Person_WillemAlex-MaximaVanavond zijn op Internet heel wat berichten over de vakantiewoning die Willem en Maxima in Mozambique aan het bouwen zijn. Waar bemoeien al die lieden zich toch mee? Als Willem-Maxima geld daarvoor gespaard hebben, laat ze dan hun droomhuisje toch bouwen.

Of is het soms dat dit geintje de belastingbetalers geld gaat kosten voor bouw, onderhoud en bewaking en dergelijke? Dan is het natuurlijk een andere zaak. Dan moet het project gewoon onmiddellijk afgelast worden, of ze moeten het op eigen kosten doorzetten.

Lijkt me nogal logisch en simpel!

9 REACTIES

 1. De familie van Amsberg heeft niet de reputatie dat men de rekeningen zelf betaalt, als deze ueberhaupt al worden betaald. Dus de populus vulgaris draait er voor op.

  En de plaatselijke bevolking die -ondanks allerlei beloften- de spreekwoordelijke tering kan krijgen. Als ik de verhalem mag geloven is er al 1 dode is gevallen, een lokale bewoner die bezwaar maakte tegen dit decadente vakantieverblijf van deze familie steuntrekkers.

  Lees het fraaie Pro Republica voor meer nieuws:
  http://www.prorepublica.nl/artikel.aspx?a=friemelpraat&t=Friemelpraat

 2. Het is mij altijd verteld dat leden van het koninklijk huis een vergoeding krijgen voor hun openbare functie. Ze zijn zelf puisant rijk en kunnen heel goed een vakantieverblijf zelf bekostigen.
  Als de doorsnee Nederlander overheidsgelden onjuist gebruikt, staat er een niet misverstane boete tegenover.
  Met andere woorden; als dit verblijf geen openbare functie heeft, dus niet te gebruiken door derden, moeten ze het zelf betalen.
  Daarbij vind ik het een schande dat juist een lid van een familie die zich opwerpt als natuurbeschermers juist hier een vakantieplek heeft gevonden. Daar zou al helemaal niet gebouwd moeten mogen worden door ‘vreemden’. Het is een uniek stukje grond dat voor het nageslacht bewaard moet blijven en op deze manier wordt het ook weer vernietigd. Als WA dan zo graag iets wil betekenen voor deze bevolking, moet hij dat maar via ontwikkelingsdonaties doen en geen ‘zwijggeld’ betalen omdat hij er zo graag op vakantie wil. Hij kan makkleijk het familiestulpje gebruiken in Italie.

  hugo van reijen [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Lemetje [2]:

  Het maakt mij niet heet of koud, ze kunnen hun gang gaan en ik neem aan, dat ze het zelf betalen.
  Hugo van Reijen

 4. Hoewel het geld dat naar het koningshuis gaat een misstand op zich is, is het natuurlijk peanuts in vergelijking met de miljarden die als subsidies worden rondgestrooid. Als ik de baas van Nederland was, dan zou ik het koniningshuis niet hoog op de prioriteitenlijst hebben staan.

  IIS [8] reageerde op deze reactie.

 5. Net als zijn pappie en zijn opa heeft wil Willem A. zijn jachtlusten kunnen botvieren in Afrika. Van ”noblesse oblige” heeft hij niet veel begrepen.

 6. Laat deze fam. eerst maar eens belasting gaan betalen over het eigen vermogen en belasting over het groot -aandeelhoudersschap in alle bedrijven die genoteerd staan op het Noordeinde.

  Tot nu is Ned. voor deze mensen een waar belastingparadijs..
  Zij krijgen een ruime toelage ..plus het feit dat ze een vermogen van om en nabij de 10 miljard euro hebben waar geen cent belasting over betaald wordt.
  Krijg meer en meer de indruk dat de prins denkt (gelijk Lodewijk XIV)
  Apres moi la deluge.. Na mij de zondvloed.

  Wonen in Afrika betekent voorgoed weg uit Ned..en geen (staats)betaalde beveiliging mee..Kijken hoe lang ze het er uithouden…en of we dan ooit nog iets van/over hun zullen horen.

 7. **cynische mode aan**
  Oh, dus dat Maxima een baantje heeft bij de VN, heeft dus niets te maken met de hypotheek op het vakantiehuisje?
  **cynische mode uit**

 8. @Frenkelfrank [4]:

  …en als ik baas was van dit geweldige soepland dan was er helemaal geen prioriteitenlijst. Dan had ik reeds alle misstanden, ook de kleine zogenaamde onbenullige zaken, de nek omgedraaid.

 9. Willem en zn elite soort weet o.a. van de Bilderberggroep dat de pleuris uit gaat breken op het noordelijk halfrond.
  Er is een ingenieus uitroeingsprogramma wat stapsgewijs wordt ingezet.
  Toch een mooie plek om in zuidelijk Afrika die tijd daar uit te gaan zitten op kosten van de NL bevolking.
  sluw en wreed hoor!
  kijk maar.

Comments are closed.