Overheid_geld
Een miljard is moeilijk voor te stellen. Vandaar dat we onderstaande vergelijkingen als hulp wel aardig vinden.

Welliswaar ontbrak de tijd voor het vertalen, maar met de kennis dat een miljard in het Engels een “billion” is, is het verder nogal eenvoudig!
 
*How many zeros in a billion???  This is too true to be funny…

 *The next time you hear a politician use the word ‘billion’ in a  casual manner, think about whether you want the ‘politicians’ spending YOUR tax money. *

 *A billion is a difficult number to comprehend, but one advertising  agency did a good job of putting that figure into some perspective in  one of its releases.

 *A.
 **A billion seconds ago it was 1959.
 *B
 **A billion minutes ago Jesus was alive.
 *C
 **A billion hours ago our ancestors were living in the Stone Age.
 *D
 **A billion days ago no-one walked on the earth on two feet.
 *E.
 A billion dollars ago was only 8 hours and 20 minutes, at the rate our government is spending it.

 */While this thought is still fresh in our brain… let’s take a look at New Orleans …

 It’s amazing what you can learn with some simple division.

 *Louisiana Senator,  Mary Landrieu (D),  is presently asking Congress for  250 BILLION DOLLARS to rebuild New Orleans .. Interesting number…
 what does it mean?
 *A
 **Well… if you are one of the 484,674 residents of New Orleans (every man, woman, and child) you/_ each_/ get $516,528.
 *B
 **Or… if you have one of the 188,251 homes in New Orleans , your  home gets $1,329,787.
 *C.
 **Or… if you are a family of four… your family gets $2,066,012.

 *Imagine, now $700 billion bailing out banks in the US . That’s enough to fund complete medical care for every man, woman and child currently alive in the US for 11 years!!

 50 billion to bail out the auto industry???* 

 *Washington D.C., London, Wellington, Canberra & Ottawa.
**<** HELLO!!!**  **Are all your calculators broken??

 *Accounts Receivable Tax
 Building Permit Tax
 CDL License Tax
 Cigarette Tax
 Corporate Income Tax
 Dog License Tax
 Federal Income Tax** **, Federal Unemployment Tax (FUTA) Fishing License Tax Food License Tax Fuel Permit Tax Gasoline Tax Hunting  License Tax Inheritance Tax Inventory Tax IRS Interest Charges (tax on  top of tax) IRS Penalties (tax on top of tax) Liquor Tax Luxury Tax  Marriage License Tax Medicare Tax Property  Tax Real Estate Taxes  Service charge taxes Social Security Tax Road Usage Tax (Truckers)  Sales Taxes Recreational Vehicle Tax School Tax State Income Tax State  Unemployment Tax (SUTA) Telephone Federal Excise Tax Telephone Federal  Universal Service Fee Tax upon Tax Telephone Federal, State and Local  Surcharge Tax Telephone Minimum Usage Surcharge Tax Telephone
 Recurring and Non-recurring Charges Tax Telephone State and Local Tax  Telephone Usage Charge Tax Utility Tax Vehicle License Registration  Tax Vehicle Sales Tax Watercraft Registration Tax Well Permit Tax  Workers Compensation Tax **Income Tax Everything Tax or even NSW Taxes

 *STILL THINK THIS IS FUNNY???

 */Not one of these taxes existed 100 years ago…  and our nation was the most prosperous in the world.
 */We had absolutely no national debt… We had the largest middle class in the world.. and Mom stayed home to raise the kids.

 *What happened?     
 Can you spell ‘politicians!’

   *I hope this goes around the  US., U.K., NZ., CANADA & AUSTRALIA [NL,EU etc]  at least 1 billion times*

Ingezonden door O.

6 REACTIES

 1. Leuke vergelijking (klopt overigens niet helemaal mbt Jezus, die zou in dat geval 108 geworden zijn).

  Ik heb voor mezelf een keertje uitgerekend hoeveel de NZ lijn ons kost in Amsterdam. Ervan uitgaande dat dit ding ons 3 miljard gaat kosten, zijn de kosten voor 500 000 Amsterdammers 6 000 euro per persoon. Als de Amsterdammer voor de keus gesteld wordt om 6 000 euro te betalen voor deze metrolijn dan zal deze dit weigeren, temeer omdat met name de inwoners van Amsterdam Noord ervan profiteren. Stel dat we de bevolking van dit stadsdeel afronden op 100 000 inwoners, dan zijn de kosten per inwoner 30 mille. Zou je als inwoner van Noord dit willen bijdragen? Dit is echter een keuze die de media nooit de burgers voorleggen. De lijn wordt meestal beschreven als een noodzakelijke verrijking van de stad, en niet een verarming van de belastingbetaler.

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.
  Oscar [5] reageerde op deze reactie.

 2. @HJ [1]:
  “Zou je als inwoner van Noord dit willen bijdragen?”

  Het is een politieke les dat je een groot cadeau moet geven aan een kleine groep en de kosten omslaan over een veel grotere groep. Liefst moet die tweede groep zo groot zijn, dat als ze het al merken, het bedrag per individu niet groot genoeg is om er over te protesteren.

 3. De berekening voor een miljard seconden geleden klopt niet. Nemen we als einddatum en -tijd vandaag, 26 oktober 2009, twaalf uur ’s middags, dan was de datum en tijd een miljard seconden geleden 17 februari 1978, 10:13:20 in de ochtend.

  Ook de snelheid waarmee de overheid van de VS geld uitgeeft is sneller. Met een budget van tenminste $3100 miljard in het afgelopen fiscale jaar gaf men een miljard dollar uit in ongeveer 2 uur en 50 minuten…

 4. En dan blijkt ook mijn berekening niet helemaal te kloppen… Wat ontbreekt zijn de schrikkelseconden, de bovengenoemde tijd is dan met deze correctie 10:13:37. Mijn excuses voor de desinformatie… 😉

 5. @HJ [1]:

  Nee, want een miljard minuten geleden was het jaar 108 A.D., oftewel het Romeinse jaar 860 A.U.C.(ab urbe condita). Jezus is 4 jaar voor Christus geboren, 30 jaar na Christus gekruisigd(een aardbeving die in het voorhangsel van de tempel scheurde zou, zoals in het evangelie beschreven, zou toen hebben plaats gevonden), gestorven en begraven (en verrezen op de derde dag) en heeft 33 jaar (op aarde) geleefd(een jaar 0 kwam in de berekeningen van de Middeleeuwers die de huidige jaartelling van de Westerse wereld hebben ontworpen niet voor, enkel de Indiërs kenden toen de nul).

  Omdat het jaar 0 nooit in de berekeningen is opgenomen heeft de Romeinse tijd, van 753 voor Christus tot 476 na Christus geen 1229 jaar geduurd maar 1228 jaar.

Comments are closed.