Person_Plasterk-LLinkHoe meer invloed hoe meer deze bedrijven rekening houden met die overheid. De invloed van de overheid op pers en omroep is al enorm. Maar het kan altijd nog meer! Daarom dwingt Ronald Plasterk productieve mensen maar weer eens minimaal 8 miljoen aan belasting af te dragen voor meer overheidsinvloed. 

Hoe groot het belang en invloed van goed gebruik van media kan zijn, blijkt nog duidelijker uit onderstaande video. Tevens een indicatie dat we het libertarisme beter kunnen verbreiden?  
 


.

Zoals in onderstaand bericht uit de Nieuwsbrief van de regering blijkt, wil Plasterk o.a. één distributienetwerk. Dit lijkt op kartelvorming, maar omdat het eenvoudiger te controleren is, zal Neelie dat wel goed vinden.

De reden om de kranten dan weer te laten betalen voor de programmagegevens is niet duidelijk. Die zijn toch al door de belastingbetaler betaald?

Kennelijk “mogen” de omroepen blijven maken, maar wel wil Pasterk zijn grip daarop ook versterken.

Advies:
Niet doen! Schaf publieke omroep af en maak noodzakelijke overheidsboodschappen bekend via de vrije omroepen.

 ———————————————————————
Nieuwsbericht | 30-09-2009

Meer samenwerking pers en publieke omroep

Minister Plasterk wil dat de pers en de publieke omroep beter samenwerken, vooral op internet. Daarnaast zet hij zich in voor één distributienetwerk voor kranten. Verder trekt Plasterk 8 miljoen euro uit voor innovatie.

Minister Plasterk (OCW) neemt de meeste aanbevelingen over van de commissie-Brinkman, die de problemen in de perssector heeft onderzocht. De sector heeft te maken met dalende oplagen en advertentie-inkomsten en stijgende kosten voor productie en distributie.

Internet
Plasterk vindt een goede samenwerking tussen de pers en de publieke omroep belangrijk, vooral op internet. Zo moet de publieke omroep beeldmateriaal beschikbaar kunnen stellen aan krantensites.
Het voorstel van een internetheffing voor innovatie van de pers wordt niet overgenomen.

Distributienetwerk
Plasterk steunt de vorming van één distributienetwerk van de dagbladsector. Kranten kunnen daarmee kosten besparen. De uitgevers komen naar verwachting in het najaar van 2009 met plannen.

Reclame
De minister is niet van plan om de publieke omroep reclamevrij te maken. Wel doet hij samen met staatssecretaris Heemskerk (EZ) een breed onderzoek naar reclamebestedingen in de hele mediasector.

Programmagegevens
Plasterk is er voorstander van dat programmagegevens van de publieke omroep breed beschikbaar zijn. Kranten kunnen die dan publiceren, maar wel tegen een redelijke vergoeding.

Innovatie en jonge journalisten
Er gaat 8 miljoen euro extra naar het Stimuleringsfonds voor innovatieve projecten in de perssector. Minimaal 25% is voor innovatie in de regio.
De minister stelt 4 miljoen euro beschikbaar zodat zestig jonge journalisten twee jaar ervaring kunnen opdoen. Kranten en opiniebladen kunnen op korte termijn gebruikmaken van deze regeling.

11 REACTIES

 1. Zo lang er geen (spreekwoordelijke) revolutie zal er niets veranderen bij de staatsomroep, behalve dat er jaarlijks meer subsidie heen gaat en er nog meer zakken worden gevuld met geld van de buurman.

  Het werkt ook aanstekelijk. Kijk eens naar het gehoereer van de Geenstijlers toen die besloten om ook een subsidie-omroep te beginnen.

  De beste remedie is: negeren. Want dat vind men echt vervelend. Dat is bovendien makkelijk om te doen en het zorgt voor leuke gesprekken op verjaardagen.
  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.
  LvM [6] reageerde op deze reactie.

 2. Reken er maar op dat de dictators achter de schermen niet blij zijn met internetsites waar voor hun niet-welgevallige meningen worden verkondigd. Dergelijke sites of hun veelposters worden dan ook juridisch aangepakt waardoor veel anderen hun mond houden. Voor zover mij bekend hebben ze nog niemand laten liquideren – maar als het nodig is om die lieden te laten zwijgen doen ze het zeker, zoals ze al zo vaak deden. Van Gogh, Fortuyn, JFK, vul maar in.

  Ik vind dit beangstigend en ben heel voorzichtig met bepaalde onderwerpen. Ik ervaar het Nederlandse regiem als dictatoriaal. Je doet en denkt wat je door media en scholen is voorgekauwd en anders zal het je bezuren.

  “Israel need not apologize for the assassination
  or destruction of those who seek to destroy it.
  The first order of business for any country
  is the protection of its people.”
  Washington Jewish Week, October 9, 1997

  Niet alleen het CDA is zionistisch, ook Wilders is vriendjes met ze. Misschien kan ik beter mijn mond houden als ik niet in Guantanamo Bay wil eindigen.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Hub Jongen [4]:

  Ik beraad mij er nog op wat de beste strategie is. Als eerst de massa zich eens bewust zou worden dat de democratie faalt en dat de leiders Nederland veranderen in een derde wereldland, dan zou er al heel wat gewonnen zijn.

  1. Juist denken
  2. Juist handelen

  (Grondbeginselen van het Boeddhisme)

 4. @Bon Vivant [1]: @Hub Jongen [2]:

  Revolutie is leuk om emotionele gedachten golven te bevredigen. Daarmee kom je er echter niet. Als mensen niet beseffen WAAROM ze een bepaald idee hebben, ben je zo terug bij af, want als mensen niet weten waarom, dan zal het ze ook weinig of niet interesseren, en dan wordt de makkelijkste en meest emotionele weg gekozen, want het is immers luier en makkelijker om je emotie te volgen dan daadwerkelijk rationeel na te denken. En socialisme is makkelijker en meer op emoties gebaseerd dan bijvoorbeeld libertarisme.

  Revolutie kan men echter wel dichterbij het doel brengen.
  Nico [9] reageerde op deze reactie.

 5. @diverse opmerkingen hierboven:

  De ‘revolutie’ die ik noem is eerder een radicale mentaliteitsverandering dan een volksopstand. Voor dat laatste is de NL bevolking veel te slaafs. De Fransen acht ik er veel eerder toe in staat.

  Eigenlijk verbaast het mij dat ik nog niet een bezoekje van een A.T. heb gekregen om 0530 ’s nachts. Ik steek mijn minachting voor “de autoriteiten” (moehahaha) niet onder stoelen of banken. Ook niet in de echte wereld. Ben zeker niet bekend genoeg. Mocht het gebeuren: altijd leuk voor de ‘free publicity’ die dat oplevert. Wat wil men je maken voor het hebben van een mening? Een aanklacht voor vermeende smaad? Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind…

  Het enige om over na te denken: als je iets post op het wereld wijde web; houd er rekening dat het er (in principe) voor altijd opstaat. Denk Google Cache en Way Back Machine (archive.org).

 6. Toen bekend werd dat LLINK uit het publieke bestel wordt verwijderd en POWNED en WNL in sep 2010 hun uitzendingen beginnen(ja, ja… wederom met steun van de belastingbetaler!!), riep bestuursvoorzitter Henk Hagoort dat een onafhankelijke prublieke omroep van belang is voor Nederland.Maar in dit land is geen sprake van een onafhankelijke publieke omroep. Dat de overheid bij de pers en publieke omroep een dikke vette vinger in de pap heeft is sedert de oprichting van de diverse Hilversumse zuiltjes en sommige kranten niet meer weg te denken.Dat onafhankelijkheid en publieke omroep niets met elkaar te maken hebben, staat in detail op de volgende pdf.
  http://tinyurl.com/cznwnq

 7. @LvM [6]:

  Precies, en daarom wordt het ook nooit wat. Of de mensen denken dat ze rijk zijn met geleend geld en willen nergens naar luisteren, of diezelfde mensen zijn woest omdat ze zich belazerd voelen en willen nergens naar luisteren.

  Stapje voor stapje ergens naartoe werken, daar hebben de meeste geen geduld voor. Ze willen alles nu, ook al beweren ze anders.

  Types als Greenspan interesseert het niet wat er op kleine websites gezegd wordt. Slechts weinigen lezen het, en de meesten laten zich net als Adam overhalen door hun vrouw om toch van de goed uitziende vrucht te nemen. Waarschuwingen worden doorgaans weggewuifd of belachelijk gemaakt.

 8. @Hub Jongen [4]: Speak your truth even if your voice shakes!

  Hoe dierbaar is je vrije adem je? Dat is voor mij de vraag de laatste tijd.. en die vrije adem is me ontzettend dierbaar. Zeker ook voor mijn kinderen.

  Ik heb nooit beseft dat ik een slaaf ben, tot de laatste maanden. Ik ben het gaan beseffen sinds een paar maanden, sinds ik op Youtube de films zag van John Perkins, “Confessions of an economich hitman”. (Zou men hier op de Vrijspreker ook het licht op moeten laten schijnen voor inzicht in hoe we bedonderd worden)

  EN ik ben vooral wakker geworden doordat ik de woorden las van mensen zoals hier, die openlijk spraken. En het wakker worden was afschuwelijk, daar is moed voor nodig. Maar het moet. En voor het uitspreken zoals hier gebeurt, is ook moed nodig.

  Niets zo bevrijdend als gewoon luidkeels je stem laten horen!

  LvM [11] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.