En helaas, het is niet Sinterklaas. Ik heb het hier natuurlijk over de Europese Unie. De kogel is door de kerk, Ierland heeft “ja” gezegd tegen de invoering van het verdrag verraad van Lissabon. Tenminste, dat geven de “officiĆ«le” berekeningen aan. En daar hebben we het maar mee te doen.
Ik kan alleen nog maar glimlachen om zoān mooi staaltje volksmanipulatie. Zoals u al wist maakt het natuurlijk helemaal geen reet uit wat het volk van een bepaald land vindt en gaat het er slechts om wat politicriminelen – aangestuurd door het ultra-machtige bedrijfsleven – willen. Het Franse volk wees ooit de Europese Grondwet af maar dat was natuurlijk een doorn in het oog van de Europese wanna-be overheersers en dus werd er vlot voor gezorgd dat Frankrijk alsnog het verdrag ratificeerde.
En wat dichterbij huis: u weet het vast nog wel. Wij zeiden als volk ook “nee” tegen de Europese grondwet. De Nederlander toonde aan dat er ergens in die slaafs volgzame vleesmassa die wij lichamen noemen met heel hard zoeken toch nog wel een klein ruggengraatje te vinden was. Het mocht echter niet baten.
Onze Christenterrorist Jan Peter B. en zijn politieke vrinden zetten alles op alles om het verraad van Lissabon te ratificeren en aldus geschiedde. Referendum? Nee joh, laat de politiek fijn beslissen, die weten echt wel wat beter is voor die arme burgers *kucht wat bloed op*. Oftewel: wederom een hele dikke middelvinger richting de bevolking van Nederland, waarmee weer eens duidelijk gemaakt werd dat onze zogenaamde democratie een totale farce met een heel naar riekend strontluchtje is.
Niet dat de Nederlander er veel aan deed, uiteraard. Met een geschiedenis als “zeer tolerant” (lees als: gedomineerd door totale desinteresse en apathie) is het natuurlijk ook helemaal niet raar dat er slechts een paar mensen waren die een onvertogen woord lieten vallen over deze extreem landsverraderlijke actie. En op die manier kwam – gelukkig, gelukkig! – de EU weer een stukje dichterbij.
En nu is het imperialistische drama dat Europese Unie heet dus nog dichterbij gekomen. Ik denk dat Jan Peter dit weekend een heel goed weekend heeft en dat hij er van de opwinding daarom wel wat extra onderbroeken doorheen jaagt. Misschien is een luier zelfs een betere suggestie want denkt u nu eens verder:
Stel dat Jan Peter inderdaad voorzitter wordt van de Europese Unie. Ja, daar moet u waarschijnlijk net zoals ik totaal niet aan denken maar laat uw fantasie eens de vrije loop gaan en stel u voor dat dat het geval is. Kijk dan even terug naar de “carriĆØre” van Jan Peter B. en oordeel zelf: willen we die zwaar religieuze brokkenmaker met het inlevingsvermogen van een kampbeul als voorzitter van iets waar we sowieso al geen voorstander van waren? Moet je je eens voorstellen dat het op EU-niveau net zo verloopt als op NL-niveau. We zitten al in Balkenende Vier, wat naar mijn mening toch wel enigszins duidelijk maakt dat Jan Peter B. er samen met zijn kompanen echt helemaal niets, maar dan ook niets, van bakt.
Stel je bovenstaande toch eens voor⦠Jan Peter B. die eerst zijn volk negeert en er met zijn kameraden voor zorgt dat het verraad van Lissabon onze strotten ingeschoven wordt, waarna hij triomfantelijk het Europese voorzitterschap op zich neemt. Het klinkt bijna als een heel slecht filmscenario maar het zou zomaar kunnen, de “wonderen” zijn de wereld tenslotte nog niet uit. Dan heb je het dus over ƩƩn iemand die een heel volk verraden heeft om een eigen carriĆØre op het Europese pluche te verzekeren. Wat zal Jan Peter lachen zeg. En wat zal de Europese bevolking daaronder lijdenā¦
Concluderend: het gaat er op deze wereld niet om wat het grootste deel van de wereldbevolking wenst dat er gebeurt, het gaat erom wat kleine rijke en machtige groepjes mensen willen. En die drammen, forceren en verraden net zolang totdat ze hun zin krijgen. En zolang wij het politieke systeem dat wij nu hebben behouden, zal dit alleen maar erger en erger worden, omdat de macht steeds centraler bij steeds machtsgeilere mensen komt te liggen.
Goed, dan is de volgende stap nu om die nare dwarsliggers TsjechiĆ« en Polen te gaan bedreigen, bespotten en hoogstwaarschijnlijk wederom verraden om zodoende de weg geplaveid te hebben voor onze alles overkoepelende Europese gevangenis. Met Jan Peter B. als mogelijke gevangenisdirecteurā¦
Ik wens u een inzichtelijk weekend.
Enkele maanden geleden zei de Vrrjspreker: “stem NIET”
Nu zei de Vrijspreker: “stem NEEN”
Ja, de opkomst was juist boven de 50 percent.
Vrijspreker had beter opnieuw “stem NIET” gezegd, dan was de opkomst te laag geweest …
IIS [3] reageerde op deze reactie.
Oscar [7] reageerde op deze reactie.
Hier een mooie video over hoe het nu in Londen gaat.
Everything is OK
http://www.youtube.com/watch?v=nuYSVCW9ILs&NR=1&feature=fvwp
surfer [32] reageerde op deze reactie.
@Ivo Cerckel [1]:
En als de opkomst te laag was geweest zou het automatisch een ‘JA’ zijn geworden.
Ivo Cerckel [6] reageerde op deze reactie.
Het kabinet kan nu rustig vallen, Balk kan naar Brussel…
@vIIS [3]: We hadden het beiden bij het verkeerde eind
http://en.wikipedia.org/wiki/Amendments_of_the_Constitution_of_Ireland
A simple majority is sufficient to carry an amendment and there is NO MINIMUM TURN-OUT REQUIRED for a constitutional referendum to be considered valid.
@IIS [3]:
We hadden het beiden bij het verkeerde eind
http://en.wikipedia.org/wiki/Amendments_of_the_Constitution_of_Ireland
A simple majority is sufficient to carry an amendment and there is NO MINIMUM TURN-OUT REQUIRED for a constitutional referendum to be considered valid.
dit is dus hoe ze te werk gaan. Je zorgt gewoon dat demensen gaan vragen om dictatuur als ze het maar slecht genoeg gaat. Zoals met alles is angst en ellende een goede stimulans om mensen dingen te laten doen die ze anders nooit doen.
Ach, als de meerderheid ‘Nee’ had gestemd dan zou er wel een Verdrag van Aken of een Verdrag van Stockholm zijn gekomen dat niet wezenlijk zou verschillen van het Verdrag van Lissabon en zou men het ons alsnog door de strot hebben gedrukt.
@Ivo Cerckel [1]:
U denkt dat de Ieren, nadat zij artikelen op Vrijspreker hebben gelezen er van overtuigd zijn geraakt ‘Nee’ te stemmen?
Dit kon je mijlenver zien aankomen. Ik had 0% vertrouwen in een nieuwe afwijzing van de Ieren.
Ierland is zo’n beetje het meest failliete land van Europa.
Er is slechts ƩƩn scenario die ons kan redden van die EUSSR nl het implosiemodel van de oude sovjetunie. Die centralisatie van de macht gaat een keer kapot! Voorbeelden te over uit de geschiedenis. Dit gaat alleen pas gebeuren als de massa daar rijp voor is.
Het gaat nog veeeeel te goed met de mensen in de EUSSR.
Dat scenario van implosie komt er vroeg of laat omdat de rest van de EUSSR maar een klein beetje minder failliet is dan Ierland.
“Learning the hard way” heb ik het hier al eens genoemd.
Oscar [9] reageerde op deze reactie.
@GB [8]:
“Dat scenario van implosie komt er vroeg of laat omdat de rest van de EUSSR maar een klein beetje minder failliet is dan Ierland.”
Ik denk dat ze de boel nog wel kunnen rekken tot ver in de jaren ’20(van de 21ste eeuw). Ben bang dat na een implosie de roep om een dictatuur zal klinken of dat foute figuren, types die heel veel fouter zijn dan Barosso, Balkenende, Blair, Brown of Berlusconi, in het ontstane machtsvacuum springen.
GB [15] reageerde op deze reactie.
Wat zou er gebeuren als, Ć”ls Jan Peter president van de EU zou worden (het idee alleen al dat er überhaupt een president zal komen š !)?
Ten eerste zijn we hem dan in Nederland kwijt – hoewel je natuurlijk nooit weet of er een nog erger iemand voor hem in de plaats komt.
Ten tweede zal J.P. alleen maar president kunnen worden op voorspraak van Frankrijk, Duitsland, Engeland en ook Amerika (mijn mening). En waarom zouden die machtige landen dat doen? Omdat ze iemand uit een dwergstaatje – en zĆ©ker een braaf jongetje als J.P. – op die post willen hebben. Die kunnen ze namelijk heel gemakkelijk manipuleren. Jan Peter zal zijn een Puppet on a String. Hij zal dat natuurlijk nooit erkennen en met een vreselijk verwaten glimlach rondlopen.
Nee, sidderen voor J.P. zal ik niet, maar wel voor degenen die aan zijn touwtjes zouden trekken.
Oscar [11] reageerde op deze reactie.
@Saartje [10]:
“Hij zal dat natuurlijk nooit erkennen en met een vreselijk verwaten glimlach rondlopen.”
Ik zie het helemaal voor me.
Je zou bijna gaan hopen dat de sterke afkalving van de dollar en euro nog dit jaar een aanvang neemt, om volgend jaar op de rand van hyperinflatie* te komen.
* de afspraak die veel economen gemaakt hebben is om een waardevermindering van geld van meer dan 50% per maand hyperinflatie te noemen, hoewel sommigen 100% per jaar al hyperinflatie noemen
Ook als de overheden er in slagen om bijvoorbeeld de minimumlonen redelijk met de hyperinflatie mee te laten stijgen kun je niet zonder verlies van geloofwaardigheid volhouden dat er niets aan de hand is als een brood in januari ⬠2.- kost, in februari ⬠3.- en in maart ⬠5.-. Bij de wisseltruuk met de gulden naar de euro zijn ze nog redelijk weg gekomen, maar nu zal het door vrijwel iedereen opgemerkt worden. Gezien de schuldenlast denk ik niet dat de overheden alternatieven hebben voor het scheppen van monetaire inflatie.
“aangestuurd door het ultra-machtige bedrijfsleven”
Wat is dit voor een soort onzin?
Een staaltje oorzaak/ gevolg wat veel mensen met socialistische hersenschade om me heen spuwen wordt hier op de vrijspreker omarmd? š
Natuurlijk zullen elementen in het bedrijfsleven dit verdorven spel spelen, maar zij kunnen dit alleen maar door het bestaan van een staat.
Niet de handel omdraaien vrind.
Oscar [13] reageerde op deze reactie.
@Liberty 5-3000 [12]:
Die aansturing is inderdaad andersom. McDonalds zou waarschijnlijk geen multi-national van de huidige omvang zijn geworden wanneer het democratiseringsproces, en daarmee het korte termijn denken, geen aanvang zou hebben genomen. Het bedrijfsleven is veelal een mantelorganisatie van de overheid.
Trouwens, het kan interessant zijn om aan een socialist die ‘oh, het kapitalisme…(etc.)’ roept het volgende voor te leggen:
Welke multi-national is kapitalistischer, Shell of het Leger des Heils?
Tot hun verbazing horen die socialisten vervolgens dat het Leger des Heils veel en veel kapitalistischer is dan Shell. En krijg je opmerkingen als: “maar dat is niet wat Ćk onder kapitalisme versta.”
Wat zijn de positieve punten van ƩƩn EU? Die kunnen opwegen tegen de mindere kantjes.
Er heerst hier nogal een tegen bias.
Oscar [16] reageerde op deze reactie.
Spy-Nose [17] reageerde op deze reactie.
@Oscar [9]:
Ik denk dat het niet zo lang gaat duren (kwestie van jaren). Je zult een geleidelijke spiraal van massieve euro-ontwaarding/ massale verarming/ steeds hevigere weerstand vanuit de bevolking/ steeds hevigere repressie vanuit die EUSSR zien.
Kortom die dictatuur IS er al tegen die tijd dat het echt explodeerd.
Nou zou je nog met enige goede wil kunnen zeggen dat de 5 B’s geen dictators zijn omdat ze de relatieve rustige omstandigheden en daarmee de schijn meehebben.
Of je met terugwerkende kracht als dictator in de geschiedenisboekjes verdwijnt ligt vaak aan het tijdsgewricht waarin je aan de macht komt.
Het is een kwestie van oorzaak/gevolg.
Ik zie de 5 B’s echter wel degelijk als de hoofdschuldigen omdat zei deze weg zijn ingeslagen en daarmee de mogelijkheden voor de komende chaos hebben geschapen.
Of het daarna beter wordt?
Veel slechter kan het tegen die tijd volgens mij niet worden!
Laten we positieve hoop houden.
Oscar [19] reageerde op deze reactie.
@harigehanghamster [14]:
Het enige positieve dat ik kan bedenken is dat de corruptie en de stroom aan belachelijke regels van ƩƩn EU zo benauwend is dat zoiets eerder in de gaten loopt dan de corruptie en de stroom aan belachelijke regels van elke lidstaat afzonderlijk. Dat agressiemonopolisten en gedwongen collectivisme een groot gevaar vormen voor de vrijheid en de (morele) ontwikkeling van mensen is duidelijker te maken mƩt een EU dan zonder een EU. Verder zie ik GEEN ENKEL positief punt. Het is een kartel van roversbenden.
@harigehanghamster [14]:
Pardon reeds. Hoebedoelu?
Tegen de tijd dat Europa implodeert zitten we ook met een meerderheid aan immigranten, dus dan zal de onderlinge cohesie weg zijn en de overgebleven Nederlanders gedemoraliseerd zijn door het verdwijnen van de democratie, de zelfhaat en de overmacht aan vijandige culturen in ons land.
Oscar [20] reageerde op deze reactie.
@GB [15]:
Tja, die hyperinflatie, en het inklappen van zowel de dollar als de euro, zou er al in 2012 kunnen zijn, misschien eerder, misschien later. Maar ik kan me vergissen. Ik dacht dat de crediet-crisis al in december 2007 zou uitbreken, en dan bedoel ik in zulk een mate dat ook de mainstream massamedia overal ter wereld er niet meer om heen kunnen. Ik zat er negen maanden naast.
Nu denk ik dat het moment dat er grote inflatie gaat komen nog enkel een paar jaartjes te rekken is. Maar ik geloof dat onze bekwame bestuurders voorlopig nog wel in staat blijven nieuwe konijnen uit hoeden te goochelen.
Op welke termijn verwacht u hyperinflatie, danwel zeer hoge inflatie?
GB [23] reageerde op deze reactie.
GB [23] reageerde op deze reactie.
IIS [29] reageerde op deze reactie.
@Corey [18]:
Dan zou je bijna gaan hopen dat de boel zo snel mogelijk gaat imploderen.
“Concluderend: het gaat er op deze wereld niet om wat het grootste deel van de wereldbevolking wenst dat er gebeurt, het gaat erom wat kleine rijke en machtige groepjes mensen willen. En die drammen, forceren en verraden net zolang totdat ze hun zin krijgen. En zolang wij het politieke systeem dat wij nu hebben behouden, zal dit alleen maar erger en erger worden, omdat de macht steeds centraler bij steeds machtsgeilere mensen komt te liggen.”
Mooi gesproken!
BRAVO!!!!!!!!!!
@Oscar [19]:
*Ik dacht dat de crediet-crisis al in december 2007 zou uitbreken,*
Ik heb in 2007 toen de 1e druk van “Als de dollar valt” uitkwam dit boek meteen gekocht. Daarna nog enkele andere boeken over dit onderwerp gelezen.
Voor die tijd zag ik al dat er iets aan de hand was.
Vooral mijn gezonde boerenverstand waarbij ik de exponentieel stijgende huizenprijzen (en dito leniongen) niet kon rijmen met de veel minder stijgende lonen gaven mij een argwanend gevoel.
Subprime in de VS was volgens mij al half 2007 een item.
*Op welke termijn verwacht u hyperinflatie, danwel zeer hoge inflatie?*
Svp “je” ; ik ben maar een eenvoudige jongen š
Het is moeilijk te zeggen wanneer de zaak getriggerd wordt.
Ik heb wel de indruk dat de inflatie nu al een aanvang neemt. Zeer sterk gestegen beurzen en daarbij ook stijgende prijzen van olie en goud. Dat vind ik raar want meestal werken die tegengesteld aan elkaar.
Het zegt me dat er een massa cash aan de zijlijn staat en de eigenaren daarvan zenuwachtig worden.
De geldcirculatie in de echte economie ligt echter nog grotendeels stil wat duidt op deflatie.
Je moet volgens mij kijken naar wat de monopolisten over het fiatgeld het beste uitkomt.
De (centrale) banken en overheden zijn overladen met schulden en hun belang ligt dus meer bij forse inflatie.
Ze zullen doorgaan met stimuleren (desnoods direct aan de burger) om daarmee hun currency Ʃn schulden de nek om te draaien.
Volgens mij al vóór 2012 in de UK, VS en daarna de EUSSR.
Maar het blijft moeilijk te voorspellen.
Andre NI [26] reageerde op deze reactie.
@Oscar [19]:
*Ik dacht dat de crediet-crisis al in december 2007 zou uitbreken,*
Ik heb in 2007 toen de 1e druk van “Als de dollar valt” uitkwam dit boek meteen gekocht. Daarna nog enkele andere boeken over dit onderwerp gelezen.
Voor die tijd zag ik al dat er iets aan de hand was.
Vooral mijn gezonde boerenverstand waarbij ik de exponentieel stijgende huizenprijzen (en dito leniongen) niet kon rijmen met de veel minder stijgende lonen gaven mij een argwanend gevoel.
Subprime in de VS was volgens mij al half 2007 een item.
*Op welke termijn verwacht u hyperinflatie, danwel zeer hoge inflatie?*
Svp “je” ; ik ben maar een eenvoudige jongen š
Het is moeilijk te zeggen wanneer de zaak getriggerd wordt.
Ik heb wel de indruk dat de inflatie nu al een aanvang neemt. Zeer sterk gestegen beurzen en daarbij ook stijgende prijzen van olie en goud. Dat vind ik raar want meestal werken die tegengesteld aan elkaar.
Het zegt me dat er een massa cash aan de zijlijn staat en de eigenaren daarvan zenuwachtig worden.
De geldcirculatie in de echte economie ligt echter nog grotendeels stil wat duidt op deflatie.
Je moet volgens mij kijken naar wat de monopolisten over het fiatgeld het beste uitkomt.
De (centrale) banken en overheden zijn overladen met schulden en hun belang ligt dus meer bij forse inflatie.
Ze zullen doorgaan met stimuleren (desnoods direct aan de burger) om daarmee hun currency Ʃn schulden de nek om te draaien.
Volgens mij al vóór 2012 in de UK, VS en daarna de EUSSR.
Maar het blijft moeilijk te voorspellen.
Ik zeg revolutie/volksopstand nu. GENOEG IS GENOEG.
Generaal Uhm kom terug met uw/onze troepen en gijzel deze landverraders.
Oscar [25] reageerde op deze reactie.
Sorry dit ging over de Ieren, weet ik maar ik ben er ook ZO boos over dat ik alles samenvoeg.
Misschien had Hitler toch de oorlog moeten winnen?
Liberty 5-3000 [41] reageerde op deze reactie.
@jan [23]:
Ik denk eerder dat zij u zullen gijzelen….in opdracht van die landverraders.
@GB [22]:
“cash aan de zijlijn” bestaat niet. Het is altijd in iets geinvesteerd, óók als het op een bankrekening staat. Waarin iets wordt geinvesteerd wordt bepaald door de balans tussen angst en hebzucht.
Verder verdient het aanbeveling om altijd onderscheid te maken tussen prijs in- of deflatie en monetaire in- of deflatie. De eerste is het gevolg van de laatste.
Het niet zo moeilijk om te voorspellen wat er gaat gebeuren. Aanhangers van Keynes (de meeste “economen”, bankiers (inclusief de centrale), financiĆ«le “experts” en politici) zijn als de dood voor prijsdeflatie. Dat gaat niet gebeuren. Aan de andere kant valt de maatschappij in duigen bij hyperinflatie; ook onwaarschijnlijk dus. Ik houd het op een jarenlange hoge inflatie die varieert tussen de 5 en 20% (over de duim) en een economie die voortsukkelt van de ene recessie naar de andere.
Prijsinflatie gaat goed van start op het moment dat de banken hun geld niet terugzetten bij de centrale banken maar het uit gaan lenen. Op het moment is ze het risico te groot; ze vangen 0.25% (in de VS) terwijl ze aan depositohouders mƩƩr moeten betalen; niet iets wat je heel erg lang vol moet houden. Dat geeft aan dat de angst om uit te lenen erg hoog is momenteel. De monetaire basis is in ƩƩn jaar tijd meer dan verdubbeld; als al dat geld vermenigvuldigd met 12-24 in de markt komt, wat nu (nog) niet het geval is, zijn de poppen aan het dansen. Houd dus het moment in de gaten waarop de money multiplier omhoog gaat.
Oscar [27] reageerde op deze reactie.
GB [34] reageerde op deze reactie.
@Andre NI [26]:
“De monetaire basis is in ƩƩn jaar tijd meer dan verdubbeld; als al dat geld vermenigvuldigd met 12-24 in de markt komt, wat nu (nog) niet het geval is, zijn de poppen aan het dansen.”
Maar dan is een jaarlijkse inflatie van maximaal 20% niet vol te houden. Buitendien kennen we reeds een jaarlijkse inflatie van ongeveer 11%.
Andre NI [28] reageerde op deze reactie.
@Oscar [27]:
“Maar dan is een jaarlijkse inflatie van maximaal 20% niet vol te houden. Buitendien kennen we reeds een jaarlijkse inflatie van ongeveer 11%.”
Centrale banken bepalen de hoogte van de prijsinflatie middels monetaire inflatie. Dat is uitstekend vol te houden; ze doen het al vele decennia.
Waarop baseer je die 11% trouwens ?
Let ook op mijn eerdere vermelding uit de post waaruit je citeert: Verder verdient het aanbeveling om altijd onderscheid te maken tussen prijs in- of deflatie en monetaire in- of deflatie. De eerste is het gevolg van de laatste.
Oscar [30] reageerde op deze reactie.
Comments are closed.