Blijheid.....VrijheidEr zijn worden wel eens aparte  acties verzonnen en uitgevoerd, zonder geweld op een aparte plek.

Op de onderstaande manier zouden wij onze ideeën voor een betere, geweldloze, vrije wereld kunnen doorgeven. Kijk en luister naar opzoeknaarmaria. Zet wel het geluid van uw computer aan. Misschien heeft u ook ideeën. Uw ideeën, die uitvoerbaar zijn,  zouden wij graag willen lezen.
(Ingezonden door Trui Zweering-Thöne)

Geniet door nu klikken: Blijheid……..Vrijheid!

28 REACTIES

 1. Vast wel, je kunt niets bedenken wat nog niet bedacht.
  Het bedachte combineren, beter gebruiken of anders kan wel.

  Je wordt uit alle databases gehaald.
  Je hoeft gen prikjes weer.
  Je wordt niet meer afgeluisterd of gevolgd.
  Je hoeft geen belasting meer te betalen.

  Je haalt de het nieuws wel, als je het met z’n je allen doet.
  Ludieke actie
  Is de vrijspreker wel bestand tegen z’n grote bezoekersaantal?

  trui [4] reageerde op deze reactie.

 2. Symbolische actie, met afwijkende onmogelijke persoonlijke gegevens voor vrijheid.

 3. Beste Rommee, neem een voorbeeld aan Jan Palach. Je krijgt wereldwijd heel veel aandacht voor waar je staat.

  Vandaag is het 36 jaar geleden dat Jan Palach zichzelf in brand stak uit protest tegen de bezetting door de Warschaupacttroepen na de Praagse lente en het gebrek aan democratie in zijn land.

  Het feit is herdacht op het kerkhof waar Jan Palach begraven ligt. Er zijn maar 50 mensen gekomen.

  Gaat zeker veel te goed in Tsjechië, dit soort heldendaden worden gewoon vergeten.
  http://www.tsjechie.net/board/f16/jan-palach-2869.html

  Oscar [7] reageerde op deze reactie.
  Romee [10] reageerde op deze reactie.

 4. @trui [6]:

  “Vandaag is het 36 jaar geleden dat Jan Palach zichzelf in brand stak uit protest tegen de bezetting door de Warschaupacttroepen na de Praagse lente en het gebrek aan democratie in zijn land.”

  Volgens mij deed hij dat eind jaren ’60 en was hij in 1973 al jaren dood.

 5. Heel simpel als het massaal gebeurt.
  Nier meer betalen, niet meer gehoorzamen en de macht van de staat niet meer erkennen.
  Je baas overhalen je volledige bruto salaris netto te betalebn en wat je af wil geven zelf storten op de giro rekening van de belastingdienst.
  Als iedereen het doet.
  Kan de staat NIKS beginnen…
  Helaas zijn mensen Bang onwetend en hebben een lemming mentaliteit ben ik vooral afgelopen week achter gekomen .

 6. @trui [6]: Ik hou meer van kou.

  Het zijn kunstenaren.

  Je alle vrijheid geven en het zo maken dat jij kiest wat zij willen.

  Ik stop er mee.

 7. @IIS [9]: Beste IIS, dat wil nog niet zeggen, omdat iedereen zich afmelt of als zombie door het leven gaat, ik daaraan mee doe. Ja ik leef nog.
  Door mijn eigen ervaringen heb ik geaccepteerd, dat de meeste vervelende situaties zo pijnlijk kunnen zijn, dat opgeven een uitweg lijkt te zijn. Juist door het inzien dat er soms goede momenten zijn en bijzondere dieren kon ik mijzelf er door heen slepen. Een steuntje in de rug. Soms heeft iedereen dat nodig. Trui

 8. @vrijspreker [12]: Beste vrijspreker. Nee, want je liegt niet als je zegt dat jij zelf ook niet weet waar je geld ligt. Want als het geld bij de bank is neergelegd, dan kun je er niet a la minute bij en je weet niet waar je geld op dat moment rondzwerft, tenzij je in aandelen en obligaties handelt. Van de bankrekeningen waarvan hypotheek e.d. worden betaald heeft men over het algemeen geen pasje en pincode. Loopt men op straat of in een winkel en men wordt door een dief aangehouden, dan mag je nog steeds niet liegen. Ik heb niets bij mij wat voor mij zo waardevol is dat ik het niet zou kunnen missen. Een bankpasje is voor een dief onbruikbaar, want zonder pincode kan hij of zij er niets mee doen. Zo wel, dan staat er op dit moment bijna niets op. Trui

  Jerom [14] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [23] reageerde op deze reactie.

 9. @Jerom [14]: Beste Jerom, raar maar waar, ik zal niet liegen, want als ik op zo’n moment de waarheid zeg, wil dat nog zeggen dat ik weet hoe de kluis werkt, hoe het ding geopend kan worden. Wat voor mij van onschatbare waarde is, is mijn pony. Als iemand hem wil jatten, dan weet ik dat mijn pony zich door niemand laat vangen, die hij niet kent. Ervaring. Hij gaat af op zijn reukvermogen. Trui

  Eugenie [21] reageerde op deze reactie.

 10. @Jerom [14]:
  Dan zeg je natuurlijk, nee ik heb geen kluis met goud.
  Dat ligt in de vriezer tussen de ijsjes.

  dat is ook wat zeg, wat een stelling!

 11. @Peter de1e [16]: Beste Peter, dan weet jij waarschijnlijk ook hoe grappig het kan zijn om de waarheid te zeggen: Stel, je weet maar nooit, een vriendin vraagt aan jou: en wat vind je van mijn nieuwe hoed?
  Jij geeft als antwoord: Jakkes, ik vind het een raar ding! Dat je zo iets op je bol zet!
  Iedereen, die aanwezig is, is stil.
  De vriendin zegt: nou, ik zal hem vaak dragen, dus wen er maar aan.
  Men is het niet gewend om over bepaalde situaties de waarheid te vertellen. Zeker als het over vakantie gaat.

  Wat eten wij vandaag? Hoepelstokken met groene zeep! ja, dat is een leugen. Trui

  Jerom [20] reageerde op deze reactie.

 12. @trui [19]:

  Er is een verschil tussen het reageren op initiatie en geen initiatie van geweld.
  De leugen zie ik zelf als een vorm van verdediging.

 13. @Eugenie [21]: Beste Eugenie, mijn pony staat nooit, maar dan ook nooit op stal, hij heeft niet eens een loopstal. Hij heeft, samen met een andere pony, anderhalve hectare tot zijn beschikking. Hij is opgegroeid in een natuurgebied. Zomer en winter buiten; daar kleedt hij zich op. Als hij toch door stropers of wie dan ook wordt gepakt, dan hoop ik dat hij meteen het loodje legt, want zullen wij het even hebben over de transporten naar Italië, al waar de inhoud van een vrachtauto wordt geslacht? Mijn pony vecht zich liever dood, dan dat zich overgeeft.
  Iedereen gaat dood. De manier waarop zou pijnloos kunnen zijn. Ik heb dus liever een kogel door mijn hoofd of de pil van Drion, dan dat ik als een kasplantje door het leven moet gaan. Trui

 14. @trui [13]:
  @Eugenie [21]:
  @Jerom [14]:

  Oei,oei, Trui, niet liegen?
  Als die boef om kluis en code vraagt, ga je hem ook nog vertellen waar je meer enkele sieraden hebt?

  Neen, je geeft alleen maar wat practische antwoorden dat het niet zo belangrijk is, dus je vertelt het maar.
  Maar als in die kluis nu eens al het geld ligt dat je nodig hebt om verder te leven? De toekomst en studie voor je kleinkind veilg te stellen? Dan nog?

  Maar zelfs als je op al die punten JA zou zeggen, ben je nog fout.
  “Niet liegen” omdat het bedrog is, geldt namelijk alleen in een normale geweldloze situatie. Dan inderdaad nooit liegen.

  Maar een situatie waarin je onder dreiging van geweld ligt, is GEEN NORMALE morele situatie.

  Dan neem je gewoon de meest pragmatische beslissing.

  trui [24] reageerde op deze reactie.

 15. @Hub Jongen [23]: Beste Hub, Om mijzelf in bescherming te nemen, zouden mijn echtgenoot en ik geen waardevolle spullen in huis hebben.
  Ruim twee jaar geleden stond er een man bij ons op de stoep, die wat meer wilde weten over handbogen en pijlen. Hij kwam aan ons adres, want dat stond achterop een folder van een handboogschiet vereniging. De man was aardig, kreeg koffie van mij enz. Hij sprak geen Nederlands, slecht Engels, dus het was apart comminiseren. Hij maakte de afspraak om de woensdag daarop volgend op de vereniging te zijn om om te leren gaan met een compoundboog. De man kwam niet opdagen. Op het nieuws, een paar weken laten, zag ik dat hij was opgespakt door de politie van Apeldoorn, omdat hij op een plein iemand had neergeschoten. Ik herkende zijn naam en zijn kleding. Mijn echtgenoot en dochter, die hem ook hebben ontmoet, kunnen dit verhaal bevestigen.
  Dus om een lang verhaal kort te houden: ik vertrouw te gauw mensen, dat weet ik. Tijdens mijn vele reizen was dat niet zo handig. Reken maar dat ik ben bedreigd en bestolen. Ik ben eerder bang voor een erf hond aan de ketting, dan voor onbekende mensen. Tot de dag van vandaag heb ik geen spijt dat ik geen cadeautjes van Palestijnen mee nam naar Nederland, die waren bestemd voor mensen in Rotterdam.

  Waar ik in Nederland wel last van heb zijn roddelende mensen, die achterbaks zijn, hypocriet en vol met negatieve kritiek. Als men iets leuks, positiefs, met ze probeert te doen, dan is de eerste reactie: afkraken.
  Trui

  Peter de1e [26] reageerde op deze reactie.

 16. Dit begint ernstig te lijken op esoterie.
  Ik hoop dat dit niet de boventoon gaat voeren op deze site. Geklets over pony’s lijkt mij meer te passen op de website van de Penny.
  Alvorens artikelen en reacties te plaatsen zouden mensen er goed aan doen een voorbeeld te nemen aan bv. Dhr.Martens, Sen Huwa en Dhr Jongen. Feiten en controleerbare bronnen, dat hoort thuis in het libertarische, objectivistisch/epistemologische gedachtegoed.
  Begrijp mij niet verkeerd ik wil niemand zijn mening en hobbies onthouden maar wil alleen opmerken dat het wellicht beter zou passen in een esoterisch ingestelde omgeving.

  trui [27] reageerde op deze reactie.

 17. @trui [24]:
  Tot de dag van vandaag heb ik geen spijt dat ik geen cadeautjes van Palestijnen mee nam naar Nederland, die waren bestemd voor mensen in Rotterdam.

  Daar mag je inderdaad blij om zijn.
  Als je het wel had gedaan was je nu voor 90% zeker bestempeld als drugkoerier of erger!

  Vertrouwen in mensen is goed, maar behoud wel een nodige dosis skepsis

 18. @Ronald [25]: Beste Peter, je hebt waarschijnlijk geen idee wat men van een dier leren en kan leren. Ik hecht het meeste waarde aan de vriendschap met mijn pony. Ik ben opgevoed met paarden, die voor het bedrijf van levensbelang waren. Vandaar. Als ik verdwaal in het bos, dan weet mijn pony de weg naar hus. Dat valt onder de noemer overleg en communicatie. Kan ik het bewijzen? Ja, maar dan zou je wel langs moeten komen.
  Wat je wel kan doen is: http://www.targetarcheryapeldoorn.nl
  opstarten Ga vervolgens naar media gallerij en dan naar Algemeen. Te zien zijn foto’s van mij met Dux: handboogschieten te paard. Bewijs is geleverd. Trui

 19. Wat ik in het filmpje gezien heb is het volgende:
  Alledaagse mensen, velen met chagrijnige smoelwerken zoals ze zich door die hal verplaatsten, bleven staan. Ze keken verwonderd naar de groeiende groep dansers. Werden blij van één van de meest oubollige liedjes die ik ken, begonnen mee te deinen op de muziek, mee te klappen en zelfs mee te zingen.

  Wat dit filmpje mij zegt is, dat mensen nog steeds mens zijn en (emotioneel) bewogen kunnen worden. Ze worden alleen zó vol met bullshit geduwd (propaganda, reclame, TV, kranten, onderwijs), dat ze vergeten zijn te lachen en zichzelf te zijn.

  Dit filmpje geeft mij hoop, want die afgestompte en ingekakte mensheid is best nog wel te porren voor een leuke boodschap. Voor mij zit daar niets zweverigs of esoterisch aan. Kijkt u eens om u heen als u een wandeling maakt of boodschappen doet. Zelfs als ik ’s zomers op een terrasje zit te genieten, zie ik hele drommen mensen chagrijnig voorbij marcheren. En ik woon nog wel in een vakantie-provincie, waar je gemiddeld meer vrolijke mensen zou verwachten.

  Het gaat erom hoe je mensen kunt bereiken. Dit vrolijke dansje geeft aan hoe het kan. Waarom zouden er geen initiatieven te ontwikkelen zijn om de mensen onze denkbeelden voor te spiegelen? Misschien een groepje straattheater die de huidige politiek lachwekkend voorspiegelt (moet niet moeilijk zijn).

Comments are closed.