Person_BaalenHansBetaalt u graag belasting omdat die besteed wordt aan protesten tegen de Italiaanse krantensituatie? Stem dan op de VVD.
Uw dienaar Hans van Baalen, betaald uit uw belastinggeld, vertoeft nu in het Europarlement. Daar maakt hij zich druk over de Italiaanse pers omdat collega politicus Silvio Berlusconi zoveel invloed heeft op de pers.
 
VVD wil onderzoek naar mediaconcentratie Italië.
Zou Hans niet beter de toestand bij de Nederlandse media en pers kunnen onderzoeken? Ook in Nederland is de overheid bepalend voor de publieke omroepen en de subsidies (door u betaald) die daar ingestopt worden. Net als overheidshulp aan de kranten. Laat hij toch beginnen met die subsidies af te schaffen, en een kleine bijdrage te leveren aan belastingvermindering. Bij voorbeeld door het ministerie van cultuur volledig te sluiten.
Iedereen kan zelf wel beslissen welke prentjes of beeldjes hij aanschaft of naar welke voorstellingen hij wil gaan. En dat dan ook met zijn eigen centen betalen.
Dan zou de VVD ook een beetje kunnen proberen waar te maken dat ze iets aan vrijheid doen.

Hetzelfde geldt trouwens ook voor GroenLinks. Groenlinks overweegt procedure tegen Berlusconi

3 REACTIES

  1. Ja Berlusconi leeft nou eenmaal als een zonnekoning. Dat strookt natuurlijk niet met de calvinistische cultuur hier in den lande, waar je iedere dag berouw moet tonen voor je aanwezigheid op deze aardkloot.

    En het is vanuit het perferse gedachtengoed van een EU politicus natuurlijk onbestaanbaar dat een simpel ‘provinciehoofd’ van de EUSSR maar doet en laat waar hij zin in heeft zonder daarvoor eerst te rade te zijn geweest bij al die stofverzamelaars in Brussel/Straatsburg.

    Al ben ik persoonlijk toch ook van mening dat het dhr. Berlusconi niet past om zowel de ‘comerciele’ als de staatsmedia onder zijn vleugels te hebben. Maar goed hij doet het lekker in zijn eigen stukje. En zolang wij daar defacto geen last van hebben….

    Oscar [2] reageerde op deze reactie.

  2. @flap [1]:

    Ik vind de pers in Italie meer pluriform dan in Nederland. Hoewel ik geen klassiek liberale dagbladen ben tegen gekomen, maar welk Europees land heeft dat wel, bestaat er pers die communistisch, socialistisch, fascistisch, neo-liberaal, sociaal-democratisch, conservatief en centrum-democratisch getint is. In Nederland hebben we de zeer sociaal-democratische dagbladen NRC en Volkskrant, de meer gematigde sociaal-democratische dagbladen AD en Telegraaf, het christen-sociaal-democratische Trouw, het calvinistische sociaal-democratische Nederlands Dagblad, het calvinistischer sociaal-democratische Reformatorisch Dagblad en de centrum-sociaal-democratische locale-en regionale suffertjes. Een katholiek dagblad bestaat hier niet meer en ook De Waarheid en Volk en Vaderland zijn uit Nederland verdwenen. De Italiaanse evenknien van het katholiek dagblad, de Waarheid en Volk en Vaderland bestaan gewoon nog, zij het in kleine oplages.

Comments are closed.