Person_Dekker_LauraUit de media:
“Het 14-jarige meisje Laura dat van plan is om rond de wereld te zeilen, blijft onder toezicht van Jeugdzorg staan. Dat heeft de rechtbank in Utrecht vandaag bepaald. Maar een eventueel uitvaren van Laura wat betreft haar sociale, emotionele en identiteitsontwikkeling levert volgens de rechtbank géén ernstige ontwikkelingsbedreiging op. 
Een ondertoezichtstelling kan worden uitgesproken wanneer de psychische ontwikkeling en gezondheid van een minderjarige gevaar lopen, of wanneer de gezondheid ernstig wordt bedreigd.

De rechter vond vooral dat de veiligheidsplannen van Laura nog niet voldoende zijn uitgewerkt. Zo heeft Laura nog geen EHBO-training gevolgd, en geen slaapmanagementcursus. Dat is nodig omdat Laura tijdens haar reis op sommige momenten maar twintig minuten zou kunnen slapen.

Ook is de rechter van mening dat Laura nog onvoldoende ervaring heeft met het solozeilen op zee.

Psycholoog
Ook het volgen van onderwijs is nog niet goed geregeld. Laura moet in principe in staat worden geacht zelfstandig onderwijs te volgen, maar er zijn nog geen afspraken gemaakt met de Wereldschool en geeft de leerplichtambtenaar op dit moment geen toestemming.”

Men vraagt zich af waar de overheid zich allemaal mee bemoeit: onderwijs, slaapmanagement, EHBO-training , et cetera. Misschien moet Laura straks ook nog wel kookles nemen.

Als Laura twee jaar ouder zou zijn, zou zijn zich wel op mogen geven om als kanonnenflodder uitgezonden te worden naar Iraq of Afghanistan.

Hugo van Reijen

22 REACTIES

 1. Ik onderschrijf je verhaal helemaal en zeker ook de laatste alinea maar ….. ze moet dan wel 4 jaar ouder zijn.
  De minimum leeftijd om uitgezonden te mogen worden is n.l. 18 jaar.
  Maar dat is ook logisch want op die leeftijd ben je immers helemaal klaar voor het ‘echte werk’ !

 2. Ik vind het een grof schandaal dat Laura onder toezicht gesteld wordt door de rechter.

  Ze was volledig voorbereid om deze reis te maken, maar de Nederlandse regeltjes moeten weer de overhand hebben. Als je in Nederland met de kop boven het maaiveld uitkomt, dan is er altijd wel een instantie die denkt dat hij/zij het beter weet en de kop wordt afgemaaid.

  In mijn ogen hebben de ouders van Laura niets gedaan dat niet door de beugel zou kunnen. De rechter zou zich eens bezig moeten houden met de buitenlandse terreurjongeren en deze onder toezicht laten stellen. Dat zou in ieder geval een hoop problemen in de bekende probleemwijken oplossen.

  Ik hoop dat Laura op de een of andere manier toch haar doel kan bereiken en ik wens ze heel erg veel succes op haar reis.

  henk [4] reageerde op deze reactie.

 3. En wat te denken van Henk de Velde? Hij werd nu al tweemaal van de dood gered.

  Zijn boot raakte vast in het pakijs van de Noordpool waarna hij op het nippertje werd gered door een Russische ijsbreker. De tweede maal botste hij op een drijvende zeecontainer en werd hij met een dubbel schedelbasisfractuur aan boord van een – wederom Russisch – schip gehaald.

  Als de Nederlandse justitie hier lucht van krijgt wordt de man zeker vastgezet.

 4. @YaHozna [5]:

  U schrijft in meervoud en gebrekkig Nederlands evenals uw boven buurman “Henk”… Zou u niet ook eens geen cursusje gaan volgen?

  Wanneer Laura om de planeet zou willen zeilen had ze zich wel laten informeren door Wubbo, André of andere astronauten.

  Allereerst had toeziende macht moeten controleren of de ouders van Laura wel geestelijk en financïeël in normale hoedanigheid functioneren. Hierna was er vermoedelijk een andere beslissing genomen.

  YaHozna [7] reageerde op deze reactie.
  henk [12] reageerde op deze reactie.
  René [15] reageerde op deze reactie.
  René [15] reageerde op deze reactie.

 5. @henk [4]:

  Zo is het. Kijk maar lekker de andere kant op, dan heb je er geen last van (misschien dan; pas maar op hoor).

  Die rechters, politici, hoernalisten doen mij denken aan die mensen uit dat liedje:

  “De reuzen van de middelmaat zijn taai en dik van huid
  Ze maken bijna overal compleet de diensten uit
  Ze zijn niet geniaal, o nee
  Maar heus, ze zijn brutaal voor twee
  Ze zeggen wat u denken moet en hoe u dient te zijn
  En houden de opinies toch maar lekker aan de lijn”
  (…)

  Laat dat kind lekker zeilen met alle risico’s van dien. Misschien breekt zij een record, misschien eindigt zij in de harem van een Saoedische opa van 96 jaar. Hoe dollahs doen meisjes van 14 op de slavenmarkt? De tijd zal het leren.

  Bon Vivant [9] reageerde op deze reactie.
  henk [11] reageerde op deze reactie.

 6. @Bon Vivant [8]:

  Ik kijk niet de andere kant op , maar alle ins en outs zijn al besproken.

  En het is dus duidelijk dat hier iets gebeurt dat niet kan. Dus ja kunne we met zijn allen weer wat verder babbelen. <aar ik ziegewonn geen qactie. Of het nou over vinger afdrukken gaat of if amdere belangrijke onderwerpen.

  Feitelijk dus gebeurt er helemaal niks dan rondjes blijven praten. Zonder hoor!

 7. Het is domweg triest dat iemand een kind nodig heeft om zich te kunnen profileren, en of dit nu de vader is, of jeugdzorg, of de politiek…

  Uil…

 8. Jeugdzorg…

  Dat is toch die club die kinderen laat sterven onder hun toezicht?..

  Arme Laura.

 9. Dit kind moet tegen zichzelf, maar vooral tegen haar achterlijke vader beschermd worden. Haar moeder is het er sowieso niet me eens. Al bedacht wat ze met dit kippetje gaan doen aan de oost & west Afrikaanse kust. Dit kind, want dat is ze, heeft geen idee wat er te koop is in de wereld. En zo te lezen een aantal lieden hier op het forum ook niet, en zijn niet verder als de Texelse boot geweest. Als er wat gebeurt is het ach en wee, waarom heeft de overheid niet ingegegrepen.

  Maserati Teun [18] reageerde op deze reactie.

 10. @Jan van Riel [17]:

  De overheid bemoeit zich al met veel te veel zaken; dat zou gestopt moeten worden i.p.v. een kind dat een ideaal heeft in de grond te boren.

  Dit kind wil en kan iets bereiken, maar dat mag niet in dit land.

 11. @anna van gelder [19]:
  Op dat gebied valt er genoeg te doen.

  Misschien kunnen we bos, balkenende, halsema en hun radicale islamitsche vrinden meesturen met gestoorde laura. Op een krakkemikkig bootje natuurlijk, op naar de Zuid Afrikaanse of Australische kustwateren.

Comments are closed.