marjovandijkenPvdA-Kamerlid Marjo van Dijken wil moeders die geen goede opvoeding geven, verplicht tijdelijk laten steriliseren. Ter verantwoording geeft zij een aantal schrijnende voorbeelden van moeders die achteloos met hun kinderen omgaan.

Dit is de zoveelste keer dat een politicus grondrechten van de burger wil opofferen om bepaalde maatschappelijke problemen te bestrijden. Het constateren van problemen is prima en het bedenken van oplossingen ook. Indien echter aan de zelfbedachte oplossingen meer waarde wordt gehecht dan aan de basisbeginselen van de moderne vrije samenleving, gaat er ergens iets fundamenteel mis.

Het ernstig tekort schieten van deze moeders is een serieus probleem maar het inbreken op de lichamelijke soevereiniteit en zelfbeschikking van vrouwen is een nog veel groter probleem. Mevrouw van Dijken ziet wel het ene probleem maar niet het andere.

Verkrachters begaan vreselijke misdaden. Om daar mee om te gaan, bestaat er strafrecht en zijn er gevangenissen. Wat we in onze samenleving niet doen is deze mannen verplicht inspuiten met libido-verlagende drugs. Er zullen zeker mensen zijn die dat willen, maar er is ergens nog een besef dat hoe onbeschaafd deze misdaden ook zijn, elke maatregel daartegen, niet ten koste moet gaan van de beschaving als geheel.

Ethiek gaat niet alleen over hoe je vindt dat iedereen zou moeten handelen, maar ook over hoe je omgaat met mensen die dat niet doen. Dat laatste schiet er bij politici nog weleens bij in. Zij hebben een eenzijdige ethiek: hun ethiek. Eenzijdige ethiek is echter geen ethiek. Dat is macht.

Sen Huwa

34 REACTIES

 1. Een samenleving mag best wat offers brengen ter algemeen nut. De hoeveelheid losgeslagen jeugdige teringlijertjes wordt een steeds groter probleem, dus ik snap dat er maatregelen nodig zijn.

  Tokkies produceren meer tokkies en als je niets doet, is elke volgende generatie weer erger. Dit is helaas geen zelfregulerend fenomeen. Het is de schuld van linkse dwaallichten die er een hele industrie (hulpverlening)omheen hebben opgebouwd waar de kachel ook moet roken, dus ik verwacht nooit enige verbetering.

  Het ‘sociale’ beleid zorgt ervoor dat er nooit iets drastisch zal worden ondernomen. Liever 50 jaar de ogen sluiten dan maatregelen nemen, zoals bij het buitenlander probleem.

  Breinbrouwsels [5] reageerde op deze reactie.

 2. Laat ik om te beginnen de CV van deze mevrouw (die zo te zien onderaan de kieslijst bungelt) te voorschijn toveren: http://www.politiek-cv.nl/index.php?option=com_content&task=view&Itemid=99999999&id=254

  Verder heeft deze totalitaire dame volgens http://www.marjovandijken.pvda.nl/renderer.do/menuId/145190/News1pageNumber/2/returnPage/145190/pageId/145190/ de volgende mening: ‘Gedwongen anticonceptie moet mogelijk zijn’, zegt PvdA Tweede-Kamerlid Marjo van Dijken: ‘bij falend, onverantwoord ouderschap zou het door de rechter als bijzondere bepaling moeten kunnen worden opgelegd’.

  Ik vraag me af of deze levensgevaarlijke parasiet zelf kinderen heeft; heb ik niet kunnen vinden zo snel.

  Oscar [4] reageerde op deze reactie.
  Peter [8] reageerde op deze reactie.
  R. Hartman (NI) [14] reageerde op deze reactie.

 3. Het zal weer niet iemand uit deze beruchte partij zijn die met dit soort onzinnige zaken durft te komen. Het wordt met de dag gekker in dit land en de grootste mongolen zetelen aan het Rode Plein in Den Haag. Ook Karkamel Cohen slaat als een waanzinnige om zich heen met het opkrikken van allochtone ambtenaren in zijn provncie stadje. 15.000 ambtenaren op ca. 450.000 inwoners is dus 1 op 30! De DDR-toestanden zijn naar Nederland verplaatst

 4. @Colossi [1]:

  Ik ben het in zoverre eens dat er in sommige gevallen maatregelen genomen moeten worden, zeker als iemand niet in staat is of onwillig om de ouderrol te vervullen en de schade die daaruit ontstaat maar bij de samenleving of bij de overheid laat liggen.

 5. “Met falende moeders bedoel ik vrouwen waarvan bewezen is dat zij niet voor hun kind kunnen zorgen. Dit kunnen vrouwen zijn die verslaafd zijn of een psychische stoornis hebben, maar ze kunnen ook heel ‘normaal’ zijn”

  Vroeger werd dit “bedwongen” doordat vrouwen financieel afhankelijk waren van mannen of liefdadigheid tijdens de opvoeding.
  Dit is weer typisch een staaltje van reactief handelen in plaats van proactief door politici.
  De reden dat wij in een redelijk ontspoorde maatschappij zitten heeft alles te maken met dat zogenaamde “sociale” vangnet.
  Dit maakt kinderen loslopend wild aangezien deze “ouders” nooit de consequenties zien van hun “beleid”.
  De centen stromen toch wel binnen van de uitkeringsinstanties.

  Niet deze vrouwen een spuitje geven, maar het sociale vangnet weghalen!
  Je zult zien dat dan een hoop van deze vrouwen ineens een stuk welwillender worden.

  De incidentele zieke cases zijn op 1 hand te tellen.
  Oscar [7] reageerde op deze reactie.
  surfer [12] reageerde op deze reactie.
  R. Hartman (NI) [14] reageerde op deze reactie.

 6. @Liberty 5-3000 [6]:

  “Dit maakt kinderen loslopend wild aangezien deze “ouders” nooit de consequenties zien van hun “beleid”.”

  Interessant is om eens de boeken van Theodore Dalrymple te lezen. Hij is van mening dat onverantwoordelijk gedrag in stand wordt gehouden door de subsidi-ering ervan. Door ongehuwde, allenstaande moeders subsidie te verstrekken, krijg je meer ongehuwde, alleenstaande moeders. Door asociale probleemgezinnen met schulden subsidie te verstrekken krijg je meer ascociale probleemgezinnen met schulden. Een proces van decivilisatie waar Hans-Hermann Hoppe het ook vaak over heeft.

  Liberty 5-3000 [9] reageerde op deze reactie.

 7. @Oscar [7]:
  precies.
  Mensen worden geprikkeld om deze “verkeerde” levenshoudingen aan te nemen door subsidies te verschaffen op deze levenshoudingen..
  Het is allemaal echt niet zo moeilijk dit.
  Je moet echt heel hard “geleerd” hebben om dit niet te zien.

 8. Zelfs al heeft deze mw. -ergens- misschien een punt, dan is het probleem natuurlijk vooral: wie gaat dat bepalen?
  Als het aan de overheid is om te bepalen of een ouder zijn kind goed opvoedt, dan wordt iedere libertarier “tijdelijk” gesteriliseerd tot ie een model-collectivist is (liefst als ambtenaar voor zijn inkomen afhankelijk van de “model-overheid”).
  Dus uit die overweging alleen al, mag men het bepalen of iemand kinderen mag hebben, nooit overlaten aan de staat.

 9. @Laura [10]: Inderdaad, dat haalt de internationale pers.

  @Liberty 5-3000 [6]: Het sociale vangnet moet inderdaad weg. Kindergeld aan de overheid geven of er van krijgen is prima, als men er zelf voor kiest! Maar iedereen wordt dus gedwongen om die kansloze moeders te financieren!

 10. @Andre [2]: Tja, ik vind dit dus een schoolvoorbeeld van een falende moeder. Om haar kinderen dit soort ‘waarden’ mee te geven is gewoon misdadig, ik ga er tenminste van uit dat ze in de ‘opvoeding’ haar opvattingen uitdraagt.

  Maar aan de reactie van Oscar [4] af te lezen heeft ze haar eigen medicijn niet toegepast. Je vraagt je af hoe dat zo gekomen is… Oh wacht, het antwoord is al gegeven, en vormt de titel van het artikel.

  @Liberty 5-3000 [6]: “Dit kunnen vrouwen zijn die verslaafd zijn of een psychische stoornis hebben”
  Socialisme is een psychische stoornis. Hier kwalificeert ze zichzelf dus als falende moeder…
  Andre [19] reageerde op deze reactie.

 11. combineer het idee van van Dijken, met de mentaliteit van minister Guusje ter H.: die ‘laat afluisteren vanwege een ‘hoger doel’ en rustig een loopje met de wet neemt en als ze dan wordt teruggefloten door de rechtbank, daar ook weer boven staat.

  Andre [19] reageerde op deze reactie.

 12. Een prikpil tegen politici, dat zou wat zijn.

  We worden geregeerd door ratten. Wat doen we daar nou eens aan?

 13. @R. Hartman (NI) [14]:

  Ik heb ook sterk de indruk dat deze Missgeburt (dat is Duits voor wat in Nederlands naar ik heb gehoord een “neukfout” wordt genoemd) druk bezig is om zichzelf op de kieslijst van deze partij omhoog te kletsen, gezien het feit dat ze nu al een reservespeler is.

  @Overnight [15]:

  Ik kan alleen maar met ongeloof reageren op zo’n verschrikkelijk mens. Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat een dergelijke flapdrol zoveel macht krijgt ? Er moet toch basiek iets vreselijk mis zijn dat zo’n mispunt, die nog niet goed genoeg is om de bips van mijn kat af te vegen, op zo’n positie terechtkomt. Bah, ik word er strontziek van.

 14. Giechel…

  Om hoeveel vrouwen gaat het nou eigenlijk? Hoeveel moeders telt Nederland en hoeveel daarvan verwaarlozen hun kinderen? Ik denk dat het een hele kleine groep is.

  En ja hoor; ze doen het WEEEEEERR! De spotlights op een klein groepje zetten, daar dramatisch over doen, een grote groep onnadenkende Nederlanders op de been krijgen die het allemaal hersenloos nabalken: “Daar moeten we wat aan doen, aan die gesubsidieerde moeders” en hoppa! Een nieuwe wet ingevoerd waarmee we in 1 klap ALLE moeders onder druk kunnen zetten.

  “Eens kijken, mevrouwtje… u woont alleen met uw kindjes? U voelt u soms wat overbelast? Oei oei oei… Gaat u maar vast gebukt staan.. daar komt het prikje, doet geen zeer… lalalala”.

  “Ach, wat een klein slaapkamertje heeft uw kindje. En ook geen speeltuin in de buurt, he… tsja… niet zo best. U begrijpt… ik MOET er een aantekening van maken. (Befehl ist Befehl..) Oh, en uw dochter van 16, welke kleur heeft haar schaamhaar? En of het ook tot aan haar dijen groeit, dat wil de minister ook graag weten. Waar ik me mee bemoei? Ik handhaaf alleen de wet, mevrouwtje. En u doet wel erg moeilijk, valt me op..”
  Sen Huwa [24] reageerde op deze reactie.

 15. @Sen Huwa [24]: Precies, want kijk hier maar eens hoe de lijstjes zijn opgebouwd, die hersenloze ambtenaren zelfs nog kunnen afturven als ze slaapdronken zijn: http://www.meldcriteria.nl/web

  En wat toevallig dat de GGD ‘steekproefsgewijs’ talloze ouders lastig valt met uitgebreide vragenlijsten die je via het net mag invullen als ouder en waar ze precies dit lijstje bevragen..

  Zo ook de schoolarts (dacht dat dit fenomeen allang vergaan was maar nee) die nog steeds vergenoegd glimlacht bij het zien van die eindeloze rij kindertjes die zich voor hem moeten uitkleden (ook even bukken) en die, goh, wat toevallig toch, ook een lijstje met vragen heeft dat… heee…. kijk nou…. goh… dat lijstje komt me ook al zo bekend voor… dat lijkt wel… ja, dat IS hetzelfde lijstje… gunst, wat grappig!

  Een dan hopsakee, alles het kinddossier in gedonderd.

 16. Oplossing; herstel de internaten weer, de ‘slechte’ moeders wordt hun kind afgepakt en het wordt volgens overheidsnormen opgevoedt. Het kind mag vanzelfsprekend in de weekends(als moeder zich gedraagt) en in de vakanties naar huis.
  Moeder kan dan ongehinderd aan het werk om oa het internaat te betalen.
  Thuis mag het kind de moeder corrigeren als ze ‘verkeerd’ gedrag vertoond.

  Is het dat waar dat secreet naar toe wil? Het is dat ze al ‘grote’ kinderen heeft, maar anders…

 17. Ik vind dat we onze stem moeten laten horen op haar website! Dit is toch van de gekken dat dit soort mensen nog op dat soort posten mag zitten. Vroeger zouden we dit type als gevaarlijk en ziek hebben beschouwen en nu zitten er hordes mensen hun avondeten kauwend knikkend voor de buis naar dit soort geestesziek geleuter te luisteren. We hebben soms niet eens meer door wat ziek is en wat niet, zo schuift steeds de lijn van het toelaatbare beetje bij beetje op.

  Ik moet toch echt aan NWO denken als ik dit soort teksten hoor.

  En ik vind dat falende politici in de gevangenis gegooid moeten worden. Dat staat in verhouding tot het enorme leed dat ze berokkenen aan mensen.

  Hoe had die tang het eigenlijk georganiseerd willen zien? Stel dat zo’n ‘falende’ moeder op de dag dat ze de gedwongen prikpil moet krijgen hem peert. Dan gaan ze een klopjacht op haar openen en haar vastsnoeren als ze zich verzet en dan alsnog die naald erin jassen?

  Wat is hier het verschil met de praktijken van Mengele?? Dit is toch je reinste Nazisme??

  Ik zie ECHT geen verschil.

  Wat een afschuwelijke klote wereld wordt dit. Er gaat echt geen dag voorbij of er rolt weer een bericht mijn mailbox in die de krankzinnigheid van de dag ervoor, tot mijn grote verwondering en verbijstering, overtreft.
  Andre [29] reageerde op deze reactie.
  surfer [30] reageerde op deze reactie.

 18. @Eugenie [28]:

  Dit soort piepels zijn moderne kwakzalvers, met dien verstande dat kwakzalvers de koop van hun producten niet kunnen afdwingen, en deze charlatans wél. Mijn oplossing: geef Den Haag (terug) aan de zee, en zorg ervoor dat deze kakkerlakken mee koppie onder gaan. Helaas zijn er nog teveel mensen die deze kwakzalverij gelaten over zich heen laten komen, dan wel er een voordeel voor henzelf in zien, met dien verstande dat ze er financiëel beter van worden of denken te kunnen worden. Dat is dan weer het onderliggende probleem: gebrek aan moreel besef en respekt voor lijf en bezittingen van anderen.

  Eugenie [31] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.