Person_Klaus 091027Vaclav Klaus, president van Tsjechië, is de enige Europeaan die het EU-drama nog kan tegenhouden, en misschien zelfs voorkomen.

Hij is de enige echte staatsman tussen al die machtswellustige EU-opperhoofden die donderdag en vrijdag in Brussel weer fijn wat mooie baantjes willen verdelen. Maar Klaus zegt dat hij eerst de formele uitspraak van het Hoge Gerechtshof wil afwachten. Omdat immers het Verraad van Lissabon de eigen soevereiniteit bij de deelnemende staten vernietigt. De andere opperhoofden hebben, net als Jan Peter, hun volk verraden.
 
Nu het Hoge Gerechtshof een hoorzitting officieel een week heeft uitgesteld, wordt de uitspraak in ieder geval over het feestje in Brussel heen getild. Wat daarna gebeurt, is een raadsel. We kunnen alleen maar hopen dat van dat uitstel ook afstel komt.

Het is niet helemaal duidelijk of Klaus gaat tekenen, zelfs als het “mag” van het hoge Gerechtshof. Hij begrijpt immers dat zijn ondertekening zijn volk weer terugbrengt onder een vreemde overheersing. En dat terwijl ze zo hard gevochten hebben om onder de onderdrukking van Moskou uit te komen. Zou hij dan kunnen accepteren dat hij de man is die de beslissende handtekening gezet heeft?

Na alles wat Klaus geschreven heeft, en overtuigend heeft bewezen, kan ik me niet voorstellen dat hij ooit kan tekenen voor dit verraad van Lissabon. Hij zal dan mijn status van “held” verliezen. Als hij echt geen uitweg meer ziet, moet hij m.i. niet tekenen en gewoon aftreden.
Want ook als hij blijft zitten, zullen de rancuneuze Brusselse opperhoofden hem geen kans meer geven om nog iets zinnigs te doen.

Zo heeft Klaus in eenverklaring op 9 oktober **  nog gezegd:
Most people are not aware of it, but the Lisbon Treaty constitutes a fundamental change for the Czech Republic. As you know, I have always considered this treaty a step in the wrong direction. It will deepen the problems EU is facing today, it will increase its democratic deficit, worsen the standing of our country and expose it to new risks – among other things also because it endangers the legal status of the citizens and the stability of property rights in our country.”

Maar hij zegt in diezelfde vrklaring ook:
Before the ratification, Czech Republic must at least ex post negotiate a similar exemption. This will guarantee that the Lisbon Treaty will not lead to the breach of the so called Beneš Decrees. “
waaruit zou kunnen volgen dat als de andere opperhoofden dit als omkopingstruc gebruiken, hij dan zou tekenen.

Als dit gebeurt, is het des te schandaliger dat Balkenende en de rest van de NL-politici voor het behoud van dit kleine stukje extra vrijheid niet eens een poging gedaan hebben.

Het zijn spannende dagen voor de vrijheid van de Europeanen. Laten we ook hopen dat Klaus geen ongeluk overkomt.

Zie hieronder nog een NOS bericht over deze kwestie:
Merk op dat er gewoon gesproken wordt over een “President”. Herinner je je nog dat Balkenende het Verraad van Lissabon verdedigde als “iets anders dan de EU-grondwet” OMDAT de president en de minister van buitenlandse zaken en NIET zouden komen?

Toen hadden ze overigens wel die functies gehandhaafd, en er alleen maar een voorlopige schuilnaam voor verzonnen. Voorzitter of zo iets.

—————————– NOS 27 oktober
Het Constitutionele Hof in Tsjechië heeft een hoorzitting over het Verdrag van Lissabon een week uitgesteld.
Zeventien Tsjechische parlementariërs dienden een klacht in bij het Constitutionele Hof. Ze vinden dat het verdrag inbreuk maakt op de Tsjechische soevereiniteit. 

Donderdag en vrijdag is er een Europese top in Brussel. Daar staat de Tsjechische eis op het programma. Ook zou er worden gesproken over wie de eerste president van de Europese Unie zal worden. [ RED: en de Minister van Buitelandse Zaken}

Premier Balkenende wordt regelmatig genoemd als mogelijke kandidaat voor de functie van Europese president, maar officieel geeft hij aan zich niet beschikbaar te stellen.

“Als een beroep op mij wordt gedaan, heb ik geen reden om niet te luisteren, op voorwaarde dat er ambitieuze ideeën zijn voor de baan.”

De hoorzitting wordt gezien als het laatste grote obstakel voor het verdrag. Tsjechië heeft als enige land van de EU het verdrag nog niet ondertekend. President Klaus heeft gezegd op de uitspraak van het Hof te wachten voordat hij zijn handtekening zet.

Klacht
De laatste dagen zijn er extra amendementen ingediend en daarom heeft het Hof meer tijd nodig.
De 17 parlementariërs worden gesteund door de president. Die eist dat in het verdrag wordt opgenomen dat Duitsers die na de Tweede Wereldoorlog zijn verdreven uit Tsjechië geen schadeclaims kunnen indienen voor hun verloren bezittingen.

Europese top
Een beslissing daarover zal echter niet vallen. De vacature komt officieel pas vrij als alle landen het Verdrag van Lissabon hebben ondertekend.

Balkenende
Premier Balkenende wordt regelmatig genoemd als mogelijke kandidaat voor de functie van Europese president, maar officieel geeft hij aan zich niet beschikbaar te stellen.
Iemand die dat wel heeft gedaan is de Luxemburgse premier Jean-Claude Juncker. Hij zegt vandaag in de Franse krant
Le Monde dat hij zichzelf ziet als een prima kandidaat.

Ambitieus
Groot-Brittannië en Italië willen graag dat de voormalige Britse premier Tony Blair EU-president wordt, maar ook hij heeft zich officieel nog niet kandidaat gesteld.

7 REACTIES

 1. De Verenigde Staten van Europa, met één grote Bakellende, als hoofdman van het roversgilde…
  Het lijkt wel een klucht zoals die vroeger op zaterdagavond op tv te zien was..
  Hoe kan Europa zich ooit nog serieus nemen als je iemand als Balkenende als el presidente krijgt?? Het doet me denken aan een nummer van de boerenrock band Normaal;

  En de hoofdman was knuppeldik
  en de ganse schutterie-j liep der net hetzelfde bie-j…
  ( knuppeldik betekend vrij vertaald straal bezopen..)

  De “heren” zetten toch hun eigen spelletje door, en vinden zichzelf super belangrijk. Deze grootheids waanzin zal uiteindelijk ook hun ondergang worden. Als er één groot Europa is, zullen juist de kleinere regio’s zich gaan verzetten en voor het behoud van hun eigen identitieit gaan vechten. Fryslan voor de Friezen, Lang leve een vrije Achterhoek, Baskenland gaat knokken voor zijn vrijheid, Beieren voor de Vattabieren… Het gaat helemaal goed komen..

  Ik goa moar met de Twenten an de proat veur ut behold van een vrie-je regio Achterhook-Twente.. Of het herstellen van het Neder Saksisch taalgebied als autonoom gebied…

  Zie het als een kans en niet als een verlies…

  Uil…

  LeuOetTwente? Leukeleu [7] reageerde op deze reactie.

 2. Ik vind dat Klaus als enig staatshoofd in de Europese roulette nog het vermogen toont om het verraad van Lissabon te debunken naar wat het daadwerkelijk is.

  Ten eerste is het voor 99.8% hetzelfde verdrag als de grondwet. De democratische hiaten die in de grondwet stonden zijn fier overeind gebleven en al met al is het een ding dat je niet moet willen.

  Over de souvereigniteit van staten, dat geldt niet voor Nederland. Artikel 94 Gw plaatste immers internationale verdragen al boven de Nederlandse wet.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Mark [3]:
  “internationale verdragen al boven de Nederlandse wet.”

  Dat was toen al slap, waarbij komt dat de NL-grondwet toch helemaal niets voorstelt: iedere regel heeft een “tenzij de overheid anders wenst”(!!!)
  Dit Verraad van Lissabon gaat reuzenstappen verder. Nu kunnen in Brussel wetten worden gemaakt zonder Nederland en gewoon aan Nederland worden opgelegd.
  En de NL politici hebben nu al: “ja baas” gezegd.

 4. Balkenende is een vreselijke ‘premier’. Deze voorman van de anti-christelijke partij het CDA moet zo snel mogelijk worden berecht wegens hoogverraad. Dit statuut bestaat nog in het Nederlandse strafrecht namelijk. Het wordt tijd dat er een volkstribunaal wordt opgericht om misdadigers als hij te berechten en te veroordelen. Dit tijd nadert met rasse schreden.

 5. Ik vind “verraad” zo’n oppervlakkig begrip. Men moet er in de eerste plaats loyaliteit voor afzweren. En “loyaliteit” is ook al zo’n oppervlakkig en arbitrair begrip.

  “Verraad” zal me eigenlijk en zak interesseren. Het is immoraliteit die er toe doet. Verbreking van het non-agressie principe doet er toe.

  Ik kan niet wachten op totale wereldoverheersing van de NWO. Met sites als vrijspreker.nl haal je direct of indirect niemand over behalve zo nu en dan iemand die geen dichte geest heeft. En die mensen zijn heel ver in de minderheid. Educatie van de (nog open) jongeren zal ook niet gaan, want je komt niet door de massale dichtheid van “volwassenen” heen.

  Wil je echt iets bereiken, dan moet er toch een “glitch” in de gang van zaken komen. Een glitch als absolute wereldoverheersing.

  Er is natuurlijk ook een aanmerkelijke kans dat zo’n glitch niets en nooit iets uit zal halen, en de mensheid tot het einde der tijden in de cyclus vast blijft zitten.

  Natuurlijk wel doorgaan met educatie, want educatie in combinatie met zo’n glitch haalt al een stuk meer uit.

 6. @Wijze Uil [2]:

  “Ik goa moar met de Twenten an de proat veur ut behold van een vrie-je regio Achterhook-Twente.. Of het herstellen van het Neder Saksisch taalgebied als autonoom gebied… ”

  Doar kriej’ misscheen ok nog wà ’n schop geld veur van dee onmeundig inhoalige leu oet ’t westn en oet brussel, dee verrekeling’. Ie kunt’ altied probeer’n, of nich dan.

Comments are closed.