zaterdag, 3 oktober 2009
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Nederland steeds ondergeschikter aan Brussel

Person_Kroes_NeelieHet aantal zaken waarover in Nederland zelf beslist mag worden, wordt steeds kleiner. En dat proces wordt nog versneld als ze straks alle macht uit het Verraad van Lissabon officieel krijgen. Zo speelt nu wat Nederland zelf mag beslissen over twee banken die eigendom zijn van de staat (“wij“??? ). De Nederlandse overheid vindt het beter werken als die twee banken (ABN en FORTIS) fuseren, maar dat mag niet van Brussel. Dus gebeurt het niet tenzij er een paar onderdelen worden afgestoten. 
 
Dat afstoten had gebeurd moeten zijn voor 3 oktober, maar de minister van Financiën heeft Neelie Kroes (Brussel) gesmeekt om twee weken meer tijd te krijgen. Neelie heeft daarin minzaam toegestemd. Uiteraard is het Nederlandse volk haar dankbaar. (Zie Nos bericht)

NOS: “Kroes geeft Bos uitstel”
Eurocommisaris Kroes geeft minister Bos langer de tijd om onderdelen van ABN Amro of Fortis te verkopen. Vandaag liep de termijn af die ze heeft gesteld voor de verkoop van bedrijfsonderdelen van de bankencombinatie. ABN Amro en Fortis zouden een te dominante positie krijgen op de zakelijke markt.
Bos is blij met het uitstel. Hij verwacht de zaak binnen “afzienbare tijd” te kunnen afronden.

Onlangs ketste de verkoop van de zakenbank HBU aan Deutsche Bank nog af. 

Bos krijgt nu tot 19 oktober de tijd om onderdelen te verkopen. Als dat niet lukt geeft Kroes geen toestemming voor de fusie.

Blij

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Economie, EU, Overheid, Vrijheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. slijmerigesluipsak schreef op : 1

  Nu weet ik niet wat dat HBU precies doet of is maar ik heb de minister een faxje gestuurd met het aanbod om die tent ongezien te kopen voor 1 euro.

  Wie waagt, wint.

  www.minfin.nl

 2. IIS schreef op : 2

  Kroes heeft het over dominantie, maar heeft ze bij de banken wel eens de verschillende rentetarieven naast elkaar gelegd? Als ze goed kijkt naar de tarieven dan ziet ze niet dat banken onderlinge afspraken maken? Ach, een mens blijft een mens en kan niet alles weten…Kunstmatig sleutelen aan rentestanden en dan roepen dat er onderlinge concurrentie is en voorkomen dat banken te dominant worden?….En de Ieren hebben overtuigend kunnen kiezen tussen ‘ja’ en ‘ja’. Het woord hoerrr….a, neem ik niet in mijn mond, maar ik mag toch nog wel denken wat ik vind?

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 3. Hub Jongen (auteur van dit artikel) schreef op : 3
  Hub Jongen

  @IIS [2]:

  “…..maar ik mag toch nog wel denken wat ik vind?….”

  Dat mag! Als je het maar niet hardop zegt.
  Totdat we een beetje betrouwbare “gedachtenleestoestellen” hebben. Dan houdt het op!

 4. flap schreef op : 4

  Nederland mag toch al tijden niet meer wat het wil? En dat reageert het politburo af op zijn burgers.