bibobIn Alkmaar heeft een pandjesverhuurder glansrijk een Bibobprocedure gewonnen. De burgemeester van Alkmaar beet het onderspit in deze subjectieve wetgeving. Is dit het begin van het einde van Bibob?Bibob ( bevordering integriteits beoordelingen door het Openbaar Bestuur) is een afschuwelijk wangedrocht van semi wetgeving gebaseerd op subjectieve interpretaties, waartegen je je bijna niet kunt verdedigen; (bewijst u maar eens hoe u 20 jaar geleden aan uw geld bent gekomen). Ik schreef er hier al eerder over.

Toch won een Alkmaarse pandjes verhuurder glansrijk van zijn gemeente, a raison van enorme juridische kosten en een afschuwelijke ‘rechts’gang, waarin Bibob er van uitging dat ze op deze wijze, gewoontegetrouw, weer een ondernemer de nek om konden draaien.

Dus niet, de rechter hield zijn rug recht. En vond dit keer de bewijslast van Bibob, waartegen je je nauwelijks kunt verdedigen omdat zij uit geheime en niet toegankelijk voor de verdediging, stukken mogen plukken, niet voldoende om de man van zijn pandjes te beroven.

Goed nieuws en hopelijk sterkt dit anderen om ook tegen gemeentes de poot stijf te houden. En natuurlijk enorme schadeclaims ertegen in te dienen!

Maar laten we niet te veel juichen. De Alkmaarder heeft dan gewonnen, de overheid is een slecht verliezer: als het hun niet lukt via deze subjectieve regels, zullen ze ongetwijfeld trachten de regels verder in hun voordeel te gaan veranderen. Tevens gaan ze dan kijken of ze nog andere wapens in stelling kunnen brengen: het afsluiten van de straat met de pandjes is al aangekondigd. En reken maar dat de controles, lees invallen, door de gemeente gaan toenemen.

Hoe dan ook dit is goed nieuws omdat af en toe blijkt dat de overheid te ver gaat.

4 REACTIES

 1. Hieronder een artikel over bordeelhouders en de BIBOP. Het zijn vooral de rooien, bijv. egotrippers en handlangers der projectontwikkelaars jopke en wallie, die er maar wat graag bovenop springen en de hoerenkasten willen opruimen. De bestuurders zullen in de ruimste zin des woord, alles tot op het naadje willen uitzoeken…Ik krijg, als zwaar achterdochtig mens, hier het sterke vermoeden dat de rooien een beetje op weg zijn geholpen door de vromen.

  http://www.vn.nl/Standaard-media-pagina/DeValVanEenSeksexploitant.htm

  Dat de heren de verkeerde pakken, blijkt m.i. uit het feit dat er nog nooit één het leven heeft gelaten, want de echt foute pooier zal zich zomaar niet iets laten afnemen….Oostblokker laat zich niet de wet voorschrijven.

 2. @IIS [2]:

  De grootste pooier is natuurlijk de overheid, en die duldt geen concurrentie. Uiteindelijk zijn we allemaal hoeren, hoe meer je verdient des te meer geld de pooier van je wil. De staatspooier weet dat de hoeren die voor hem werken gewillig en mak zijn…Tel uit je winst!
  De staatspooier bewoond grote megalomane gebouwen, rijdt in grote auto’s, maakt reisjes, zuipt en vreet alleen het beste van het beste en financiert dat alles van geld dat is afgedwongen van zijn hoeren. De staatspooier heeft jongens ingehuurd om hoeren, die niet meewerken, te laten intimideren of te kunnen opsluiten. De staatspooiers zijn verenigd en vormen een maffiaclan die de naam EU draagt.

  Feitelijk zou men de wet BIBOB kunnen toepassen op de overheid, een grotere hoerenkast dan de overheid is er niet.

 3. Wie had ooit gedacht dat de gristenen + rooie bonus onze pooiers zouden worden? Nee, werkelijk ik had het nooit gedacht, en als ze mij dat in een ver verleden hadden voorspeld dan had ik heel hard gelachen. Maar ik lach nog steeds, niet omdat het zo leuk is, maar omdat het te triest is voor woorden wat er in NL op dit moment allemaal plaats vindt. Jezusgristus, wat een puinzooi!!!

  What is your occupation? Basically nothing, i’am just a Dutch hooker….

Comments are closed.