht zijn verdwenen, kunt identificeren met een niet-verlopen identiteitsbewijs, de verlichting van uw vervoermiddel in orde is en u geen boetes hebt openstaan.

Financiële doorstroming
De ANWB zegt het zelf ook: het heeft geen zin om te flitsen bij filevorming. Wanneer je in de file staat, kun je moeilijk te hard rijden. Maar dat is niet waar. Wanneer je met 60 km/uur een file nadert, kun je binnen enkele seconden zomaar te hard rijden want dan staat er opeens 50 op de borden. En wanneer de file is opgelost en je weer gas geeft, kun je zomaar iets te hard rijden omdat er nog net zo’n bordje van 50 boven de weg hing. De kans dat je als ervaren automobilist met een veilig sukkelgangetje toch een paar kilometer te hard rijdt, is ongeveer 99%. En dat weet de politie ook en daarom wordt er ondanks afspraken toch gewoon bij files gecontroleerd. Hiermee wordt weliswaar de doorstroming aantoonbaar verstoord, maar het levert wel geld op. Er moeten wel targets worden gehaald en deze kans op gegarandeerde inkomsten kon de politie ook dit keer niet laten liggen. Dat het eerder juist onveilig is wegens plotseling remmende waakzame bestuurders, dan dat dit de verkeersveiligheid zou bevorderen, is – als het om geld gaat – van minder belang.

Doorgaan met pakken
De gemeente Rotterdam heeft ook last van de crisis en daarom moet de begroting op de schop. Naast dat zij in eigen organisatorisch vlees en vooral de dienstverlening gaat snijden, gaat zij o.a. de parkeertarieven verder verhogen en heeft zij 500 brede handhavers met Buitengewone Opsporings Bevoegdheid opgeleid en beëdigd. Deze verse ambtenaren kunnen ook bekeuringen opleggen. Dit project heeft van de gemeente de treffende naam “Doorpakken” gekregen. Men gaat er van uit dat deze nieuwe collectanten minstens 800.000 euro extra kunnen gaan doorpakken van de burger met allerhande bekeuringen. Door nog meer te pakken van de Rotterdammer, kan de begroting weer een beetje sluitend worden gemaakt. 800.000 euro is denk ik niet genoeg om 500 ambtenaren te betalen, dus ze zullen héél stevig moeten gaan doorpakken.

Automobilisten going Galt
Amsterdam heeft de parkeertarieven zo absurd hoog gemaakt dat de automobilist de stad is gaan mijden. De stad moest leefbaarder worden maar dat mag natuurlijk niet ten koste gaan van de inkomsten. Dat wordt zoeken naar andere belastingen. De moraal van het verhaal is dat hoge tarieven en boetes eigenlijk helemaal niet zijn bedoeld om ander gedrag te bevorderen maar om meer geld binnen te halen. De Amsterdamse gemeente anticipeert er immers in haar begroting juist op dat er helemaal geen ander gedrag volgt want als dat gebeurt, komt zij in de financiële problemen. Ik ken geen beter bewijs dat de overheid direct en groot belang heeft bij collectieve wet-overtreding.

Indien u denkt dat wanneer u steevast uw gordel om doet en zich keurig aan de snelheidslimiet en alle andere verkeersregels houdt, de overheid blij is, hebt u het mis. U naait de staat dan een enorm oor aan met uw miljoenen kostende goede gedrag.

Sen Huwa

28 REACTIES

 1. Goede vervolgserie.

  Het item over Roermond geeft maar weer eens aan dat een vrije samenleving niet zonder stevige repressie kan voor diegenen die die vrijheid menen te moeten ondermijnen.

 2. Als iedereen zich aan de snelheidslimiet houdt, dan gaat de limiet omlaag. Als iedereen goed-parkeert, dan schrappen ze parkeerplaatsen.
  Als iedereen wegblijft… tja, wat dan. Dan ga je afspraken maken met andere gemeentes waarmee je concureert.

 3. Wat kan je er als gewoon burgerslachtoffer tegen doen? Als je aan hun kant staat is er vaak wel wat te regelen.

 4. Ik heb een auto waarmee ik niet meer dan 500 km privé mag rijden. Als ik dat wel doe dan betaal ik daarvoor een hoge prijs – 25% bijtelling – ik doe het dus bewust niet.

  Ik verdien genoeg om een mooie privéauto voor mijn deur te zetten. Maar zo’n ding kost al snel € 1.000,– per maand. Dat vind ik veel te duur, bovendien fiets ik graag. Makkelijk met parkeren.

  Ik word steeds rijker en meer geld betekent niet langer meer gemoedsrust, misschien zelfs wel het omgekeerde. Dat geld maak ik zelf waarschijnlijk nooit meer op maar gaat na mijn dood naar mijn erfgenamen, terwijl er jaarlijks 1,2% naar de overheid gaat.

  Waarom zou iemand blijven produceren als consumeren niet leuk meer is? Vroeger haalde ik alle omzet met open armen binnen, nu haal ik alleen nog de krenten uit de pap. En zelfs dat staat mij vaak tegen, ik heb al krenten genoeg. Waarom zou ik nog langer doorgaan met het subsidiëren van niet-werkend Nederland?

  Andre [10] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [11] reageerde op deze reactie.

 5. @Sen Huwa [2]: @Hub Jongen [5]:

  Eerlijk gezegd denk ik dat het wel even zou duren voordat ze volgen. Iceland doet het nu omdat de regering daar zo onder druk van de bevolking staat….

  we zijn hier nog veel te berustend en de meerderheid laat zich nog steeds een oor aannaaien. De beurs gaat weer omhoog dus niks aan hethandje toch?
  haha

  jaja niks aan het handje…wel te rusten

 6. Er is heel veel aan de hand wat niet gemeld wordt in de media.

  Banken (zoals de FED) die zich niet conformeren aan de nieuwe regels ten aanzien van transparantie (Basel), komen buitenspel te staan. Conformeren zij zich wel, dan moeten zij zoveel shit in hun boekhouding gaan weergeven, dat ze feitelijk failliet zijn.

  It’s a dead end street. Let’s be patient.

  henk [17] reageerde op deze reactie.

 7. @Nico [7]:

  Precies !

  “Waarom zou ik nog langer doorgaan met het subsidiëren van niet-werkend Nederland?”

  Die vraag heb ik ook. Lijkt me ook wel een leuke tekst voor een bumpersticker van De Vrijspreker.

  Waarbij ambtenaren zich niet aangesproken zullen voelen onder “niet-werkend”, noch onder “niet-productief”. Zonder regulering krijg je immers alleen “ongecontroleerde marktwerking”, en “dat leidt tot nog meer ellende dan nu al het geval is”.

  Maar goed, om nog even op die vraag terug te komen: je zou kunnen overwegen om structureel tijd te investeren in manieren om het niet-werkende deel van Nederland zo veel mogelijk geld te onthouden..

  Nico [12] reageerde op deze reactie.

 8. @Nico [7]:
  Ik ken dat verschijnssel en gevoel Nico.
  Het allerbelangrijkste is je leven zo te leven dat je “gelukkig bent”.
  Een hoger doel dan dat is niet denkbaar.
  De manier waarop, zal voor ieder individu verschillend zijn.
  Bvb ik zou het niet kunnen vinden in me distancieren en gaan vissen. Ik vind het wel in het bevechten van de parasieten en machtswellustelingen, en in het blootleggen van hun immoraliteit.

  Zou je misschien ook kunnen proberen!!!!!!

  Nico [14] reageerde op deze reactie.

 9. @Hub Jongen [11]:

  Quote: “Ik vind het wel in het bevechten van de parasieten en machtswellustelingen, en in het blootleggen van hun immoraliteit.”

  Aan de ene kant streef ik naar maximale gemoedsrust maar aan de andere kant ben ik gefrustreerd en verveel ik me. Dat leidt ertoe dat ik anderen ervan bewust ga maken dat ze besodemieterd worden door bijvoorbeeld Greenspan en aanhang. Velen willen dat niet weten omdat het afwijkt van wat de media en de scholen hen vertellen.

  Mensen met mooie beloften torenhoge leningen geven die ze nooit af kunnen lossen of hun kinderen onder valse voorwendselen naar een zelf begonnen oorlog sturen zijn niet al te fraaie zaken. Maar reken erop dat er problemen komen als je in het vaarwater van de slechterikken komt – weg gemoedsrust. Daarom bemoeien de meeste mensen zich er niet mee. Ze wachten tot het schip door de wal wordt gekeerd.

  Als dat gebeurt dan gaan ze de straat op om stenen te gooien naar de politie. Het is zo hopeloos.
  henk [15] reageerde op deze reactie.
  Andre [16] reageerde op deze reactie.
  henk [18] reageerde op deze reactie.

 10. @Nico [14]:
  Ik subsidieer ook liever mezelf dan niet werkend nederland. En doe dat eigenlijk best goed. doe lekker mijn dingetje.

 11. @Nico [14]:

  overigens heb ik die mensne ook niet horen klagen toen ze hun zakken aan het vullen waren. want heel bveel mensne hebben lopen graaien niet alllen de bankiers. Overwaarden van hiuzen in auto’s geeestopt allees. moest maar kunnen. Toen heb ik ze niet gehoord. Nu hoor ik ze wel.

  Ik heb dat soort dingen nooit gedaan maar ik mag wel opdraaien voor al dat gegraai.
  In Amerika is het al zo ver dat sommige bewoners gebailout worden als ze de hypotheek niet kunne betalen….

  Henri [20] reageerde op deze reactie.

  Armin [24] reageerde op deze reactie.

 12. @Nico [14]:

  overigens heb ik die mensne ook niet horen klagen toen ze hun zakken aan het vullen waren. want heel bveel mensne hebben lopen graaien niet alllen de bankiers. Overwaarden van hiuzen in auto’s geeestopt allees. moest maar kunnen. Toen heb ik ze niet gehoord. Nu hoor ik ze wel.

  Ik heb dat soort dingen nooit gedaan maar ik mag wel opdraaien voor al dat gegraai.
  In Amerika is het al zo ver dat sommige bewoners gebailout worden als ze de hypotheek niet kunne betalen….

 13. @Nico [14]:

  overigens heb ik die mensne ook niet horen klagen toen ze hun zakken aan het vullen waren. want heel bveel mensne hebben lopen graaien niet alllen de bankiers. Overwaarden van hiuzen in auto’s geeestopt allees. moest maar kunnen. Toen heb ik ze niet gehoord. Nu hoor ik ze wel.

  Ik heb dat soort dingen nooit gedaan maar ik mag wel opdraaien voor al dat gegraai.
  In Amerika is het al zo ver dat sommige bewoners gebailout worden als ze de hypotheek niet kunne betalen….

 14. @henk [18]: Wat dacht u van de graaiende directies van woningbouwverenigingen, zorginstellingen, schoolorganisaties, stadsdeelraden en andere appartjiks uit het linksche old boys netwerk van PvdA-GL-D66?

 15. @Sen Huwa [19]:

  Het financiële systeem is er niets beter aan toe dan een jaar geleden, toen het op de rand van de afgrond balanceerde. Als ik nu, op dit moment, in de schoenen van de centrale planners zou staan, dan zou mij de poep dun langs de benen lopen, om het maar eens even plastisch uit te drukken..

 16. In totale verbazing de berichtgeving over de situatie in Roermond zitten lezen.Is het straks toegestaan eigen richting toe te passen of heb ik het verkeerd begrepen? Hoe dan ook: ruim 30 jaar geleden was het “die pet past ons allemaal” , maar in de 21e eeuw is dat gewijzigd in “die pet PAKT ons allemaal”. Pdf-je…
  http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=9134
  Nog leuker: als jullie surfen naar http://www.vrijbit.nl kun je daar lezen dat je ook gedonder(met de politie) krijgt met een geldig plaatsbewijs in de bus of trein…
  Daarom vind ik het hoog tijd worden voor…
  VERZET, VERZET en nog eens MASSAAL VERZET.

  Hub Jongen [23] reageerde op deze reactie.
  Maik [25] reageerde op deze reactie.

 17. @Maik [22]:
  “VERZET”. Kan werken Maik, maar als je meer mensen mee wilt krijgen, moet je toch met concrete plannen komen.
  Als je ze instuurt, kunnen we zien hoe ze te publiceren en dan leren of er respons komt.

 18. @Maik [22]: Nederlanders zouden om te beginnen eens moeten LEREN dat we in dit land geen draagplicht hebben en ernaar HANDELEN.Nederlanders zouden vanaf NU eens moeten leren de mond open te doen als blijkt dat de politie redenen VERZINT om naar een ID te vragen, hetgeen niets anders is dan verruiming van de bevoegdheden zonder tussenkomst van de wetgever. Er is weer eens een grote controle door de politie gehouden, maar welke automobilist kwam op het idee om het mondstuk van het ademanalyse-apparaat te trekken en mee te nemen..??? Hoe lang duurt het voordat je in dit land alle neuzen dezelfde kant op krijgt, beste Hub? Had je dit nou echt niet zelf kunnen bedenken, Hub? Waarom ik dit vraag? Omdat ik in de afgelopen 61 jaar heb gemerkt dat veel landgenoten(terecht) een grote bek hebben over tal van(vrijheidbeperkende) maatregelen, maar te belazerd zijn om tegengas te geven. Nadenken laat men graag aan anderen over, maw: als je een onrecht accepteert, zet je meteen de deur open voor een volgend onrecht.

 19. Oops… Ik zie hierboven dat ik vanmorgen op het verkeerde knopje gerukt heb. Kan gebeuren. Ook ik ben niet onfeilbaar.
  Bijdrage hierboven was bedoeld voor Hub, als het ware.

Comments are closed.