person_hemelrijkpamela

Internet is de achilleshiel van de van de bureaucratie, want daardoor heeft de overheid zijn greep op de informatiestroom verloren. De grootste oorlog die ik op termijn voorzie, is dan ook de slag om de controle over het internet. We gaan nog heel wat beleven, vrees ik.

Dit zijn de slotzinnen van Pamela Hemelrijks artikel They all laughed at Christopher Columbus, uit september 2004, nu ruim 5 jaar geleden.
Frank Karsten liet in zijn recente In Memoriam nog doorschemeren dit te pessimistisch te vinden:

Je was een voorvechter geworden van individuele vrijheid maar helaas was je behoorlijk pessimistisch over de toekomst ervan. Zo vreesde je bijvoorbeeld dat de overheid het internet zou dichttimmeren. En over de toenemende centralisatie binnen Europa was je eveneens somber. Gelukkig kon ik je af en toe opmonteren, maar dan moest ik soms praten als Brugman.

Het bleek echter een welhaast profetische uitspraak. Deze week werd bekend dat de overheid het internet gaat dichttimmeren. In Frankrijk heeft de Hoge Raad Sarkozy’s “three strikes” wet goedgekeurd, waarmee ‘illegale downloaders’ voor jaren een internet ban kunnen krijgen, en het EP heeft net de toetsing bij het geven van een internet ban geschrapt, waarmee willekeur straks de norm zal worden.

Hester Wijminga van Stichting de Thuiskopie zei in een Volkskrant interview in juli dit jaar: “In Nederland is illegaal downloaden niet verboden” (sic) maar ondertussen maakt ze wel jacht op die ‘illegale’ downloaders. Het valt op dat de meeste machtswellust steeds bij de rationeel wat minder begaafden te bespeuren valt.

Haar natte droom zal gezien dit EP besluit wel snel in vervulling gaan: Nederland zal op korte termijn downloaden voor eigen gebruik illegaal gaan verklaren en ‘lastige internetters’ van het net gaan weren. Als dat gerealiseerd is zal het slechts een kleine stap zijn ook de ‘andersdenkenden’ van een langdurige ban te voorzien.

Eindelijk grip op dat vermaledijde, propaganda ondermijnende internet.
De Haagse Junta loopt zich al warm.

Who is John Galt?

Hattip: Micha Kat

9 REACTIES

 1. Ondanks het internet en het verspreiden van de harde feiten over het maffiabeleid in Nederland is er qua politiek nog niet veel veranderd. Er wordt veel gescholden maar het heeft niet veel om handen. Dus zoveel zal er niet verloren gaan, ik zie het pessimistisch in, alles rolt op het buitenhof gewoon maar door, zelfs al loopt het de spuigaten uit (oa geval Joris D.) Niemand gaat echt in de oppositie. Pamela was een van de weinigen nog over en oeps een hartstilstand en niemand kraait er meer naar. We kunnen wel de schuld leggen bij die kinderachtige mannetjes die om de macht kibbelen en de scrupuloze media maar wij als volk hebben niet opgelet en verantwoording genomen voor wat er met onze democratie gebeurde. En we doen het nog steeds niet, zelfs nu dat echt fout dreigt te gaan.

  Liberty 5-3000 [3] reageerde op deze reactie.

 2. Ik vind het ook een hele kwalijke zaak dat de regering weer zo bezig is.

 3. @connie [1]:
  “maar wij als volk hebben niet opgelet en verantwoording genomen voor wat er met onze democratie gebeurde. “

  Ik weet niet wie of wat volk is, maar er zijn wel degelijk individuen die opletten.

  Dit noemen ze democratie. De dictatuur van de minderheid die door een meerderheid in stand wordt gehouden.
  Wij die opletten zien dit wel, maar het probleem is dat er wapens op ons gericht zijn.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Liberty 5-3000 [3]:
  “Wij die opletten zien dit wel, maar het probleem is dat er wapens op ons gericht zijn.”

  Een reële oplossing daarvoor is trachten te verwezenlijken dat “wij die opletten” zich een aantal malen vermenigvuldigen.
  Dit doen via kindjes maken, duurt veel te lang, daarom proberen meer mensen het inzicht te laten krijgen dat de huidige maatschappij immoreel is, en dat de oplossing is naar een vrije (libertarische) te streven.
  Iedereen die wil kan daaraan meewerken.

 5. Ron Paul heeft een grote campagne de mensen bewust te maken hoe de regering functioneert en al is het nog een minderheid verschijnt Ron Paul wel met scherpe kritiek op de belangrijkste televisie programmas. Dat is hier al onmogelijk geworden, onze talkshows stellen allang niets meer voor, behalve Koefnoen, en maar kijken hoelang dat standhoudt.

 6. Als al het leuke van internet wordt geschrapt en strafbaar wordt, dan zal het resultaat zijn dat mensen op termijn hun internet abbo gaan opzeggen.
  Je gaat geen 50 euro betalen voor een saaie informatiestroom van overheid en bedrijven.
  Bankieren doe ik dan wel weer met overschrijvingskaart en bankpas.

  mogelijk gaan slimme mensen dan nadenken over een alternatief internet waar de overheid geen vat op heeft.

  Het bestaande internet is dan zo goed als overleden.

  Daarmee is de overheid veel verder van huis, die al zijn kaarten zet op juist mensen informeren en verkoop via het leeglopende internet.

  Ps, voor die 50 euro per maand uitsparen, kan ik ook best wel wat films en cd’s kopen.
  Zo kun je ook de illegale praktijken oplossen.
  Melanie [7] reageerde op deze reactie.

 7. @Peter de1e [6]:

  Och och, kon ik het ook nog maar zo zonnig zien. Dream on! Zie je niet dat het net steeds strakker om ons getrokken wordt en alles maar één kant op kan en gestuurd wordt via de vermaledijde Hegeliaanse ‘problem -reaction’ strategie? No way back naar hoe het was. Pasjes en overschrijfkaarten? – laat me niet lachen. De chip krijgen we. En aan internet is iedereen tegen die tijd zo verslaafd dat men dankbaar de propaganda zal blijven opslobberen wanneer het echte nieuws in de ban gedaan is.

  wake up.

  Melanie [8] reageerde op deze reactie.

 8. @Melanie [7]:

  Trouwens, ooit bekeken waar op internet het meest naar wordt gekeken ? Daar ga je van huilen. De mensen WILLEN propaganda, ze zijn er DOL op. Verder lusten ze alles behalve wat goed voor ze is.
  Check beijvoorbeeld eens op Youtube wat het meest aan de favorieten is toegevoegd of het meest is bekeken.

  Slechts een handjevol zal het echte nieuws missen.

 9. Een betere wereld begint echt bij jezelf, en niet bij enig ander mens.
  Leef in Liefde voor jezelf en daarmee voor ieder ander.
  We zijn EEN.

  liefs, Jos.

Comments are closed.