Person_Balkenende_InHempGisteren sprak Jan Peten zijn CDA congres toe. Glunderend door de geruchten over zijn mogelijk EU-president worden. (Overigens een baan die uit de afgestemde grondwet verdween om het Verraad van Lissabon de schijn van “anders” te geven!)

De speech ging vooral over het “grimmiger” worden van onze maatschappij. Daarbij zijn eigen verantwoordelijk ervoor negerend en de schuld op anderen gooiend. Echt politiek.
 
Al vanaf 2002 is Balkenende de leider van het kabinet. Van daaruit wordt dan de toon in de politiek gezet.
Dan zien we bvb dat Jan Peter zelf, en zijn hele regering, zich niets van het volk aantrekken. Het grote voorbeeld daarvan is het doorduwen van het Verraad van Lissabon (VvL). Qua inhoud kunnen politici daarmee hetzelfde doen als met de door het volk afgestemde EU-grondwet. Erger nog, het volk is willens en wetens bedrogen door het voor te lichten alsof het VvL iets heel anders was. Weet u nog, de “president van Europa” komt er niet. Dat is te politiek. En kijk wat er nu gebeurt! Mensen hoeven daar niet steeds bewust aan te denken, maar het is wel gebeurd en ergens weet men dat.

De opmerkingen als “Je kunt er toch niets aan doen”en “Ze doen toch wat zij willen” getuigen van een opgekropte onmacht die weer tot grimmigheid kan leiden.

Zelfs in de regering worden grimmige spelletjes gespeeld waar ook Balkenende verantwoording voor draagt. Was hij het niet zelf die gedurende de verkiezingen Wouter Bos een “draaikont” noemde en zei: “U draait en u bent oneerlijk”.
En weigert dit kabinet niet botweg aan vragen van volksvertegenwoordigers om gegevens te verstrekken te voldoen? Zoals de vraag van Wilders over de kosten van immigratie.
Eveneens weigeren ze op vragen uit de samenleving in te gaan zoals o.a. de afgelopen week bleek op een vraag van de stichting SAN om de samenstelling van het vaccin tegen de Mexicaanse griep te verstrekken. Antwoord ga maar naar de EU autoriteit! Een antwoord dat alleen maar tot meer achterdocht kan leiden.

Direct ondervinden we bij de Vrijspreker als we geen antwoord of “kluitjes in het riet” sturende antwoorden krijgen als we iets vragen aan fractieleiders, parlementariërs of postbus 51.

Is het gek dat de samenleving grimmiger wordt?

 Als hij dan suggereert dat Nederland na de oorlog is opgebouwd door het CDA, vragen we ons af het “president van Europa” al in zijn hoofd is geslagen. (NOS:” De partijleider hield zijn achterban voor dat de hoofdstromingen in de politiek “die ons land na de oorlog hebben opgebouwd”, zoals het CDA, nu moeten bewijzen dat ze nog steeds antwoorden hebben op de problemen van nu.”

 Wel laat Jan Peter blijken dat hij een scherp politiek inzicht heeft over het gedrag van politici. Over de geruchten van zijn mogelijke benoeming tot EU-president zegt hij: “Ik heb al eerder gezegd dat ik geen kandidaat ben. Het aardige van dit gespeculeer is overigens wel dat je het ene moment verguisd wordt en het andere moment op handen wordt gedragen.”
Dat klopt als je naar diverse uitlatingen van politici kijkt of luistert. Het zou aan “kiezers” ook duidelijk moeten maken hoe draaikonterig veel politici zijn, en hoe ze aan hun eigen baantje denken.

 Over die “grimmigheid” wordt de laatste tijd veel geschreven en gesproken. Buitenhof heeft al weken een serie over de grimmigheid in de maatschappij. Vandaag waren daarbij de professoren van Vree en Costera Meijer het eens dat daarin door de politiek de agenda wordt gezet!

Een van de kernen van de oorzaken komt daarbij nauwelijks of zelfs helemaal niet aan de orde.

Die kern zit in de basisverhouding hoe mensen in de maatschappij met elkaar omgaan. Daarbij is de fundamentele keuze of mensen hun onderlinge verhoudingen willen regelen op basis van “geweld”, of op basis van “vrijwilligheid”.

Ga je uit van een socialistisch, democratische basis (=geweld), of van een Libertarische (-vrijwilligheid)?
Dit bepaalt alles wat volgt.

7 REACTIES

 1. Ik kan mij niet voorstellen dat deze lafaard en volksverlakker dit kan beweren én bij zijn volle verstand is, dus hij moet geestesziek zijn.
  Wat ik echter benieuwd naar ben; Hoe kijken zijn familieleden, vrienden en bekenden naar dit gedrag?

 2. als je niet nadenkt, geen scrupules en geen geheugen hebt, kan alles:
  met als standaard antwoord van Balkie:
  het gaat toch helemaal volgens de regels?

 3. Rene(1) haalt mij de woorden uit de mond! Maar, laten we even vooropstellen dat deze, inderdaad, lafaard en volksverlakker eveneens een zeer linke elleboogwerker is!! Het is echter niet alleen Balkenende, dit hele kabinet is gewoon een poppekast van belachelijke karikaturen, wat ze desondanks niet verhinderd heeft het Nederlandse volk niets slechts volkomen te negeren maar zelfs te terroriseren met schandalige lasten, de ellende van de multiculturele nachtmerrie en idiote wetten. Kijk nou eens naar figuren als donner, hirsch-ballin, v.d.hoeven, de jager, bos, kramer enz.enz.; stuk voor stuk wereldvreemde beroepspolitici, beklagenswaardige zichzelf overschattende klunzen die met alles wat ze doen Nederland en haar bevolking schade toebrengen!!
  Helaas zijn de Nederlanders een waar droomvolk voor deze overheidsterroristen; elke vier jaar wordt er weer braaf op ze gestemd en de straat op gaan is er ook niet bij.

  René [6] reageerde op deze reactie.

 4. Elk weldenkend mens met een IQ vanaf 50 ;-), snapt dat deze man zelf de aanstichter is van de “grimmigheid”. Als dat bij hem zo voelt, zegt dat alles over hem. En ga nu maar europese president spelen! Landverrader, bijna 17 miljoen mensen in deze zeik nemen vanwege je eigen belang. Ze zouden hem voor het hoogst bestaande gerecht moeten gooien en met de maximale straf moeten aanpakken. En voor alle mensen die “blij” zijn voor deze man: Wordt eens wakker, hij neemt jullie in de zeik!!!!!

 5. Deze zogenaamde afgezand van god kon worden gekozen (god = satan) daar deze man zoveel gelijken heeft in NL. Velen die hebben gekozen voor dit individu zijn halfzacht en deze ‘halfzachten’ (Zalig de zachtmoedigen, want zij zullen de aarde beërven) identificeren zich met deze leugenachtige prater die precies weet hoe deze halfzachten te bewerken.
  Velen lopen ook nog eens met de bijbel onder de arm en moeten van het geloof wel op deze door god gezonden creatuur stemmen (god = satan).
  Zijn speech was niet belachelijk, maar comform de kiezers….Halfzacht en vol met leugens, dat spreekt NL wel aan.

 6. @Eric [3]: de Jager is ondernemer (geweest?) dát is nog het meest onbegrijpelijk. Deze mannetjesputter scoort met zijn, m.i. terechte, opsporing van zwart geld spaarders maar is niet thuis als het gaat over het ontduiken van honderden miljoenen euro’s belasting door in Nederland gevestigde multinationals.

  Zwartwerker [7] reageerde op deze reactie.

 7. @René [6]:

  “m.i. terechte, opsporing van zwart geld”

  Waarom is dat volgens jou “terecht” ?

  Ben je vóór- of tegen geweldspleging jegens een ander individu die jou géén geweld heeft aangedaan ?

Comments are closed.