Person_HemelrijkPamelaDinsdag 6 oktober 20.00 uur

Herinneringen aan Pamela Hemelrijk

“Het kan niet waar zijn wat je me daar vertelt. Want als dàt waar was, dan had het toch zeker wel op alle voorpagina’s gestaan!” Dit was de eerste zin uit de introductie op haar lezing voor de Libertarische Partij in april 2006, en het was ook de eerste gedachte die ik had toen ik opgebeld werd met de mededeling van haar verscheiden. Deze zin was ook zo typerend voor haar, en ik kan haar niet beter schetsen dan deze introductie in zijn geheel hierna te herhalen
 
” … Besef dat de Pamela Hemelrijks meer dan ooit nodig zijn” (Theo van Gogh, 30 juli 2002 Uit: Allah Weet het beter.)

… Dan zouden er toch zeker wel kamerleden, ministers, ombudsmannen en andere prominenten groot alarm hebben geslagen!” Dat is de standaard reactie die ik krijg als ik vertel over ontstellende misstanden die bij het grote publiek onbekend zijn. Uit het feit dàt ze de publiciteit niet hebben gehaald, leiden mijn kennissen af dat die misstanden dús niet bestaan, en een verzinsel zijn van paranoïde complotdenkers. “Maar die prominenten zijn er ook”, zeg ik dan. “Pechtold heeft alarm geslagen over de vunzigheid en vuiligheid op het Binnenhof. Margarita en Edwin hebben alarm geslagen over de obscure en onwettige praktijken van Tante Bea. Volksstammen vooraanstaande en gezaghebbende Amerikanen, onder wie talloze congresleden, hebben erop gewezen dat de officiële lezing over de aanslagen op 11 september aantoonbaar gelogen is. En zo zou ik nog wel uren door kunnen gaan. Maar er wordt niet eens geluisterd naar wat die lui te zeggen hebben. Ze worden ongezien gebrandmerkt als querulanten, conspiracy nuts of gevaarlijke psychopaten, zelfs als het insiders zijn. En als je erop wijst dat ze wel degelijk een punt hebben, dan word je zelf ook onmiddellijk geridiculiseerd als iemand die in graancirkels en ufo’s en extraterrestrials gelooft. Ik spreek uit ervaring. Hoe ongeloofwaardig moet de officiële lezing van de autoriteiten worden, vraag ik me wel eens af, voordat jullie hem eindelijk gaan wantrouwen? Als het Journaal jullie gaat meedelen dat Milosevic niet alleen zichzelf heeft vergiftigd, maar zich ook nog twee kogels door zijn kop heeft gejaagd, en vervolgens over zichzelf is heengereden met zijn eigen auto? Of zouden jullie dat ook voor zoete koek slikken? Ik vraag het maar.”

                          Programma

Na een inleiding door Toine Manders, voorzitter LP, zullen er een aantal videofilms vertoond worden waarin zij een belangrijk aandeel heeft.
Ook zal er gelegenheid zijn voor diegenen die haar willen memoreren, om te spreken.

AGENDA20.00 u:        Zaal open
20.30 u.:       Begin Programma
Gezien het karakter van deze Bijeenkomst zijn er geen aanvangstijden voor de overige onderdelen vastgesteld.

LOCATIE:
Libertarische Partij p/a Haags Juristen College , Landgoed Marlot
Leidsestraatweg 77A  , 2594 BB ‘s-Gravenhage
T 070-4262600 F 070-4262610
Meer: http://www.libertarischepartij.nl/locaties/LocatieMarlot.htm

 

5 REACTIES

  1. Voor politici is de waarheid maakbaar, kneedbaar, en aanpasbaar, alles mag voor de ‘goede’ zaak.

    Rust zacht, Pamela
    samen met Theo van Gogh behoorde je op vrijdenkersgebied tot de allergrootste.

  2. Ik heb theo toch altijd wat over het paardgetild gevonden, en vind hem van mindere statuur dan Pamela, ondanks dat ze mij animeerde tot de aankoop van Atlas schrugged!

    Des al niet te min: ‘Lang leve Theo, lang leve Pamela!

Comments are closed.