doctorEr zit een gat tussen de controle van de schoolarts en de bedrijfsarts. Vanaf hun twaalfde tot hun eerste baan, is er geen geregelde artsen-controle die jongeren medisch in de gaten houdt. En dat is precies de periode waarin deze jongeren alcohol, drugs en sex gaan ontdekken.

PvdA en CDA willen daarom dat alle pubers naar de schoolarts gaan, schrijft de Volkskrant.

De politici rechtvaardigen dit met het uitgangspunt dat jongeren die zich te buiten gaan aan alcohol en drugs, een zwaar beroep doen op de zorg met alle kosten van dien.

Dat laatste is weer zo’n voorbeeld van een zichzelf versterkende socialistische logica. Eerst verplichten we iedereen om gemeenschappelijk te betalen voor de zorg en daarna gaan we verdere regels opstellen hoe je moet leven, want anders kost dat diezelfde gemeenschap geld. Vanuit de ene verplichting ontstaan onvermijdelijk nieuwe verplichtingen. Juist omdat de staat de zorg heeft gecollectiviseerd, ontstaan dit soort voorstellen om levenstijl en gewoonten nog verder te willen besturen en regelen.

Laat iedereen verplicht bijdragen aan een voedselfonds, keur en subsidieer of belast bepaald voedsel en regel daarmee wat iedereen wel en niet moet eten. Staats-bloemkool kost 1,95 dankzij de subsidie en andere bloemkool 8,95 dankzij de accijns. Zoiets.

Gezondheidszorg verandert wederom meer en meer van een faciliteit in een middel van de staat om het leven van de burger te regelen.

Alle uitgaans-uitspattingen van zichzelf zoekende pubers komen netjes in het Patiënten-dossier te staan, waar zij hun leven lang mee geconfronteerd kunnen worden door o.a. verzekeringsmaatschappijen. Mocht je ooit het onzalige idee hebben op een gegeven moment bij de overheid te willen werken, denk dan goed na of je wel altijd een fatsoenlijke puber bent geweest, of je je vrienden alleen hebt ontmoet en gesproken aan de Christelijke sjoelbak conform de Rouvoet-norm.

Sen Huwa

4 REACTIES

  1. Hoe mijn kind zich heeft te gedragen bepaal ik altijd nog zelf, alleen ik neem wel de politiek als voorbeeld en leer mijn kind dat het mag liegen, nooit iets fout doet, moet weten dat het vooral over lijken kan gaan, de gemeenschap niet meer is dan een kudde die dient te worden uitgeknepen en onderdrukt, ik leer mijn kind vooral dat je andere mensen het vieze werk/moorden moet laten uitvoeren en geld mag stelen om uit te geven aan allerlei leuke dingen voor zichzelf…en de zelf verzonnen god een hele goeie club/dekmantel heeft waar die vooral lid van moet worden om van daaruit allerlei smerige zaken te bedenken en de clubleden hem altijd zullen steunen, wat er ook gebeurd.

    Hugo J. van Reijen [2] reageerde op deze reactie.

  2. Ik zal mijn kinderen daarom ook aanraden om nooit de waarheid te vertellen tegen deze schoolartsen.

Comments are closed.