BANK_dsb‘Spaarders bij DSB Bank moeten hun geld zo snel mogelijk van hun rekening afhalen om de bank om zeep te helpen.’ Dit zei Pieter Lakeman, voorzitter van Stichting Hypotheekleed, vanochtend in het radioprogramma Goedemorgen Nederland.

De redenatie van Lakeman is dat als de DSB failliet gaat, de mensen die wat te claimen hebben, snel worden uitbetaald. Alsof de fiscus, de bedrijfsvereniging etc, niet eerst aan de beurt zouden komen.

Hoe verzuurde zieke geest moet je hebben om op zo’n manier je gelijk? te krijgen? ( of is het zijn ongelijk te verbergen?: want wanneer de DSB failliet gaat, kan Lakeman met zijn Hypotheekleed rustig zeggen dat hij wel gelijk had, maar het niet helemaal heeft kunnen bewijzen).

Let wel in een libertarische maatschappij mag natuurlijk iedereen zijn mening roepen, maar als je iets over een ander zegt zoals ( Lakeman: ‘er worden nu geen claims betaald omdat het eigen vermogen van de DSB te klein is’) dan zul je dat wel hard moeten kunnen maken, anders kun je natuurlijk een schadeclaim terug verwachten. Overigens zijn de claims die Lakeman pretendeert te hebben op DSB, nog niet eens toegekend.

Verder valt op dat DSB nog maar een van de weinige banken is die het tot nu toe redt zonder miljarden overheids steun, Zou dat er iets mee te maken hebben?

Voor mij is het reden om eerder geld te storten, dan weg te halen bij DSB.

60 REACTIES

 1. @Anno Zijlstra [26]: Nou, ik denk niet dat pers en NOVA en Lakeman niets bereikt hebben. Toevallig heb ik ook de uitzendingen gezien bij radar met deze zelfde meneer Goor. Zijn zelfverzekerdheid is een toonbeeld van hoogmoed en valse trots. De stelligheid waarmee hij beweerde dat er niets aan de hand is bij DSB (waarom heet het trouwens niet gewoon DS Bank?) en daarmee de ´twijfelende´ publieke opinie aan zijn kant probeert te krijgen is kras; waar heb ik dat meer gezien? Natuurlijk, dat deed hij goed in het belang van de DSB! Maar dat is volgens mij het grote geheim van deze bankheren (dat weten ze precies): Het gegoochel met al die bankproducten en cijfers onder en boven strepen is zó ingewikkeld dat je als ´leek´ en dat is vrijwel iedereen inclusief regering en parlement al gauw moet denken; ´ik zal het wel fout hebben´, gekoppeld aan de gedachte ´zulk een leugen of bedrog door zó´n groot en gerespecteerd bedrijf kán toch niet waar zijn´ terwijl die paar medewerkers wel gelogen zullen hebben omdat zo´n (kleine) leugen veel dichter bij eigen waarneming en ervaring van een individu past. Pas dus op, dit is een groot psychologisch spel. Daarom vind ik Lakemans inbreng moedig en de eerste steen in de vijver, ook al ebt dit natuurlijk weer weg met de waan van de dag. Hopelijk brengt een ´onafhankelijk en eerlijk´ onderzoek duidelijkheid in deze zaak zodat er een precedentwerking vanuit gaat.

 2. @Hub Jongen [27]: Archhh… Heb ik net afgesproken om wat positiever te gaan reageren, kom jij weer met zo’n opmerking…

  Dat van eten en dak boven je hoofd vind ik uitstekend.

  Maar de rest… mwahhh… twijfel…

  Jaaaah, toch wel wat positiever, niet gelijk afgekraakt…

 3. @Rob ter Horst [33]: Waarom het ingewikkeld maken als het makkelijk kan? Als ik nu in een menslievende bui besluit alle ramen van de mensen uit mijn straat eens lekker te wassen kom ik de glazenwasser tegen die mij woest zal toevoegen dat ik in zijn klantenkring zit. Het idee van concurrentie, winst maken, de beste moeten zijn etc. is vernietigend voor alles wat een mens een mens maakt. 85% van onze beroepsbevolking zit op een plek waar ze zich niet lekker voelen maar ze blijven zitten ‘want de hypotheek, de carriere, het pensioen en ik heb er toch niet voor niks voor gestudeerd’? Er zit geen leven in dit soort systemen.

  Als ik een laptop wil kan ik niet iemand gewoon om een laptop vragen (iemand die het waanzinnig leuk vindt laptops te maken en dat met liefde doet in plaats van het mensonwaardige lopende bandwerk waar mensen als slaven de hele dag zitten te sloven om laptops te produceren voor een management dat de winst opstrijkt) maar dan moet ik eerst iets gaan doen wat me niet bevalt (werken voor de een of andere figuur die concurrent is van andere figuren) om DAARNA genoeg geld te hebben om een lapt op te kopen (van iemand die eigenlijk ook liever op het strand lag maar vindt dat ie nu eenmaal moet werken voor zijn geld)

  G E S T O O R D E W E R E L D en het wordt tijd dat we dit eens LEUK gaan maken!

  Wat is het nut van een ‘andere waardering’? Wie vaart daar wel bij? Ik niet in ieder geval. En volgens mij niemand.

  Roger Braun [35] reageerde op deze reactie.
  Overnight [36] reageerde op deze reactie.
  Rob ter Horst [45] reageerde op deze reactie.

 4. @Eugenie [34]:
  ik zou het leuk vinden als je komend weekend wat leuke klusjes bij me komt doen.
  en mijn buurman ook.
  Gewoon om de lol natuurlijk.
  En zo bouwen we dan leuke laptops, auto’s huizen kleding en doet de verwarming en de electra het ook op die basis.
  Lijkt me een leuk idee.

 5. Kom maar op! En dan neem jij mijn zoons onder je hoede en leer je hen dingen waar jij goed in bent en waar je passie in zit. Dan krijgen mijn jongens les van een bevlogen iemand met wie ze een verbinding kunnen aangaan in plaats van een op de automatische piloot draaiende dodelijk vermoeid lerarenpeleton.

  Dan krijg jij het gevoel dat je leven er toe doet, dan krijgen mijn kinderen het gevoel dat ze er bij horen.

  Het is TE simpel en daarom doen we het niet want we lopen als zombies achter alle uitgekwauwde, achterhaalde overtuigingen en leerstelstels aan die inmiddels hebben bewezen vernietiging, eenzaamheid, dood, honger en ellende op aarde te brengen.

  De mens kan veel meer dan deze shit te produceren. Nu dat nog inzien… want in mijn eentje begin ik niet zoveel.

  Tony [55] reageerde op deze reactie.

 6. @slijmerigesluipsak [40]: Nope. Ik kan erg goed om gaan met machteloosheid; gewoon er in ontspannen en het uithouden. Daarna komen onvermoede krachten boven die nieuw en fris zijn en die je niet kunt verzinnen.

  Ik zuchtte meer om jouw reacties die ik alles behalve inspirerend vind. De zucht betekende eigenlijk meer zoiets van: “Laat maar. We hebben geen contact en ik laat het erbij”.

  slijmerigesluipsak [42] reageerde op deze reactie.

 7. @Eugenie [39]: Niets van aantrekken. De persoon denkt waarschijnlijk dat je een socialist bent, of een zweverd zoals ik…

 8. @Eugenie [34]:
  Ik bedoel met andere waardering meer een andere vorm van beloning. Iets waardoor mensen weer het gevoel krijgen erbij te horen. Dat het dus niet alleen gaat om het geld.

  Voor de rest, prima. Eindelijk eens iemand die ook de mens op de eerste plaats zet. Iemand die ziet dat het om meer gaat, dan alleen maar 40, 50 of 60 uur per week werken, of te moe zijn van het zware werk, en dan geen tijd of fut meer hebben voor de kinderen, echtgenoot, familie of hobbies.

  Iemand die zegt, goed doen doet volgen…

  Eugenie [49] reageerde op deze reactie.

 9. Ik heb aan mijn raadsman Moskowiets & Moskowiets gevraagd of ik de heren Zalm,de Grave en Robbie van Linschoten samen met Dirk Scheeringa oplichters en dieven mag noemen.
  Mijn raadsman Moskowiets & Moskowiets antwoorden dat als ik de heren Zalm,de Grave en Robbie van Linsschoten samen met Dirk Scheeringa oplichters en dieven zou noemen ik wel eens grote problemen kon krijgen.
  Daarom hoort u mij niet zeggen, dat de heren Zalm,de Grave en Robbie van Linschoten samen met Dirk Scheeringa oplichters en dieven zijn.
  Het is toch wel verdacht dat dit kleptokraten zooitje allemaal als achtergrond de VVD hebben.
  De enige drijfveer van deze heren is Geld, Geld en nog eens Geld.
  In deze is het interessant om eens de namen van deze heren bij Google op te zoeken.
  De levensloop van gladde Robbie is vooral in deze frappant, het liegen heeft hij nog niet verleerd.
  Zalm heeft natuurlijk kilo’s boter op zijn hoofd . Hij moet hiervan geweten hebben, maar wijselijk zijn mond hebben gehouden.
  Nu roepen ik heb het niet geweten doet het ergste vrezen in zijn huidige functie.
  De rol van Frank de Grave is een beetje duister na twee maanden hield hij het voor gezien.
  Had hij toen al zoveel gezien ,dat hij dacht hier moet ik wegwezen hier brand ik mijn vingers niet aan.
  Het zou hem sieren als hij eens openheid van zaken gaf, maar ik denk dat hij afgekocht is om te zwijgen.
  De rol van de sprekende trekpop Klaas Wilting is er een van pure ijdelheid en zakkenvuller.
  Een ieder met een beetje fatsoen in zijn donder zou zich diep moeten schamen om bij zo`n tent te werken.
  De politiek en alle controlerende organen hebben allen schromelijk gefaald en dit alleen maar om geldelijk gewin.

  Eugenie [50] reageerde op deze reactie.

 10. @Rob ter Horst [45]: De meest rechtstreekse waardering voor een mens is volgens mij gewoon waardering. Zo waardeer ik jouw bijdrage omdat ik me gehoord voel en daardoor ontspan ik. Heb ik een klein beetje het idee erbij te horen en voel ik me verbonden met je ook al heb ik je nooit gezien. Zo snel en zo rechtstreeks werkt het. Zo efficient ook. En daardoor geeft het energie en vrolijkheid, wat ik meteen doorgeef hier het gezin in waardoor mijn kinderen meer liefde krijgen en waardoor zij zich weer beter in hun vel voelen wat hun immuunsysteem een boost geeft. Zij geven dat weer door aan hun vriendjes en zo gaat het verder. En omdat de energie omhoog gaat kunnen er ideeen ontstaan die nu niet geboren worden omdat er teveel zompenergie is in de massa. Het is TE simpel voor woorden. En het is een totaal andere dimensie dan dat gekloot wat ik om me heen zie van die stinkende levensvernietigende systemen met bijbehorende wezens die de systemen voeden en in standhouden.

  Ik weet af en toe niet hoe mijn kinderen voor te bereiden op deze wereld. Hoe doe ik dat in vredesnaam?

  Maar erg blij dat er mensen zijn als jij. Dat geeft hoop.

  Gracias!

  Rob ter Horst [51] reageerde op deze reactie.

 11. @A.Neyenhuys [48]: Bulder en schaterlach!! HEERLIJK hoe je schrijft. Maar het is niet zo dat ze gefaald hebben: wat ze doen is allemaal opzet!

  En je hoort mij niet zeggen dat het bloedzuigers zijn… hahahaha

 12. @Eugenie [49]:
  Dank!
  Tja, kinderen opvoeden, geen ervaring mee.
  Maar ik kan je aanraden om ze te leren kijken. Daarmee bedoel ik kijken naar oorzaak en gevolg, maar dan op een neutrale manier. Dus een beetje afstand nemen tot de dingen, maar niet buiten het leven gaan staan. Je niet afsluiten voor de wereld, maar op z’n tijd, vooral tijdens drukte en stress een paar stappen terug doen, en gaan observeren. Niet meer de automatische piloot gebruiken, maar zelf sturen.
  Doe ik ook af en toe. Dan valt me op dat ik dingen zie, die anderen absoluut niet opvallen, zelfs als ik ze erop wijs. Dat mensen haast hebben, zelfs als ze ruim op tijd zijn. Dat het soms geen zin voor mij heeft om snel te lopen, omdat ik de trein toch niet haal, maar ook dat als ik weet dat ik de trein niet zal halen, ik het perron op kom lopen, en de trein er nog staat, zodat ik toch nog mee kan.
  Het is moeilijk uit te leggen, maar ik zie meer. Meer dan kapitalisme of socialisme of geloof, welke eigenlijk maar verstikkende systemen zijn.
  Wil de mens werkelijk vrij zijn, dan moet diezelfde mens vrij gaan denken. Niet alleen vrijspreken zoals hier, maar echt vrijdenken. Dan zal men zien dat niet enkel kapitalisme een oplossing is, niet enkel socialisme, niet enkel het geloof, en zelfs niet alleen libertarisme, maar dat het de som van allen is. Allen hebben een deel van de oplossing, een deel van de taart. Alleen zijn de meesten nog te gierig, en willen de hele taart.
  Het is bij mij een proces wat nog steeds gaande is, alleen loopt het soms wat sneller, dan weer wat langzamer. Soms stopt het zelfs, en moet ik ja of nee zeggen om weer verder te komen. Af en toe heb ik het ook bij het verkeerde eind, af en toe ben ik te emotioneel, af en toe te logisch. Maar het hoort allemaal bij het proces.
  Het blijft echter moeilijk uit te leggen, omdat deze manier van denken op een ander niveau zit, een andere realiteit misschien.
  Op een gegeven moment weet je dingen, zonder in een boek gekeken te hebben, zonder de rekenmachine gebruikt te hebben.
  Zweverig volgens sommigen, openstaan voor de dingen volgens mij…

  Eugenie [52] reageerde op deze reactie.

 13. @Rob ter Horst [51]: Mooi. Ik noem het bewustzijn.. zien dat er meerdere bewustzijnslagen zijn in een mens, in mij, van waaruit ik kijken kan. Niet zweverig, heel concreet.

  Dat is het verschil tussen weten en kennis.
  Daarom is onze huidige wetenschap ook geen weten-schap maar kennis vergaren en verdraaien.
  Echte wetenschap wil weten omdat het weet dat het nog zoveel niet weet.

  We dwalen van het onderwerp hier af maar ter afsluiting dan deze docu (deel 2 is dit, er is ook een deel 1) van Bruce Lipton die een totaal ander licht doet schijnen op het verschil tussen weten (voortkomend uit nieuwsgierigheid)en kennis (voortkomend uit de drive om te beheersen): http://is.gd/3U7lB

  Rob ter Horst [53] reageerde op deze reactie.

 14. @Rob ter Horst [53]: Hoe oud ben je dan?

  Als je alles rondom economie en politiek beschouwd vanuit bewustzijn dan is Spiral Dynamics een mooie manier om de boel te bekijken. Dan zie je dat politici in rood-blauw zitten; behoorlijk laag bewustzijn. Helaas..

  Het zijn tot nu toe op aarde de mensen met het laagste bewustzijn en hoge opleidingen geweest die de handel naar de gallemiezen hebben gebracht. Komt ook omdat daar het meest van zijn..

  Dat schept droef als je naar de toekomst kijkt..Het duurt nog wel even tot we met de mensheid in een bewustzijn zitten waar de dingen echt lekker kunnen gaan lopen.. maar we gaan in ieder geval de goede richting op, ookal is het om ons heen momenteel behoorlijk zwart..

  Dus ben ik blij met alle Lakemans die er rond lopen en die hun stem laten horen.

  Rob ter Horst [57] reageerde op deze reactie.

 15. @Eugenie [37]:

  De mens kan veel meer dan deze shit te produceren. Nu dat nog inzien… want in mijn eentje begin ik niet zoveel.

  Shit. Da’s pech hebben, aangezien je zoveel mensen mee moet krijgen om in je feel-good fabeltjes te geloven, en zich er vervolgens ook aan te houden zonder morren.

  Maar je mag bij mij mijn tapijt komen schoonmaken als je zo graag dingen doet voor niets.
  Hopelijk vraag je er tenminste geen “natura” betaling in de vorm van werkzaamheden voor terug, want ik deel die feel-good mening van je niet.

  Ik hoop niet dat dit een probleem is, want als je al problemen hebt met de realiteit en menselijke natuur schiet het natuurlijk niet op met je grootse plannen.

  Nou ja. Toch succes toegewenst. Ik zou zeggen, begin bij Rob, die gelooft ook in fabeltjes.

  Niet ontmoedigd raken hoor. Met zijn tweeën moet zo’n anarcho-communistisch Utopia (jakkes, een etiket) best mogelijk zijn.

  Eugenie [56] reageerde op deze reactie.
  Rob ter Horst [57] reageerde op deze reactie.

 16. @Tony [55]: Tony, Tony, wat moet er met jou gebeurd zijn dat je zo zuur geworden bent..?

  Ik probeer me een voorstelling te maken hoe iemand er van binnen uit moet zien, hoe die in elkaar moet zitten, om dit soort woorden naar buiten te brengen. Het lukt me niet.

  Ik geloof niet dat de menselijke natuur zo rot is. Ik geloof wel dat er mensen zijn die rot in elkaar zitten en als die de macht hebben, en dat is zo, om met geweld andere mensen er onder te houden, dan kan ik zien en begrijpen dat mensen gaan denken dat de menselijke natuur als geheel rot is. En zij zelf dus ook.

  Als je een kind vanaf zijn geboorte klote behandeld wordt het een monster. Het is dan wel erg simplistisch te zeggen dat kinderen monsters zijn.

  Ik denk dat een relatief kleine groep mensen de structuren en systemen waarbinnen staten zich hebben ontwikkeld gaandeweg de eeuwen hebben vastgelegd en die systemen met macht, chantage en geweld in stand houden. Van de mens een slaaf hebben gemaakt. En ik denk dat het tij aan het keren is en dat mensen wakker worden en het anders willen. Niet iedereen wil dat blijkbaar. Bij jou heb ik mijn twijfels over je veranderingsgezindheid maar van zo’n Lakeman zie ik het en vind ik het geweldig.

  Dus misschien zijn het wel geen fabeltjes, maar feiten.

  Nu jij weer.

  Rob ter Horst [58] reageerde op deze reactie.

 17. Echt weer Nederlands.. Een aantal simpele zielen heeft een aantal producten gekocht zonder na te denken en is nu boos…

  Denk na voordat je een dienst aanschaft..
  Ik heb een auto gekocht bij de dealer.. Dom want dan betaal je het volle pond.. Gaat hij echter kapot dan kan ik de dealer aanspreken, Japie op de hoek die de auto voor tweeduizend euro minder kon leveren zie ik dat niet doen.. Ten slotte:”Als de Amerikaanse banken ook verzekeringen hadden verkocht om risico in te dekken dan was de crisus niet zo heftig geweest!”

Comments are closed.